Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 619
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Dobt át őket Shadowrunba. Hamar rájönnek, hogy a hősiesség nem véd meg az APDS lövedékektől.
 2. tetra

  Képzettségrendszer

  Merem remélni, hogy az Inkvizíció nem babonás és érti a dolgát is. Nem véletlenül nem nyilvánosan végzik a dolgukat, nem tud a tömeg közbeszólni, ha nincs tömeg.
 3. tetra

  Képzettségrendszer

  Úgy értem amiről értesíteni kell a népet. Egy vallatásnak információ a kimenetele (vagy sikertelenség), démonűzés is többféleképpen lezajlik, de egy kivégzés az csak halállal végződhet.
 4. Ez persze lehetetlen, hiszen ellentmondások vannak a kiadványok között. Szóval minimális döntéshozás mindenképpen kell, nem elég összevonni a dolgokat.
 5. tetra

  Képzettségrendszer

  Vajon mi lehet egy kivégzés kimenetele?
 6. tetra

  Dumaterem

  Áh. Tehát a kolléga nem csak azt nem tudja, hogy nem produktív szétszpemmelni a világot a rettenetesen megfogalmazott kérdéseivel, a tartalmi részből is kihagy fontos dolgokat (pl melyik verzióra kérdez rá).
 7. tetra

  Dumaterem

  Mit jelent a "pusztakezesharc"? Ökölharc? Harcművészet (és ezesetben ez mit jelentene technikailag, váltottkaszt?)? Amúgy a birkózás egy teljesen más küzdésforma, mint az egymás csépelése, persze gyakran kerülnek együtt alkalmazásra, de a birkózás elsősorban a másik fél testének a pozícionálásáról szól, kényszerítésekkel és egyensúllyal való játék.
 8. Illetve jó kérdés, hogy hogy dezintegrál, nem fogják be a száját? Nem csapnak az arcába, amint elkezd kántálni (ugye legalább két szegmensig fog tartani, mert ha varázsjelek nélkül akar varázsolni, akkor kétszer annyi ideig tart)? A kérdésre válaszolva, nekem ez elég egyértelműnek tűnik, hogy mikor lesz mágikus: Főleg az utolsó rész, tehát nem mágikus alkotás közben szerintem. Ellenben a személyes aura védheti (egyfelől a sajátja, hiszen hozzáér, másrészt a sámáné, aki épp pacsmagolja): Ez függ a helyzettől.
 9. tetra

  Mondd, te mit választanál?

  A mágia alapvetően nem változott Yneven/Satralison, csak a kifejeződése. Tehát a legtöbb rendszer igazából alkalmas lenne más korok, kontinensek, tán bolygók leírására is.
 10. tetra

  Dumaterem

  Szerintem nem egészen ugyanazok az elképzeléseink a gonoszságról és az arányosságról. Lehet Kránt meg Ranagolt szeretni, a rosszfiúk mindig népszerűek, de ilyen szinten félreérteni az azért erős. Dehát az alkotók sem értették, miért értené az olvasó?
 11. Ha szöveges (tehát kereshető) és van kattintható tartalomjegyzék hozzá, akkor meglepően könnyen. Akárhány pdf lehet nyitva előtted, könnyű belőle másolni (akár szövegként, akár képként), nekem bejött, tegnap is öt SR5 core szabálykönyv volt előttem nyitva meg pár cheat sheet.
 12. tetra

  Dumaterem

  Pontosan biztos, hogy nem. Érzelmeket nyilvánítanak bőséggel. De az is egy erősen meritokratikus alapokra épülő társadalom (kivéve a nemi szegregációt).
 13. tetra

  Dumaterem

  Ami egy örök ellentmondás a MAGUS világában. Az önérdek is érzelemből fakad. A színtiszta mentál az nem a saját érdekében dolgozik, az önnfenntartás, hatalomszerzés nem cél, hanem eszköz.
 14. tetra

  Dumaterem

  Summárium nem volt elég?
 15. És nem is megy át szilárd tárgyakon. A légies személy viszont igen. Ha nem akarsz lebegő embereket, akkor a legegyszerűbb, nem teljesen konzisztens, de jól használható megoldás az marad, hogy a személy dönti el, hogy mivel szemben légies, ha akar, rá tud lépni egy lépcsőre, ha nem, akkor átmegy rajta. Aki meg fizikai kísérleteket akar végezni, hogy a mesélő idegeit cincálja, az megérdemli.
×
×
 • Új...