Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Kele

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  226
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Kele

 • Rang
  Ynev hőse
 • Születésnap 1985/09/20
 1. Üdv.!Salamander akkor átfogalmazom én is. A pap igazad van nem feltétlen használ papi mágiát, hanem olyan mágiát használ, ami istene "ad" neki, amit istene elfogadhatónak tart, hogy azzal védelmezze az egyházat. Az Adron pap, amit említettél, azért egy kicsit különbözik. Ott nem arról van szó, hogy a saját papi mágiájuk mellett betérnek Doranba kicsit, hogy magas mágiát tanuljanak... Olyan esetet nem tudok elképzelni, hogy a papság módszereitől eltérő mágiaformulát használjon. Kele, szerintem ez akkor is igaz, ha először volt pl. bm és utána lett pap. Akit felavatnak papnak, az "hátrahagyja eddigi életét". Ezt úgy értem, hogy a számára fontos értékek megváltoznak, talán az életstílusa is. Más, eddig ismeretlen törvényeknek, etikának kell megfelelnie. Ez a mágia esetében, ismeri a (nem papi) formulákat, de kétlem, hogy használná. Erről egyébként sokat lehetne írni. Teljesen igaz most is, hogy ha minden szempontból vizsgáljuk (szabályok, játéktechnika, karakter kijátszása, pap esetében az egyház szabályainak betartása, jellem, stb) akkor nem lehet azt kijelenteni: egyik pap sem használná, vagy mindegyik pap használná. Az istenek és az egyház belső törvényei a mérvadók. A tűzvarázslók tekintetében sajnos elég kevés a tudásanyagom, mert ált. nálunk nincs túl sok speciális kasztosodás.
 2. Üdv! És nem tudok valakit, aki ott maradt, és így helyetetek játszhatnék? (persze csak képletesen helyettetek ) Minden jót!
 3. Üdv! A papi tanulás nem feltétlenül hosszú folyamat. Ha jól emlékszem a Della papok/papnők "megvilágosodása" során egyszerűen átélik az isteni hatalmat, és gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra tanulják mega a mágiát kezelni (nem tudom hogy jól emlékszem-e, de valami ilyesmi biztosan van a PPL-ben-tudom, az egy más rendszer, de szerintem ebben a körben joggal lehet rá hivatkozni) A saját példám: Nem teljesen BM-ről van szó, hanem egy kicsit másról, csak ezt nem akartam az elején bele kavarni, hogy egyértelműbb legyen a példám. A tűzvarázslóknál van leírva egy "Aschaon tűzmesterei" nevű iskola. Az itt tanulók megtanulják a tűzmágiát (a tűz magasmágia nélkül), és mellé még tanulhatják a boszorkánymesteri tapasztalati mágiát is. Mivel a hatalmukat hataolom italából tudják csak visszanyeri, ezért gondoltam, hogy a BM-hez közelebb állhat (akár hová is van besorolva). Az érdekesség az egészben, hogy ezt a klán sem a toron BM-ek, sem pedig Ordan nem ismeri el. Innen jött az alap ötlet. Van egy ember Yneven, aki amolyan karmikus küldetésnek érzi, hogy valamelyik féllel elfogadtassa a rendet (vagy toronnal, vagy ordannal). Itt jön a kegyelt háttér (gyakorlatilag a két isten közül bármelyikhez kapcsolódhat, ez már csak a JK-n, ill. a KM-en múlik). Mondjuk úgy, hogy az adott Isten is vissza akarja vezetni a rendet a "helyes útra" (legyen az bármelyik is). Lényegében ennyi állt össze a fejemben, leírva pedig még semmi sincs, hiszen ez még csak egy ötlet. Egyébként ez az ötlet nem egy életútra, hanem csak egy egyszeri összeülésre készülne el (sajna életútra már senkinek sincs ideje, meg mindig közbe jön valami, és nem tudjuk befejezni azt- annak meg nincs értelme, hogy 2 havonta folytatjuk...)
 4. Üdv! Egy kicsit félre értettetek. Én egy olyan karit akartam csinálni, ami eredetileg egy tapasztalati mágiát használ, és után (fogalmazzunk úgy) megvilágosodik, és felismeri a tényleges hatalmat, majd használja is a mágiát.
 5. Üdv! Pár nappal ezeleőtt felmerült bennem egy érdekes karakter ötlet. Egy olyan boszorkánymesteret akartam megalkotni, ami egyben pap is (pl.tharr pap). Mivel az UTK szerint játszok, ezért ebben a karakter kialakítása játéktechnikailag nem lenne nehéz, és még megengedhető is (kell hozzá egy kegyelt háttér, meg vallásismeret 3. fok, meg persze egy jó előtörténet ). A probléma akkor kezdődött, mikor ezt előadtam a többieknek. Ugyanis néhány társam megemlítette, hogy szerinte a két mágiatípus között, illetve a két típusú ember között olyan nagy felfogásbeli különbség van, hogy az teljesen összeegyeztethetetlen. A haverom alap felfogása az volt, hogy egy pap vagy bízik az Istene hatalmában vagy nem. Ha bízik abban, akkor semmilyen más mágiát nem fog alkalmazni. Ha meg nem bízik, akkor meg úgysem lesz belőle kegyelt. Mi erről a véleményetek? Természetesen nem kell elakadni a fent említett példámnál. Hiszen ílyen módon elképzelhető más párosítás is (pl. varázsló-Adron pap, bárd-Alborne pap, boszorkány- Orwella papnő stb.) Várom a véleményeket! Minden jót! UI: bocsi, hogy kétszer küldtem el, biztos valami hiba volt...
 6. Üdv! Gondoltam újra felírok. Még mindig csapatot keresek Miskolcon. Akit ez érinthet, az kérem jelentkezzen. Minden jót!
 7. Felon: legalábbis az elején, amíg Karashuval el nem sütjük a karizmatikus Asztrál mágiánkat... egyébként meg a KM csapat lesz félmeztelen, hogy meg lehessen különböztetni a két csapatot... Karashu: tőlem... ;´) A másik csapat meg legyen teljesen meztelen, a könnyebb megkülönbözetezés miatt
 8. Kele

  Melyik a kedvenc fajod?

  Üdv! Ha bármi kérdésed van, akkor tedd fel bátran, hidd el, itt ugrani fognak, hogy válszolhassanak :D Minden jót!
 9. Kele

  Melyik a kedvenc fajod?

  Igazából nekem csak mesélték, hogy milyen az új besti, még nem olvastam át. Amit elmondtak: nem játszható minden, viszont bármilyen fajt létre tudsz hozni Magyarul: csinálhatsz te egy démont is, akinek van 8000 OD pontja (nyugi, ez csak túlzás ), csak akkor válald azt, hogy te 80000 Tp-nél lépsz 2. szintre, míg a többiek 100-nál. Na jó, ennyire nem durva a helyzet. Egyébként ha jól tudom a legtöbb lény csak NJK lehet, míg játszható fajként konkrétan csak néhány van megadva (erdőpille, gyíklény, gnóm stb). A többivel nem játszhatnál, de ugye a KM bármit megtehet (megengedhet). Ahogy én láttam, rengeteg faj ki sincs benne dolgozva, csak azt írja a könyv, hogy milyen tulajdonságaik vannak (pl. megjelenés, jellem stb), a többit dolgozd ki magadnak (akár ellenfélnek is). Aztán ha a KM engedi, akkor nyugodtan gyere azzal. Ez lehet, hogy egy kicsit zavaros hsz volt. Jó bogarászást
 10. Kele

  Melyik a kedvenc fajod?

  Aquir? De mégis hogy? Melyik? Milyen? Ha az olvasmányaim nem csalnak, akkor minden aquir, amit nem tudunk máshová besorolni (valamelyik könyvben valami ilyesmi van, javítsatok ki, ha tévednék). szóval csak pár ezer kedvenc fajod van? (még mindig javítsatok, ha tévedek ) Minden jót!
 11. Kele

  Dumaterem

  Üdv! A régi könyveket tényleg nehéz beszerezni. Bevallom, nekem is csak egy pdf-es verzió van. Amikor nypomtatták, akkor még nem játszottam, aztán pár évnyi antikváriumos rohangálást, meg kölcsönkéregetés (ez mindig nehezen ment) meguntam, és kinyomtattam. Azóta már hiába látom meg a könyvet bárhol, nem szánom rá a pénzt, hiszen már megvan. Ezen kívül az én szolnoki csapatom ezek szerint nagyon kivételes, hiszen mi az UT szernt játszunk. Aztán ha valami mégis kell a régiekből (pl. egy HGB-s kaszt), akkor azt kidolgozzuk magunknak A táborokba pedigakár alternatív programként szerintem elférne az UT-s játék a sok Vampire, és hasonló mellett.
 12. Kele

  Dumaterem

  Bocsi, de szerintem menj el egy vidéki szerepjátékos boltba is. Ott lehet hogy egy kicsit más véleményen lesznek... Egyébként akivel én beszéltem (szintén hasonló boltja van), ő azt mondta, hogy a könyv nagyon nem ér meg neki. Már csak azért sem, mert senki sem megy be egy ilyen boltba, mert ugye ott van a plázába az Al...dra, és ott is meg tudod ugyan azt venni. Ezt konkrétan az eladó mondta (a kisbolti eladó). Még a kártya úgy ahogy megy, de a többi siralmas. Bocsi, de én ma egy kicsit pesszimistán látom a világot. Pl. itt van még a holnapi bizsgára egy nagy adag tanulnivaló, megint egy hosszú éjszaka Remélem holnap már szebb nap lesz... Minden jót!
 13. Kele

  Dumaterem

  Üdv! Én is azok közé tartozok, akik egy ideje még rendszeresen látogatták a fórumot, és írtak is, de mára ez is eltűnt. Ennek részemről több oka van. Egyrészt én sajnos sokkal kevesebbet játszok, mint 1-2 éve (akkoriban ha már 2 hétig nem ültünk össze, akkor az már sok volt, most 2-3 havonta tudok játszani), másrészt a könyveket is ritkábban forgatom. Ennek okát lásd a csapatkeresőben. Sajnos a táborba idén sem tudok eljutni, pedig nagyon terveztem még február-március környékén. És félek attól, hogy jövőre sem fogok eljutni. Úgy látszik nekem ez marad. (ha valakit érdekel az oka, akkor leírom, de így egyből nem) Hogy a fentiek hogyan jönnek a fórumozáshoz? Nagyon egyszerű. Ha nem olvasom a könyveket, és még nem is játszok, akkor nem fog bennem felvetődni semmi olyan kérdés a szabályokkal kapcsolatban, amit meg kellene vitatni. Az utóbbi két könyv már meg sincs, arról így véleményem sem lehet. Na igen, az ÚJ könyvek, ezekkel is probléma van. Elég sokan vannak azok, akik csak a rosszat látják ezekben, és "csakazértisarégi" elven nem hajlandóak vele foglalkozni.
 14. Kele

  Dumaterem

  De nekem van (sajnos)
×
×
 • Új...