Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Sir Thomas

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.373
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Sir Thomas

 • Rang
  Csodák hőse
 • Születésnap 1976-01-16

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  gladiátor
 • Mi a kedvenc regényed?
  Dűne, Legenda, MAGUS-ból talán az Észak lángjai és a Karnevál
 • Ki a kedvenc íród?
  Frank Herbert, David Gemmell
 • Melyik a kedvenc novellád?
  nem nagyon olvasok novellákat
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  nem jut egy sem eszembe
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  nincs, én szoktam mesélni és rengeteg karakter halt már meg a kezeim közt :)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  gyakorlatilag mindenre, amire képes vagyok.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  mindent, ami a kezem ügyébe kerül és tetszik.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1989
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  nem emlékszem
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  nincs
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Budapesten, több is, de nem nevezném állandónak egyiket sem...
 • Mi a kedvenc sportod?
  Most jelenleg a bringázás
 • Mi a kedvenc csokid?
  Toblerone, illetve minden étcsokoládé.
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Be young, have fun, taste Ostromjáték!

Adatlap mezők

 • Skype
  tanisaba

Legutóbbi látogatók

763 adatlap megtekintés
 1. XVI. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2018 - Versenymodulíró Pályázat Eredménye

  Tao féle humor. Látom már készülsz a táborra. Mi lehet még a tarsolyodban kedves kolléga?
 2. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Kösz tetra, jól néz ki. Amit leírtál az nettó Eclipse Phase, így kifejezetten tetszik. Mondjuk au EP-ben a testcsere még fejlettebb, mint itt.
 3. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Nos, ez alkalommal elég egyedi sorozatot mutatnék meg nektek. A címe: Dirk Gently's Holistic Detective Agency Elviekben ez egy Douglas Adams feldolgozás lenne, de nem ismerem ezeket a könyveket, így nem igazán tudom az eredetivel összehasonlítani. Őszintén szólva elég megosztó a film, és leginkább azok szidják, akik olvasták a könyveket. A többiek viszont (masszív többség), nagyon is szeretik, köztük én is. Talán ez az első sorozat, ahol a 4. epizódnál tartok és egyelőre fogalmam sincs, mi folyik a szemem előtt. OK, most már kezd némileg összeállni a kép, de az első rész után úgy álltam fel, hogy lövésem nem volt, mit láttam. Durva, de állat jó is egyben. Elég meredek a humor (ebben hasonlít az író stílusára), kifejezetten agyas, elég erőszakos, látványilag átlagosnak mondható darabról van szó. Minden karakter egyedi, kiszámíthatatlan, és teljességgel újszerű az összkép. Elég, ha annyit mondok, hogy cápaharapás nyomokkal indul az első rész... egy hotel x-edik emeleti szobájában a plafonon találják őket. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki az egészből. Egyelőre olyan, mint egy rendkívül összetett paranoia kaland, örülnék, ha ilyen összetettségű sztorit tudnék mesélni egyszer. Basszus... Yah és igen, Frodó visszatért közénk..
 4. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  @tetra Igen, igazad van, gyakorlatilag teljesen hiányzik a filmből a high tech. Ettől még lehet, hogy van az adott világban, csak a film szempontjából nincs jelentősége, így nem erre hegyezték ki a sztorit. Netflix és a Marvel filmsorozatok Az alábbi sorozatokat néztem végig az elmúlt 6 hónapban: Punisher, Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist, The Defenders Aki szereti a Marvelt, annak érdemes megnéznie ezeket a sorozatokat (figyelve a sorrendre!!!), mert jók a történetek, a dramaturgia (bár azért itt vannak mellényúlások), a színészi játék (beleértve a remek mellékszereplőket) és integráns az egész, gyakorlatilag minden összefügg mindennel. Ha negatív akarnék lenni, akkor persze kissé vicces, hogy ennyi szuperhős jelenik meg ilyen kis helyen egyszerre, de az X-men filmek után ez már nem annyira zavaró. Az igen, hogy ez az 5 figura rengeteget keresztezi egymást, de gyakorlatilag semmilyen más szuperhős nem jön a képbe (bár utalás egy tonna van, ami amolyan kikacsintás szerű, illetve az idővonalon elhelyezi hőseinket - leginkább a Bosszúállókhoz képest). Ha sorrendbe akarnám állítani, akkor Daredevil kerülne előre, mert ennek a legjobb a története és itt éreztem a legerősebbnek a színészeket is. Aztán jöhet a Punisher, Luke Cage, Iron Fist és Jessica Jones. Utóbbi az egyetlen, amiből pár részt még nem néztem meg, mert egyszerűen uuunalmaaaas (pedig Jessica karaktere amúgy nagyon is szerethető). És ez itt talán az egyetlen hátulütője az egész sorozatosdinak: a Daredevil egy komplex, végig szórakoztató mozi, de a többin látszik, hogy húúúúzák a sztorit, mint a rétestésztát, hogy az első évadban minden szereplővel karakterfejlődésileg nagyjából ugyanoda jussanak el. Ez az állapot persze mindegyik szereplőnél kissé más és más, s ezt nevezhetjük erősségnek is, mert sikerült megmutatni a különbségeiket. Megvan az első abszolút unszimpatikus szuperhősünk is, ez pedig Iron Fist, aki nemcsak amatőr harcművészetekben (néha konkrétan sírhatnékom volt tőle), de ostoba, röhejesen naív és teljesen alkalmatlan is egyszemélyben. Sok szuperhős filmet láttam, voltak rossz karakterek, de ez a srác mindent visz negatív értelemben. Dícséret a Netflixnek, hogy ekkora ellenszéllel is egész jó lett a sorozat. Ebben sokat segített Iron Fist társa, aki elég komplex mind személyiségben, mind háttérben, mind az akciójelenetekben, így felhúzza a színvonalat. A Megtorlóról sem tudok rosszat mondani, bár az első megfilmesítés volt nálam az etalon (ami egyébként talán a legkevésbé hű a képregénykarakterhez), a Walking Dead sztárja hozta, amit kell. Kifejezetten jó volt nézni a két nagyon hasonló, de megoldásokban abszolút ellenpólust nyújtó Fenegyereket és a Magtorlót. Nah, lassan befejezem az ömlengést, jó szórakozást!
 5. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Gondolom páran már megnézték a Netflix új blockbuster gyanús moziját a Bright-ot. Ha még nem, akkor hajrá, mert megéri. Persze a Netflix terjeszkedése nem nagyon fekszik a mozihálózatoknak meg a nagy kiadóknak, így mindenhol, de még a rotten tomato oldalon is masszívan lehúzzák! Méghozzá durván. Az év legrosszabb filmjének mondott alkotás azonban egyáltalán nem rossz, sőt. Érdemes elolvasni az egyszerű emberek reakcóit és szépen kirajzolódik, hogy a nézők imádják a filmet. A film persze messze nem tökéletes, a cgi effektek, az akrobatikai részek és a karakterek közti viszony megjelenítése lehetett volna jobb, de ennyi simán belefér. Zavart kissé az is, hogy nagyon Shadowrun szemmel figyeltem, így minden egyes különbség bezavart, nem tudtam teljesen feloldódni a sztoriban. Jah, igen... merthogy ez a film majdnem vegytisztán Shadowrun, csak annyiban különbözik, hogy az rpg kiadój felé fizetni a jogokért De most tényleg... elképesztő a párhuzam... Apró érdekesség: a filmben nem szerepelnek, de megemlítik a törpöket is, a város felett pedig egy nyugati sárkány repül át. Ezek az elemek is mutatják, hogy bár a film szempontjából a világos semmi jelentősége nem volt megjeleníteni őket, bekerültek. Egy-az-egyben SR kopírozásról van szó. A sztori egyébként egyszerű, szórakoztató, és annyi az akció benne, hogy már csak ezért is megéri. A poénok viszonylag ülnek, a sok utalás az előzményekre, illetve a kb 1000 elvarratlan szál folytatásért kiált. A soundtrack a helyén van, illeszkedik a filmhez, kifejezetten jól eltalálták. Egyedül a kis fairy-ket sajnáltam csak, egész végig az járt az agyamban, hogy ezt most miért kellett? És egy apróság... A filmet mindig érdemes megállítani ott, ahol falfirkák vannak a háttérben. Elképesztő energiát tettek bele és a világleírás gyakorlatilag ott van a falra írott szövegekben. Kurtajó!!!
 6. MAGUS UTK2

  MG: ez bár elég keserű bejegyzés volt tőled, azt kell mondjam, nagyon is egyetértek, számomra mégis inspiráló volt olvasni. Respect! Csak így tovább!
 7. MAGUS UTK2

  Ilyen a magyar valóság... Közben pedig a világ másik felén kevésbé tehetséges csapatok, nagy tempóban tolnak ki játékokat nap, mint nap, mert hisznek abban, amit alkotnak. Ha legközelebb Pesten járok, benézek már Raonhoz, kíváncsi vagyok, mit lehet egy képzettségerendszeren toporogni. Hátha meg tudom magam győzni, hogy ez nem nevetséges.
 8. Versenyjátékosok kategorizálása tapasztalat alapján

  Daru: Antail valszeg csak az elejét olvasta el a hsz-nek. Annyival egészíteném ki magam, hogy cask azokra reagáltam neked Daru, amikben különböztek az álláspontjaink. Egy csomó mindenben egyetértek
 9. Beszámoló a XI. Lumina Cornu és III. Kalandozók Napja MAGUS versenyről

  Apró javítást javasolnék. Nem Angus, hanem Agnus. Az angus az valami egészen más... Látom, a sok játéktól megéheztetek...
 10. Versenyjátékosok kategorizálása tapasztalat alapján

  De hogy az eredeti kérdéshez még visszatérjek kicsit... A játszott mesék száma, a játszott rendszerek száma és a játékok összetétele mind fontos, de 3 dolog sokkal fontosabb: tudatos játék, szemlélet és nyitottság.
 11. Versenyjátékosok kategorizálása tapasztalat alapján

  Nem igazán értek egyet Daruval. No nem a tendenciák, hanem azok értékelése szerint. A szerepjáték mindig is szubjektív kategória, így egy nyilvános érékelési rendszer (ami egyébként nem rossz ötlet) esetén sem lesz az eredmény objektív. Az sem segítene, ha a KM fizetést kapna, a ligás dolgot meg nem is értem egészen... De már a kérdésfeltevés sem tiszta. Mi az a versenyjátékos? És milyen szempontból nézzük? Játékosként, mesélőként vagy szervezőként? Ezek ugyanis különböző eredményt hoznának szerintem. Egyes versenyeken a csapatokat kategóriákra bontjuk (kezdők, haladók, profik) egyszerűen azért, hogy a mesélőket be tudjuk osztani. Ez egy szervezői szemléletű dolog. A mesélői szempont viszont annyiféle, ahány mesélő. Nekem például magyarázhatja egy játékos, hogy milyen szett ruhát vett fel, írhat 20 oldalas előtörit, nekem ez magában még nem jó szerepjáték (volt rá példa), pedig a játékos szerint ez volt a szerepjáték. Ugye? Máris két teljesen különböző álláspont. Jah, egyébként nem minden rendezvény verseny. 1 - A rúnatáborokban például nem volt igazi értékelés, a nyereményeket kisorsolta a szervezőség. Így nem volt teljesítmény-nyomás a csapatokon, azt játszottak, amit akartak. És MAGUS volt ugye. Kár, hogy Geri már nem szervez. 2 - Volt egy elég hosszan élő kezdeményezés, aminek nem jut eszembe a neve, de Marvin is benne volt, mindenfélét játszottak a találkozókon. 3 - KATAR: Ez jelenleg is van, mindenkinek a figyelmébe ajánlom. A következő alkalom februárban lesz. Itt egy témakör köré készül x modul, amelyet a modulíró mesélnek le a jelentkező játékosoknak. Nincs verseny, nincs pontozás, de van tombola, amin értékes nyereményeket lehet begyűteni. Nézzétek meg a kiírást a http://kalandoroktarsasaga.hu oldalon.
 12. Élménybeszámolók

  Ez alkalommal dupláznék a hozzászólásokkal egyszerűen abból az okból, hogy ma találtam rá a tábort előkészítő rádiófelvételekre. Tudom, ez így talán kicsit furcsán hangzik, de számomra a tábor előtti időszak nagyon sűrű volt, nem jutottam el odáig, hogy meghallgassam. Szóval... Elképesztően jó anyag, végig érdekfeszítő, profi megvalósítás, kiváló kérdések, remek hangulat jellemzi az egészet. Nagyon köszönjük Antailnak, illetve mindenkinek, aki részt vett benne. Nyilván nekem nem kapcsolódott ez most magához a táborhoz, de gondolom sokaknak igen, így az ő nevükben is mondom, hogy nagyon szívesen látnánk (hallgatnánk) a folytatást. Voltak a műsorokban megemlített elképzelések a következő alkalmakról, tehát látszik, hogy - legalább fejben biztosan - a szerkezet kész, már csak ki kell tölteni. Összegezve: ha tervezitek a folytatást, azt nagyon nagyra értékelnénk.
 13. Delta Vision MAGUS tesztelés

  Gemmel történelmi jellegű könyvei nem jók. A jó könyveitpedig angolul olvastam már, mire kiadtátok.
 14. Delta Vision MAGUS tesztelés

  A szerepjáték nem autó. Ez nem egy fejlődési ív. De ami leginkább zavar, az a kezdet. Azért egy ekkora háttérrel rendelkező kiadó igazán biztosra mondhatná, ha nekikezd egy könyvnek...
 15. Élménybeszámolók

  Előzmények: Bár nagyon fárasztó volt az elmúlt időszak - kevés alvás, sok munka - nagy várakozás előzte meg részemről a tábort. A hivatalos napirend nekem nem volt optimális, mert az első esti kötelező mesélés miatt nem tudtam előre alternatív programot tenni arra az estére. Így sajnos a Chutulhu sztori folytatása idén eleve kimaradt. Ezen azért túltettem magam és igyekeztem a másik két mesét kidolgozni. A Kulttal elég jól haladtam, de az EP-ből a táborig csak az ötletmorzsa szintjéig jutottam. Azért nem aggódtam ezen sem túl sokat, ennyi általában elég szokott lenni. Majd a helyszínen megoldom, amikor odajutunk. Pancsáéknak köszönöm ezúton is a fuvart, nagy segítség volt. Modul: Röviden? Jó lett. Remek háttér, történelmi viszonylatok, s bár a sok njk kissé ijesztőnek hatott, végül azzal is megbarátkoztam. Igaz, a tábor első napjára már teljesen elfelejtettem, hogy miről is szól, de a gyorstalpaló segített, a mesélésre már képbe kerültem. A memóriámmal lehet valami gond Nekem tetszett, hogy nem volt túl hosszú, s bár kissé zavart a kevés ellenfél stat (itt most jól jött volna), de a parti amúgy is olyan erős volt harci tekintetben, hogy ez annyira nem számított. A térképek is jól jöttek, nem gondoltam volna, hogy ilyen aktívan használjuk majd menet közben. A szövegek nagyon aprók lettek, szerencsére voltak nálam élesebb szeműek is a csapatban. A helyszín briliáns, ahogy azt a mesélőknek is mondtam, ebből hetekig lehet mesélni anélkül, hogy unalmas lenne. Irtózatos sok potenciál volt benne, beleértve az egyszerű emberek szívfacsaró történeteit, a katasztrófában irreálisan viselkedő karaktereket, a katonák morális kérdéseit, a vallás szélsőséges megnyilvánulásait és a felső vezetés vergődését krán vasmarkában. Imádtam. Nem igazán jellemző rám, hogy rögtön lecsapok az első modulötletre, most ez történt. Tao, amikor előadta az ötletet, rögtön megtetszett. A tábor után jöttem csak rá, hogy miért feküdt nekem annyira. David Gemmell a kedvenc íróm, ez a modul pedig mintha csak a Legenda lapjairól kacsintana felénk. Magus csapat: Jól át kellett gondolnom, hogyan meséljek nekik, végül arra jutottam, hogy beleadunk apait-anyait, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. A cél tehát a full epic sztori volt végig, amihez elég masszív dramaturgia kellett. Ha valami nem jókor történik, akkor elsenyved, ha nem sikerül tartani a feszkót a végéig, akkor csalódás lesz. Gyanítom, hogy nem készültek fel rá, hogy mekkora hullámvasútra fizettek be a tábor előtt Az elején még viszonylag objektíve ment a játék, de sikerült kipuhatolni a csapat szívverését és onnantól sikerült erre a tempóra verni az ork dobokat. Meg kell hagyni, a csapat kitett magáért. Felon és Batka testvérpárosa, Eric öreg harcmestere és Renegát lojális tolvaja gyorsan összhangba került. A kapcsolatok közt volt jó pár olyan, amiket remekül használhattunk, köztük Batka karakterének férje adott elképesztő mélységet és lehetőséget a szerepjátékra. Ahogy szép lassan megrendült a védelem, ahogy egyre-másra tűntek el a kapcsolatok, ahogy helyszínről helyszínre látták a halált, és azt, hogy nem tudnak mindenkit megmenteni, ahogy ... Áh, nem is mondom. A reménytelenség és a tehetetlenség érzése már első napon kiült a partira, onnantól ez már csak mélyült, mélyült. Itt-ott hátborzongató volt, nekem legalábbis felállt a hátamon a szőr néha mesélés közben... és egy kicsit el is érzékenyültem néha, amikor a főbb karakterek önfeláldozását és halálát meséltem. A parti mindezt teljesen átérezte és együtt sírt velem. Köszönöm nektek. Örök élmény marad. Kult: Elismerem, ez most tényleg a játékosok befogadási határait feszegette. Hihetetlen élmény volt a már összeszokott csapat tagjaival elmerülni az ismert világ, az álmok és a Fátyol túloldalának határán. Erre a mesére (4 éve játsszuk) úgy tekintek, mint egy nagy kísérletre, ezért minden alkalommal kissé más jellegű a játék, mégis megmarad a gyökere. Ez pedig a közös történetalkotás, a személyes félelmek világa és a kockamentes, szinte teljesen élő játék. Ezek összessége olyan atmoszférát épít körénk, mintha csak tényleg benne lennénk a filmben, az élmények sokkal közvetlenebbül és szűretlenül csapnak le ránk, hogy az már-már ijesztő. Kívülről nézve nyilván egészen más az élmény, de belülről... leírhatatlan. Sajnos nem volt időm készíteni, sem pedig agyam kérni tarrot kártyát valakitől, így fejből kellett a jóslásokat imprózni -ezért bocs - de még így is remek kiegészítője lett a kabbala életfának és annak az útnak, ami az isteni jelenléttől az emberi megvalósulásig vezet. Köszönöm nektek is (Felon, Jadis, Pancsa, Dekker, Artu, Eric), ilyen érett és kiváló szerepjátékos csapattal (évről-évre tetten érhető a fejlődés és ez nagyon durva, mert nagyon látványos) egy élmény a játék. Bármikor. Jut eszembe, ez az a mese, ahol senki nem halt meg idén. Minden másban végeztem a csapattal... Pedig nem is vagyok akkora mészáros... Ebből a szempontból ez tényleg egy fura tábor volt. Metro (larp): Merthogy jött a kamara larp, ahol megint meghaltunk. És persze valahogyan én lettem a terrorista. Yeah! Hullának nagy köszönet a játékért, remek volt! Végre nem én szerveztem, és végre játszhattam én is... ráadásul magyarul... Ezt nagyra értékelem, köszönöm. A véleményemet ott elmondtam, most nem ismételném. Összességében kiváló volt, Jadis játékát pedig reflexből díjjal jutalmaztam volna. Egészen elképesztő volt a kitartása és a koncentrációja. Brutális. Mindemellett a többiek is nagyot alkottak, csak pár elveszett lelket érzékeltem a játék alatt. Eclipse Phase: Hát ez már a vége a tábornak, ekorra általában már agyhalott állapotban nyomom a sztorit. Most egy kicsit több szusz maradt bennem, így nem sikerült elrontanom ezt az amúgy potens ötletet. tetra nagyon szépen megfogalmazta, hogy a meséim a technológia és a filozófia keverékében születnek, ezt nem tudtam volna ilyen jól összefoglalni. Köszönöm a partinak, hogy vevő volt rá. Igaz, a jelleg miatt lassan indult el a történet, de alapvető volt, hogy a karakterek tehetetlenségét kihangsúlyozzam, és hogy rájöjjenek, a modul megoldása nem az, hogy a modul megoldásra koncentrálnak. Hiszem, hogy pergőbb lehetett volna, ha megpróbálják jobban átélni a tehetetlenségükben az érzéseket és gondolatokat, ami a fejükben kavarog. Na de hát ettől is nehéz nálam az EP... Mindegy, így is remekül vették az akadályt, szinte látni ilyenkor, hogy 200%-on pörögnek az agysejtek a megoldást keresve. Köszönöm a csapatnak, Catsmile, tetra, Jadis, Hulla, Bitschak, hogy eljöttetek velem erre a remek világra. És elmondanám, hogy nem haltatok meg, csak áramtalanított a computer. Ki tudja? Egyszer még szükség lehet a rebellis elmétekre, ha úgy alakul. A robotika törvénye most megvédte az egótokat. Egyéb: Mindemellett mindenkinek köszönöm a beszélgetéseket, a közös nevetést, a nosztalgiát, szervezőknek a szervezést és minden egyebet, amiben részt vehettem. Például az első napi strandolást és marhulást. Örültem Boginak is, hogy eljött ennyi elszalasztott alkalom után, és külön köszönet MG-nek a sportszerűségért. Respect. Sorquas Devastor a lovagokat és a többi védőt lelkesítő beszéde megbosszulta magát, így már a tábor közepére elvesztettem a hangom. Lol De sok-sok ápolgatást kaptam a többiektől, hogy tovább tudjak mesélni... Na persze... érdekből... Több hirtelen nem jutott eszembe, így most búcsúzom.
×