Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Csupakosz

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    36
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Csupakosz tett közzé

  1. Nagyjából mi szokott lenni a menetrend programok terén? Mennyi a "holtidő", illetve van-e külön kajakómára szánt rész mondjuk ebéd után - esetleg valami jó ellenszer?
  2. Sejj! Ahogy látom a helyszín nem változott, ami ígéretes. Viszont a képeken nem igazán látszik a parkoló mérete. Körülbelül mennyi kocsi fér el benne vagy akár a közelben van-e lehetőség letenni a járgányokat, ha az megtelik?
  3. Felőlem lehet. Hozok akár saját készítésű mézsört/mézbort is, ha lesz csapat.
  4. Szervusztok! Én is keresek csapatot. Elovit, keressünk együtt! Mit szólsz?
  5. Szervusztok! Parkolással kapcsolatban merült fel a kérdés, hogy mennyi hely van? Illetve amennyiben sikrül mennem, Baranyából indulok, szívesen fuvarozok bárkit, aki útba esik.
  6. @tetra válasza helyes, de @TAO érvelése sem rossz. Döntsétek el ti, hogy melyikőtök kérdez!
  7. Egyébként, ha nem értetek egyet velem, nyugodtan szóljatok, mert nem írtam, hogy milyen mértékegységben kérem, de mentségemre szolgáljon, hogy volt mérnök hallgatóként két tizedes pontosságot elvárok.
  8. Akkor tessék tovább olvasni azt a szabályt! "Az ember illetve a törpe kategóriába minden olyan humanoid beletartozik, amely fizikai alkatában e két kategória valamelyikének felel meg. Azaz egy félelf sebessége az emberéhez hasonlóan alakul, míg egy gobliné a törpééhez mérhető. Az udvari orkok kitartásuk miatt inkább az elfek mércéjével mérhetők." Így az ott található táblázat alapján az ember 36 ynevi mérföldet képes megtenni óránként, ami 10 láb szegmensenként (36/3,6=10), míg az elf - és hozzá hasonlóan az udvari ork is - 38 mérföld/óra-val képes haladni, ami 10,56 láb/szegmens (38/3,6=~10,56 a kerekítés szabályainak megfelelően). A fentiek alapján a válasz igen közeli, de sajnos nem helyes. A következő kérdés: Melyik játszható faj tagjai kapják a legtöbb pozitív tulajdonság módosítót?
  9. Akkor adj egy választ te! Hátha azt ismered, amit én is.
  10. Ezt a választ hol lelted? Mert én egy másik mérce alapján rótt táblázatra bukkantam. Lehet, hogy egy újabb többszörösen értelmezhető szabályba botlottunk?
  11. Kihívás elfogadva! Monty Python után szabadon: mennyi egy sietős (rohanó) udvari ork átlagsebessége?
  12. Játszható fajok közül: amund, dzsenn, elf, gnóm, törpe. De a nem játszhatóak közül még idesorolnám a gyíkmágusokat (snil-veh), őssárkányokat, nemesaquirokat, démon- és dzsinnhercegeket, unikornisokat és pegazusokat, talán még az ibloghokat és trollokat is (ugyan mi vagy ki párosodna ezekkel), meg Mari néniéket a sarki jósdából. ...ésatöbbi.
  13. TAO-é a helyes válasz. Tied a következő kérdés.
  14. Hogyan juthat egy bárd új főhangszerhez, ha az előző megsemmisült?
  15. Ra'kayhassi - "a szent vérbosszú", az yllinori törvények szerint szigorúan tiltott, ám a társadalom nemcsak elfogadhatónak tartja, de olykor megköveteli és az veszti el becsületét, aki nem hajtja végre. Legtöbbször házasságtörés miatt hirdetik és nem a csalfa felet, hanem a csábítót tekintik bűnösnek, mivel annak tudnia kellett volna, hogy a másik házasságban él (yllinor bárdjai, meneküljetek!). Ez csak akkor úszható meg, ha a szerető is házas. Ilyenkor is azonnal véget vetnek a kapcsolatnak és a párviadalok elmaradnak. A felek az ügyet a tharir elé viszik, aki dönt, melyik párnak - és szűk családjának - kell elhagynia a család területét és egy messzi tartományba költöznie. (Rúna IV. évfolyam, 3. szám - Erkölcsök és törvénykezés Yllinorban)
  16. Köszönöm! Hogy' nevezik Yllinorban a vérbosszút és mikor "úszahtó meg"?
  17. Ha már ennyi időt hagytál rá, akkor tippelnék egyet. A fajháborúkat követően két amund nemzettség kránba menekült, a Muezine-amath és az Asham-amath. Előbbiek eredetileg Muezine amund istennő szolgái voltak, aquir befolyás alá estek és kipusztulak, utóbbiak Asham-Ramun-t imádták. Szóval valamelyik a kettő közül, bár mivel az egyik nép végleg eltűnt, így a másodikra, Asham-Ramunra gondolnék, mint helyes megoldás.
  18. Nincs is mókásabb, mint egy transzban levitáló khállal flipperezni egy antik vázákkal teli szentélyben. Talán csak tüsszentésre ingerelni egy alvó sárkányt egy jól megborsozott tollpárnával. ^^ De, hogy kérdésem is legyen, mit tartalmazhat a tolvajfelszerelés? A hasonló című Rúna cikk felsorolásában (Rúna, I. évfolyam, 1. szám, illetve "KESZK") kettő lista található. Ebből csak az alapfelszerelést kapja meg ingyen vagy a teljes repertoárt?
  19. A jelenlegi kérdés Daraboloé: Még nem hirdetett győztest, szóval vagy nem olvasta még a témát vagy vár egy pontosabb, jó/jobb válaszra.
  20. Ahogy Coryss írta, ez egy külön kérdés lehetne és az is lett volna, ha nem válaszol senki, szóval most nem mondanék példát. A kérdésedre szerintem DartonCF már megadta a választ. Ezért is kerül az alidari nő 5000 - 30000 aranyba, mert az megrendelés függő - ha 6 karú, sötétlila (90-60-90), kardokkal jól bánó elfet akarsz, aki egyszerre főz pálinkát és pörköltet, akkor annak borsos az ára - míg egy papi "áldás" az adományokról szól - a papnőknek.
  21. No, azt hiszem eleget vártam. @Darabolo válasza majdnem jó, annyi pontosítással, hogy nem csak az életerővel táplálkozó élőholtak, hanem az összes életerővel táplálkozó lény (Rúna 2. évfolyam, I. szám: "Ami a bestiáriumból kimaradt": "Gyakran hivatkozunk arra - elsősorban az Élőholtaknál -, hogy egy lény Életerővel táplálkozik, azaz Életerőt von el áldozatától."). Ugyan teljesen pontos válasz nem érkezett, de nem szőrözök, Daraboloé a következő kérdés joga.
  22. @MagyarGergely igazad van, ráadásul a te egyik összeállításodban találtam - ha jól emlékszem - viszont a szabály a bestiáriumi lényekre vonatkozik és a kérdésben nem a válasz helyére utaltam. Ellenben ennek fényében talán kicsit tovább tarthat 24 óránál a megfejtésre szánt idő.
  23. Bocsánat a késedelemért! A kérdés: milyen bestiáriumi lény képes egy kalandozó tapasztalati szintjét csökkenteni?
  24. Én is tudok keresni. "A legkiterjedtebb törpe tolvajszervezet, ami a renegát törpék legnagyobb felszíni városában, Fazardban működik, Zakhul területén. Mint minden törpe tolvajszervezet, ez is a felszínen működik, és soha nem károsít meg törpéket. Soha nem tevékenykednek nyíltan, s bár szakmájukat a törpékre jellemző alapossággal űzik, gyakran valamely tisztességes mesterség álcája mögé bújnak, s még fajtársaik sincsenek tisztában, hogy a bizonyos kovács klán nem teljesen tisztességes munkából szerezte jövedelmét. Egymást bármilyen szorult helyzetben kisegítik, és szívesen kereskednek adatokkal is. Állítólag Zakrul mindenkori királya a klán feje és iányítója, persze titokban. (Summarium, 107/2/2; Szürkecsuklyás, Északfölde)"
×
×
  • Új...