Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Quintus

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    126
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Quintus tett közzé

  1. Quintus

    Dumaterem

    Sziasztok! Tudja valaki, hol lehet M.A.G.U.S. tematikájú képeket, posztereket, festményeket, printeket vásárolni? Boros-Szikszai, Zsilvölgyi stb müvei érdekelnének, illusztrációk a szabálykönyvekböl leginkább. Az eredetik vajon megvásárolvatók? De sima poszterek, printek is érdekelnének.
  2. Quintus

    Kalandmesterek fóruma

    De bármelyik pap készíthet bármilyen jellemü által elfogyasztható gyógyitalt
  3. Mi a f*sz? Beteg egy írás. Biztos nem engednék olyan játékost a csapatomba, aki ilyen elötörténettel jön. A nemi eröszak és gyerekek elleni eröszak nálam no go.
  4. Quintus

    Dumaterem

    @tetraennek köze van a minap a Torozonon megjelent TTK példajátékhoz nem? (Ld lent) az is tetszett! Még hasonló? Igazából egy többszáz részes sorozatra vágyom, amilyen a Critical Role, csak magyarul és MAGUS-ban…
  5. Quintus

    Dumaterem

    Sziasztok! Tudtok jobb fajta MAGUS játék/kampány podcastokat/videókat? Nekem a Roll Player MAGUS ETK bemutató kalandja tetszett (Link lent). Szívesen hallgatnék még hasonlókat.
  6. Quintus

    Kalandmesterek fóruma

    Sziasztok! Kinek milyen tapasztalata, tanulságai, tanácsai vannak csaták mesélésére / lejátszására? Mi épp a 14. zh-t kezdjük 12. szint körüli életút karakterekkel, és tervezünk pár csatát. Nálatok hogyan zajlik egy nagy ütközet? Néhány konkrét kérdés: 1. A JK-k sokkal erösebbek az alap katonáknál. Szerintetek érdemes kidobálni mondjuk azt hogy hogyan vág le a JK egymás után harmincat? (Játéktechnikailag végsö soron elöfordulhatnak 00-k és 01-ek…) 2. Hogyan bántok az idövel? A valóságban egy csata órákig, ha nem napokig is eltarthat. A játékban körökben (tehát 10 szegmensekben) mérjük az idöt. Van valakinek valami trükkje, hogyan lehet a játéktechnikát a valós (in-game) idövel összekomponálni? 3. Nem vagyok a valódi háborúk, csaták szakértöje, de gondolom, hogy egy-egy vezért testörök tucatjai védenek a csatában, és ahhoz, hogy a JK szembe kerülhessen egy-egy bosszal, elöbb a testöreit kell levágni. A toroni vezérek vajon mennyire vesznek részt a csatában személyesen? Hányadik szintü egy toroni hadvezér a ti Yneveteken? 4. Mágia a csatában: mennyire szórják a mágikus támadásokat egy nagyobb ütközetben a sorkatonákra? Vagy a varázshasználók inkább csak egymás semlegesítésére / védelemre / a fontosabb hadvezérek védelmére koncentrálnak (hiszen elég gyorsan kimerülnek ha körökben játszunk de a csata in-game órákig tart)? Szerintetek az ütközetek helyszínén lehet teleportálni, vagy a mágiahasználók valahogy telerakják a környékez Térgát varázsjelekkel?Arányaiban vajon mennyi a mágiahasználó egy nagyobb pl ÉSZ-Toron szárazföldi csatában? Beleértve a papokat, paplovagokat, varázslókat, boszorkánymestereket. És milyen szintüek a csatában részt vevö mágiahasználók a ti Yneveteken? 5. „Félistenek“ a csatában: hogy néz az ki nálatok, ha egy Eligor, egy Airun al Marem vagy egy toroni boszorkányherceg részt vesz egy csatában? Dobáltok nekik, vagy csak narratív mesélitek hogy minden suhintásukra gyalogok tucatjai repülnek szerteszét? Hányadik szinten érdemes szerintetek JK-knak ilyen bosszokat adni?
  7. Quintus

    Taba el Ibara

    Sziasztok! Jó rég volt téma az Ibara látom Mi épp új életutat tervezünk indítani, ibarai karakterekkel. Az egyik karakterötlet: amund-dzsad félvér. Ezt most így ideteszem és várom a véleményeket Én rengeteg lehetöséget látok benne.
  8. Quintus

    Mágia

    Na így tényleg más! Köszi!
  9. Quintus

    Mágia

    @Cundior, közben kicsit matekoztam, és azon gondolkozom, hogy a ti megoldásotok nem-e túl szigorú / anti-táp a számomra. Ugyanis nyilván a Mágikus Aura Varázsjelbe általában olyan erös varázslatot foglalok, amit megenged a Mp-jaim száma. Tegyük fel hogy 10. szinten (UTK rendszerben ugye) 80 Mp-om van, akkor a lehetö legerösebb varázslatokat fogom varázstárgyakba pakolni, tehát közel 80 Mp-osak lesznek azok a varázslatok. 10. szinten 250 Mp lenne a „varázstárgy mágikus kifáradásom“, ami azt jelentené, hogy mindössze 3-szor tudnám aktiválni a varázstárgyaimat. Ez továbbá azt is jelentené, hogy nem nagyon van értelme körönként vagy óránként visszatöltödö Mágikus Aura Varázsjelet használni, jobban megéri helyette több ugyanolyan naponta visszatöltödö Mágikus Aura Varázsjel egymás mellett mondjuk ugyanazon a tárgyon, vagy egy könyvben. Ugyanis utóbbival nagyobb E-t lehet ugyanannyi Mp-ért elérni. Mit gondolsz erröl?
  10. Quintus

    Mágia

    Ez nagyon jó, @Cundior. Köszi. És hogyan veszitek, hány óránként van a varázstárgy mágikus kifáradás?
  11. Quintus

    Mágia

    Köszi @Cundior, ez tetszik! De lenne egy pár kérdésem: 1. Hogyan számoljátok a varázstárgy varázslatának Mp-ját? Ahogy a Mágikus Aura Varázsjelnél le van írva? Vagy az alap Mp igényt veszitek, amennyibe a varázslat kerülne, ha hagyományos módon megidéznék? Pl. egy 1E-s tüznyíl normál esetben 3Mp, Mágikus Aura varázsjelben viszont legkevesebb 13+3+3= 19Mp (ha naponta egyszer használható és varázsszóra müködik). 2. A „varázstárgy mágikus kifáradásod“ varázstárgyanként külön-külön számítjátok vagy egybe az összes varázstárgyat?
  12. Quintus

    Mágia

    @Cundior, leírnád nagyjából a háziszabályotokat?
  13. Quintus

    Mágia

    Sziasztok! Nálatok készíthetnek a varázslók olyan varázskönyvet, amiben tucatszám vannak a Mágikus Aura Varázsjel alapú, elöhívható varázslatok? Nálunk igen, de 10. szinthez közelítve elkezdtünk bevezetni egy sor korlátozó háziszabályt mert kezdett übertáp lenni, pl. varázsjelek max. száma könyvenként, meg a könyv maga baromi drága, mert speciális anyagok kellenek hozzá.
  14. Quintus

    Történelem

    Sziasztok! Kinek hogy telt a nyár? Volt sok mágusozás? A mi részünkröl jutott rá egy kis idö, és jól haladunk nagyszabású életutunkkal. Ti mennyiben szoktátok a kalandjaitok, életútjaitok során megmásítani, felülírni a (regényekben, szabálykönyvekben megjelent) ynevi történelmet? Elmeséltek pár példát? A mi karaktereink célja, hogy felszabadítsák az Északi Szövetség embernépeit a pyarroni egyház rabigája alól, így most például megakadályoztuk, hogy a Szövetség segíséget küldjön Pyarronnak a Dúlás alatt. Afféle szabadságharcosok vagyunk
  15. Quintus

    Ynev országai

    Lovagi torna Erenben. Szerintetek mennyiben szabad: - gyógyitalt használni, mondjuk az egyes bajvívások között? - azt több helyen olvastam, hogy mágiát használni tilos, logikus is. De mi van a pszivel? Mondjuk egy tiadlani erv nemes kardmüvész elmegy Erenbe, akkor Slan pszivel lazán hazavágja a legtöbb sima lovagot. - Mi feladásig vagy harcképtelenségig játszottuk, játéktechnikailag harc az ellenfél elfogásáért, hogy ne legyen (annyi) hulla. A valódi történelemben gyakran használtak tompa fegyvereket. Ti hogyan csinálnátok? - Ha meghal egy lovag, az mennyire problémás? Figyeli vajon valaki, hogy „szándékos emberölés“ történt-e vagy baleset volt? - lefegyverzésnél vajon mi történik? A lefegyverzö nyer? Vagy az a lovagias, ha ö is elhajítja a fegyverét és ököllel bunyóznak tovább? - ha a másik torkához szorítod a fegyvert, azzal vajon gyözöl?
  16. Köszönöm! Meg is van. De a Summariumban nem találtam, pedig ott olvastam én is az ereklyék Ego-járól. @MagyarGergely, köszönöm a pontosítást, ez tényleg fontos.
  17. Sziasztok! Az varázstárgyak Egojával kapcsolatos szabályok hova vannak leírva? Egyszerüen nem találom a vonatkozó részeket.
  18. Sziasztok! Mentálpöröly (vagy asztrálpöröly) és slan statikus pszi pajzs viszonyáról kinek mi a véleménye? Lehet-e vele csökkenteni a slan védelmét?
  19. Nálunk ez egy rendszeresen visszatérö kérdés. Amennyire emlékszem a szabálykönyv nem teljesen egyértelmü ezzel kapcsolatban, vagy le van valahol feketén-fehéren írva, hogy a (saját magad által épített) statikus pszi-pajzsod lerombolását nem érzékeled? Számomra olyan furcsa ezt elképzelni. Nálunk legalábbis varázsló, Auraérzékelés, Mentál- vagy Asztrálszem esetén 10-es intervallumon belül tudja érzékelni a számszerü értéket, ahogy az adott diszciplínánál le van írva, mondjuk mi magasabb szinten bevezettük, hogy 50 felett ne minden a „nagyon erös“ kategóriába menjen, hanem ott is meg tudja mondani 10-es intervallumon belül. Ha rendkívül gazdag dzsad lennék, lenne udvari varázslóm, és azzal csináltatnék magamnak pajzsokat… mindenesetre szerintem inkább varázslók ajánlanak ilyen szolgáltatást, mint papok. Például így? “Tisztelendö atyám, erösen tartok töle, hogy egy boszorka megigéz, nem tudom mit tegyek, tudsz-e segíteni? Úgy hallottam, isteni hatalmaddal meg tudod óvni a magamfajta gyarlókat az efféle praktikáktól.“ vagy ha tudod mi az a pszi-pajzs: „Tisztelendö atyám, pszionikus védelmet tudsz-e rám büvölni?“ 😅
  20. Quintus

    Mágia

    Öszintén szólva szerintem ez a szabály egyáltalán nem (lenne) logikus (ha van ilyen). Szerintem ez olyan mintha egy harcos-fejvadász többkasztúnak az éppen „használt“ kasztjától függene, hogy mekkora a TÉ-je, VÉ-je Fp-inek száma, vagy éppen bizonyos képzettségeinek foka. Szerintem aki egyszer megtanulta a Mana felhasznását, az azt akkor is tudja alkalmazni, amikor új varázslatokat hoz létre. Például ha egy varázsló 10. szinten tanulja meg az öselemi mágiát, akkor nem minösül 1. szintü öselemi mágiahasználónak, aki csak 8-10 Mp-ból tud öselemi mágikus varázslatokat létrehozni. Ugyanez az elv kellene hogy vonatkozzon a többi Mp-alapú varázslati formára.
  21. Quintus

    Mágia

    Jól van, megnéztem. Igazad van, de nem kell rögtön bepipulni. Nem ismertem ezt a szabályt. Azért berakom ide a vonatkozó részt.
  22. Quintus

    Mágia

    Szerintem játéktechnikailag nem. Tegyük fel, hogy valakinek van 30 Mp-ja és 30 Kegypontja. Ez azt jelenti, hogy maximum 30 Manapont és maximum 30 Kegypont költségü papi varázslatokat tud létrehozni. Ha viszont egyben lenne mint az ETK-ban, akkor egy "vödörböl", azaz 60 Mp-ból gazdálkodhatna, amit ráadásul többféleképpen visszatölthet, világi módon (pl. pszivel) és imával. Ez jelentös különbség szerintem. Ilyen van az UTK-ban hivatalos szabályként. Semmit nem tobsz, hanem szintenként vásárolsz KAP-ból (karakteralkotó pontból), illetve papoknál szintenként max. 3 Kegypontot kaphatnak papok attól függöen, hogy mennyire jártak istenük kedvében. Világképileg amúgy azt kell hogy mondjam, egyetértek, hogy a Manapont és a Kegypont más dolog - attól függetlenül, hogy így kevésbé erös egy varázsló-pap. Még csak most vált/válik a varázslóm pappá, így még nem játszottunk vele élesben, de már megegyeztünk, hogy külön lesz a Mp és a Kegy pont. Bár a fö motiváció a szerepjáték/életút sztori, de bevallom, kicsit matekoztam is és arra jutottam, hogy még úgy is megéri játéktechnikailag, hogy a Manapont és a Kegy pont külön vannak választva. Van pár papi varázslat, ami elég hasznos egy varázslónak és 18-20 Kegy pont elég hozzá, pl. Szférák zenéje, amivel viszonylag gyorsan vissza lehet tölteni a Pszi pontokat, vagy az Asztrál/Mentálszem, ami "olcsóbb" Kegy pontból mint Pszi pontból
  23. Quintus

    Mágia

    Azért merült fel ez a kérdés nálunk, mert a varázsló épp pappá válik, így a mozaikmágia mellett szakrális mágiát is fog tudni alkalmazni...
  24. Quintus

    Mágia

    Sziasztok! Kinek mi a véleménye arról, hogy az UTK-ban különválasztották a Manapontokat (varázslók és tapsztalati mágiát használók) és a Kegy pontokat (szakrális mágiát használók). Játéktechnikailag ennek az lehetett a célja, hogy gyengítsék a varázsló-pap többkasztúakat. Azonban vajon világképileg mennyire stimmel ez? (Az az UTK-ban is le van írva, hogy a szakrális varázslatok alapja is a Mana, de nem a pap hozza létre, hanem gyakorlatilag az isten, és a Kegy pont annak a mércéje, hogy mekkora a pap „hitele“ az istene szemében.)
  25. Quintus

    Ynev országai

    A Summarium így fogalmaz: „akinek jutott ideje és módja rá, a Lasmosi-félszigetre, az elf nép maradékának új otthonába menekült“ - szóval pusztán ez alapján lehetne amúgy is értelmezni, de egyetértek veled, logikusabb, ha a Lasmosi-félsziget már eleve Tysson Lar része volt. Azonban a Summariumban most még ezt találtam: „Tysson Lar ... voltaképp nem egyéb a Kráni-félsziget déli csücskénél, a Sötét Hegység gyürüjén kívül esö, a Lasmosi-öbölbe nyúló terjedelmes földnyelvnél. Pyarron virágzásának idején szinte érintetlen volt még - itt talált menedékre az amund-dzsenn háborúkban elgyötört elfek néhány nemzetsége. Bár létezésének utolsó évezredeiben az elf királyság csupán Tysson Lart jelentette, egykor az egész Délvidékre kiterjedt ...“ Namármost a térképen meg is találtam, ld. a screenshotot. Ezek alapján Pyarron idejében valszeg csak egy kis elf ország volt Tysson Lar, talán még kisebb mint ma Elfendel...? LOL
×
×
  • Új...