Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 419
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. tetra

  Boszorkány

  Ezért írtam, hogy analógia. Te konkrét hatásmechanizmusról beszélsz. Ez érdekes kérdéseket vet fel. Mit jelent az öregség? Az öregség, a Földön azt jelenti, hogy romlanak el a szerveid. Kopnak az izületek, romlik a bőröd minősége, deformálódik a szemed. Tehát effektíve a fiatalítás az maga a gyógyítás, csak egy egészen más síkon, mint a betegségek vagy sérülések gyógyítása, mélyebben. Hogy Yneven pontosan mi történik az öregedés során, azt nehéz megmondani. Kétlem, hogy elfogyna az élet esszenciája vagy hasonló, hiszen az vagy van, vagy nincs, de valami mágiatudor majd kiokoskodja ezt is.
 2. tetra

  Boszorkány

  Analógia: az időben előre utazás teljesen természetes része a relativitáselméletnek. A hátrafelét nem tiltja explicit, de olyan eszközök kellenének hozzá, amik egyelőre csak elméleti szinten léteznek. A MAGUS mágiarendszere is hasonló elvek mentén működik: a jövőbe küldeni valakit egy mozaik. A múltba az magas szintű papi mágia. Szóval egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az egyik irány jóval körülményesebb legyen. Az más kérdés, hogy az Életvíz létezése bizonyíték, hogy a boszorkány bizony képes ilyenre. Már csak az a kérdés, hogy hogy viszonyul a 200 manás varázstárgy egy varázslathoz. Tipikusan a varázslatok olcsóbbak, mert több a kötöttségük, de mint tapasztalati mágia, nem biztos, hogy létezik ilyen mágiaforma (és az ETK nem is tartalmaz ilyet). Ellenben ha ki akarod dolgozni, én elvi akadályát nem látom, csupán metajátékbelit. Ez egy olyan varázslat, ami nagyon népszerű lenne, mert garantáltan nem a te boszorkányodnak jutott először eszébe, és örökéletű királyok, szultánok, császárok tucatjait jelentené, akik nem valami isten kegyéből uralkodnak évszázadokon, évezredeken át.
 3. tetra

  Boszorkány

  Nem értek egyet az előttem szólókkal. Aki önszántából megcsókol egy boszorkányt, az bizony súlyos kockázatot vállal. Ha így is megtörténik a dolog, semmi akadályát nem látom. A boszorkány képes az Életvíz létrehozására is, szóval nem idegen tőle ez a fajta mágia. Varázslatok kreatív használata pont nem kifacsarás, hanem üdvözölnivaló ötletesség. Hogy Hullával vitatkozzak, nem írja, hogy ugyanabban a fizikai állapotban jön létre az új élőlény. Sok esetben fura is lenne, ha például egy sérülés nem értelmezhető az új formában, vagy épp az életkornak nincs sok értelme.
 4. Nekem a leírás alapján ez úgy hangzik, hogy konkrétan azt a gyenge koncentrációt kell megtörni. Amihez 1 ÉP bőséggel nem elég. Az "alszik, eszméletlen vagy öntudatlan" felsorolás alapján legalább arra gondolnék, hogy olyan sérülés kell történjen, amitől 1-2 másodpercre lebénul a karakter. Én személy szerint akaraterőpróbát dobatnék, mondjuk +5 - hiányzó ÉP-k módosítóval.
 5. Ezt meg is tudnád indokolni valamelyik szabálykönyv vagy bármilyen egyéb kiadvány valamely passzusával?
 6. Én egyáltalán nem vezettem félre senkit a kérdésfeltevéssel. Elég egyértelműen azt kérdeztem, hogy a gyógyítás tilalma pontosan mire vonatkozik. Az idézet elég egyértelműen egy szintre helyezi a mágikus és nem mágikus gyógyítást, tehát itt nem értem, ti miért tesztek különbséget. Az fennmaradó kérdések, hogy milyen esetekben, kit, és mennyire szabad gyógyítani. Hogy az mágia vagy kenőcs vagy amputáció az a helyzet és a cél kérdése.
 7. Az idézet így szól a PPL-ből: Tehát semmiféle gyógyítást nem használhatnak. Ezért vetődött fel bennem a kérdés.
 8. PPL Darton azt írja, hogy a paplovagjai nem gyógyíthatnak mást, mert halál meg minden. De mégis kapnak Sebgyógyítást, és a megfogalmazás sem tiltja explicit, hogy magukat életben tartsák. Erről van valami bővebb, egyértelműbb?
 9. tetra

  Általános beszelgetõ

  Ha ki tudod hozni a karakteralkotásból, miért ne? Persze elég cifra előtörténet kell hozzá. Szerintem fél-óelf, fél-dzsinn herceg is lehetsz, ha a KSZK-ból ki tudod hozni.
 10. Hát ehhez szerintem rajtatok kívül senki nem tud hozzászólni, mert nem tudjuk, hogy keveritek az ÚT-t az ETK-val. Javaslom, hogy térjetek át a Patchre Hullától, abban elég király a magasmágia (meg a többi mágia is).
 11. És nagyon szép minőségben scannelt. Az igazi persze a nyomatatásra küldött verzió lenne, amiben a szöveg szöveg, a formázás meg formázás, de kihozták a maximumot a lehetőségekből a szkennelők!
 12. Az világos, a gemklubos leírás is hangsúlyozta ezeket (a piálást leszámítva), csak nehéz elképzelni, hogy ez hogy működik. De gondolom valahogy mégis, hiszen több helyütt dícsérik, szóval érdekesnek hangzik. Ha van elég pia, akkor úgyis előkerül az uga buga
 13. Oké, nem értem, mi az értelme/lényege, de felkeltette az érdeklődésemet.
 14. tetra

  Ynev - Máshogy

  Igen, sok évvel ezelőtt még 3.5-ös DnD. Érdekes mix. A rendszer természetesebben sokkal jobban működött, de nem fektettünk bele túl sok energiát, így az egyedi papi mágiák csak színesítés szintjén jelentek meg. Ynev egy érdekes világ, ha eltekintünk a marhaságoktól, és főleg a nosztalgia miatt jól tartja magát. Cserébe a világ és a rendszer nagyon nem írja le jól egymást, így könnyen adaptálható más rendszerre. Viszont a HP rendszer absztraktsága nem igazán illik a hangulathoz.
 15. A fémlap a fába nem probléma, kérdés persze, hogy szilárd anyagba teleportálásnál mi történik pontosan a teleportált anyaggal és a célterülettel. Egyesülnek? Valahogy összemosódnak? Az egyik kiszorítja a másikat, és ha igen, melyik? Az eredeti Quake ezt úgy magyarázta meg, hogy a nagyobb dimenzionális sebességgel rendelkező entitás szétlöki a kisebbel rendelkezőt, azaz telefrag. A fejben durrantás is hasonló kérdéseket vet fel: lehet elemi mágiát létrehozni szilárd anyagban? Én mindig úgy képzeltem, hogy anyagban nem jön létre, csak körülötte, ha tart odáig a hatóterület. Különben egészen máshogy működne mondjuk egy tűzszőnyeg. Abban sem vagyok biztos, hogy egy tűzkitörésnek van nyomása. Persze a szó szerint felforrt agyvíz generál nyomást, de maga a tűzkitörés érzésre nem.
×
×
 • Új...