Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.265
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. tetra

  Fegyverek, fegyverek és még mindig fegyverek

  A lefegyverzés egyáltalán nem a fegyver támadásával zajlik, ez tévhit ha valakiben ilyesmi él. Ha én fogok egy kardot, azt nem fogják tudni kiütni a kezemből. Kicsavarni már annál inkább. A fegyver igazából lényegtelen, csak tőrrel vagy puszta kézzel bejutni egy kétkezes kard ellen baromi nehéz anélkül, hogy közben le ne vágnának/szúrnának. Érdemes meglesni embereket, akik korabeli kódexek alapján űzik az ipart: Hozzáteszem, hogy a lefegyverzés szerves része a harctechnikáknak, azt külön képzettségbe tenni színtiszta játéktechnika. Ha mindenképpen szabályokat és megkötéseket akarunk hozzátenni, akkor én inkább a közelkerülést dobatnám a játékossal előtte, anélkül ugyanis a lefegyverzés lehetetlen.
 2. tetra

  Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Majdnem ábécésorrendben lettek a csapatok és a KM-ek is! Szép kompromisszum, mindkettőben egy inverzió!
 3. tetra

  Dumaterem

  A random seedet lehet tudni?
 4. tetra

  Segélykérés

  Azt hiszem, nem értetted meg a kérdést: ez alapvetően nem szűkít még túl sokat. De ez a tapasztalat hiánya. Majd ha játszol, rá fogsz jönni, mire gondoltunk.
 5. tetra

  Segélykérés

  Én leginkább a facebookos szerepjátékos csapatkereső csoportokat javaslom, itt szerintem kevés sikered lesz ezzel. Ahogy SirTom is mondja, ki kell próbálni többféle csapatot, amíg megtalálod a stílust, amit te szeretsz, vagy legalább meg tudod fogalmazni, hogy egyáltalán mit keresel, mert egyelőre azt látom, hogy te sem tudod pontosan.
 6. tetra

  Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Gántot nehéz lesz elhagyni a helyszínről
 7. tetra

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Ja, ha lesz Trónok Harca, az érdekel engem.
 8. tetra

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  A második kérdésre a karakteralkotásban egészen világos választ kapsz: csak I és I*-os kasztok választhatók. Nagyon sok, neveltetésen alapuló N van a táblázatban, de ettől még tartjuk magunkat hozzá.
 9. tetra

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Vérfarkasra bármikor.
 10. tetra

  Mágiahasználók Témája

  Szerintem felesleges DNS-ben gondolkodni, felesleges ennyire részletezni, hogy pontosan mi teszi lehetővé a (legtöbbször) természetes szelekciót.
 11. tetra

  Mágiahasználók Témája

  Báz ez igaz, szigorúan vett DNS nincs, de ettől még tenyésztés folyik. Tehát vannak öröklődő tulajdonságok. Nem úgy lett minden teremtve, ahogy most létezik.
 12. tetra

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Panaszt kaptunk a Bárd %számítására: 0 eloszthatót ír.
 13. tetra

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Nem látom, miért kéne egy BM-nek feltétlenül adott személyiséggel rendelkeznie. Erről van valami kanonizált szabályozás? Persze, az ETK is úgy kezdi a kasztot, hogy "A boszorkánymesterek gátlástalan feketemágusok", de ez nekem túl gyenge. Sosem értettem egyet egy kaszt személyiségének ilyen mértékű megkötésével.
 14. tetra

  Kalandmesterek fóruma

  Ahogy Gergely is mondja, a szerelem egy komplex érzés és szerepjátékon keresztül manifesztálódik. A vágy, na az fellobbanás eredménye. Az asztrál nem azt határozza meg, hogy milyen érzés keletkezik benned, hanem hogy azon mennyire uralkodsz, szerintem. Persze komplex a kérdés, a magas asztrál már egyfajta érzelmi nyugalmat is feltételez, amikor nem viharként tombol benned a szerelem sem, hanem csupán fodrozódások egy tavon. És értelemszerűen a Szépség erősen befolyásolja, hogy ki iránt érdeklődik valaki. De a hosszabb távú fenntartásához már személyiség is kell.
 15. tetra

  A Déli-Határhegységen túl

  Én úgy érzem, ahol fehér folt van, ott nem lehet számottevő civilizáció. Vagy "titkos város" jelleggel csupán. Tehát oda kidolgozni ilyet az merőben furcsa. Az megint más kérdés, hogy a birodalmak jellegüknél fogva összeérnek, hiszen ha van köztük senkiföldje azt gyorsan magukénak vallják.
×