Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

skadealer

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  45
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

skadealer's Achievements

Kalandozó

Kalandozó (6/16)

 1. Kiváncsiságod szomját oltva elráulom hogy a mi "csapatunkban" nem vesz meg mindenki mindent. Feleslegesnek tartjuk hiszen úgyis többnyire együtt játszunk ezért nem kell hogy mindenkinek meglegyen minden. Ráadásul pénz pénz pénz. Ha tehetném minden kis sz..t megvennék. De bármikor adogathatjuk körbe körbe akár. Az ÚT spec ha jól tudom 2 példányban szerepel nálunk. Mint azt írtam is a porfogó kifejezés enyhén túlzás volt de nem igazán használjuk. Úgy érzékelem mintha azt szűrted volna ki a soraimból hogy mi csakis ET ET ET mindenek felett!!! Nos ez nem így van de nem kezdem el ennyire részletezni hiszen ez személyes dolog és köze nincs a fórumhoz. Inkább befejezném annyival hogy az új könyv is elbírálásra kerül majd köreinkben és meglátjuk. Ki tudja talán az lesz a legújabb "bibliánk" vagy "levélnehezékünk".
 2. Kissé elgondolkodtató a dolog hogy mert ők jóval tovább élnek ezért számukra megnőnek az idő intervallumok is de végülis elképzelhető úgyhogy nem zárnám ki ezt a lehetőséget. Sajnos igazán pontos választ csak egy igazi elf tudna adni ami ugye kizárt vagy az kinek először fogant meg a fejében e faj és hasonló fantázia társainak alakja. Szvsz a hosszúéltűek között más jelentőssége és értelmezése van az időnek mint a rövidebb létű fajoknak. De a kivételek létezését itt sem tagadhatom meg.
 3. Igazság szerint nem a figyelmetlenségemről van szó. Csak mint naív rajongó megvettem az ÚT-t is ahogy kapható lett itthon aztán olvasgattuk tanulmányoztuk próbálgattuk és úgy döntöttünk hogy sajnos "porfogó" lesz belőle. Ennyire azért mondjuk nem durva a helyzet de nem használjuk inkább megmaradtunk a régi "jól" bevállt módszereknél. De egyébként köszönöm Elf a megszólalásod igazán!
 4. Hát igaz ha már inkább mentalitás alapján vizsgáljuk a fajokat akkor talán tényleg kevésbé jellemző az elfekre a dolog mint az emberre vagy akár a többi fajra. Szerintem mi egyet értünk Ebben a témában Elf csak különképp fejezzük ki magunkat. :wink:
 5. Helyesen fogalmaztál Elf barátom. LEHET!!! De közel sem biztos és mindenki tudja hogy kivételek mindig is akadhatnak.
 6. Szvsz ez egy remek ötlet spartas. De tényleg! Csak annyi a gond hogy 1 heted van és ebből kb 3 nap az út. :?
 7. Jogos megszólalás. Gondoljunk csak bele abba hogy az Elf által leírt "urak" is többnyire az idő elteltével ahogy mondjuk úgy benő a fejük lágya talán ők is felhagynak a "vándorlással" és "letelepednek". Ugyanígy nincs kizárva az sem hogy egy fiatal elf kipróbál ezt-azt vagy a cseppet idősebbek amíg keresik azt a bizonyosat addig is talán kipróbálnak ők is dolgokat vagy inkább személyeket.
 8. A Shadleki buzogány és más egyéb zúzófegyverek ellen sem engedne SFÉ-t vagy legalábbis teljes SFÉ-t érvényesülni hagyni a józanész a NEMmerev páncélok ellen. Bár lehet ezt csak én gondolom így. Sőt ha már itt tartok akkor hangsúllyoznám ez csak szvsz! A featekkel kapcsolatban pedig tényleg ciki lenne minden egyes fegyvert külön külön felvenni de az osztottkaszt támadás bónuszát érintő résszel nem igazán értek egyet. Végülis mindegy remélhetőleg hamarosan megtudunk mindent. Reméljük...hamarosan...
 9. Sosem kedveltem én sem azt a dolgot hogy csak gorviki használhat fejvadász kardot. Miért nem hívják akkor gorviki kardnak vagy ilyesminek?! Nem kedveltem bár elfogadtam mert a többség így döntött. Éljen a demokrácia!
 10. Ja még annyit szerettem volna hogy ha kijön az új könyv az új rendszerrel attól még véleményem szerint használhatja bárki a régi rendszert. Ha lesznek értelmes érdekes újdonságok akár meg is lehet próbálni "átkonvertálni" a jól bevált hagyományos rendszerbe. De majd meglátjuk mi sül ki belőle.
 11. Igazából én sem nagyon rajongok a d20 dologért de véleményem szerint egyáltalán nem nehéz sőt talán még könnyebb is. Néha úgy érzem az ADnD harcrendszere sokkal inkább reális és egyszerű mint a mi kis kedvencünk. Az egzotikus feat dologról csak annyit szeretnék kérdezni hogy az véletlenül nem összefoglaló név? Ha jól tudom vannak egyszerű , harci , egzotikus , faji és kaszti fegyverek. Bár az tényleg elég bolondságnak hangozhat hogy pl egy sima harcos a 3 fegyver feat által (egyszerű harci egzotikus) a létező összes fegyver használatában jártas alap fokon...
 12. Bocsánat hogy eltértem a topictól itt már be is fejezem ezzel csak annyit végezetül hogy a legutóbbi kérdésemre inkább olyan választ vártam mint Elf barátunké volt sem pedig az Erion és Gorvik hasonlatot. Azért az kissé mintha eltúlzott lett volna de mindegy. Köszönöm mindenki hozzászólását.
 13. Nagyon szépen köszönöm mindenki hozzászólását a kérdésemhez. Arról is szó esett hogy jobban viszonyulnak az emberi civilizációkhoz stb. Na már most akkor csak annyi érdekelne hogy ebből adódóan őket is jobban megtűrik e mint az egyéb (udvari , vad) "rokonaikat"?
 14. Még egy furcsa kérdés: Fehér Ork mint JK ? ? ? :oops:
 15. Istenem de jól hangzik! Már csak egy kérdésem lenne. Ezek magyar nyelven is megtalálhatók? Isten látja lelkem nem kötekedni akarok de az angol nyelv nem az amiben kiemelkedően tehetséges vagyok főleg hogy soha nem is tanultam.
×
×
 • Új...