Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Eyliar

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  13
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Eyliar

 • Rang
  Világjáró
 1. Ha játéktechnikailag foglalkozunk az üggyel, akkor állat, hogy van egy könyv ami ezzel foglalkozik, ha viszont a vámpírok eredetét elméleti úton keressük, mint "feltételezett faj, vagy valami nagyon hasonlóét", akkor hogyan magyaráznátok, hogy a világ két távoli részén is kialakultak, ráadásul egymástól függetlenül? Ha elvetjük persze a Káin-eredetet, vagy egy közös őst.
 2. Eyliar

  Gondolatok

  Ha jól belegondolunk minden ember CSAK magából tud kiindulni, így bármiről is beszélgetünk ( akár a tökfőzelék receptjéről, akár filozófiáról) az személyes. Tetra, a versekről meg csak annyit, hogy az egy ugyanolyan kifejezési forma, mint a próza vagy a zene vagy bármi más. Mindenkinek más rugóra jár az agya. Szerintem.
 3. Ez szerintem azzal lehet összefüggésben, hogy ha én (akár vámpírként) vallásos vagyok, a legfensőbb hatalomra - vagy valami olyasmire - azt mondom Isten, kicsit keletebbre azt mondják Allah, még keletebbre Buddha vagy Krisna stb. ööö..hogy mindez hogy kapcsolódik Káinhoz, nem tudom, ez csak egy hasonlat. Nincs valakinek vampire-ös ismerőse Kínában? :wink:
 4. A jóslás szó valódi jelentését maga a szó hordozza: jó, vagyis a jó megmondása. (pl. a német Wahrsagen=igazság megmondása). Tehán nem a jövőbeli események megjövendölése a cél, hanem, hogy megtudjuk mit tehetünk annak érdekében, hogy megtörténjen ez vagy az. Úgy is mondhatjuk, hogy egy kártyavetés nem más, mint egy jó kétszemélyes pszichoterápia...csak olcsóbb...és hasznosabb mindkét fél számára. Szerintem.
 5. Eyliar

  Gondolatok

  Nagyon zseniális a vers, Gem, minden sorával egyetértek. Ha rajtam múlna biztos kötelezővé tenném, mint a 21. század himnuszát...és ha már ott voltam (éljen a marketing ) elolvastam a többit is: kifejezetten elsőrangúak! A témát illetően pedig utólagos engedelmeddel idézem soraidat mindenki okulására: "...És látá az ember, Hogy az Isten nagyon jó, Mert hasbeszélő; bábujaként lesz Nagy, mindenható. Amit mond, az legyen ítélet, És övé mindig a szó, Hangja csupa mennydörgés, Vad, sziklát romboló! És látá az emberke, Hogy az Isten nagyon megy, Mert népszerű és populáris, tehát Nem lesz
 6. Eyliar

  Gondolatok

  Asszem kicsit eltértetek a "sors-rizsától", amióta rég nem jártam errefelé. Nem lehet, hogy az összes egyházat az emberek teremtették saját okulásuk érdekében? Hogy hogyan tanuljanak empátiát és toleranciát? Merthát a háborúk és egyéb erőszakos cselekmények is mind CSAK arra jók, hogy megtapasztaljuk a borzalmat és tudjuk, hogy mit NEM akarunk többet átélni.
 7. Eyliar

  Gondolatok

  Tetra: :tanitas: legalább jól érzik magukat, ez is valami végülis mindenki erre törekszik, csak nem veszik figyelembe azt, hogy az elégedettséghez annyi út vezet,ahány ember él. Na ennyit a meggyőzésről, nomeg a konstruktív vita értelméről. Halál....szerintem egyetlen ember sem képes a halált értelmesnek tekinteni, akkor sem, ha végigélte az életét. Pont arról van szó, hogy a jelenlegi agyi kapacitásunkkal ÚGYSEM tudjuk felfogni, mi értelme van. Hát ne is próbáljuk, a lényeg, ahogy Morgian is mondta az INTU
 8. Eyliar

  Gondolatok

  Mit értesz azon, hogy alaphelyzet? Mi értelme lenne az életednek, ha nincs hatalmad a sorsod felett? Másrészt az emberi sorsok bonyolult hálózatban függnek össze egymással, ez nyilvánvaló. Attól, hogy valamit nem vagyunk képesek felfogni, attól még lehet érvényes valósága, nemigaz? Értelmetlen halál pedig nincs! Bár ehhez egy új topic kéne, hogy megvitassuk mi is a halál valójában. Ébredés, hazatérés....
 9. Eyliar

  Bemutatkozás

  Üdvözlök mindenkit! Bár lassan két éve, hogy regisztráltam, még csirké vagyok, némileg elhanyagoltam az oldalt :oops: De most újra visszatértem, hogy be(le)szólhassak mindenbe
 10. Eyliar

  Gondolatok

  A sorsát mindenki maga tervezte és irányítja. Bár azt hiszem alapvetően nem gondoljátok végig teljesen, hogy amikor azt mondom, hogy én irányítom a sorsomat, nem a tudatos énemre gondolok. nem az egómra. Ha azt mondod, nem te irányítasz, mert minden előre el van rendelve, igazad van, de ki is az, aki elrendelte? Te magad. Te magad választottad az egódat is, vagyis a szerepet, amit játszol, de nem ő irányít, hanem a legbensőbb éned. Szerintem ez világos, logikus és egyértelmű. Mindnyájan ugyanazt mondjátok, csak figyelmen kívül hagyjátok ezt az "apróságot".
×
×
 • Új...