Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 404
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Az már sokszor ki lett tárgyalva, hogy az elfek félelfek faji CÉ alapja a könyv állításával ellentétben ne írja felül a kaszt CÉ alapját, ha az utóbbi lenne magasabb, gondolom ez elfogadott javítása az ETK-nak, de javítson ki valaki, ha tévedek. De mi van a törpék, udvari orkok %-os képzettségeiről, azok hozzáadódnak a kasztból jövőkkel, vagy felülírják? Erről van valami Rúna vagy bármi hivatalos, esetleg széleskörben elfogadott?
 2. tetra

  Dumaterem

  Legyél tisztességes velem: nem azt írtam, hogy Csanád, hanem hogy Csanádék. Fogalmam sincs, kik mit taknyoltak bele a könyvbe, és őszintén, nem is érdekel. Történelem, nem fontos. Novák Csanád neve szerepel a könyvön, így az ő nevével jelöltem meg a csoportot, akik készítették, bárkik is legyenek azok. Így 2019-ből már felesleges sarat dobálni.
 3. tetra

  Dumaterem

  2000 perc egy nap. Egy perc 10 szegmens, ami 6 másodperc. Szóval igen, 3 óra és 20 perc. Ha viszont tízezredet akartak írni, ahogy más forrásokból is úgy rémlik, hogy egy perc 100 szegmens, akkor földiben számolva 33 óra 20 perc lesz az ynevi nap. Egyre inkább az a gyanúm, hogy Csanádék nem nagyon jeleskedtek a matematikában.
 4. MG válaszolt mindhárom kérdésedre, valószínűleg mindenki egyetért vele, azért nem ecseteltük tovább. Miért ne lehetne beépített kém valaki, erről szól a kémkedés, és semmi sem indokolja, hogy Doran immunis legyen erre. Azt kell megfontolni, hogy hogy jutott be, tehetséges fiatalként, már képzett varázslóként, milyen háttérsztorival, mennyire tudja magáról, hogy ő kém (tehát direkt ezért ment oda, vagy csak hazafiként gondol magára, aki Toronnak csepegtet infókat kapcsolatokon keresztül, akár nem is tudva róla, hogy valakik őt erre használják).
 5. Persze, mert az ynevi orvosok nem ismerik a genetikát őselemi összetételét az élőlényeknek. Nekem csak valami olyasmi rémlik, hogy tovább élnek talán, de mára garantáltan annyira felhígult a kyr vér, hogy szimplán egy külsőségekben megnyilvánuló rasszként lehet kezelni szerintem is.
 6. Ünneplés!! Izgalommal várom a dolog eredményét.
 7. Bizonyos frakciók részéről felvetődött a GDPR aggály, én nem fogok senkit feljelenteni emiatt, de ez végig lett gondolva?
 8. tetra

  Szeráfi alku

  Visszafele olvasva semmivé válik? Ez nekem rettenetesen gagyinak hangzik. A torzulásoknak nem hiszem, hogy ennyire specifikusnak kéne lenniük, inkább attól függ, hogy melyik entitással köt alkut az illető, nem? Kb eddig tudtam olvasni, a szerkesztés és lektorálás teljes hiánya sajnos túlságosan fáj a szememnek. Az biztos, hogy hiánypótló egy ilyen témájú anyag, abban nem vagyok biztos, hogy ez fogja betömni a lukat.
 9. A pszín kívül van olyan képzettség, aminél számít, hogy mikor szerzi meg a karakter? Persze fejlődés során fontos, de egy adott időpillanatban milyen képzettség van még a pszín kívül, aminél ez számít?
 10. tetra

  Kalandmesterek fóruma

  Nem is igazán tudom, hogy miről beszéltek. Hogy lehet egy kaszt erejét mérni? Miben méred? Szerintem ösztönösen azért mindenki érzi, hogy a játékegyensúly nincs a toppon a rendszerben, de bebizonyítani kb lehetetlen, mert definiálva sincs, hogy mit jelent ez az egész.
 11. tetra

  Mágiahasználók Témája

  Ez speciel teljesen rendben van. De mindenki tudja, hogy úgy szar az egész, ahogy van, nem kell túlstresszelni.
 12. tetra

  Mágiahasználók Témája

  Ha 1k forint 1 arany lenne, akkor mindenkit aranyban fizetnének. Ez teljesen egyértelműen hibás ekvivalencia.
 13. tetra

  Kalandmesterek fóruma

  Elvben a Tp lenne, az ADnD is így működött, amiről másolták a rendszert. Gyakorlatban semmi sincs kibalanszolva, tehát tökmindegy.
 14. A Patchben minden jó lesz, csak ennyit tudok hozzáfűzni.
 15. Soha nem nyilvános a dobás. Akármilyen jó szerepjátékos az ember, befolyásolja, ha látja, hogy nem sikerült valami. Nekem elég egyértelműnek hangzik: X% eséllyel megérzi, ha hazudnak, tehát 100-X% eséllyel nem érzi meg. A pap szerintem tisztában van a saját hatalmával, és tudja, hogy nem 100%-os hazugságdetektor. Olyan érzet nincs, hogy igazság, csak vagy érez hazugságot, vagy nem. Ettől még kételkedhet, lásd előző mondat.
×
×
 • Új...