Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Táltos

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  40
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Táltos

 • Rang
  Kalandozó
 1. Táltos

  Kalandozok.hu-s Nicknevek

  Üdv! Az én nevem talán nem túl bonyolult. Bezzeg a kiválasztás az volt. Olyan jól hangzó, beszédes nevet akartam, melynek a számmisztikai száma megegyezik a születésszámommal. Semmilyen megfelelő farkasos nevet nem találtam.
 2. Üdv! Kértem kölcsön Második Törvénykönyvet. :shock: Ez így nem jó! Démonok! Õseink nevében is kikérem ezt! A természet erőit (természetszellemek) és Természetanyánkat imádták. A szellemek közt van gonosz, de jóságos is. A sámánősök szellemei pedig önként segítenek, hisz ők választják ki a sámánokat. Most a táltos kaszt (mint papi kaszt) kidolgozásán gondolkodom, a fentebb leírt paraméterekkel. :oops: Akár még azt is bele lehetne szőni, hogy tőlük vették át a nomádok eme hitvilág alapjait az életmóddal együtt, csak démonikus ismereteik hatására ezeket elferdítették. Az is eszembe jutott, hogy külön fajt alkotok hozzá :twisted: . Valami természetközeli, erőssen emberszerű fajt, esetleg keverékfajt. Tényleg, mi mivel keveredhet?
 3. Üdv! Engem érdekelne mire is gondolsz. Az Édesvíz kiadó könyvei amúgy elég sokszínűek. A nagy részük marhaság, de akd néhány elgondolkodtató is mutatóba. Az egész számukra tényleg csak a pénzcsinálásról szól. Azért ez egy kicsit más. Maga a karma csak azt jelenti, hogy életeink(?) során mindent amit másoknak okoztunk visszakapunk ( hatás-ellenhatás magasabb szinten). A level up rendszer lényege pedig az, hogyha az ember morálisan olyan magas szintre fejlődik, hogy önzetlenül képes cselekedni, csak másokért élve, fokozatosan előjönnek az addig saját és mások érdekében leplezett képességek. (szóval, ha bizonyítani akarod az ellenkezőjét "tökéletessé" kell válnod! :wink: Tehát el kell jutnod Krisztus, de minimum egy jedi szintjére. jó próbálkozást :twisted: ) Takedáról nem tuhatjuk, hogy "csak a szája jár"-e, de saját bevallása szerint egyéni tapasztalatai vannak. Ezekre mondjuk én is kíváncsi lennék egy kicsit konkrétabban. Takeda: Mesélsz nekünk?
 4. Üdv! Érdekelne a sámán karakter, csak sehol sem találok róla leírást. Valaki nem tudna segíteni? Esetleg Gem? Előre is köszi!
 5. Üdv! :roll: Jaj a mangák! Emléxem amikor a Dragon Ball indult, az volt már a menő. Hát igen fiatalság bolondság. Hej azok a régi szép idők! (Középiskolásként már annyira nem izgatott, hogy a többi nagy, "felnőtt" kolissal nézzem a német TV-n :shock: ) Sajnos csak a TV-s sorozatokhoz volt szerencsém, de azért az Inuyasha ott van a toppon :oops: (ez most a favorit). Csak az RTL kivagdossa a húzósabb jeleneteket :evil: . Biztos, mert otthon tudom nézni A+ -on. Az igénytelen fajtájától viszont az ég óvjon meg! (ugyebár minden relatív :twisted: )
 6. Üdv! Takeda írta: Csak egy másik idézet: "Ne találtassék közötted, aki fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló, se bűbájos, se ördögöktől tudakozó, se titokfejtő, se halottidéző. Mert mind utálja az Úr, aki ezeket műveli..." (5Móz 18,9-12) Isten akarta, hogy egyenek a fáról :?: :?: :shock: Istent is teremtették :!: :?: :?: :shock: Ez nekem teljesen ÚJ! Ezt hol hallottad? Amúgy a Biblia egy kétes forrás, tehát lehet, hogy teljesen felesleges ez alpján vitázni. Azért mondom ezt, mert a biblia első könyvei lényegében megegyeznek az ősi mezopotámiai szent szövegekkel, azzal a kis eltéréssel, hogy ott még több istenről volt szó. Istennel egyek vagyunk? Szerintem is. Istenek vagyunk? Semmiképpen csak a részei. Segitta: Te magad írod az érvet önmagad ellen: ma még csak így tudjuk előállítani, tehát nagy valószínűséggel vannak más lehetőségek is. A keletkezett anyag-antianyag beavatkozás nélkül szinte azonnal visszaalakul. Tehát biztos, hogy van más lehetőség. Amúgy még csak a ma ismert energiaformákkal tudunk dolgozni, túl sok az ismeretlen v. hibás elképzelés a mai tudományban ahoz, hogy biztosat állíthassunk. Ez az egy buktató van csak RQ mondásában is, mert bármikor kiderülhet, hogy ami ma tudományosan elfogadott az téves. Üdv!
 7. Üdv! Az előző én voltam. Valamiért kilépett, pedig azzal kezdtem, hogy bejelentkeztem. :evil: Dühítő!
 8. Üdv! Utánnanéztem! Idézet az ELTE kutatásáról szóló honlapról (http://www.geocities.com/farkasprogram/): :roll: 8) :twisted: Elovastam a hologram-elméletet. Hát elég érdekes elmélet. Ez a minden rész=egész kicsit a régi makro-mikrokozmosz (ami fent az lent) elméletre emlékeztet. Csak az a baj, hogy ezek az általános ismertetők alpján nem nagyon lehet megítélni az igazságtartalmát. Rákerestem googleben, de nem találtam eléggé közérthetően megfogalmazott tudományos leírást (vagy csak túl fárdt vagyok hozzá ). Pedig engem is érdekelne mit takar pontosan az elektronok közötti kommunikáció. Ha valaki talál jó linket please ossza meg velünk. Na megyek aludni, mert holnap pótZH :oops: :twisted: . Csaó!
 9. Táltos

  Zene

  Üdv! Sportsziget: Jun. 11-12. Viszont mostmár jegyet kell venni! Napijegy elővételben 1700 HUF. Fesztiválok közül mindig tervezem, hogy v. Hegyaljára, v. a Szigetre kinézek, de sajnos eddig még nem jött össze :? . Viszont holnap Nightwish! Én ott leszek. 8)
 10. Üdv! Segitta: Jók a meglátásaid és tetszik, hogy logikusan érvelsz. Néhány gondolat ami felvetődött az írásodra Az anyag egyes elméletek szerint energiából sűrűsödött össze. Hogy az anyag energiából áll az mára bizonyított tény -lsd atomenergia -de az megint kérdés, hogy honnan lett az energia. Én amúgy Istent nem emberformájúnak képzelem, hanem lényegében ennek az energiának. Szerintem az energia eddig fel nem fedezett formáit nevezik léleknek és az egyéb szellemi szinteknek. Isten tehát az Univerzumot átjáró energia aminek minden a része -mi is-, nezhetjük akár Világléleknek is. Valószínűleg ezeket az energiaformákat idővel a tudomány is felfedezi, addig viszont csak a tapasztalati úton szerzett ismeretekre hagyatkozhatunk. Madovick: a faj kérdéséről csk annyit, hogy lényegében ugyanazt írtad, csak genetikailag a középső pont a meghatározó: De a példára visszatérve, ha jobban megfigyeled, a kutyák és farkasok között általában csak a szaporodási közösség nem áll fenn, de azért megtalálható az említett elvadult kutyáknál. Hologramelmélet? Engem érdekel. Minden lehetőséget meg kell vizsgálni. Na hoci azt a linket! :wink:
 11. Üdv! Madovick: genetikailag egy fajba tartoznak azok az élőlények, amik egymással szaporodóképes utódot tudnak nemzeni. Ez a kutyákra és farkasokra teljesen igaz, többek között ezért is lövik ki az elvadult kutyákat az olyan nemzeti parkokban ahol farkasok élnek, nehogy beszennyezzék az állatok genetikai tisztaságát. A jobb válasz az evolúció helyett: még keresem. De nem akarok feltétel nélkül elhinn valamit csak azért, mert elfogadott és nem tudok jobb megoldást, amíg a hibákat ki nem javítják és nem adnak logikus magyarázatot rájuk én nyitott maradok minden lehetséges lehetőségre, és megvizsgálom ezeket. Takeda: Azt mondod: ha ráteszed a kezed valakire, jobban lesz. Szerinted mitől? Honnan jön a gyógyító erő? Honnan tudos, hogy nem a bukott angyalok ténykedésének eredménye. Honnan tudod, hogy nem ők akarják, hogy azt hidd, hogy a reinkarnáció és a fokozatos fejlődés a valóság, hogy eltérítsenek Istentől. Ezek a kérdések vetődtek fel bennem az említett könyv hatására. Volt benne egy nagyon érdekes gondolat: Steiner és a többiek azt mondják, az ember eljutott arra a szintre, hogy felismeri az önmagában megbúvó istenséget, és a fejlődés végén maga is hatalmassá válik: Istenné. Ez a gondolat párhuzamban áll a bűnbeesés történetével, melyben a kígyó azzal kísérti meg
 12. Üdv! Segitta, D3st: csak néhány gondolat az élet kialakulásáról és fejlődéséről: Talán ismert, hogy kísérletileg előállítva az élet előtti földi állapotokat elektromos impulzus hatására aminosavak jönnek létre. Hurrá: élet kialakulásának rejtéje megfejtve. Csakhogy ezek az aminosavak hamarosan lebomlanak, ahelyett, hogy bonyolultabb élő rendszerré állnának össze. A tudománynak máig lövése sincs, hogy ezekből miként alakulhattak ki akár a legegyszerűbb egysejtűek, de jobb híján elfogadják. A másik az evolúció kérdése: nemrég még teljesen elfogadtam ezt az elméletet. Csakhogy felvetődik a téma örök kérdése: a hiányzó láncszemek. Mert már a mutáció létrejöttének is igen kicsik az esélyei, annak, hogy kedvező tulajdonságok alakulnak ki még kevesebb, de annak, hogy hirtelen az egész szervezet felépítése megváltozzon, pl kialakuljon a tüdő, szinte 0. Tehát találnunk kéne átmeneti egyedeket is. Mutáció általi fajkialakulást még nem figyeltek meg, csak egyes meglévő tulajdonságok előtérbe kerülését. Egy ismert példa a kutyák esete: a mesterséges kiválogatódás sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint a természetes, pár ezer év alatt amióta kutyát tartunk mégsem sikerült mást elérnünk csak igen változatos fajták kialakulását. Viszont a kutya és a farkas még mindig egy faj, hisz szaporodni képesek egymással. Közvetlen bizonyíték tehát nincs az evolúció elméletére, bármennyire is elfogadott. Persze lehetséges, hogy bizonyos körülmények kedveznek a hirtrelen fejlődésnek, de amíg ezeket nem lokalizálják, elemzik, és bizonyítják, addig ez is csak egy feltevés. Üdvözlettel Táltos a hezitáló!
 13. Üdv! Takeda! Szeretném a segítségedet kérni -és mindenki másét is aki tud. Nemrég vitába keveredtem egy tiszta hitű keresztény barátommal, a biblia megbizhatóságával kapcsolatban. Főleg a világ teremtését elemeztük, és én tudományos érveket hoztam fel (csillagászat, evolúció, ...) és azt mondtam, hogy a biblia átvitt értelemben értendő, nem szó szerint. Előadtam, hogy az élet létrejöttének és fejlődésének a valószínüsége milyen kicsi, és hogy mégis létrejött az Isten csodája. Õ viszont ellent mondott ennek: szerinte a végtelen és hatalmas Istennek nincs szüksége ilyen módszerekre, és a biblia minden szavában igaz, hiszen Isten sugallataira születtek. Az evolúció megcáfolására mutatott néhány dolgot az interneten, és egyáltalán nem logikátlanul, nagyrészt tudományosan voltak elmondva a dolgok. Bizonyos regények (Peretti könyvei) hatására már egy ideje kéttségek közt vagyok, és ezek most újra előjöttek. Amikor legközelebb a könyvtárban jártam -Rudolf Steiner könyveket kivenni a tanulmányaimhoz - találtam egy érdekes könyvet: "A Spiritualizmus Fertőjében" címmel. Egyáltalán nem kerestem ilyesmit csak véletlenül észrevettem, talán ilyen az Isteni gondviselés. :!: Tehát a nagy Kérdés :!: : :arrow: Vagy elfogadom biblia igazát -amit a beteljesült jóslatok állítólag igazolnak - és elfogadom, hogy minden egyéb "szellemtudományos" dolog -mint például a szellemek, a médiumok, a reinkarnáció, ...- mind csak a bukott angyalok megtévestésen alapuló módszere arra, hogy eltávolítsanak minket Istentől. :arrow: Vagy elfogadom a szellemi fejlődés rendszerét amelyet Isten a mi megjobbításunkra alakított ki. (gondolom nem kell magyaráznom, hogy mire gondolok) Kiváncsi vagyok a véleményedre, már csak azért is, mert mint írtad te ezeket a jelenségeket saját bőrödön tapasztaltad. Előre is köszi a segítségeteket. Üdvözlet az útkeresésből!
 14. Táltos

  Dumaterem

  Üdv! Eddig még én sem hallottam arról, hogy szerepjátékosokat is ellenőriznének, csak bizonyos katonai fun clubbokat emlegettek. Az elmondások alapján elég érdekesen festhettek ezek az "emberek": 2. VH-s katonai sisak, bajonett, kard és fából faragott pajzs. Mint valami csináld magad mozgalom. Lehet, hogy nem is tagjai semilyen egyesületnek akkor meg kereshetik őket :? . Épp mostanában mondta az egyik kolis lány , hogy nincs nagy baja a szerepjátékkal, csak vannak olyan ismerősei akik teljesen benne élnek, csak ezen jár az agyuk és teljesen elvesztették a realitásérzéküket. Hiába mondtam, hogy a többség nem ilyen, neki rosszak a tapasztalatai. Az a baj, hogy sokan hasonlóan gondolkodnak, tapasztalatok nélkül is, és ezek elhiszik, hogy annyira elborulhat az agyunk, hogy ilyeneket csináljunk. Elég szomorú :evil: .
 15. Üdv! R. Q.: Ha így állsz hozzá a dolgokhoz, azzal teljesen egyetértek, és örülök neki. Én csak azt nem szeretném, ha valamit azért utasítanátok el, mert még nem bizonyított tudományosan, v. mert csak nem bírjátok elfogadni, hogy ilyen is lehet. A nyitottság nagyon fontos -Szerintem! Engem is meg lehet győzni ezeknek a dolgoknak a nemlétéről logikus érvekkel. :wink: "A bizonyíték hiánya nem bizonyíték egy jelenség nem létére" Én sem úgy kezdtem, hogy hallottam valahol ezekről, és megtettszett. Sok könyvet elolvastam: vallásokról, filozófiáról, tudományról és még sok minden másról, és kerestem, hogy hogyan egyezthetőek össze, és miben egyeznek. Úgy gondolom, hogy a régi "iránymutató" könyvek sok megfigyelés leszűréseként születtek, ahogy őseink felfedezték a világ dolgait. Ezért, ha több eltérő eredetü forrásban -amik nem nagyon lehettek kapcsolatban -azonosság van azt érdemes átgondolni. Ez egy kiskoromtól tartó folyamat volt. Persze biztos alkat kérdése is, de én igyekszem nyitott maradni. Üdvözlet, és jó elmélkedést mindenkinek!
×
×
 • Új...