Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.147
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: tetra

 • Rang
  Kalandozó-herceg
 1. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Vajon milyen szellemi szint kell a hithez? A baktériumok istene igen hatalmas lehet.
 2. Orkok - A Farkasszellem gyermekei

  Miért ne lenne értelme egy barlangban íjászkodni? Ott is vannak legalább 5-10 méteres nyílt terepek, Tarin (a város) maga a leírás szerint egy hatalmas barlangban lakik. Mindig jobb messziről megölni valakit, mint közelről, biztonságosabb. A toroni BM-ek meg ugye messze állnak a játéktechnikai BM-től.
 3. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Az EP nem véletlenül sorolja vel az AC-t, mint inspiráció, és az AC nem véletlenül repítette Morgant a kurrens SF írok krémjébe. A folytatás meg, hát igen, érdekes kérdés. Az író egyetért veled, mert a többi könyv teljesen más környezetben játszik, gyakorlatilag a főszereplőn kívül mindenkit eldob. Újabb és újabb aspektusait bontja ki a világnak, a második military SF jelleggel, a harmadik meg... hát azt nehéz megfogalmazni, jobban rámegy a szociális következményekre a kevésbé extrém végeken, tehát hogy éli meg egy mindennapi ember ezt az egészet, aki nem szupergazdag és nem teljesen csóró.
 4. MAGUS UTK2

  Az rendben van. Az ETK-t lehetne kalapálni sokat, hogy sokkal használhatóbb rendszert kapjunk. Kérdés kinek éri ez meg, amikor már van egy rakás jobban működő rendszer a világban, és úgyse lennél te az etalon, nem tudod erővel elvenni a többi kiadást az emberektől, nincs értelme tovább fragmentálni a MAGUS közönségét. Ja, a hallás simán működhet mágiával, félreérthető voltam. Csak helyesbítettem a mozgatást, már ha igazam van, most nem nézek utána, pedig itt az ölemben az ETK, de ma már kinyitottam egyszer, és az elég is volt NyT-ig.
 5. A Varázsló - minden vele kapcsolatban

  Nem, ez explicit le van írva az ETK-ban. A Teremtés tiszta anyagot teremt, a hús meg egy keverék. Nem tudjuk, hogy MAGUS-ban hogy épül fel pontosan a hús, mert ugye nincs atomszerkezet. De a Teremtés mozaiknál ki is van emelve a Homonkulusz, mint példa, hogy szükséges az Átformázás is, ami viszont csak 1 körig tart, szóval leginkább bélyegként tudom elképzelni. De hogy mik a hús és úgy a test összetevői, amiket külön-külön meg kell teremteni, azt nem tudom.
 6. MAGUS UTK2

  Ó, nagyon sok dolog nincs tökéletesen leírva. A mágiarendszer úgy ahogy van katasztrófa. Amúgy a zombit nem mágia mozgatja, emlékeim szerint le van írva, hogy jó minőségű, nem túl rohadt test kell neki, mert a saját izmai dolgoznak. A mágia csupán az Élet Princípiumát hivatott "pótolni". Ez nem működőképes gazdasági modell. Hehe. Ez meg nem érv. Ez kb olyan, mint amikor leírják, hogy a Varázsló nem csinál ezt vagy azt, mert nem. Pedig biztos, hogy lesz olyan körülmény vagy olyan varázslóiskola, ami miatt márpedig fog olyat csinálni. Nem lehet minden varázslót leírni egy lepellel. Ez egy tanulható tudomány, mindenkinek más oka van megtanulni, és mindenki mást fog kezdeni a tudásával.
 7. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Személy szerint úgy, hogy egy kevésbé törött rendszerrel játszom, ha tehetem. Rendezvényen meg csak simán elfogadom, ami le van írva: ha neki van Pusztítása, akkor van. Ha nagyon jogász akarnék lenni, akkor a HGB azt írja, hogy mi mellett lehet felvenni, nem azt, hogy mi kell a meglétéhez. Ha megkapja, akkor értelemszerűen mentesül az előfeltétel alól. Ha nagyon bele akarod vinni a szabályokat, akkor megteheted azt, hogy megvan a képzettség, de hasznát csak Mf Fegyverhasználat mellett fogja látni.
 8. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Google elég segítőkész, magus etk keresésre kidob egy uw.hu-s elég előkelő helyen (függ a saját szokásaidtól) oldalt, amin 6 könyv is fenn van, PPL2 sajnos nincs, de a PPL igen, fejezetenkénti doc formátumban.
 9. Fegyverek, fegyverek és még mindig fegyverek

  Hát akkor én így MAGUS tematikában hosszúkard alapból, kihúzva másfélkezes vagy pallos. Amúgy egyenes a penge és kétélű, szóval más különbséget nem látok.
 10. Fegyverek, fegyverek és még mindig fegyverek

  Hát jó lenne egy közelebbi leírás róla. Én nem gyártanék neki új statokat, hiszen létező fegyver egy kis extrával, attól függően, hogy átalakulás után is létező fegyvert formáz-e max az új alakhoz rendelnék valami extra tulajdonságot. Azt írja, rapír, ami ugye nem egy egyértelmű meghatározás, de jellemzően hosszabb, keskeny pengéjű, kétélű, egykezes kard, kézvédővel, a leírás viszont azt mondja, hogy "Overall L. 167.6 cm (66 in.)", ami brutálisan hosszúnak hangzik, mint egy montante. Nem tudom, mi számít bele az overallba itt, szóval tényleg kéne egy közelebbi leírás. Amit nem tudok, hogy milyen előnyöd származik abból, ha kétkézre fogod a rapírt. Mivel főleg szúrásra tervezték, a súlypont közel van a markolathoz, ezért nem nyersz túl sokat azzal, ha két kézzel fogod, cserébe kisebb lesz az elérésed.
 11. Fegyverek, fegyverek és még mindig fegyverek

  Nekem ez annyit jelent, hogy a fegyver át tud alakulni egy másik fegyverré. Tehát két fegyverhasználat képzettség kell hozzá, és kb ennyi. Még azt kell kitalálni, hogy mennyi idő széthúzni a fegyvert.
 12. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Szóval gondolkodom egy lefegyverzésben profi Harcművészben, és néztem, hogy a Lefegyverzésnél pont az van írva, hogy a legmagasabb szinten a Harcművészek űzik. Nosza, megnéztem a Harcművész képzettségeit, és mit látnak szemeim, ők a Fegyvertörésben jeleskednek. Ez vajon elírás, és melyik oldalról, és vajon érdemes-e "kijavítani" valami házi/versenyes erratával? 2 Kp-val több a Fegyvertörés, de Af-en meg pont olcsóbb (ez is elég véletlenszerűnek tűnik, a Kp értékek). Mert ugyan nagyon menő ahogy a Harcművész elkapja a zweihänder pengéjét egy kézzel a másikkal meg akkorát üt rá, hogy az edzett acél elpattan, de egy kicsit nekem furcsa, főleg, hogy 4. szinttől már Mf-en tudják, pedig csak 6. szinttől minősül mágikus fegyvernek a kezük, addigra érik el azt a keménységet, és a Fegyvertörés azt írja, hogy elképzelhetőnek kell lenni. Persze ez nem perdöntő, csak érdekes. Ezekszerint a harcművész simán át tud ütni egy 6 millis acéllemezt. A lefegyverzés már sokkal harcművészetesebb és könnyen elképzelhető, belépni a támadásba/mögé, kicsavarni a markolatot a másik kezéből.
 13. Melyik a kedvenc kasztod?

  Ó igen, a Tűzvarázsló mindig is a szívem csücske volt. Ha játszottam volna a Pyarron eleste kalandban, tuti, hogy azzal jövök, végre lett volna épeszű manapontom Ami nem tetszik vele kapcsolatban az a végtelen korlátozottságuk. Hiába képviselik az Yneven megtalálható magasmágia legfinomabb ágát, mégis primitív tapasztalati mágiahasználók, és ezen a magasabb szint és specializáció sem segít. Pedig ott van náluk a godoni csóka könyve, igazán elolvashatnák. Vagy Sonnor, ha már úgyis beengedték, segíthetne nekik kidolgozni valamit.
 14. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Mielőtt MG leharapja a fejed, ez ETK-s fórum, szóval az UT-s kérdéseidre majd valaki halkan válaszol. A 3) ponthoz csak annyit tennék hozzá, hogy semmiképp nem javasolt két rendszer keverése komoly gondolkodás nélkül, mert a rendszerhez dolgozták ki a részeit, ha átemelsz valamit az nem biztos, hogy beleillik.
 15. Melyik a kedvenc kasztod?

  Nem. Tipikus érvelési hiba az élet minden területén a kritika elhessegetésére, hagyj fel vele.
×