Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Kate

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  78
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Kate

 • Rang
  Kocsmák bajnoka

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Bocsesz. Ezekkel annyira nem vagyok képben. Tényleg egyszerűsítve használjuk Elsődlegest/másodlagost nem nézzük, ugyanaz a KP mennyiség, csak ahogy Daraboló is írta, több idő, vagy pénz. Egészen a varázslóig tökéletes volt, itt akadtam el kicsit, hogy kedves Daraboló karaktere ne legyen túl táp, de szívatni se akarom feleslegesen KP-ból.
 2. Lélektannál nincs mínusz mana ktg sajnos. Ott az van, hogy százal3kos esélyed van megmondani vki jellem vonását, hazudik-e, és hogy áll-e mágikus befolyásolás alatt-e. 4-es fokon durva százalékok vannak már.
 3. Sziasztok! Véleményetekre lennék kíváncsi ETK+ Új tekercsek alapján játszunk. Ha varázslót indítotok ezek alapján, ti hogyan adnátok meg neki a magas mágiát? Milyen formában? Gondolod itt arra, hogy külön van szedve idő mágiára, asztrálra, mentálra stb stb stb. (Ha jól emlékszem 7 db van ezek közül, melyeket külön-külön tud fejleszteni). Ezek közül 1-es szinten "mennyit kap meg"? Vagy "mennyit vehet meg KP-ból a varázsló? Külön leírást erre nem találtam. Egy specializálódást (pl anyag mágia 3-as fokon) a többi KP-ból, vagy esetleg többet, vagy mindet esetleg alapfokon? Ti hogyan oldjátok meg? KP-n változtatnátok (pluszba) vagy maradna ugyanannyi? (Pl: nem kap semmit, vagy csak hármat, cserébe több KP-t kap.?) Remélem érthető volt a dilemmám Előre is köszönöm a válaszokat!
 4. Új tekercsekben annyi megközés van a kézváltásnál, hogy nem lehet kétkezes fehyverrel. Bár le van írva jobban szeretik a tőrökkel, késekkel vagy olyan fegyverekkel aminek a sebzése 1K6, de ez nem kikötés! Én pl slan karddal vettem volna fel, ha ezt válaszzottam volna. Szóval @Darabolo nincs vele "baj", még ennyi se
 5. 1 FP miatt sosem szakadt meg varázs nálunk.
 6. Sztem egy kicsit ez életszerűtlen, hogy 1 FP miatt megszakadna :/
 7. Szia! Mi úgy játszuk ki, hogy ha nem sikerül a varázslat valami miatt, a mana pont megmarad, nem veszik el. (Nálunk ÉP vesztésnél abba marad a varázs.)
 8. Igen, bocsi, én mindig az Új tekercsekből indulok ki, mi azt használjuk az ETK-val.
 9. Egyébként ha ilyenekben gondolkodsz ( csak hogy mé ööög jobban összezavarjalak ) a kézváltás is baromi jó. Sokat vaciláltam hogy kétkezes legyen vagy a váltott kezes támadás.
 10. Nekem például a kétkezes harc nagyon bejön. Harmad foknál ha jól emlékszem már mínuszok nélkül használhatod mind a két fegyvert. (De javítsatok ki ha tévedek). Vagyis alapból körönként többet támadsz már. Negyedik foktól meg jönnek a plusszok. Egyet értek Magyar Gergellyel, nem feltétlen védekezésen járna a fejem ezzel kapcsolatban. Merőben más emiatt a hárító fegyvertől. A karakter döntse el mit szeretne.
 11. Szia! Szerintem az Új Tekercsekben jól összefoglalják, én pl az alapján tanulom az egyik karakteremmel, a "sok" közül.
 12. Kate

  Szeráfi alku

  Sziasztok! Nekem is tetszik alapvetően. Látszik, hogy sokat foglalkozott a témával. Nyilván a testi torzulások veszélyesek, de ha csínján bánunk vele, nem lesz nagy baj. Nyilván kell kontroll, hogy ne ezt használják mindig a játékosok. Nálunk az egyik partiba, az egyik karakternek már bele is csempészte, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle
 13. Kate

  Kalandmesterek fóruma

  Minden kasztnak meg vannak az előnyei. De hagyjuk....
 14. Kate

  Kalandmesterek fóruma

  Nem csak erre vetítsd ki. Kérdésem az volt, ki mire figyel, reális-e karaktereknek több TP-t adni (vagy épp nem adni) csak mert nehezebben lép (vagy épp könnyebben) szintet. Az hogy ki miben erős megint más. Ha egy lovag (jelen esetben, csak mert ezt írtad) megvág/üt egy boszorkányt az kb meg is hal. Arról nem is beszélve, boszorkánynak ekkora szintnél esélye sincs túldobni egy lovag védő értékét (max tripla nullánál), varázsolhat ellene. Mindenkinek meg van az előnye/hátránya. Szerintem azonos TP mennyiségnél a karakterek / kasztok hasonlóan erősek. Még ezeknél is, hiába próbálod erre kisarkítani. Én nem akarom "csak" erre kivetíteni, nem ez volt a cél!
×
×
 • Új...