Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.131
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg
 1. Magus Enciklopédia szerkesztőt keresünk

  Huh, na ezt hogy sikerült? Számtalan wikiszoftver van amik működnek out of the box, mi indokolja egy másféle használatát?
 2. Magus Enciklopédia szerkesztőt keresünk

  Egyelőre. Ha már wikit írtok, figyelj a nyelvi szintre!
 3. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Ez vicces, a pleb a Bladerunnerhez hasonlítja, a tier 1 nördök a Ghost in the Shellt hozzák fel, és az igazi ínyenceknek az EP szokott az eszébe jutni. Olyan szempontból más, hogy nincs rampant AI, legalábbis nem látványosan, de a tudatdigitalizálás teljesen megoldott itt is.
 4. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Ha már Netflix trélerek, az Altered Carbon február másodikán jön ki. A sorozat Richard K Morgan azonos című könyvén alapszik, noha bizonyos fontos részeken változásokat eszközöltek. Még nem tudom, hogy mennyire lesz jó a sztori meg a karakterek személyisége mennyire jön át a belső monológok nélkül, de a látványvilág biztos, hogy rettenetesen jó. A világ 500 évvel a jelen után van, az agyak digitalizálása megoldott, sőt, annyira rutin, hogy mindenkinek az agytörzsében ül egy kis chip ami folyamatosan rögzíti az agyi állapotot, egyfajta emberi feketedobozként. Fénysebességnél gyorsabb utazás nincs, viszont információt tudnak lőni, azaz az emberek tudatként utaznak, az érkezési helyen új testbe letöltődve. Ez nem kellemes élmény, teljes test-diszmorfia lép fel ilyenkor. Ezért képeznek szuperkatonákat, akik nem csak rutinosan használnak bármilyen testet amibe letöltötték őket de egyéb képességeik is vannak: eltörölték bennük az erőszakkal szembeni ódzkodást, szuperérzékenyek mások érzéseire, szándékaira, misztikus szinten képesek intuíciót használni. Ezek a katonák, az Envoyok tartják fenn a rendet, mivel a kolóniák fizikai megregulázása értelemszerűen nem lehetséges fénynél lassabb utazással, mire odaérne a hadsereg rég vége mindennk. A könyv rettenetes nagy siker volt amikor kijött, gyakorlatilag megalapozta az író pénzügyi jövőjét és megteremtette a hírnevét. Az AC post cyberpunk hardboiled noir, a további két könyv nagyon más jellegű és másik világban is játszódik, más testben, szóval érdekes lesz, hogy hogy viszik tovább a sztorit a második évadban, amit már berendelt a Netflix. És ha valaki azt meri mondani, hogy Blade Runner: the series azt a következő táborban kihívom egy kompetitív Uga Bugára.
 5. Élménybeszámolók

  Elég jó táboron vagyunk túl. A szállásra két panaszom van csak, a nyikorgó ágyak ami miatt az ember kényelmetlenül érzi magát ha fel kell kelnie éjszaka vécézni, illetve maga a mosdóhelyiségek elhelyezése, ami kényelmes, de cserébe ha az ember bedurrant akkor több ember életét teszi kényelmetlenné. Örültem volna egy központi mosdóhelyiségnek is. Az étkezés jó volt, repetával együtt nem is volt kevés. A csapat felépítése nagyon tetszett, két egyértelmű és másfél rejtett pólussal jó kis széthúzós, bizalmatlankodós csapat, olyan igazi gengszteres, végig készen álltam hátbaszúrni a papot és kicsit óvatosan kellett dolgozni a többiekkel is, nem volt szó feltétel nélküli engedelmességről (vagy intelligens parancsértelmezésről). A modul alapja jó volt, megfelelő szabadságot biztosított izgalmas eseményekkel, ahogy átfutottam a játék után némi munkát még igényelt volna, vannak benne ellentmondások, nem tiszta részek és befejezetlen mondatok Sajnos a mesélővel (hERK) való nagymértékű inkompatibilitás miatt a modul élvezeti értéke jelentősen csökkent, nem tudtuk úgy és azt játszani, amit szerettünk volna. A végére azért kikerekedett egy jó kis jakuzás/maffiás megoldás. Azon még másnap is nevettem amikor a bárd besétál a bárba, odamegy a pultoshoz: Te, ki van a függöny mögött? Hát én azt nem tudom... AMÚGY EZ ENGEM NEM ÉRDEKEL!! TAO új játéka (Üdvözülés a mélyből?) jó gyors köröket eredményezett, és az általam általában nem kedvelt licitálós mechanikát is elviselhetővé tette az ízléses fantasy körítése a játéknak és az ötletes felszerelések. Nem érzem úgy, hogy hosszabb távon játszható a játék, mert hamar kiismerhetők az esélyek mindenki számára, de 1-2 óra még van benne. Az Uga Buga... szóval ez az a játék, aminél érdemes lenne kipróbálni pálinka előtt és nélkül, mert kíváncsi vagyok meddig lehet elmenni, de itallal kifejezetten szórakoztató, utólag is elnézést kérek Moszkítótól minden túlkoncentrálásos 6-7 lapos mutatásért. A minijátékok jók voltak, TAO valóságsója elég jól sült el, olyan igazi Eclipse Phases-es hangulatom lett tőle, pedig közelében se jártunk az űrnek, de a pszichodráma része abszolút megvolt. CsK cirkuszi freakekről szóló meséje kifejezetten jól sikerült, elég lágy a történet, de hagyott minket játszani, bizalmatlankodni, felfedezni, Bitschak alakváltója kifejezetten jól játszotta az alulintelligens őrt (jé, pont jó rám a páncél)
 6. Delta Vision MAGUS tesztelés

  Én értem, hogy nem szívlelsz semmit, ami nem ETK és a köre, de a káröröm azért túlzás. Én örülnék, ha lenne valami jó, nem lesz, de nem örülök a sikertelenségnek.
 7. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Valószínűleg semmit, a játéktechnika nem írja ezt le.
 8. Közvélemény kutatás a MAGUS-ról.

  Tudtad, hogy egy gyermekhez nem kell kapcsolat? Elég megerőszakolni valakit. Nem minden amund egyforma, bármi megtörténhet.
 9. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Azt is hozzátenném, hogy más emberré "könnyű", csak élettan kell hozzá. Egy konkrét emberré az már művészi szemet igényel.
 10. Közvélemény kutatás a MAGUS-ról.

  A féldzsennekről gyakorlatilag nincs tudásunk, lehet okoskodni erre vagy arra, de nincs miből táplálni az érvelés tüzét. Felőlem akinek a mesélője rábólint annak jöhet, hivatalosan nincsenek. De miért lenne egy féldzsenn lobbanékonyabb, mint egy tisztavérű ember, hogy asztrálpróbával sújtod? Az amundoknál meg nem értem a problémát, ez kb olyan korlátozás, mint a varázslóknál hogy egy igazi varázsló nem csinál ilyet, ez rossz érvelés, mert ha valami jó és megéri, akkor lesz olyan személy és olyan körülmény, aki bizony megteszi. Amundoknál is, ha más nem a kiszakadtak, akik gyakran nem is tudják, hogy amundok, a szex emberekkel szinte elkerülhetetlen. Mivel nem tudunk félvérekről, valószínűleg nem termékeny egy ilyen kapcsolat. Vaskezű utódairól tudunk?
 11. Közvélemény kutatás a MAGUS-ról.

  Semmi utalás nincs rá az általam ismert irodalomban, hogy az amundok szaporodóképesek lennének emberekkel, de ez az irodalom rendkívül korlátozott persze. Ezzel az erővel jöhetne fél-khál vagy fél-ló is, de tudtommal se Felice hívei nem így jöttek létre, se kentaúrok nincsenek Yneven.
 12. Közvélemény kutatás a MAGUS-ról.

  A Sumiban explicit le van írva, hogy a dzsenn csaj már attól értéktelen lett, hogy szexelt egy emberrel. A dzsenn vér tisztasága az elfnél is sokkal gyorsabban romlik, pedig ott is már durva, ha megnézed az élettartamokat.
 13. Közvélemény kutatás a MAGUS-ról.

  Gondolom mert az amund és a dzsenn nem elf?
 14. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Ez itt hiányos mondat, mit akartál írni, hogy elfelejtették fizetni vagy mit? Amúgy a tréler alapján a tech rész egészen hiányzik belőle, ezt jól láttam? A kritikusok meg viccesen mellényúlnak nagyon gyakran, le kell szarni a véleményüket: Szerencsére a netflix nem támaszkodik a kritikusokra, ha az embereknek tetszik akkor fel fog jönni, mint ajánlás. Vicces fordított állapot állt elő az új Jedi filmnél:
 15. M.A.G.U.S. - Észak Patkányai - Antail

  Oké, írj fel!
×