Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Csaba

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  140
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Hozzászólások Csaba által közzétéve

 1. Szigony... valos fegyver volt, igen, a romai gladiatorok hasznaltak ilyent... meghozza a retiariusok, akik haloval es szigonnyal meg egy vallvassal voltak felfegyverezve... es mentek neki a secutornak, akinek volt sisakja, nagy pajzsa, egy labszarvedoje es megmtom meg mije... es egy sulycsoportban voltak... ugyhogy nem lehet rossz fegyver...

  De sajnos ennek tobbet nem tudok rola...

  linkek:

  www.gladiator.hu

  Familia Gladiatoria - linket nemtom, nezd meg a googleben

  Udvozlettel,

  Csaba

 2. Nos, anyag-e a tűz és a hő???

  Ez egy nagyon jó kérdés... és én nem vagyok fizikus...de azért mondgatok pár dolgot. De előbb nézzük a hőt... a hő maga az nem elem... mint ahogy a hő sem létezhet önmagában... mindig kibocsájtja valami a hőt. Bár a mágusok az elemek felhasználásával tudnak hőt teremteni, de az paraelemnek minősül, tehát mágikus, és csak a saját tartományában hat, azon nem lép tovább. Úgyhogy nem ha rá a természetesen anyagok mágija.

  A természetes hő pedig nem létezhet magában.... kell neki egy forrás és egy kőzeg, ami felveszi. Úgyhogy ha pl. meleg vizet teleportálsz, az meleg lesz a teleport után is. De ha hideg vízbe teleportálod, eloszlik és kihűl. És a meleg levegővel ugyanez a helyzet. Amikor megjeleneik az új helyén, még meleg, de aztán kihűl nagyon hamar. Remélem érthető. Úgyhogy a hőt magát nem lehet teleportálni, mert az nem létezik. Kell valami kőzeg, ami azt továbbadja, így azt a kőzeget kell teleportálni... és nem magát a hőt. A kőzeget ellenben lehet és megőrzi hőjét... de az új környezetben elég hamar eloszlik... semmiképp sem tart szerintem egy körnél tovább.

  De ez persze függ a teleportált és végcél közeg hőmérséklet különbségétől.

  A tüzet lehet-e teleportálni? Az őstüzet nem, mert mágikus anyag. Ez biztos.

  De a természetes tüzet? Nos, tudni kell, hogy a természetes tűznem a legfontosabb tulajdonsága, hogy nem létezik magára. Kell neki valami, ami égjen, és oxigén, hogy táplálja az egést. Oxigén nélkül a tűz elalszik. Úgyhogy ha légüres térbe teleportálod a tüzet, vagy víz alá, akkor... :) Szerintem létre sem jön végcél helyén. És kell neki valami, ami ég. Pl. fa.

  Úgyhogy, ha teleportálod z égő fát, akkor amikor a megjelenik a végcélnál, akkor is fog égni... És szerintem a tűznek nincs súlya... úgyhogy emiatt nem is lehet teleportálni, és ha elválik a fától, nyomban elenyészik, úgyhogy ez így nem tud megtörténni.

  De ha az égő fát teleportálják, akkor tovább fog égni a végcélnál is. És a fa és a tűz az egységes egész szerintem, együtt kell mozgatni, hatni rá. Pl. egy tábortűz nem más, mint magas hőmérsékletű fa. És a magas hőmérséklet miatt gyuladd be. És ég.

  Remélem a válaszom érthető volt... Ennek függvényében a km döntése...

  És még egy kis fizika: a láng, a plazma a negyedik halmazállapot. A szilárd, a gáz és a cseppfolyós mellett. Emiatt bizony agyag. Vagyis ahogyan a jód szublimál, úgy a fa is ég... csak nem érvényesül az anyagmegmaradás törvénye, mert a tüzet nem lehet fává visszallakítani. És ettől fogva már egy érdekes halmazállapot.

  Szerintme emiatt nem anyag... és nem hat rá a tam...

  Alapnak a teleportot használtam... de lehet mást is érteni alatta...

  És egy utolsó előtti tipp: Ne játsszatok varival... utálom azt a kasztot!!!

  Utolsó tipp: a varinak nemcsak egy kurva tapasztalt jk kell, hanem egy jó km is, hogy ne boruljon fel a csapatban az egyensúly... és ha ti ezzek a kérdéssel idejöttetek, akkor nálatok mind 2, vagy legalább az egyik hiányzik... úgyhogy jön az első tipp: hagyjátok a francba a varit... jól lehet játszani és szórakozni egy harcossal is. Sőt... talán mégjobban...

  De ez csak az én véleményem...

  És egy utolsó: van egy jk, aki varival akar játszani, de nagyon nem tud... rosszul képzelni el, és nem javul... próbáltuk lebeszélni... nem hat... mit lehet csinálni???

  Csaba

 3. Ilyesmiről van szó a véridő c. kalandmodulban is. A bakpápa erődítményéhez vezető kapubástyát őrző csatamágusok vérből kapnak mágikus energiát. ha jól tudom, egy korty vérért cserébe némi mágikus energiát pár másodperc alatt. Vagy valahogy így. Ha kell, utánanázek.

  De mindenképpen van kapcsolat a mágikus erő és az életerő között. Lásd a boszi mágiaelnyelés varázslatát. Vagy a tv. tűzrobbanását. Mindegyikben életerőt alakítanak át mágikus energiává. vagy fordítva

 4. Sziasztok!

  Köszönöm a választ, bár nem egészen értem...

  De még párszor elolvasom és nem lesz gond...

  Hanem a második kérdésem még mindig áll: miféle dolgok kell egy kalandban bennelegyenek, hogy a kaland varinak való legyen?

  A csapatban van még egy tűzvari és egy tolvaj, a helyszín sheral, és amolyan lovagis hangulat.

  Javasatokat, tippeket várok. Amolyan kalandelemeket... amiket bele tudok tenni a kalandomba.

  Előreis köszönöm,

  Csaba

 5. Nos, lenne egy nagy kérdésem, ami felmerült azóta, amióta vari van a csapatban:

  ELőszöris: milyen kalandot kell mesélni egy varinak? Mert tippem sincs hozzá...

  És ő aszongya, hogy a mozaikmágia bármennyi, egymástól független varázslatot is össze lehet kapcsolni, egy mozaikba.

  Pl. van két ellenséges harcos, és varázsol mindkettőre 1-1 félelmet. Ezeket összekapcsolja és ezek a végjel után aktiválódnak, fut mind a kettő.

  Vagy pedig csak addig minősül egy varázslatnak a dolog, amíg egy a célpontja... na erre feleljetek nekem, kérlek...

  Csaba

 6. Pred, régi lej és forint.

  A 100.000 az lej volt... otthon foglalkoztam láncolással... De jelenleg Pesten van a cucc, amikor következőkor megyek, ismét nekiállok foglalkozni vele... remélem be tudom már fejezni... mert rengeteg munkám van benne. Egy láncfátyol egyébként.

  A láncingek árát sajnos tudom :(

  Emiatt is először achetont fogok viselni... a láncing még nagyon távol van... de a nyáron tervezek szemeket venni. És azt magamnak fogom készíteni... vásárolni túl drága lenne, valóban!

  De nem úgy néz ki, hogy idén lesz valamiféle fellépésem... hacsak nem otthon, az elemi osztályban, hogy lássanak viking parasztot :D :D :D

 7. Pred, tőlen az esztergályos 500.000 lejt kért el három kiló drótért...

  Ami több, mint 3000 forint. Ha még hozzáteszem a 100.000-es aalapanyagárat, az szinte 4.000. Sepsik István meg 6000 ért elkészítni az egészet... Tekintve, hogy mennyi munka van vele, szerintem ez egy jó ár.

  Mellesleg vettem egy szemuveges viking sisakot belessel es lanccal 15.000 ezerert. Szerintetek jo vasar volt? A felépítése pántos, de külső-belső pántos, és elég szépen ki van fényesítve. Annyira, hogy aszitték, hogy inox. Ez már polírozás?

  És állítólag az oroszok is ilyent használnak, úgyhogy tartós is...

 8. Üdv!

  Nos, ez esetben, Antail, megkérlek, hogyha lehetséges, hozd létre az új témát és helyezd át oda a hozzászólásainkat.

  Remélem, nem gond, hogy még egy utolsót ideírok.

  Ahriman, a láncokkal hogy állsz? Lánccsuklya, ilyesmi milyen árban van?

  És azt hiszem, vásárlás szintjén érdekel egy rondel tőr. Kellene képeket mutass, mert nem nagyon ismerem, hogy milyenek voltak. Nos, nem valami nagyon drágára gondoltam, egy egyszerű megfelel. Ja, 1450-es évek, magyar. (ha volt itt akkor olyan... sajnos nem tudom :()

  Ez mást is érdekel, valószínűleg.

  Aztán akkor a lándzsáról is kellenének, képek, lehetőségek, mert ha minden jól megy, már a jövő hét végén megtenném a rendelést. (Akkor leszek kint Pesten egy keveset)

  És télleg nagyon jó, hogy ide tévedtél!!!

  Csaba

 9. Üdv!

  Egyetértek Andoronnal :D

  És Venessel! Ugyanis pont emiatt, a vers magánéleti vonatkozása, a költői én miatt érdemes ismerni a költőt. Mert ha csa olvasod a versét, nem tudom, miért írt olyanokat... de az élet nehézsége sok mindent megmagyaráz...

  Mellesleg tavaly én is úgy álltam hozzá, hogy csak matekből jöjjön a deux ex machina és nem lesz gond... végülis nem lett, csak töriből jártam elég rosszul...

  Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy valaki ír egy tökéletes, vagy ahhoz közel álló dolgozatot és a körzetből mégis ő kapja a legrosszabb jegyet?

  A többiektől megkérdeztem, hogy miket írtak és én sokkal magasabb szinten tettem ugyanezt, de az eredmény mégsem ezt sugallta. Vajon mi lehetett ennek az oka?

 10. Kedves Andoron!

  Nagyon szépen kérlek, ne vedd kötekedésnek, amit mondok! Nem az a célom vele. Lehet, hogy nem a megfelelő hangnemben mondtam... ezennel bocsánatot szeretnék kérni emiatt.

  És Prednek teljesen igaza van! Egy fából készült gyakorlótárgynak ugyanolyan nehéznek kell lennie, mint egy fém fegyvernek... hogy szokja az apród a súlyát...

  És Andoron, be kell valljam, hogy fém másfélkezes kard nem járt még a kezemben... de azért elméletben tudok egyet s mást a forgatásáról...

  És az erőről: egyrészt én biza a múltkor, amikor voltak a gladiátorok edzésén, mindenki erősebb volt, mint én... bár ez nem túl nagy dolog... de télleg nagyon kemény fickók...

  És az, hogyha tudod, hogyan kell forgatni a fegyvert, és kicsit ésszel is, és nem csak erővel forgatod, az már nagyon sokat jelent... és itt lépnek fel a hagyományőrzők... mert a lendület visz tovább... és ezt ki kell használni...

 11. Most véletlenül sem akarok beleszólni, de amikor legutóbb Szaszával beszélgettem, akkor a káromkodáshoz magas szinten értett, de a törihez nem valami magas szinten.

  Hogy ez nem számít? Amikor kérsz egy mongol sisakot, és eladnak neked egy kínait vagy hasonlót, amikor először meglátnak benne, körberöhögnek... De Szasza nekem is szimpatikus...

  Csaba

  Ja és a kardért kifizetted a 70.000 forintot vagy mennyit? :D

 12. Az a helyzet, hogy amikor vizsgáljuk a tám/kör kérdését, akkor különbséget kell tenni a valós vívás és az ETk között. Ugyanis az ETK írói bármennyire is igyekeztek, nem voltak haditornászok, és fegyvert max. muzeumban láttak. Egyedül ezzel tudom magyarázni a hibákat. És a rendszer nem haditornászoknak szól, hanem laikusoknak. És mivel egy tökéletes világo megalkotni lehetetlen, (ez csak a Fennvalónak sikerült) emiatt Ynev nem tudna létezni.

×
×
 • Új...