Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Darabolo

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  895
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit Darabolo tett közzé

 1. Darabolo

  Dumaterem

  Azért tisztázzunk valamit. Ne érezd magad lecseszve! Megdorgálva igen, de lecseszve ne! Nem gondolom, hogy törölni kell a hozzászólásodat, hisz ha elindulsz egy úton a közben elkövetett hibáid és tapasztalataid tesznek azzá ami vagy! Ne add fel, tessék törtetni előre és megfogadni az építő kritikát!
 2. Ha beleszólhatók, elsőnek egy olyan jellemű karaktert csinálj aki közel áll a te személyiségedhez. Így jobban rá tudsz érezni a dolgokra.
 3. Korai rocker korszakomban hívtak úgy is
 4. Az aquiroknál se mindegy, hogy milyen dialektusban ejtünk ki valamit. Könnyen lehet, hogy 50-60 mannaponttal többre jutunk, mint pár OD-ponttal korcs vagy szolga nyelve. Ez akár az óelf nyelvnél is előfordulhatott. Simán belefér, hogy az alja nép aki nem beszélte olyan "eredetien", szépen a nyelvet ( nevezzük őket Redneck-nek ) más módszerekhez folyamodott. Igazából ezek csak felvetések. Rhianán besírtam De, hogy tisztán lássunk az élő Rhianna még ki se járta a sulit, mikor a cikk már megjelent, ne mossuk egybe a kettőt.
 5. Ezt nem mondtam! Függetlenül is kifejlődhetett. Pl. Kránban szinte biztos, hogy a kyr behatásoktól függetlenül fejlődőtt ki a mozaik mágia Még az ő hosszú életüket nézve is eltelt már pár száz generáció azóta, hogy az egész népesség Ó-elfként létezett volna. A jelenkorban talán 8 azaz nyold darab van belölük. Ez még az ő léptékeikkel mérve is hosszú idő. Botorság volna azt feltételezni, hogy egy nép minden tagja ilyen hosszú időn keresztül hű marad a ködös múlthoz.
 6. Azért volt pár ezer évük kifejleszteni, mondjuk az is igaz, hogy Alyr arkhon is doranban tanult (be kell vallanom, nem tudom, hogy sirenari volt e).
 7. Darabolo

  Történelem

  Régi álmom teljesülne, ha egy életutat játszhatnék végig Enoszukén. A megfelelő hangulati elmekkel a megfelelő KM-el. Eddig nem jött őssze. Én is vitába szállok @Greol. Ez egy jó kieg, de nem tetszhet mindenkinek, minden. MG pl a plafonra mászik a Summárium 70%-tól, én oda- meg vissza vagyok tőle. Személy szerint nem szeretem a M* sámán világát, te meg külön cikket szenteltél neki. Minden csak viszonyítás kérdése.
 8. Darabolo

  Humor

  Jól megérdemelt jutalomosztás után: KM: Mit csinálsz? JK: Elugrom egyet áldozni, egy hónap múlva itt vagyok. KM: ??? JK: Elsőnek betépek egy Noir szentélyben, aztán átugrom Ellenáékhoz, addig találj ki valami kalandot, mert nem bíztos h elég lesz a pénzem Na! Ilyen egy KM barát JK!
 9. Szerintem nem, én legalább is nem hagynám. De a pszinek megvan az előnye, hogy látótávolságig használható. Ha visszaköveted a fonalat és látod kihiez fut, utána arra már távolról nyugodtan nyomhatsz ostromot és akkor még csak azt se érzi meg, hogy varázsló van a közelében. Mondjuk nálunk mindig is kérdés volt, hogy a statikus pajzsok elvesztését érzékeli e a karakter.
 10. Darabolo

  Történelem

  Nos, csak arra voltam kiváncsi, hogy Enoszuke ZH-us cselekményeit a könyv szellemében figyeljem e, vagy anélkül?
 11. Darabolo

  Történelem

  Kérdés, az "Enoszuke" nem hivatalos kieg?
 12. Majd Syburr, Divard városában a kéj negyedben keress meg...
 13. Darabolo

  Történelem

  Ez jobban tetszik.
 14. Darabolo

  Történelem

  Ha már benne vagyunk a témában. Sirenár mégis miért harcol Toron ellen a ZH-nál? Amennyire én tudom a kyrek mindig is békén hagyták az elf területeket és toron csak az eredeti birodalom újjáélesztésén dolgozik, nem pedig a kíbővítésén. Ez a "háborúzzunk az elfekkel" inkább Crantára volt jellemző. Elfogadom az egzakt válaszokat is MG.
 15. Ez fájt! Különösen hisztis vagyok ébredés után és most még te is azt állítod, hogy tudományos fantasztikumot találok ki. Mindamellett..... hááááát megnéztem... khm... szóóóóóval... nem fogjátok elhinni, de az idézett mondatot az "Ynevi fémek és megmunkálásuk" Cargo féle házi kiegjében találtam meg. De akkor is felháborító, még hogy egzakt állítás, pfff....
 16. Ha kialudtam magam, megnézem én is.
 17. Darabolo

  Ynev - Máshogy

  Soha nem értettem ezt a túlzott hypeot bizonyos kalandok körül. Lehet az én gépemben van a hiba, de egy kaland címet se tudnék fejből idézni, hát még hivatkozni rá, mint típus ( kivéve a rettegett TIZEDIKET, ami KM-sem legrosszabban sikeredett mesélése volt. Tudom, hogy az írok is olvassák, tehát gyorsan hozzá is teszem. A kaland jó volt! A szellemiségét nem tudtam átvenni, miattam pedig a JK -k sem.) Egy kalandot meséltem le eddig egynél többször, méghozzá az ETK végén található alapkalandot. Ha új csapatom van és a képességeiket akarom felmérni, mindig ezt veszem elő. Egyébiránt p
 18. nálam igen, bár nem jelentőset ETK fegyvertáblázat alatt a kisbetüs résznél. MINDIG A Z A ROHADT KISBETŰ!
 19. Egyet értek veled, ezen mondat kívételével. A kézre kovácsolás azért valami és egy slan fegyver kézre van kovácsolva. Valamennyit vonjunk le belőle és a rendes tőr illetve a slan tőr értékei közt szerintem meg is állapodhatunk.
 20. Persze, ha már tudsz karddal bánni, mester nélkül megtanulhatsz tőrkarddal vivni is, de amíg nem tudod, hogy ezzel csak szúrni érdemes, addig bizony hátrányban leszel. (persze, tudom h ez is gyenge érvelés, de akkor is valami) Még ha a te logikádat is követjük tetra, az értékek akkor sem lesznek tökéletesen ugyanazok, hisz ahogy a fegyverlistánál az ETK is írja, ezen fegyverek értékeiben már benne van a kézre kovácsolás és a fegyver is kiválló acélból készül.
 21. Ha nem kardmüvész vagy, akkor a normál tőrnél 1-2 té-vel, vé-vel és +1 sebzéssel hagynám használni. Persze a képzetség megtanulása után. Sehogy! Kovácsolni nem fognak neked! Max. egy slan halott holteste melöll tudod elszedni.
 22. Darabolo

  Mágia

  Én mindig nagy híve voltam a JK-k teremtő erejű imáinak, bármely kasztról is beszéljünk! Legnagyobb sajnálatomra azonban nem sikerült ezt meghonosítanom, lehet sokat várok. Ilyen esetekben én elvárnék egy hosszabb cifrán megfogalmazott monologot. Egy kalandomban így tudott az egyébként kasztnélküli paraszt asszony gyógyítás varázslatot alkalmazni a hegyről leesett pár éves fia felett. Ez... nem is tudom... olyan epikus tud lenni.
 23. PPL Noir-os részt olvasd el.
 24. Darabolo

  Ynev - Máshogy

  Köszönöm a tanácsot, ez még nem jutott eszembe!! Aki nem KM az sajnos nem érezheti át annak az érzését, amikor egy kalandba belepakolsz tucatnyi órát, figyelve a JK-k vágyaira és arra, hogy mindemellett egy érzelmi többletet is cipeljen magával. A nagy kitárulkosánál meg a JK-k egyszerűen csak tovább sétálnak vagy ami rosszabb! Tudomást vesznek róla, felfogják a beleölt munka mennyiségét és magasról pakolnak rá! Írtál már kalandot @Legolol345? Ne érts félre, nem bántani akarlak, és a célpontommá se váltál, hisz öri barik vagyunk ( továbbra is segítek ahol tudok), de nem hiszem, hog
×
×
 • Új...