Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.183
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg
 1. Zombicide Black Plague társasjáték

  Nem tervezek kvízelni.
 2. KM - Bemutatkozás

  - Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult? Életszerű. Nem szeretnék pl khált egyáltalán látni, ha lehet, nekem töri az Ynev-érzetemet. Olyan csapatot szeretnék látni, aminél nem kell a játékélmény miatt felfüggesztenem a realitásérzéket. Kezdőkkel szemben elnézőbb vagyok, hagyom a fiatalokat játszani, lehet kérdezni az előző NyT-s csapatomtól - Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani? Követelje meg magától és tőlem is a következetességet. Ne játsszon arra, hogy elfelejtek valamit, nem azért, mert nem fogok, mert de. Hanem mert később eszembe fog jutni, és ez visszahat az említett realitásérzékre. Szeretem, ha kialakul egy érzet, hogy mire képes és mire nem képes a karakter illetve az NJK-k. - Mesélőként miként jellemeznéd önmagad? Következetes és realista mesélő vagyok. Az epikus jelenetért meg kell dolgozni - vagy játékban, vagy a karakteralkotásnál, mert ha a karakter képes rá, akkor meg fogja csinálni, oda-vissza működik a következetesség, nem tartok vissza valakit csak azért, mert időnek előtte ölné meg a főgonoszt vagy hasonló. Ennek megfelelően hullámzó hangulatú mese várható.
 3. Zombicide Black Plague társasjáték

  Engem is érdekelne, Crow nem írt még ki időpontot az SR-re, szóval majd úgy szervezzük, hogy ne ekkor legyen.
 4. Shadowrun 5.0 dupla kereszt

  Én első körben megnézem, hogy tudom-e azonosítani a hívás forrását (azt mondtad, van szám, ez jó kiindulási alap). Aztán végigtúrom a shadownetet, hogy erről a figuráról van-e valami, a hangmintát elemezgetem/felteszem azonosításra (mert persze a médiacenterem rögzít mindent). Aztán gyorsan körbenézek, milyen bekamerázása van a találkahelynek, és tömegközlekedéssel érkezem, valószínűleg kicsi hamarabb, mint kell, mert a tömegközlekedés megbízhatatlan.
 5. Raptorok

  És akkor ez lesz az ynevi Aranyhorda, Dzsingisz Kán meg bekaphatja
 6. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  A táborok jellemzően a leírtak szerint zajlanak, ami nem ír semmit a szálfegyverekről. Valahol logikus, mert a szálfegyverek jellemzően szúró vagy vágó profillal rendelkeznek, de mondjuk egy csatabárdhoz már hasonló is. Mindenesetre a MAGUS nem törekszik a valósághű szimulációra, így gyanítom, hogy ebben sem fogunk háziszabályozni, azt meg majd Hulla megmondja, hogy egyénileg van-e erre mozgástere a mesélőnek, de egyelőre nem látom, miért ne lenne, ahogy az opcionális szabályokat (kötelező Ép) sem szokás kikötni.
 7. Raptorok

  A szemfüles olvasó általában kiszúrja a Tűzvarázsló ezen furcsaságát, a probléma csupán annyi vele, hogy a TV-nek is van zónája, azaz 20 méteren belül tud csak hatni vele. Egy izmosabb élőlénynél ő maga is bőven bele fog esni a halálzónába.
 8. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Ez már párszor meg volt válaszolva. Minden kaland előtt elköltött mana pénzbe kerül.
 9. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Az nem rémlik, hogy ilyen le lenne írva bármi hivatalos forrásba, de ha elég sok Ép-t sebzel, akkor az nem nagyon történhet karon. Még talán a comb átvágása sem elégséges hozzá, hiába van ott egy nagy artéria.
 10. Meséljetek _______ -t kérlek!!!

  Gyász, honnan lesz meg az éves EP adagom. Ezt amúgy is szomorúan hallom, de így, mivel érintett vagyok, különösen.
 11. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Igazából a leírás szerint kormódosítók nem érvényesülnek, tehát nem ugrana meg semmi ha megfiatalítod magad.
 12. Zene

  Új kedvenc muzsikám/stílusom: A Dagi Patesz már egy ideje a látóteremben van, de eddig nem hallgattam tőle nagyon mást a Unity-n kívül. A szokásos éves stílusrotálásom most újra a glitch hop / electro house-hoz ért, és ez a zene valami végtelenül vidám is nagyon feldob. Kedve támad az embernek boldogan menetelni tőle és küzdeni a céljaiért.
 13. Shadowrun 5.0 dupla kereszt

  Itt egy forrás, ha kell valakinek: https://pastebin.com/SsWTY7qr
 14. Shadowrun 5.0 dupla kereszt

  Kívülről, ahol az IC-k védik erősen, nem hiszem. Főleg, hogy a védelmi rendszert általában rigger irányítja. Ha bejutunk, szerzünk 1-2 hardverkulcsot akkor már menne.
 15. Csapatkereső/szervező

  Én tök szívesen mesélnék, de ezért csak annyit tudok tenni, hogy magasabbra pontozlak titeket a párosításnál.
×