Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 680
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. tetra

  Történelem

  Mi a szerepük a skandináv országoknak az EU-ban (kivéve Norvégia), és miért vannak együtt külön szövetségben? A feudalizmus még bőven nem jutott el oda, hogy feltétlenül specializálódnia kell egy országnak, simán elég, ha kaját és harcrakész férfiakat termelnek.
 2. Félreérted, itt pont a bélyeg ELŐNYEIT próbáltam csökkenteni. Ha van egy "végtelen" erősségű varázslat rajtam, azt nem fogja tudni átütni senki. Tehát ha rámrajzol valaki öt irányítás bélyeget az öt központra, de jóbarátom és nem nyúl hozzájuk, akkor effektíve támadhatatlanná váltam a Kábítás és Bénítás verziókra; ha folyamatosan azzal ír, amit én is mondok/érzékelek/emlékszem/mozgok/akarok, akkor az írásra is immunis lettem, bár ez utóbbi kétségesebb, hogy kivitelezhető-e.
 3. A 40k elvan vele. Ez valóban tré, és szívunk is eleget vele a karialkotóban, de sok köze nincs a fluffot adó részéhez a suminak. Amúgy kérlek tanuld meg az igekötőket egybeírni az igével, mert rendkívül rontja a szövegképedet. A mondanivaló helyett a piros Malbira figyelek, ami a Kőbányai mellett füstölög a hamutálban.
 4. Érdekes felvetés, hogy ősmágia mellett ne foglalkoznának másféle mágiával. A Summárium is említ olyan akvír fajt, ami beáldozta az odtermelésének egy részét a manatermelésre/gyűjtésre (azt nem tudom, hogy kifejtették-e, hogy manahálótól függetlenül működik-e). Sosem árt, ha az elfszabású többmindent tud. Az ősmágiák, bár nincs leírva explicit, elég korlátozottak, nem lehet rajtuk akármit megfogalmazni. Minden nép természete szorosan összefügg az oddal megtölthető szavak természetével. A mozaikmágia (vagy hasonló vergődés) pedig ettől független és sokrétű.
 5. Miért gondolod ezt? Ha összerakod a kettőt, kieshet, hogy mégiscsak lehet egy saját verziójuk ebből. Biztos, hogy van pár elf, akit érdekelt ez a dolog, elment, megtanulta, törpölt rajta párszáz évet, majd visszament a szülőhazájába és kialakított egy iskolát. Ezek persze nincsenek kidolgozva, de a kráni varázslók sem valószínű, hogy Doranban tanulnak. Az alap kérdésre szerintem a válasz az, amiket te is leírtál: megtartói mágia, magasmágia, némi ősmágia. Kétlem, hogy sámánjaik lennének, a tapasztalati mágia egyéb formái pedig megjelenhetnek valamilyen formában, de nem jelentős, k
 6. Éppenséggel ez is felmerülhet, de az is lehet, hogy a "cérna" ellen nincs védelem kialakítva, az átcsusszan, mint a telepátia a pajzsokon. Erősséget pont ezért nehéz mondani, mert ez már ingoványos terület, elmentünk a szabályoktól kicsit, amik nem mondják ki, hogy a bélyeg folyamatos kapcsolat-e (mert ha igen, akkor a mentálfonál állandó, és nem szakítja meg semmilyen erősítés).
 7. Mentálfonál megszakítása: De hasonlót ír fentebb is az "ellentétes hatás" alatt. Azt, hogy egy tűzkitörés átmenne a szimpatikus mágián rettenetesen furának tartanám. Számomra csak az köthető össze szimpatikus mágiával, ami konkrét célpontra hat. Itt a határeset az aura formázás, ezen gondolkodnom kéne. Azt viszont sehol nem írja, hogy a mentálfonál a legrövidebb úton halad. A bélyegek végtelen erősítése azt jelentené, hogy nem lehet őket megzavarni se varázskörrel, se "ellentétes hatással", de itt már felmerül a kérdés, hogy a bélyeg permanens fonalat jelent, vagy bá
 8. Mindkét kérdésedre választ ad a Mentálfonál leírása:
 9. tetra

  Történelem

  Az eddigi hozzáállás alapján valószínűleg semmit. A regények megmondanak mindent, a játékhoz a maradékot meg találd ki magadnak. Narratív Megegyezés™ szerint.
 10. tetra

  Történelem

  Ez nem rossz kérdés. Mert tényleg, Gianag és Haonwell nem nagyon rendelkezik használható tengerparttal. Tarini törpék szerintem simán hajóraszállnak, nekem nincs bajom a tengerésztörpe képpel, Erigowval és Ilanorral tudnak főleg kereskedni. Ami nem hülyeség, mert hajón jóval könnyebb szállítani azt a fajta árut, amit a törpék termelnek: többnyire súlyos dolgok, amivel egy hajó könnyebben megbírkózik, mint a szárazföldi opciók. Ilanor erősen rászorul a kereskedelemre szerintem, sokmindent nem gyártanak, ennek megfelelően persze az igényeik is kisebbek, de attól még a jó acél, jó fűszerek mind-m
 11. Jellemzően roll20 felület + discord hang. De nekem nincsenek nagy igényeim, ha a hang átmegy és van egy közös táblánk, az már elég. Ha még olyat is tud, hogy tartja magát a gridhez, el lehet fedni dolgokat meg hasonlók, az csak extra. A roll20 karakterlapjaival magamtól nem is szoktam szüttyögni, csak ha végletesen egyszerű, tehát pl valami karakterkészítő json kimenetét közvetlenül bele lehet táplálni.
 12. Túl fog bugyogni a passzív aggresszivitás ebben a fonálban
 13. Erre a lelkes dologra van valami forrás? Mert én kifejezetten ennek a hiányát hoztam fel, az elf íjjal szembeállítva, ahol teljesen érthető, ha nem a tulajdonos kezében máshogy viselkedik, míg a slan kard "csak" egy írtózatosan jó minőségű kard, amivel egy adott személy nagyon sokat gyakorolt. Jellegében nem különbözik egy dzsenn szablyától.
 14. tetra

  Dumaterem

  Csak azért, mert vadászik valamire, még nem lesz fejvadász. A képességei alapján leginkább harcművészfélének tudnám elképzelni, de leginkább nem illik bele a kasztrendszerbe. Főleg, hogy ezek nem emberek, súlyos módosítások estek a testükön és szellemükön. Vagy hát annyira ember, mint egy Tharr szerzetes. Az elhelyezkedés pedig: ott, ahol vannak szörnyek. Civilizált vidéken nem sok értelme van, mert ott a hadsereg fenn fog tartani egy bizonyos biztonságot. A puszta közepén sincs sok értelme, mert ott nincs aki fizessen a szolgáltatásáért. Tehát a kevésbé szervezett, de azért lakott vidéke
 15. Mivel minden fegyverre külön van fegyverhasználat ETK-ban, ezért ez rettenetesen gyenge érvelés. A páncéloknál nincs így, ott érthető is valamennyire, ha adott páncél máshogy viselkedik (bár szerintem ott is marhaság, de védhetőbb).
×
×
 • Új...