Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.306
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. tetra

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Érdekes a megfogalmazása a varázslatnak, emiatt nekdolannal kell, hogy egyetértsek. A normál Láthatatlanságnál kifejezetten leírják, hogy átmegy rajta a fény, tehát ha a Bárd takart valamit, akár maga elől a kezével, azt látná a varázslat hatására, ha a szemei még működnének. Nem tudom, hogy az abszolút látással pl hogy áll ez, de mindenesetre ott amit a bárd takart, az láthatóvá válik. De a Tárgy láthatatlansága varázslatnál nem ez a leírás, hanem hogy a visszaverődő fényre van hatással, azaz nem feltétlenül van kapcsolat a túloldalán lévő dolgokkal (ami ha sötétben van, nem is vet fényt az őfelőli oldalra). Érthető tehát, hogy dupla manába kerül, mert ez egy sokkal precízebb varázslat, cserébe nem is olyan hasznos.
 2. tetra

  Szerepjátékos szituációk és megoldásaik

  Szerintem az mindenképpen és mindenkinek gyanús, ha hirtelen csönd lesz. Amíg nincs csönd, nem is veszed észre, mennyi zaj vesz körül, amiket teljesen figyelmen kívül hagysz napi 24 órában. Amikor bekerülsz egy ilyen varázslat hatósugarába az egy nagyon észrevehető, hirtelen csönd, paradoxikusan mintha hirtelen zaj lenne. Ahogy írtam, relatíve sürgős az ügy, mert bent van kimentendő ember, és már most sem biztos, hogy él még. Szóval a "minél hamarabb" a legjobb időpont a mentésre, rögtön a "már meg is csináltuk" mögött.
 3. tetra

  Szerepjátékos szituációk és megoldásaik

  Hmm, nagyobb hatótáv rémlett, három méter sugarú kör az valóban nem túl sok. Viszont baromi érdekes lehet, ha egy fal túloldalán van valaki, ahogy te elosonsz a falhoz simulva, és hirtelen nem érti, hogy mi van egy másodpercig
 4. tetra

  Szerepjátékos szituációk és megoldásaik

  A Csend amúgy érdekes, mert persze, csend lesz tőle, de az baromi gyanús annak, aki belekerül.
 5. tetra

  Hogy használod a kalandozok.hu-t?

  Tábori modul átnézése közben a szószedetben megnézem azokat a dolgokat, amik nem ismerősek, illetve néha máskor is adódik ilyesmi. De leginkább csak a fórumot baromkodom szét.
 6. tetra

  Dumaterem

  Ezt hívjuk rossz rendszernek Amikor a rendszert láthatatlan, megfoghatatlan elveknek kéne visszafognia, hogy működőképes legyen. Pont, mint a varázsló kaszt "elvei", amik mentén ő majd nem fog aranyat teremteni.
 7. tetra

  Szerepjátékos szituációk és megoldásaik

  Akkor én is feldobnék egy szituációt: Banditák (2-3), egyszerű fegyverekkel, posztóvértben őrzik a főhadiszállás bejáratát egy városban. A fő bevételi forrásuk kiszolgáltatott emberek elrablása, és a helyi nekromantáknak eladása, akár élve, akár darabokban, de erről a banditák többsége nem tud, ez amolyan belső körös infó, a többség azt hiszi, egyszerű rabszolgavadászok. Bent még több bandita van, akik esetleg problémát okozhatnának, ha mind egyszerre jönnek, valamint könnyen lehet, hogy még vannak élő áldozatok odabent, ugyanis ti is egy ilyet kiszabadítani mentetek. Tfh nincs nálad mászófelszerelés, hogy bejuss. Magas épület, nehezen mászható, ablakok bedeszkázva, amennyire körbejártad, ez az egy bejárat van. A kedvenc karaktered/partid mit tenne?
 8. tetra

  Dumaterem

  Mivel gyakorlatilag egy az egyben átvették az ADnD 2ed multiclass/dualclass rendszerét, nagyjából ugyanazt is kapod, ha az angol megy, annak könnyű utánaolvasni, hogy mik az előnyök, hátrányok. Mindenesetre gusztustalanul tápos karaktereket lehet kihozni.
 9. tetra

  A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  Nem kicsit. Az különbözőség szimmetrikus reláció. A történetiség érdektelen kérdés, csak azért, mert régebbi valami még nem lesz jobb. A MAGUS esetében ez így alakult, de ez korántsem általános.
 10. tetra

  Dumaterem

  Csak annak örülök, hogy ezt nem a szabályértelmezős fonálba dobtad be.
 11. tetra

  A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  Ezért írtam, hogy ETK. Más rendszerben mások a szabályok, ezért mindig adott rendszerről tudunk csak nyilatkozni. És a Leplezésnél azt írják, hogy "Ha egy varázslat tartalmazza a Leplezés mozaikot, léte - még ha egyébként látható is lenne - szemmel többé nem pillantható meg." Nem írja, hogy a többi érzékszervet érintené, sőt, a példában a hőérzet kifejezetten megjelenik, mint megmaradó elem.
 12. tetra

  A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  Szerintem nem leplezhető, RAW (rules as written). Az ETK-ban semmi nem utal arra, hogy bármilyen nem látható hatást lehetséges volna eltüntetni. Hogy miért érzi meg az jó kérdés. Túl sok hegylakót néztek Csanádék.
 13. tetra

  A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  Nekem elég egyértelmű az ETK ebből a szempontból: "egy varázsló azonnal megérzi, ha másik varázsló zónájába kerül", valamint "Zónájának számít továbbá minden egyes Zóna Varázsjele körüli 20 láb sugarú gömb is". Tehát a varázsló bizony megérzi a Zóna varázsjelet. Ettől függetlenül lehet értelme használni, de nem érdemes szétszórni, ahogy semmilyen jelmágikus tárgyat. A Leplezés más kérdés, egyfelől amit MG is mondott, hogy az mozaik, szabályok nem írják le, hogy hogy lehet Jelre alkalmazni. Másrészt az a "szerkezetét és látható megnyílvánulásait képes elpalástolni". Kifejezetten a látható hatásokról ír, nem utal rá, hogy másra is alkalmas lenne. Szóval: szabályok szerint nem, de a KM azt mond, amit akar.
 14. tetra

  Fegyverek, fegyverek és még mindig fegyverek

  Az a jó ebben, hogy Ynev nem egy globális gazdaság. Hiába a térkapuk, az drága, macerás, és internet sincs. A karakter nem fogja tudni beírni az árukeresőbe, hogy "abbitacél ramiera" és akkor sorolja neki az olcsóbb opciókat. Szóval találd ki magadnál érzésre, akár ott helyben is, és a helyi kovács vagy gyűjtő vagy akárki, akinél épp van ilyen eszköz, annyiért fogja adni, mert a piaci viszonyok épp úgy vannak. Ha túl olcsó volt, mindig kiderülhet, hogy hirtelen kellett neki pénz adósság törlesztésére vagy a lánya esküvőjére, akármi. Bár valószínűbbnek tartom, hogy abbitacél holmit inkább kriptában találnak vagy jutalomként kapnak a karakterek, nem feltétlenül van neki rendes kereskedelme. De persze nem ismerem Abaszisz kitermelését, lehet, hogy tévedek. Mindenesetre elég ritka cucc ahhoz, hogy a karaktereknek se legyen érzete róla feltétlenül, hogy mennyit ér. Aztán ha van Gilron papod akkor ki tudja. Azt se felejtsd el, hogy a ramiera és a tőr árkülönbsége nem csak a ritkaság, különlegesség miatt van, hanem a megmunkálás, kovácsolás nehézsége miatt is. Egy ramiera hosszabb, mint egy tőr, de vékonyabb, ahhoz jobb acél kell és ügyesebb kovács. És az abbitacél tárgy nem tisztán abbit, hanem ötvözet, a legjobb fémek szinte mindig ötvözetek (már amennyire egy atomok nélküli világban van értelme ötvözeteknek), tehát ott is az abbit beledolgozása egy keskenyebb pengébe okozhat nehézségeket.
 15. tetra

  Kronológia - Vélemények, kérések

  Na de mi az az egy? Amúgy üdvözlöm a gyűjteményt. Amennyire high tech a világ, még akár dinamikusan generált is lehet, hogy mindig automatikusan a legfrissebbet lehessen letölteni.
×