Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Sir Thomas

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.433
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Sir Thomas

 • Rang
  Csodák hőse
 • Születésnap 1976-01-16

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  gladiátor
 • Mi a kedvenc regényed?
  Dűne, Legenda, MAGUS-ból talán az Észak lángjai és a Karnevál
 • Ki a kedvenc íród?
  Frank Herbert, David Gemmell, Michael Crichton
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Minden Malcolm J. Hunt-tól ;-)
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  nem jut egy sem eszembe
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  nincs, én szoktam mesélni és rengeteg karakter halt már meg a kezeim közt :)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  gyakorlatilag mindenre, amire képes vagyok.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  mindent, ami a kezem ügyébe kerül és tetszik.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1989
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  nem emlékszem
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  nincs
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Nincs állandó csapat. Most épp Brüsszelben keresek új társakat.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Most jelenleg a bringázás
 • Mi a kedvenc csokid?
  Toblerone, illetve minden étcsokoládé.
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Be young, have fun, taste Ostromjáték!

Legutóbbi látogatók

1.160 adatlap megtekintés
 1. Sir Thomas

  KULT - freestyle, csütörtök este (Sir Thomas)

  Most talán inkább ez a kép lesz a jellemzőbb....
 2. Sir Thomas

  Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Love, Death & Robots: ez egy Netflixes sci-fi minisorozat. Mit is mondhatnék? Az IMDB-n 9.2 az értékelése. Nem véletlenül. Animációs MESTERMŰ. Elképesztő. 10/10 Jah és egy figyelmeztetés. Felnőtt tartalom.
 3. Sir Thomas

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Hát ezt mondjuk furcsállom, mert a Chuthu rendszere kifejezetten lájtos és szerintem egyébként megfelelően támogatja a játékot. Jó, lehetne a világra és a mai trendekre jobban illeszteni, de ahhoz képest, hogy milyen régi, szerintem állja az idő próbáját. De abban egyet tudok érteni, hogy könnyű abuzálni a rendszert, ha a játékos rá van kattanva. De mindez mit sem számít, ha egy nagyöreg vagy bármely fattya (a leggyengébbeket kivéve) épp szembe jön a korzón, csak úgy "véletlenül"... Lásd a klasszikust érzékeltetésnek: De megnyugtatlak, egylövetű kalandnál itt nem rendszerkedünk. Mindenki gyárt majd egy személyiséget, nagyjából belőjük, hogy mihez ért és kb ennyi. Kockahasználat nem várható.
 4. Sir Thomas

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Háát... az Ars Magica zamata akkor jön ki, amikor a csapat építi fel a Dominiumot szerintem. Egylövetűnek freestyle, középkori, mítikus Európa jönne ki, ami bár nagyon érdekes lehet, nem domborítja a rendszer speckóit. Nyilván be lehet hozni a Vis-t meg pár kifejezetten AM-re kitalált dolgot, de ez nem sok 4 óra alatt. *** Amúgy hajlok egy péntek esti EP + szombati Chutulhu felé... Így lenne egy megfelelően filozofikus, agyalós game (EP) és szombaton kicsit több időnk lenne egy rendes mítoszbeli kalandra. Mármint magamat ismerve legalább a feléig eljuthatnánk... A Chutulhu pedig amúgy is elég erős párhuzam a Kult-tal, tehát aki kimarad sem marad le igazán, csak egy kicsit más köntösben toljuk.
 5. A kalandot a 2015-ös NYT-n kezdtük el, azóta is töretlenül tart, az évközi játékokat és két spin-off játékot beszámítva (amelyeken más játékosok is részt vettek - Tao, Hulla, stb.) ez lesz a 9. alkalom számításaim szerint. Számomra ez a játék jelenleg a szerepjátékos élményeim csúcsa minden szempontból, úgyhogy ez alkalommal is nagy várakozással érkezem majd a táborba. Játékosok: Felon, Jadis, Pancsa, Artu, Eric, Dekker Beugrók: Tavaly Owden, Goblin és Caos beugrott egy-egy epizódszerepre (teljesen váratlan fordulatként). Tulajdonképpen csak hozzátett a játékhoz, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy idén folytatnánk a dolgot. Ha valaki nézőként ott lesz velünk végig, még akár be is ránthatjuk hasonló esetben. Időtartam: vacsora után - 01:00 Kaland: Lassan felkészül a csapat arra, hogy frissen realizált képességeivel a Fátyol túloldalán tevékenykedjen. A megbeszéltek szerint megpróbálok újra egy kicsit intenzívebb vizek felé evezni. Terveim szerint a Charon- és a testvér-vonal tovább mélyülne (utóbbit lassan nehéz fokozni), illetve szeretnék visszakacsingatni Artu és Eric karaktere felé. Dolgozom a részleteken. Karakterek: a korábbiak, nincs változás. Felkészülés: a karakterből érdemes készülni kicsit, hogy repülőrajttal vegyük a kaland elejét. Nézők: Ez a KULT játékunkban nem a hagyományos rendszert használjuk (kivéve az előnyök-hátrányok fejezetet), nincsenek kockadobások és klasszikus kaland sem. A játék közös, improvizatív szerepjátékra épül, sok szempontból kísérletező jellegű, ezért külső szemlélőnek szokatlan lehet. Ha lenézel hozzánk, kérlek maradj csendben, hogy ne törd meg a játékosok koncentrációját, illetve az illúziót, amit a játékosokkal felépítünk. Mondjuk ilyen gondunk eddig sem volt, de azért esetleg érdemes megemlítenem. Idén mélyebb érzelmi húrokat pengető, intenzívebb játékot tervezek. Ez azt jelenti, hogy a szokásos asztali szerepjátékoktól NAGYON különbözni fog a játék képe. Ez játékosként nagyon megterhelő lehet, ezért kéretik - ahogy eddig is - kiemelt figyelmet fordítani arra nézőként, hogy ne zavarjátok a játékot. Köszi előre is.
 6. Sir Thomas

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Köszi az eddigieket. egyelőre semmi új dolog a listán, nem erre számítottam Jah, mégis.... Mage. Na az gyöngyszem... Wraith már nem is játszik? @Tao: Igen, AD&D-hez készített oriental verzió. Volt benne pár nagyon előremutató dolog (megelőzve vele korát), ezért szerettem annyira. @Catsmile: nem írtam, hogy ne lehetne két este is. Látod, hogy Tao is szívesen csatlakozna rá.
 7. Sir Thomas

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Idén kissé speciális lesz a helyzet, de ettől függetlenül lehet számítani pár esti kalandra tőlem: Csütörtök 20h+: KULT (Felon, Jadis, Pancsa, Eric, Artu, Dekker) Péntek 20h+: ?? Szombat délután-este: ?? A kérdőjelek kitöltéséhez ötleteket szívesen látnék. Nem lehet semmi elég elvetemült, hogy ne jöhessen szóba. Ha valami nem tetszik (aminek sokféle oka lehet, de majd mindig megmagyarázom jól), úgyis kiszórom és egészen önkényesen fogok lecsapni azokra, amikben látok fantáziát. Egy stílus nem kerül fel semmiképp az étlapra, az pedig a céltalan ökörködés... Játszani csak komolyan... még akkor is, ha humor kategória (Paranoia, Kobolds ate my baby avagy KAMB vagy hasonlók). Amikhez nem kell különösebben győzködni, mert nagy kedvencek: Eclips Phase, KULT (mégmégmég!), SR, Chutulhu, SW, KAMB, Paranoia (olyanok előnyben, akik nem ismerik), Kara-tur esetleg, mert nagyon rég (értsd minimum 20 éve) játszottam utoljára. A szabályrendszereket világtól függően komolyan veszem (pl. Paranoia, KAMB) vagy teljesen félredobom (KULT, EP), erről majd és persze az egyéb tudnivalókról az alfórumokban fogom tájékoztatni a közérdeműt. Jelentkezőket majd akkor, ha eldőlt, hogy milyen kalandok lesznek. Alapvetően érkezési sorrend játszik, de azért figyelembe veszem a kompatibilitást is. Persze tudjátok, hogy mind a rendszer, mind a játékosok közti válogatás valahol szubjektív, ezért a megvesztegetés mindig működik. Jah, mégsem. Kalandra fel!
 8. Sir Thomas

  Kalandmesterek fóruma

  Jó, ezt mondjuk megértem, nekem sem tetszene.
 9. Sir Thomas

  A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  A varázslót ekkor lehet távolba látni. Ha látni lehet, akkor a környezetét is. Ha a környezetét látni lehet, akkor lehet távolba hatni vagy teleportálni. És innentől kész a kombó anélkül, hogy egyetlen mentő bejött volna a képbe. A varázslók ereje nem a direkt, hanem az indirekt megoldásokban kereshető. Erre érdemes figyelni. Egyetlen ügyesen, a földtől egy centire beteleportált vászondarab (1kg?), ami teli van érintéses tűzkitörés jelekkel elég arra, hogy hamuvá égessen mindent a környéken. Mondjuk 50 db 10E-s tűzkitörés... 50 x 10k6 őselemi robbanás, sok sikert a túléléshez a többségnek mondjuk 5 méteren belül. A varázsló 6-7. szinten már elég durva kombókat tud létrehozni. A szimpatikus mágia pedig biztosítja, hogy az egyes varázslatokat ne egyszerre kelljen kombinálnia, így egy kis rákészüléssel durva legyen. Persze ehhez kell pár alaptétel, például az. hogy elfogadjuk, hogy a varázstárgy tárgy-személy szimpátiában áll a varázslóval és hasonlók. De ezek sokkal hihetőbb és reálisabb következtetések, mint a fentebb említett elképzelések nagy része.
 10. Sir Thomas

  A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  Még annyit hozzátennék, hogy ez a megoldás a MAGUS-ban még durvábbra is sikerült, mint Shadowrun-ban. Ott legalább kell egy asztrális küldetést vállalni, hogy rátalálj a tárgy gazdájára. Itt semmi nem védi meg a varázslót az égvilágon. Ha valaki kifizeti a szimpatikus mágia költségét, akkor annyi.
 11. Sir Thomas

  A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  Bélyeg vs Csók: Mindkettő hat. Nem értem a problémát, mert kis jóakarattal szerintem simán kezelhető. Elemi erő aura: Így van, tápos. Szerintem nem kell gyengíteni, erre találták ki. Az SFÉ-s köpeny leírásában sincs semmi extra megkötés. A hátulütője a Shadowrun szerepjátékból lopott asztrális kapcsolat a tárgy és a varázsló között. Ez pont, hogy elég durva. Ha a mesélő figyel rá, akkor a varázsló nem fog csokorban ilyen tárgyakat gyártani, mert szeretné megérni a holnapot. Meg kell érteni, hogy minden varázstárgy kétélű fegyver és nemcsak a varázsló életében veszélyes, de a halála után is. A többség ezért nem szarakodik vele vagy elpusztítja a saját tárgyait idővel... Egyetlen elhagyott/ellopott tárgy elég, hogy BÁRMIKOR utánad nyúljanak és a következményeket ne is kezdjük feszegetni. Meg azt sem, hogy mennyire bíznak meg benned mások, mint varázslóban, akik ismerik ezeket az elveket. Olyan, mintha egy szuperfertőző halálos betegség hordozója lennél. Abban a pillanatban, hogy látótávban vagy, halálos veszélyt jelentesz mindenkire, és még csak nem is tudsz róla, befolyásolni sem tudod és megállítani sem. Brutális "security gap" amit minden mágiaelmélettel rendelkező NJK fel tud mérni. Én így játszom, szóval "welcome to MAGUS reality".
 12. Sir Thomas

  Melyik a kedvenc fajod?

  Szerintem pedig ez egy fantasy. Alapvetően bármi lehet, de pont ebből kifolyólag, ha az írók kikötöttek valamit, akkor nekem úgy is ok. Még soha nem rontotta el a játékot, ha betartottuk a szabályokat. A játékot mindig az rontja el, ha valaki ezeket kétségbe vonja vagy ki akarja csavargatni valami mássá. Szóval nekem nincs bajom a megkötésekkel még akkor sem, ha nem logikusak. Ez fantasy, az írók saját fantáziájuk alapján alkották. Ha megállapodtok, hogy mehet valamilyen kombináció, akkor ok, de alapvetően nincs jelentősége, felesleges változtatni ezeken szerintem.
 13. Sir Thomas

  Kalandmesterek fóruma

  Általános popkultúrás probléma, hogy a történetekben elvétve akadnak erős, pozitív női karakterek. Erős női karakterek még akadnak, de ez egyben azzal is jár, hogy nonstop manipulálnak, vagy kegyetlenek stb. Nem kecsegtetlek gyors sikerrel, ezen a "teszten" a játékosok döntő többsége elvérzik. Szóval nem egyedülálló a jelenség én nem látok benne meglepődni valót, tök általános probléma. Ezt szerintem csak úgy lehet orvosolni, ha a kalandjaidba a legpozitívabb karaktereket női alakban jeleníted meg, ezzel szép lassan kiépíted azt a bizalmat, ami egyébként a játékosban nincs benne. Mellesleg beraksz egy férfi "boszorkát", aki tovább gyengíti a sztereotípiát, vagy más hasonló elemmel mosod el kicsit a jelenleg éles határokat. Ennyi. Még annyit hozzátennék, hogy egyfajta érettség kérdése is, hogy a játékos "védekezik". A legérettebb játékosok nem elkerülik a veszélyt, hanem karakterben maradnak és örülnek az ilyen jellegű kihívásoknak, mert érdekes szerepjátékos helyzetek elé állítja a karaktert és a játékost egyaránt. A játékosodnak tehát van hova fejlődnie, amennyiben igénye van rá. Ezt persze csak úgy lehet elérni, ha a hozzáállást minden játékos és mesélőként elsősorban te támogatod. Mert ugye abból kellene kiindulni, hogy érzelmi kapcsolatokat kiépíteni nem gyengeség, de ez csak úgy megy, ha nem abuzáljátok, hanem támogatjátok egymást a ebben a kérdésben. Ha ez nincs meg, akkor ne is várd, hogy a helyzet érdemben változzon.
 14. Sir Thomas

  XVII. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2019 - Versenymodulíró Pályázat Eredménye

  Szia Zoli! Én egyelőre nem kaptam visszajelzést, de lehet, hogy csak vmiért kimaradtam. További szép napot! ST
 15. Májusban lesz 15 éve, hogy az oldalhoz csatlakoztam. Ezt meg kellene ünnepelni vhogyan. :)

×