Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Dorani magiszter

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  29
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

2 Követő

Róla: Dorani magiszter

 • Rang
  Kalandozó

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Varázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  A gyűrűk ura
 • Ki a kedvenc íród?
  J. R. R. Tolkien
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  Igaz, a lovamon nincs statikus pajzs...
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2015
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Egy barátom mutatta.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Sogron, Pyarroni: Krad, Darton
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van.
 • Mi a kedvenc sportod?
  A jégkorong.
 • Mi a kedvenc csokid?
  Ami épp van. :-)

Legutóbbi látogatók

171 adatlap megtekintés
 1. Mi a szerepjáték? - részlet ETK

  Véletlenül kétszer írtad, hogy ,,Persze elég sokat járkálva előbb vagy utóbb eljutunk a kijárathoz.".
 2. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Helló! A fegyvertörés talán csak elírás, de szerintem nem. Persze elég irreális a palloszúzó harcművész, de ha ezt a képességét csak Chi harcban használhatja, akkor egy fokkal elképzelhetőbb, hogy elörjön egy kardot. Azt pedig, hogy a lefegyverzés mestereiként nem kapják meg a képzettséget orvosolni lehetne egy 1 tsz Af, 4-5tsz Mf-kal. A kp-t szerintem szándékosan írták így, úgy gondolták, hogy a fegyvertörés alapjainak elsajátításához kevesebb energia kell, de nem akartak eltérést az össz kp-ban.
 3. Melyik a kedvenc kasztod?

  Nem akarom elhessegetni a kritikát, de amit te írtál, az érvelés nélküli felesleges ócsárlás. Ha egy kritika megalapozott, tehát alátámasztják érvekkel vagy példákkal, akkor az hasznos, de ilyen formában nem az. Szerintem ennek az oldalnak nem az a célja, hogy csak úgy szidjuk a M.A.G.U.S. hibáit, hanem, hogy hasznos kritikákat kapjon, és ezek alapján továbbfejlesszük. A te comment-ed nem tartozik ebbe a kategóriába.
 4. Melyik a kedvenc kasztod?

  Tetra! Ha nem tetszik a M.A.G.U.S. rendszere 3 lehetőséged van: 1.: Fejleszd tovább, készíts kiegészítőket, házi szabályokat 2.: Hagyd abba abba a M.A.G.U.S.-t, válcs rendszert, vagy ne szerepjátékozz 3.: Viseld el a problémát, játsz tovább így Mindenesetre a M.A.G.U.S. rendszerének felesleges szidása, érvek nélkül, nem célravezető, ezért megkérlek, hogy a fenti megoldások valamelyikével orvosold, vagy kerüld el a M.A.G.U.S. hibáit. Dorani magiszter
 5. A halál két oldala

  Hát ezek a ,,mozaikok" inkább tűnnek tapasztalati mágiának mint varázslóinak, ha nem tudom, hogy melyik kaszthoz készült, azt hinném boszorkánymester.
 6. Köszönöm, hasznos könyv, de lessz-e akkor más térkép, ha igen, lehet-e hozzá ötleteket küldeni, esetleg van-e már félkész térkép vagy ilyesmi?
 7. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Szerinrem is fontos, hogy megkapják a százalékokat, de ne mindkét kasztjukét, csak azét amelyik a több százalék. Pl.: egy boszorkánymester- tolvaj csak akkor kap százalékokat, ha tolvajként lép szintet, és annyit amennyit egy ,,normál" tolvaj kapna, ha boszorkánymesterként lép szintet jár a százalék (annyi sem amennyi egy ,,normál" Bm-nek járna).
 8. Egyébként mi az a Hirokin birodalom? (Most jut eszembe: a kalandmodulokat időpont alapján lehetne szűrni.)
 9. Szerintem a kyriai, manahálós, térkapus és növényzeti módik is jók lennének. Más régi térképet is lehetne csinálni (Crantai birodalom, Dawa birodalom, Démonikus óbirodalom stb.)
 10. Kalandozok.hu-s Nicknevek

  Helló! Az én nick-emre nem nehéz rájönni, a varázsló a kedvenc kasztom, így hát ,,elneveztem" magam Dorani magiszternek. Egyébként, az Antilra lenne egy tippem: Antil vagy Antyllus II. századi görög sebész volt, aki a Római birodalom felügyelete alatt élt. + az Antil II. Sz.-i görög név. (Nem tudom jó-e, de csak ezt találtam, próba szerencse.)
 11. Pszi, Kráni metódus

  Helló! Nem világos, hogy Jk tanulhatja-e, és ha igen, akkor hogyan. (A kráni boszorkánymesteres cikkben pl a BM megkapja, elvileg.) Nekem túl erősnek tűnik ahhoz, hogy egy Jk megkapja (pláne 1 Tsz-en) de egy kráni mágushoz, vagy a belsőiskola egy (Njk) varázslójához már annál inkább illik.
 12. Kráni boszorkánymester

  A mf-ú denológiát megkapják 1. 5. és 8. szinten!
 13. Kisvarázsló

  1. Miért lenne jobb akaretereje (k6+12+KF(x2))????? mint egy rendes varázslónak???????????? 2. Ha Doran magányos mesterekre vadászna, minden varázsló renddéel is hasonlóan kéne eljárnia, bár eleve nevetségesnek tartom a mesterek bezárását, felkutatását. Egyébként egy még (mondjuk anyagi, vagy családi okok miatt) le nem diplomázott ,,gyakornokot" el tudnék képzelni. (A füstkvarc tényleg túlzás, szerintem a 3. tsz-es rúnamágiás varázslatokat sem érdemli meg.)
 14. Ember

  Én se nagyon értem.
 15. Varázslói szakosodás

  Szerintem a varázslói szakosodásat két alapvető tényező határozza meg: 1. A varázslók tudásanyaga rendenként változhat, azaz kicsit más képzetségek, pszí diszciplínák, egy-egy speciális mozaik (ez esetben egy másik mozaikot nem tanul meg a karakter), vagy akár az is elő fordulhat, hogy egy témakörből a varázslatokat kevesebb, egy másik témakörből pedig több mp-ért képeslétrehozni. (Ez egy rend én belül nem változhat, hiszen ha egy rend nagy hangsújt fektet az elemi mágiára, de a nekromanciát nem tartja lényegesnek, esetleg megveti, akkor minden diákjuk jobban ért majd az elemi mágiához, a rend mágusmesterei hatékonyabb, más alapokon nyugvó mozaikokat dolgoztak ki, ezeket tanítják diákjainak.) 2. A varázsló egyénileg (értsd:a rendjén kívül) fejlesztheti tudását új kép térségek tanulásával, új pszí diszciplínák, mozaikok elsajátításával, de itt már nincs lehetősége arra, hogy hatékonyabban (kevesebb mp-ért) hozzon létre varázslatokat, hiszen nem mágus, nem hozhat létre új, hatékonyabb mozaikot, vagy fejleszthet tovább régieket. Persze fontos, hogy új mozaikot, diszciplínát tanulni nem egyszerű, ezek elég ritkák (leszámítva azokat amiket már eleve ismer). A két lehetőség kombinálható is, hiszen ha a fent említett rend egy varázslója, aki hatékonyabb metódust tanult az elemi mágiára, de nem foglalkozott a nekromanciával, tanulhat pl.:új formázásokat, vagy akár bármi mást, amit a Km engedélyezett.
×