Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 368
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Nagyon örülök, hogy rákérdeztem valami ehhez lazán kapcsolódó semmiségre, mert érdekes dolgok derültek ki. Amennyire látom a Rúna cikk megfogalmazása egyértelmű (bár nem túl intelligens, az az ÚJRA szó ott teljesen értelmetlen pl). Kérdés, hogy a táborok ezzel játszanak vagy sem. Ugyanitt, mit jelent az a "vagy IQ-ja"?
 2. tetra

  M*Patch

  Az lemaradt, hogy az NyT már ebben lesz lejátszva. Amúgy nem, csak vicceltem.
 3. Nem egészen tudom, hogy ez miben befolyásol, de ha a "jobb"-at úgy értelmezed, hogy mindhárom sikerült, akkor a 11% x 3 jobb. Ha azt, hogy legalább egy, akkor a másik. A sikerek várható értéke ugyanannyi. Szóval alapvetően helyzetfüggő.
 4. Nem, úgy értem, hogy fontosnak tartjátok-e azt a korlátozást, hogy egy átalakított Kp csak egy adott %-os képzettségre mehet. Tehát nem tehetem meg, hogy 1-1-1 százalékkal növelem belőle három képzettségem, muszáj mind a hármat egyre rakni.
 5. Kp százalékra váltása: Eszerint csak 3%-onként lehet növelni egy képzettséget Kp-ból, de van, aki szerint ezt szigorúan kéne venni? Tud valaki bármi érvet mellette?
 6. Rossz tulajdonságaim: Nincs túl sok NJK hangom. Nem rögtönzök jól dialógust. A morális szabály csak a JK-kra érvényes, ha ügyes vagy, és megleped a főgonoszt (vagy csak szerencséd van egy 00-val), könnyen antiklimatikus lehet a végjáték. Realista medrekben tartom a játékot, ez a filmbe illő harci manőverek, az ősakvírlány bárd általi elcsábítása és a sztereotipikus kocsmai verekedések rovására mehet. Tartom az időkorlátokat. A Telepátia 30 másodperces koncentrációt igényel. Nem mesélek MAGUS-t táboron kívül. Jó tulajdonságaim: Az is kell? 20 éve játszom? Az jó?
 7. tetra

  Scavanger Hunt

  Jó lesz.
 8. tetra

  Scavanger Hunt

  Aktív alatt arra gondolsz, hogy élőben, mászkálós?
 9. Szerintem a vasököl az inkább ez lesz: De rémlik, hogy valahol volt leírás, sajnos se a HBG-ben se az MTK-ban nem találtam.
 10. A matematika és az élő nyelv között ritkán van egyértelmű konverzió, leginkább értelmezés kérdése az egész. Ezért kérdezem, hogy mi a konszenzus.
 11. Ugyanitt, amikor a <Képesség> 10 feletti részéről beszél a szabály, az lehet negatív? Logikus lenne, hogy egy ügyetlen embernek pl rosszabb a célzása, mint egy átlagos ügyességűnek, na de akkor Kp-t is elvenne első szinten? Szóval gyanítom, hogy ez mindig nemnegatív, de szívesen hallgatom más véleményét is.
 12. "teljes Ügyesség értékükhöz hozzá­adunk 5-öt" Magyarul az Arel papnak 15 a CÉ alapja, míg a félelfnek csak 10. Ez úgy rémlik, már sokat tárgyalt kérdés, és van róla álláspont is, de majd megmondják az okosok. Szerk: a nagyobb alappal dolgozunk mindig, tehát Ügy+5, nem 10+Ügy 10 feletti része.
 13. tetra

  Általános beszélgető

  Ez csak amolyan eposzi jelző. Nem kell szó szerint venni. Vagy olyan folyékonyan beszélik a jelnyelvet, hogy már meg se kell említeni a nézőpontból.
 14. Én is efelé hajlok, miszerint az elfnél is 18(16)-nak kéne szerepelnie, állóképességnél is 19(17)-nek. A kérdés, hogy jött-e erre errata vagy bármiféle hivatalos kommunikáció, illetve hogy hogy játszuk a kalandozok.hu-s táborokban. Silver Excel doksija ugyanis sokmindent megenged, ami amúgy tiltott, szóval arra sajnos nem tudunk támaszkodni. A másik kérdés szintén a Kf-ekhez adódik, mégpedig ez a leírás: Itt példaként hozza az Erő vs Ügy/Gyo szembenállását, de van egy összefogó lista ezekről?
 15. Különleges felkészítés és fajok képességbónuszaival kapcsolatban van kérdésem, gyanítom, hogy már ki van tárgyalva valahol, de nem találom. Szóval van itt ez a táblázat és magyarázat: Ezzel együtt: Addig még érthető, hogy az elfnek például 21 a maximum Gyorsaság értéke, 19 Kf nélkül: kidobod a 18-at, és rájön a +1 faji bónusz, és aztán ha akarod Kf. Ez az értelmezés igaz az összesre, és ahol ugyanaz a szám szerepel zárójelben az mind elírás? Mi van az Elf 18-as erejével? Ott miért nincs (16) mögötte? A limitek meg gondolom limitek, tehát hiába csak -1-et kap a Törpe rá, akkor se lehet 17 az Asztrálja.
×
×
 • Új...