Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 526
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Alapvetően én is CS-vel értenék egyet, ha nem MAGUS-ról lenne szó. Alapvetően a kasztok nem léteznek a világban, tehát leginkább csak kategorizálásra valók. Ez látszik több kasztnál is, akik merítenek más kasztok eszköztárából játéktechnikailag, de teljesen más háttérre alapozva (egyes papok használnak más kasztok mágiájából, és ha jól rémlik fordítva is van, Fejvadász "Slan" diszciplínái ésatöbbi). Tehát teljesen jogos lenne azt mondani, hogy a vasorrú bába azt tudja, amit a mesélő szeretne neki, hogy tudja, és ezt összerakni BM, Boszorkány és akármilyen más kasztok forrásaiból. De MAGUS-ban a tapasztalati mágia hosszú tradíciókra alapul. Nem tud csak úgy akárki összedobni valamit, meglehetősen valószerűtlen, hogy valaki csak úgy ráakad a megfelelő formulákra. Tehát ha nincs világbeli forrása a tradíciónak, akkor szerintem nem igazán illik bele a világképbe egy összedobált figura.
 2. Szerintem valahol írják, hogy az embert azt ismered te is, mert ugyanolyan, mint mi. De ettől függetlenül, te is érzed ugye, hogy mennyire rossz érvelés ez. Fantasyben tipikusan minden úgy működik, mint a valóságban, kivéve ami explicit nem vagy egyértelműen következik, hogy nem. A BM nem része a mi világunknak, max mendemondák tekintetében, ott pedig a vasorrú bába tipikus példája a nőnemű BM-nek. Igen, utal rá a szabálykönyv, de szerintem nem RAW (Rules As Written).
 3. Ez hol van amúgy leírva? Mármint hogy a BM-ek mágiája nem működik férfiakban. MAGUS-ban csupán annyi van, hogy a magzat megrontása kizárólag fiúmagzattal működik, így férfi és transznemű BM-ek ezzel nem tudnak nemet váltani, de az ETK-ban az szerintem nincs konkrétan leírva, hogy a BM mágia csak férfiaknak elérhető.
 4. tetra

  Con Barde, In Flames

  Én MÁR jelentkeztem az eredeti topikban, szóval írj fel kérlek!
 5. Pontosan. Kérdezz!
 6. Legfeljebb mekkora statikus pajzsot tud lerombolni egy elsző szintű, Sólyomcsőr irányzathoz tartozó Arelita, 15-ös intelligenciával.
 7. Létezik. Ja, az is érdekel, hogy melyik? A tetszhalál írja, hogy óránként 1 Ép-t gyógyít.
 8. Nekem a második szimpatikusabb. Jelentkezek is.
 9. Azaz a Slan pszít képtelenek elsajátítani (ami amúgy is kifejezetten az emberi elmére van készítve), anélkül pedig nem számíthat Harcművésznek. De amúgy is N-nel van jelölve a táblázatban a Khál számára a kaszt, szóval felesleges is ezen elmélkedni.
 10. Akkor lesz az erősség legnagyobb, ha a férfinak nem jut ideje ellenállni. Alap erősítés 10, nuku ellenállás 10, k10 mágiaellenállási dobás az megint 10. 45 manája marad erősíteni, az 9. Azaz 39E-ről beszélünk.
 11. Minden annyi, amennyiért elmegy. Az, hogy mennyit kér érte, nem jelenti, hogy annyiért el is fog menni, de ez nagyon nem ide tartozik már.
 12. tetra

  Dumaterem

  Dehát a TTK már publikus, és ezt mind tudja.
 13. De rendesen erratázott, szépen kijelölhető, faszán beindexelt. Az a pdf, amit a nyomtatóba is elküldenek, akár még a kis színes foltokkal is a szélén felőlem.
 14. Ja, és nem tartom magamnál a kérdés lehetőségét, most nincs időm kiötölni egy jót.
 15. Mivel minden Bajvívó a shadoni tradíciókat tanulja, ezért nem lenne értelme kiemelni, hogy shadoni Bajvívó, ha nem a Bajvívó kaszton belüli megosztásról lenne szó. Indítvány elutasítva.
×
×
 • Új...