Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Rayen Reval

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  389
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Rayen Reval

 • Rang
  Térítő
 • Születésnap 1988/03/11

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Főnix- paplovag
 • Mi a kedvenc regényed?
  Acél és oroszlán
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Sogron

Legutóbbi látogatók

637 adatlap megtekintés
 1. Üdvözlet! Az 1 kp=3% felbontásában nemtudok újat mondani, ám a kérdés felelevenített bennem egy hasonló problémát. Az ETK megemlíti, hogy egy karakternek minden %-os képzettségből van alapvetően annyi, amennyi az ügyessége 10 feletti része. Ebből következne a két kérdésem, mindkettőt mondjuk 18-as ügyességgel rendelkező karakterre vetítve. A kasztok leírásánál a mondat így szól, "... a karakter az 1. tapasztalati szinten a következő képzettségeket kapja:..." Ez azt jelenti, hogy ha pl. kap 1. szinten 20%-ot ugrásra, akkor induláskor 28%-a van, vagy csak 20%? A kérdésem arra vonatkozna, hogy a kiképzők mindenkit ugyan azon tudásszintig fejlesztenek, a példánál mondjuk 20%-ig, vagy ennyit adnak hozzá pluszban a természetes alaphoz? A másik, ha egy új %-os képzettségre elköltök 4 Kp-t= 12%-ot, akkor összesen 20%-om lesz, vagy csak 12%? Mindkét esetben találkoztam már mindkét megoldással, kíváncsi lennék, mi a véleményetek. Szép napot!
 2. Sziasztok, Sajnos a Ciklusok Rabjainak helyszínével kapcsolatban problémák merültek fel, így a játék helyszíne átkerült 2621, Verőce, Ótársa köz 1. szám alá. Az időpont változatlanul június 28-29. A szervezők a kedvezményes regisztráció időpontját június 9-ig kitolták. Részletek a honlapon. Várunk mindenkit szeretettel, és jó felkészülést kívánunk a Kalandozok.hu Nyári táborára. Szép napot mindenkinek!
 3. Igen, többen mondták már. Ellenben egy korábbi hasonló szituációban, ahol a "kivárást" választotta, arcon lőtték egy nyílpuskával. XD Úgyhogy, úgy gondolom aki békében közeledik egy magányosan táborozó bárkihez, az már nagyon messziről, nagyon hangosan kezdjen el bemutatkozni.
 4. Üdvözlet! Köszönöm az eddigi válaszokat is. Úgy látom, hogy a nagy "szabadság" sok mindenkit feszélyez. Akkor próbáljunk meg abban az irányban továbbmenni, hogy a kedvenc karakterrel mi lenne a reakció a fentebbi szituációkban. Őszinte leszek, mint, ahogy többen írtátok, itt nincs egy egyetemes "jó" megoldás, csak a különböző nézőpontok érdekelnek. Szimplán csak arra lennék kíváncsi, hogy egy adott karakter, milyen reakciót adna egy adott szituációra. (és persze itt bejön az is, hogy ha adnék egy teljes leírást egy 5. szintű főnix paplovagról, akkor is 100 féle ötlet lenne. ) A kérdést feltettem IRL-ben is és olyan válaszokat kaptam, melyekre a magam tapasztalatából nem is gondoltam, és ekkor rájöttem, hogy bele vagyok süllyedve a "táborozáskor rakok tüzet, meg ha többen vagyunk állítunk őrt" kategóriába, de talán egy kaland, főleg ha életút, ennél kicsit többet is megenged. (Főleg, ha a KM szereti kihasználni a karakterek felületes viselkedését. ) A magam részéről főnix paplovaggal, az alábbi elképzelésem lenne: a tábortüzet olyan helyen állítanám fel, ahol legalább egy oldalról védve legyen, de máshoz sajnos nem igen ért... Ellenben biztos vinnék magammal idomított harci kutyát, így az Ébresztést diszciplínát az ő ideges morgására állítanám be. Mivel a helyszínből adódóan nem számítanék társaságra, így mikor a karakter felriad, egy bukfenccel odébb gördül, abból felállva kivonja kardját, majd, ha a kutya egy határozott irányt jelez, akkor arra, mondjuk 9 méter távolságra egy 3E-s tűzkitörést varázsolna. Ha nem, akkor valahova a levegőbe figyelmeztetésképpen egy 1-es erősségűt. Ezután várnám a KM reakcióját.
 5. Sziasztok, ehelyütt folytatnám a "Kérdések a MAGUS szabályaival kapcsolatban" című témában megkezdett beszélgetést. Sajnos nem jöttem rá, hogy tudok más témából idézni ezért az alap gondolatomat leírnám még egyszer. Egy kalandozó, miként készül fel az éjszakai táborozásra, több napnyi járóföldre minden ismert elfszabású településtől? Kasztot, szintet, felszerelést mindenki eldöntheti. Illetve ugyan ezen légkörben, mi a karakter reakciója, az első 1-3 másodpercben, ha valami felrisztja az álmából, a legmélyebb éjszaka közepén? Tetra, szerintem, hogy mi riaszt fel, a kérdés szempontjából lényegtelen, ami érdekesebb, hogy nem magadtól keltél a hajnalfényre, és nem is a szükség ébreszt. Kalandban valahogy így hangzana: "Az éjszaka egy pontján, hirtelen felriadsz. Mit teszel?" Nekdolan válaszából úgy sejtem, ő fektében előhúzná a fegyverét és megfigyelné a környezetét. A táborverés helyét illetően szerintem megint elengedhető a válasz (itt és most, nem a kalandban :P), mert inkább a karakterek rutinjára gondolok, mint pl a Nekdolan által említett csapdaállítás.
 6. Sziasztok, Első sorban köszönöm az adminoknak, hogy ennyi távol töltött év után is él még az avatárom. Másodsorban régebben volt egy topic, ahol 1-1 jelenetet vesézhettünk ki, de most nem találtam, úgyhogy ide írnám a gondolataimat. Az első szituáció, kinek milyen ötletei lennének arra nézve, hogy egy egyedül utazó kalandozó több napi járóföldre minden ismert elfszabású településtől, hogyan készül fel az éjszakai táborozásra. Szintet, kasztot, felszerelést mindenkinek a saját belátására bízom. Második szituáció: Az előző szituációt folytatva: a legmélyebb sötétségben valami felriszt az álmodból. Mi lenne a karakter azonnali reakcióka az első 1-3 másodpercben, mielőtt a KM ismertetné a pontos helyzetet? Előre is köszönöm a válaszokat.
 7. Sziasztok újfent! Az előzőekhez kapcsolódóan Szellő (Nyári László) rendez egy ott alvós, bulizós, bográcsozós larp fegyver készítő hétvégét azoknak, akiket csak az tart vissza, hogy nincs megfelelő felszerelésük a játékra. A jó hangulat garantált az eredmény csak az egyén ügyességétől függ, de minden segítséget megadunk. Az esetleges költségekért és egyéb kérdésekért forduljatok nyugodtan hozzá, vagy keressétek fel a LARP craft című facebook eseményt. Szép napot mindenkinek!
 8. Üdvözletem minden régi és új Kalandozónak! Ha megengeditek szeretném ehelyütt is reklámozni a Ciklusok Rabjai nevű élő szerepjátékot, melyet idén Június 29-30-án rendeznek Fülöpházán. Az immáron több éven keresztül vezetett történet idén is fordulatokkal teli, jó hangulatú eseménynek ígérkezik, melyet középkori fantasy stílusban tartanak a szervezők. A történet Alac világán játszódik, ahol megannyi mesés faj egyedei élnek, számtalan varázslatos helyszínen. A közelmúltban a varázslóállam, Yech'tha vezetője, megmérgezte a kontinens legnagyobb államának, Veitonnak a királyát, ami háborút robbantott ki a földrészen. Eme háború végeztével Veriton új királyt készül választani, aminek sorsát egyformán befolyásolják nemesek és közemberek... Ha érdekel az esemény, szívesen várom itt a kérdéseket, illetve a világról és történetéről bővebben utána tudtok olvasni a: https://ciklusok-rabjai.webnode.hu/ -honlapon.
 9. Persze ha ez nem jön be, egy kis bőr szegéllyel még mindig bárki magára varrathatja a szent szimbólumot.
 10. Üdv Mindenkinek! MG: biztatásodra elolvastam az említett Rúna cikket. Amennyiben magam ellen beszéltem a fentebbiekben úgy igyekszem tisztázni: Szerintem egy szent szimbólum, mondjuk egy varázslói bottal összehasonlítva aránytalanul gyenge varázstárgy, ahhoz képest hogyan és milyen céllal készül. Ha megkapná az általános sebezhetetlenséget, mint amaz, úgy egy szent szimbólum fegyver, -páncél felboríthatná a játékegyensúlyt. Tekintve, hogy a szabálykönyv egy felszentelt, többszörösen megáldott, ám máskülönben teljesen hétköznapi varázstárgyként jellemzi, így természetesen a játéktechnikát követve ez a probléma nem létezik. A törött szent szimbólum tekintetében, a rendszer a tárgyak rész-egész kérdését úgy kezeli, hogy a mágia mindig egy tárgy egészére hat. De ez persze lehet, csak a varázslói mágiánál működik így. Ha jól vettem ki te azt támogatod, hogy ha a szent szimbólum egy nagyobb tárgynak a része, akkor nem változik a szerepe, míg ha maga a tárgy sérül akkor? A)végképp tönkremegy? tönkremegy, de javítás után újra funkcionál? C) ha megvan minden darabja egy helyen, akkor még használható? Magam részéről a választ preferálom, persze a javítása nem egyszerű.
 11. Rayen Reval

  Dumaterem

  Oh, hogy ilyen is lett időközben. Köszönöm az információt.
 12. MG: megtaláltam a mondatot, amire emlékeim szerint hivatkoztam: "...ellenál mindennemű fizikai, mágikus, vagy természeti hatásnak, a tulajdonos Személyes Aurájának elválaszthatatlan részét képezi." Sajnos ez a meghatározás viszont a varázsló botjára vonatkozik nem a szent szimbólumokra... Nekem ez némi fájó pontot jelent, hogy a varázsló botja ennyivel többet tud, mint egy istennek felajánlott szent szimbólum, főleg annak tekintetében, hogy egy varázsló a botja nélkül ugyan úgy varázsolhat. De ez már a személyes problémám, utólag is elnézést a keveredésért. Viszont, mint írtad "az ereklye túlviági lény közbenjárásával készített varázstárgy". Szerintem ebbe belefoglaltatik az istenek segítségével készülő szent szimbólum is. Ha belegondolok, hogy a készülése egy több, mint egy évig tartó isteni rituálé, nem is nagyon jut eszembe más varázstárgy mi ennél erősebb lehetne. Gyakorlatilag felruház egy teljesen hétköznapi halandót azzal a tulajdonsággal, hogy fohászaira közvetlen segítséget kap egy istentől Ha pedig azt vesszük, hogy megerősíti a pap(lovag) kapcsolatát istenével és mekkora sokként éri az elvesztése, még valami EGO szerűséget is tulajdoníthatnánk neki. Akkor, ha ne adj Isten egy fegyver a szent szimbólum és sikeres fegyvertörést hajtanak végre ellene, akkor a szent szimbólum megsemmisül? Vagy egy nyakéket átlőnek íjjal stb,stb... Cirifischio: Daru példájában a különbség gondolom abban rejlik, hogy egy "egyszerű" jelképhez/tetováláshoz nem kell egy évig az oltáron feküdnöd. (kivéve persz, ha ez valakinél valami aberráció)
 13. Rayen Reval

  Melyik a kedvenc fajod?

  Köszönöm a segítséget! Az Udvari ork anatómia c. mű nekem tetszett, szerintem valamilyen szinten be is építem majd a történetbe. A regényekhez még nem jutottam, hozzá, de a listán fent vannak. Addig azonban feltenném az udvari orkokkal kapcsolatos kérdéseimet, melyekre választ keresek. 1: Mikori az első hivatalos történelmi forrás az udvari ork faj megjelenéséről? 2: Egy városon belül, ők saját közösséget alkotnak, vagy mindenki igyekszik csak emberekkel körülvenni magát? 3: Milyen jogaik vannak az Északi szövetségen belül? Egyfajta rabszolga-testőr, mint Toronban, vagy minden "emberi" jog megilleti? 4: A summarium azt írja a vador és ember kapcsolatból hibrid félorkok születnek. Mi a helyzet az ember-udvariork-vadork felállással? 5: A többi faj hogyan viszonyul hozzájuk, mivel gondolom ők is tudják, hogy mágikusan létrehozott faj? Szaporodás? 6: Szintén a summarium említi, hogy egy vadork, csak a húst képes megemészteni az álkapcsa is erre fejlődött ki, mi a helyzet az udvari orkkal? És végül... 7: Az udvari orkokat is sújta Orwella átka, vagy módosult? Ui.: a Kyr hagyományoknak megfelelve 7 kérdés.
 14. Üdv Mindenkinek! Köszönöm a segítséget, eddig úgy látom a kérdések állása 1-1, úgyhogy ez még nem dőlt el. Jó magam mindig is hiányoltam, hogy egy templom nem ad semmiféle "hivatalos" bónuszt a papjainak, amit mi különféle házi szabályokkal oldottunk meg, ezek egyike az oltár, mint általános szent szimbólum is. A másik az volt, hogy a templomba járó hívők számától függően a templom területe permanens Örző aura és Varázslat megszüntetése papi mágia hatása alatt áll, plusz egyéb a vallásra jellemző dolgok. Ez egy szinten tápolja a papot tudom, de a templom nekem akkor is a védelem legbelső köre, ahol az emberek hite a végletekig fokozódik baj esetén. Ennél fogva nálam bármely templomot megvédi az istene egy bizonyos szintig. Lehet ez már inkább Az én Ynevem topicba kellene, hogy menjen, de ha már így alakult ezekről is várok véleményeket. Az eredeti kérdésekre visszatérve, a szabálykönyvek (és ti is) egyértelműen egy kisebb ereklyének írjátok le a szent szimbólumokat, amivel teljesen egyetértek. Viszont az is írva vagyon, hogy mint ilyen kvázi elpusztíthatatlan, mágikus tárgynak minősül, ami a pap(lovag) személyes aurájához tartozik. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kaliberű fegyver, páncél vagy egy tenyérnyi bőrfelület inkább a tápolást szolgálja, de (mint a játékosom felhívta rá a figyelmem) szabály nincs ellene. Ennek fényében változna a véleményetek? A papnők kérdésében írtátok, hogy egyrészt függhet attól, hogy milyen a nők általános megítélése a régióban, sajnos ezt megint csak nem tárgyalja egyik könyv sem túlzottan, és gondolom a mi földünk középkori női-férfi alá fölérendeltségét hiba lenne egyszerűen ráhúzni Ynevre. Sajnos regényt nem olvastam annyit, mint szerettem volna, úgyhogy továbbgördítve a kérdést, mennyire fogadják el a női vezetőket (pl. papnőket) a különböző térségekben. Északi szövetség, pyarroni államok, abaszisz? Szép estét!
 15. Rayen Reval

  Dumaterem

  Köszönöm Felon a bárdolatlan bárdom nevében is. A történet azóta is mosolygásra készteti a búslakodókat. Kár, hogy nem maradt fenn hanganyag, az a történet megért volna egy novellát. Sajnos bizonyítékom nincs Tarisznya utazásairól, mert általában én fényképezek, de ezentúl gondolok erre is. Viszont erről az jutott eszembe, hogy nem találtam a kalandozok.hu-s galériát. Elköltözött, vagy megszűnt? Azt hiszem még volt is egy olyan képsorozat, hogy: Erre járt a M.A.G.U.S. vagy én emlékszem rosszul?
×
×
 • Új...