Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Sir Thomas

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 455
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Sir Thomas

 • Rang
  Csodák hőse
 • Születésnap 1976/01/16

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  gladiátor
 • Mi a kedvenc regényed?
  Dűne, Legenda, MAGUS-ból talán az Észak lángjai és a Karnevál
 • Ki a kedvenc íród?
  Frank Herbert, David Gemmell, Michael Crichton
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Minden Malcolm J. Hunt-tól ;-)
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  nem jut egy sem eszembe
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  nincs, én szoktam mesélni és rengeteg karakter halt már meg a kezeim közt :)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  gyakorlatilag mindenre, amire képes vagyok.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  mindent, ami a kezem ügyébe kerül és tetszik.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1989
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  nem emlékszem
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  nincs
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Nincs állandó csapat. Most épp Brüsszelben keresek új társakat.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Most jelenleg a bringázás
 • Mi a kedvenc csokid?
  Toblerone, illetve minden étcsokoládé.
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Be young, have fun, taste Ostromjáték!

Legutóbbi látogatók

1 249 adatlap megtekintés
 1. Ott a pont egyébként. Eposzi jelző vagy sem, egy oldalas hangulatkeltőnél elég furán néz ki...
 2. Synchronicity (2015): Mintha csak a 3 éve mesélt Chutulhu ötletem lenne, ez a minimalista sci-fi jól belemászik az időutazás és a párhuzamos dimenziók elméletébe... Annyira, hogy első látásra nem is tudtam követni. Ez nem kicsit lett bonyolult. Huhh. Nem semmi. Valószínűleg 2-3 alkalommal meg kellene néznem, hogy felfogjam, de sajna annyira azért mégsem jó a film. Így valószínűleg nem nézem meg újra és elszalasztok a lehetőséget, hogy teljesen felfogjam. C'est la vie. Azoknak javaslom, akiknek jó magas az IQ-juk, hátha valaki meg tudja fejteni nekem, hogy mi, miért, milyen sorrendben és hogyan történt ésatöbbi. Bakter, ez most kifogott rajtam... Az ember hiányolja az agyas filmeket és tessék, itt van egy, ami durván magasra teszi a lécet. Előre szólok, hogy ha elsőre érthetőnek is tűne, akkor nagyon nem fogtad fel... 5/10
 3. Mirage (2019): Spanyol film, angol szinkronnal és felirattal Netflix-en. Átlagos időparadoxonos filmnek tűnhet elsőre, de kifejezetten jó a történet és a megvalósítás.Semmi csicsa, semmi csúcs látványvilág, ellenben elgondolkodtató, pár remek fordulattal nem ül le a végére és kifejezetten szórakoztató film. Ajánlom. 7/10 Sajnos a trailer sokat kiad a filmből, annyira nem ajánlom, ha vkit igazán érdekel a film.
 4. ,eddig:
  Szervezés alatt ez a 4 napos élő szerepjáték hétvége, amelyen 14-16 különálló játékban vehet részt nagyjából 60 játékos. Részletek és jelentkezés: rövidesen.
 5. http://kalandoroktarsasaga.hu/ Egynapos szerepjáték találkozó, de nem verseny, hanem a játék öröméért jönnek össze az emberek. Öreg rókák szervezik, jó muri. Helyszín: ZIC.
 6. Ettől függetlenül várom Owden a te anyagodat is, hogy továbbléphessünk. Köszi. Kata és Tao alapjai nálam, várom akkor a többit is.
 7. Igen, rád gondoltam. Kéretik az ötletet újra elővenni asszonyom és a fentiek alapján átgondolni, bővíteni az elképzelésen. Egyébként pedig GRATULÁLOK!
 8. @TAO Köszi, megkaptam, átnéztem. Kicsit alakítgatunk még rajta és teljesen jó lesz. Küldöm vissza rövidesen a javaslatokat. Hangulatosnak ígérkezik.
 9. Esetleg közben rájöhettetek, hogy az ízelítőben említett testek a körön belül a játékos karakterekre vonatkoznak. Ez valószínűleg felvet pár kérdést, így várom ezeket is. Eddig egy ötletet kaptam, várom mindenkiét lassan... Hogy álltok?
 10. A háttérről pár szóban... Sok éve már, hogy az illúzió itt-ott meghasadt. Senki nem tudja miért,. senki nem tudja, hol kezdődött. Az ismert világot borzalmas és irgalmatlan lények öntötték el, emberek millióit lemészárolva, megcsonkítva, megkínozva, rabszolgasorba hajtva. A városok képe megváltozott, láthatóvá vált a Metropolisz egy része, a korábban felhőkarcolóknak hitt épületek eltörpülnek a gigantikus építmények mellett, amelyek úgy tornyosulnak föléjük, mint roppant behemótok, melyek felfalnak minden útjukba kerülő lényt. A városban élők gyorsan behódoltak, míg a vidékiek igyekeztek kisebb, biztonságos szigeteket alkotni, ahol meg tudják magukat védeni a Förtelmektől. Ez többnyire nem sikerült, így csak maroknyian érezhetik magukat szabadnak a borzalmak pusztította, apokaliptikus vidéken, hol a Metropolisz szennyezése lassan mindent megmérgez és elpusztít: növényt, állatot, embert. ... folyt. köv. ...
 11. Hangulatkeltő: ... - Ez az a hely? Mert nem tűnik annak, nincs itt semmi, csak pár kő graffitivel és egy tűzrakóhely. - Igen, ez az. Nem látszik, de a kövek mélyen a föld alatt vannak, most csak a tetjét látni. Nem tudom, mi temette be, de 100 éve ez még egészen máshogy nézett ki... Stonehenge a neve a helynek, turisták ezrei látogatták annak idején. Fogalmuk sem volt persze, hogy mit látnak. - Ha te mondod! A kocsit akkor leállítom ide... - Nem lesz jó, álljunk le a körön kívül. A testeket az egyes kövekre helyezzük, amennyire lehet, szimmetrikusan, és úgy kezdünk neki az adagolásnak. - Rendben, úgy lesz mester. A két férfi a kocsiról ernyedt testeket emelt le, melyeket egyesével elhelyeztek a kövek mentén úgy, hogy a fej a puszta kőre támasztva, a test a kör belselye felé essen. Férfiak és nők vegyesen, testük rongyokba öltöztetve, egyesek mezitláb vagy fedetlen fővel, mindkettő hiánya halálos veszély e zord vidéken. Nem mintha tudnának védekezni. Csoda, hogy lélegeznek. A testükbe juttatott kábítószer önkívületi állapotban tartja őket, nem tudnak elszakadni az álmok világából. Mester és tanítványa lassan, nyugodtan halad a munkával, közben egyéb apró eszközök is előkerülnek: egy hordozható sugárzásmérő, egy vegyelemző, egy kihajtható napelem, melyre viharvert katonai laptop és egy pici parabola antenna csatlakozik, egy méretes kulacs, melyből néha egy-egy kortoyot hörpint a két alak, két horgásszék és egy asztal, amelyre minden eszköz kerül. A mester a közeli domb felé int tanítványának, aki a kocsihoz lépve egy rádióvezérelt automata géppuskát vesz magához és nehézkesen megindul a domb irányába telepíteni. Több forduló, mire az összes alkatrész és lőszer a helyére kerül. Eközben a kocsiból újabb műszer kerül elő, belőle fél tucat hosszú műanyag cső állki, ezeket csatlakoztatják a fekvő emberek branüljeihez. A műszeren 6 kijelző és egy adagolószerkezet, melyben sós oldat várja a bevetést. A mester matat még a kocsiban, majd kezében egy katonai fiolával tér vissza, amelyen biológia veszélyre figyelmeztető jelzések vannak. Lassan bekattintja a műszer oldalába a fiolát, az érintőképernyőn elmatat a menürendszerrel, mire a folyadék lassan elkeveredik az infúziós oldattal. - Készen állunk. Látok itt néhány kósza lelket, ide hívom őket, a segítségedre lesznek tindalosi. - Igen mester. Máris kezdem. Hová üljek? - Oda, a kör közepébe, ahol a tűzrakóhely hamvai vannak. Holtakat égettek itt, kapóra jöhet még. ...
 12. @TAO: Köszönöm a kérdéseket. Igyekszem válaszolni rájuk. Helyszín: Valahol Európában, pontosítás alatt. A karakterek származhatnak bárhonnan, de érdemes majd 1 közös nyelvet választani, hogy ne essünk szét, mint egy kezdő fantasy csapat. Évszám: khm... megadtam, de akkor nem mindenkinek sikerült dekódolni. Sebaj, útban a segítség: 2100. Az előző két kérdésre volt közelítő válasz. A mai kor szakmái (ebből szinte bármi) + a középkor apokaliptikus keretek közt hasznosítható része jön szóba (pl. bőrműves és hasonló kézművességek) + esetleg valami előremutató/sci-fi jellegű szakma, de csak módjával (pl. génsebész). Hangulatkeltő: egy az egyben komolyan vehető. Háttér: posztapokaliptikus, de a világnak nincs vége, csupán arról van szó, hogy valójában látszik (erről majd bővebben máskor). Maszk: légszennyezéstől, illetve a levegőben terjedő mérges gázoktól véd elsősorban. De a radioaktivitás is kiemelkedően magas itt-ott. A technológiák nem vesztek el (sőt, fejlődtek), ellenben bizonyos rétegek részére elérhetetlenné váltak (pl. JK-k). A karakterek szempontjából elsősorban a cserekereskedelem működik, de ugyanúgy léteznek a mai világ pénzeszközei, egyes helyeken pedig rabszolgák vagy lelkek tekintetében is lehet alkut kötni. Erőforrások hiánya: a karakterek szempontjából a tiszta élelem, víz, levegő és a biztonságos búvóhely okozza az elsődleges problémát. Kultúra változása: ez elég összetett kérdés, erre még nem fogok tudni most érdemben válaszolni. Itt jön majd a kisregény, ha lesz 2 órám bepötyögni a hátteret.
 13. Megvan a csapat, ezúton is elnézést azoktól, akiket nem vettem be. Igyekszem majd valamilyen másik játékalkalommal kárpótolni őket, előnyt adni egy másik játékra vagy hasonló. JK-imnak: a következő kérésem az lenne, hogy kezdjétek el a karaktereket készíteni. Kérdéseket nyugodtan sorozhatjátok ide vagy PM-ben is jöhetnek. Feltételezem, hogy kellene egy kis világleírás, de elsőre kiindulhattok a kedvcsinálóból (lásd alább), ami keretezi a settinget. Ennél több is lesz, de indulásnak talán elég. Javasolt karakterkészítési metódus: - találd ki, hogy mi lenne a "kasztja", azaz mi a szakmája vagy mihez ért - képzeld el, hogy kb hogy nézne ki a karaktered - gondold át, hogy a sötét titkokból mi passzolna a karakteredhez és mit játszanál ki szívesen - mindeközben már biztosan kialakult benned egy halom ötlet a karakter hátterével kapcsolatban - itt megállhatsz, küldd el nekem, mire jutottál eddig és szépen beillesztjük a világba FONTOS: sok múlik a kérdéseiteken. Úgy fog kialakulni köröttetek a világ, ha rákérdeztek, mert akkor ide ledokumentálom a válaszokat.
 14. Igen, pontosan. Köszi Andoron! Nélküled nem jöhetne létre!
×
×
 • Új...