Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Pistike

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    118
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Pistike tett közzé

  1. Ha szaksuliba jár van neki nyári gyakorlat 2-3 hét.
  2. A szakmánál nincs tetoválás. Művészetnél találsz rajzolást. Ám hogy mi kell a bomes tetkóhoz, azt nem vágom.
  3. Azt nem csodálom! Nem hogy az értékek, mert azt ki kellett találniuk, de a fegyverek súlyát se sikerült normálisan meghtározni. Lásd pallos 8 kg. Valójában 3 kg-os pallosnál súlyosabbat nem jegyeznek a régészek. A többi is hasonlóan túl van tolva. A legvérlázítóbb a vértek mgt-je. A fegyverek értékeinek meghatározásánál maximálisan kimutatható az utánajárás teljes hiánya és a hasamra ütök agyhalál.
  4. Ez nekem is sikerült és nem pont ez jött le. Inkább az, hogy a mágia által konzervált feudalizmusban a nők helyzete erősen hátrányos Ynev 3/4-én. Ami a nemi irányultságot illeti. Nos a "természettel nem összhangban lévő" hajlamok Ynev 2/3-án tűrt/megvetett kategóriába esnek.
  5. Kik azok? Mármint az illetékesek?
  6. Oh! Előkerült a bizottság... csak nem?
  7. 7.-e reggelén valóban megtörtént esemény. Legalább lesz valóság töredéke is a történetnek!
  8. A történethez nem, de a hangulathoz hozzátartozik. A jól-rosszul mosolygósra festett arcú bohóc. Sárga-piros csíkos viseletes nadrágban, elnagyolt virágokkal televart mellényben, színes 79-es cipőben. 50-es éveinek a végét tapossa. Méghozzá lendületesen! Csak úgy röpköd a feje körül kusza, bíbor parókája. Nyáron minden reggel és este megteszi az utat Gyöngyösről a füredi piactérre. Pár rézér szórakoztatja a szájtáti kölyköket a lepényes elött. Már másodszor ügetek el a vasparipán mellette. Orcája cserzett, nem az idén barnult. A reggeli hűvösben is verejtékes a homloka. Hirtelen ötlettől vezérelve rántok nagyot a gyeplőn. A meghőkölő paripa patája 2 láb hosszan szántja fel az útszéli burgyingost. -Besté le! -csapok kedélyesen magam mögé a nyeregre. Ülj föl! Elviszlek. -váltok közösre. Mosolygósra pingált arca döbbenetétől komikus. Ahogy átveti gigász bocskorát a nyergen már mindketten röhögünk. A paripa egyetlen mozdulatomra fickósan nekilódul. A vén csepürágó baljával a bíbor kócot próbálja a fején tartani. Jobbja mutatóujjával az eget fenyegeti és önfeledten kurjongat. A piactér szélén megint együtt röhögünk a cipős mutatványon. -Ez már egy jó nap! -értetlen képemet látva még hozzáteszi - Még sose hozott fel `vaslovas`. Visszapillantva még látom, hogy művészetének elengedhetetlen nagy piros kellékét az orrára illeszti.
  9. Mer' alul tájékoztatott vagyok, minden bizonnyal.
  10. Nekem nincsenek a birtokomban a kívánt információk.
  11. Üdv! Jössz nyáron? Hát az öcskös?
  12. Mondta a sündszó...
  13. Tévedsz! 5-9. közt volt.
  14. Birtoklod a tudást. Tégy vele belátásod szerint! Nálam jóval okosabb népek vannak itt. Biztosan jól megy nekik a szövegértés. Jó pár hitelesebb megjelent kiadvány rácáfol a fenti táblázatra. Ennyire még nekem sincs nagy pofám, hogy úgy véljem csak nekem tűnik ez fel. A BBS háló csa túlzás volt.
  15. Mikor ezt a kiadványt elkövették még internet helyett BBS hálózat volt. Kissé nehéz lett volna itt lobbizni, lévén, hogy némelyikük még a tapsikolós lepkét tologatta maga elött a búcsuban. Sőt a "reszponzív" kifejezést sem használták még személyekre.Jesszus! Bazi öreg vagyok már.
  16. Megtenném, ha látnám valami értelmét. Annak idején is hiába irkáltunk a Nováknak, Nyúlnak vagy a Tihor Mikinek(bár akkoriban asszem már 576 kbyte magazint kezdte gründolni) , vagy nem kaptunk választ, vagy küldtek egy "Túlélők földje szerepjáték levélben" promót.
  17. Nekem meg van a kb. 1 cm vastag kiadvány, aminek fele az új típusú karakterlapokat tartalmaz, ami 6 oldalas és ebből kaptál rögtön 10-et. Valamint pár összevont táblázatot. Nem hiszem, hogy valaha is tervezték az újra kiadását. Tekintve a csalódást, amit akkoriban okozott. Finoman szólva az ár/érték arány szörnyen el lett qrva. Továbbá a már belinkelt táblázat már akkor is közröhej tárgyát képezte. Amennyire emlékszem nem sokkal a Második Törvénykönyv után adták ki, ami pikk-pakk elfogyott és valamiért nem lett utánnyomás. Inkább ez a gagyi paraszt vakítás lett belőle.
  18. Erős túlzásnak érzem a pénzéhség szülte Játékosok Készlete című semmire való kiadványt, szabálykönyvnek nevezni. Hát még fundamentumnak tekinteni!
  19. Javaslom tanulmányozásra az ETK 114.-130. oldalig tartó terjedelmet! Roppant tanulságos ebben a témában.
  20. Én jól szórakozom. Képzeld a fekete-fehérbe bújtatott udvari-orkot. A fogköveit kapirgálja a rapírjával...
  21. Hát még a dzsenn! A felsőbbrendű letisztult logika letéteményese páváskodva szapulja ellenfelét egy párbajban... A nemes amund hat-neb, mint olyan, pap is. Két szertartás között gyakorolja a köpenyvívást egy kihegyezett meneth-szel. Van még lejjebb?
  22. Azért ez elég röhejes. Gagyi, 'hogyan húzzunk le még egy bőrt' "Játékosok Készlete" az etalon.
  23. Üdv Magyar úr!

    Böki a csőröm 1 anomália. Érdekel a témában a véleményed. Mint megtudtam az ETK-t felülírja a PPL1-2. A Domvik pap-lovagnál tapasztaltam, hogy a PPL lebutítja az induló fegyverhasználatot. Domvik vasgúnyás szolgájának be kell érnie 5 helyett 2 fegyverasználattal. Ez azt jelenti, hogy úgy avatják fel a delikvenst, hogy ért a tőrhöz(apródként tanulja) és a lovagkardhoz(szentszimbólum). A lovagi harcmodorhoz meg hozzá sem szagol. Holott a délvidéken innen származtatják a nehézlovas harcmodor elterjedését. Nem lehet, hogy a PPL-ben lemaradt egy + jel a két fegyverhasználat előtt? Valahogy sokkal validabbnak tűnik, hogy kettővel többet kap a többi pap-lovagnál, mint az, hogy hárommal kevesebbet. Neked mi a véleményed erről? Én vagyok eltájolva?

  24. A bajvívónál legalább van magyarázat, habiszti nem jellemző rá a többi képzettség, vagy mifene.
×
×
  • Új...