Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

tetra

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 781
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit tetra tett közzé

 1. Love, Death and Robots második évad Hasonlóan az elsőhöz, ez is antológia, változatos készítőkkel és sztorikkal, egymástól teljesen függetlenül. Szintén hasonlóan az elsőhöz, ez erősen hullámzó minőséget képvisel, és nem az animációra gondolok, az profi mindegyikben. Automated Customer Service [-] Ez mekkora baromság. Robotporszívó territoriális lesz és harcba keveredik a tulajdonosával. Gondolom az író fejében még jól hangzott a sztori. Az artstyle is szar, pálcika végtagok hordó testeken. Ice [0] Stílusos, szép, közepesen értelmetlen, gyakorlatilag semmi mondanivalóval. Pop Squad [0] Nagyon szép, de rettenetesen rosszul megvalósított disztópia, Equilibrium utánérzet csak még kevesebb értelme van, hogy hirtelen lelkiismerete támad a főszereplőnek. Snow in the Desert [+] Nagyon szép, király akció, Snow animációja néhol fura, de elég fantáziadús világkép. Egy ilyen rövid sztorihoz pont elég mély és kidolgozott, hihető. The Tall Grass [0] Stilizált grafika, okés horror, sok értelme nincs. All Through the House [+] Ötletes rész a Mikulás megleséséről, jó kis feszültsége van. Okés grafika, a Mikulás dizájnja lehetett volna jobb mondjuk, nem volt elég creepy. Life Hutch [0] Szép grafika. Automated Customer Service témájára egy karbantartó robot meghülyül, és azt kell legyőzni. Ez egy kicsit komolyabban veszi magát, de ennek ellenére elég gagyi. De szuper az űr és 0 G fizika. The Drowned Giant [-] Szép, de teljesen értelmetlen és maszturbálásszerű prolifilozofálás. Összességében 0-t kap az évad.
 2. Tippre azért várd meg, amíg kikerül a karakteralkotás, abból ki szokott derülni a legtöbb dolog, amire kiváncsi lehetsz.
 3. Invincible Biztos ti is találkoztatok már a memékkel, amik ebből a sorozatból születtek, pl ebben a formátumban A sorozat maga folytatja a többek között a Boys által is mainstreamesített "brutális szuperhősök" vonalat, de nagyon lesúlyozza a szokásos szuperhősös gagyi harci jelenetek, ahol teljesen inkonzisztens, hogy épp ki mire képes, gyakorlatilag a történet és a dráma alá van rendelve a világ következetessége. Emellett a tini dráma is elég bugyuta, és ahogy olvastam ez külön romlott még az adaptáció során (képregényből rajzfilm), a főszereplő csaja durván romlott személyiségileg a folyamat során. Gyakorlatilag azért az 5-6 brutális jelenetért érdemes lehet megnézni, de nem akkora eresztés, mint egyesek szeretnék beállítani.
 4. Nem kezeli. A pajzs felvehető fegyverhasználatként, amennyiben Bicsi módra két pajzzsal akarsz csapkodni. Mondom, rendkívül primitív az a felület, nem alkalmas egy fegyvernél komplexebb helyzetek kiszámolására, és abban is rossz, mert az MTK és a HBG behozott mindenféle marhaságot.
 5. Az alkarvédő ugyanis nem fegyver. Hanem alkarvédő. Amíg a rendszer ennyire primitív, nem sok értelme lenne felvenni, mint számolandó felszerelés, hiszen nem kezeli a hárítás tényét. Lásd TTK-s karialkotó, ott sem volt sok értelme ezeknek mielőtt kipimpeltem. Valóban, az ott kimaradt. Az is szúró-vágó lesz, gondolom?
 6. Kötszer, herbalista kotyvalékok, sok pihenés, víz, esetleg papi mágia. Azaz ugyanúgy, mint bárki másé.
 7. Hacsak máshol nem folytatta, akkor úgy tűnik, igen.
 8. tetra

  Élménybeszámolók

  Szuper, hogy majd mindenkivel váltottam legalább pár szót, és úgy érzem, senki sem kedvel kevésbé, mint a tábor előtt. Ezt sikernek könyvelem el. Szuper, hogy az új arcok könnyen tudtak integrálódni, én főleg csak Whoonival érintkeztem, de láttam, hogy a többiek is a termperamentumukhoz mérten vegyülnek. Szuper, hogy a szállás hatalmas területen feküdt el. Bár belenyúltunk az időjárásba, és hiába ültünk árnyékban, a lemeztető brutális hősugárzóvá alakult, de ez nem igazán a szállás hibája. Az ágyakkal meg voltam elégedve, a lábam pont ki tudtam dugni a réseken, így a hossz sem volt problémás. Szuper volt a TTK játék, nagyon érdekes tapasztalatokat szereztünk, és a vadiúj játékosok gyorsan vették fel a rendszer sajátosságait, ami bíztató a rendszerre nézve. Szuper volt a Rizikófaktorral újra játszani, bár sajnos mindannyian idő előtt távoztak, így a Marsot sajnos ebben a táborban nem tudtam virágzó kertté változtatni. Azért démonokat öltünk. Szuper volt a zombik lemészárlása, jelentősen elhúzódott, de a csiku-csukizás a sárkánnyal miközben Mate mészárolja a kisebb halakat én meg surranok a tömegben a csapat maradéka meg törpöli a tökéletes zajkeltési arányokat kiváló kooperatív teljesítmény volt. Kevésbé volt szuper a kaja. Ehető, de csak épphogy. A modul pont olyan volt, amit egy igazzy szerepjátékos szeret (maximálisan szabad és rettenetes sok pofázással oldható meg a legjobban, röviden 100%-ig a mesélőtől függő), tehát számomra értékelhetetlen, külön köszönet újra a Rizikónak, hogy valamit azért kihoztunk belőle. Bár a legegyértelműbb nyomokat is sikerült fordítva értelmezniük, azért eljutottunk oda, hogy a három halott játékosból nekem csak egyet kellett megölnöm.
 9. Biztos, hogy RP-t akartál Kf-re felvenni és nem HP-t? A Szablya HP-ba esik.
 10. Jól van, jönnek azok az Lf-ek. Ez a négy karakter szuper tanulmány lesz majd a tábor utáni beszélgetéshez, mert nagyon jól reprezentálják a változatosságát a karakteralkotásnak. Érdekes pl, hogy közel se maxoltad ki a harcértékeket, nem vagy közel a tulajdonságok adta limitekhez. Pár jó/érdekes jelenet tuti lesz
 11. Kicsit megkönnyebbültem most, hogy magasmágus nem lesz Jól van, asszem nem kell újragondolnom a kalandot, mert mindenki szerephez fog jutni. Azt nem tudom garantálni, hogy a flottaparancsnok hajózási képességeit is ki fogjuk használni, szárazföldi lesz a kaland.
 12. Mivel csak egy karaktert kaptam, ezért nem tudok tanácsokkal szolgálni a többiek számára. Ami fontos lenne, hogy mindenki készüljön fel a karakteréből, telefonon macera a könyvet böngészni, és nekem nem lesz internethozzáférésem a táborban hacsak nincs wifi, de még nem teszteltem a különböző műhelyek működését mobilképernyőn, és most már nem hiszem, hogy táborig nagy UI fejlesztéseket végeznék, ha valami nem stimmel. Nyomtatok magamnak egy kis segédoldalt a fontosabb dolgokkal, de pl az összes varázslathoz meg diszciplínához nem valószínű, hogy hozzáférek.
 13. tetra

  Dumaterem

  Lásd: mágikus fegyverrel. Nem egyértelmű, hogy működik, de így szoktuk játszani:
 14. tetra

  Dumaterem

  Mágikusch.
 15. tetra

  Ynev országai

  Hogy ellenőrzik? Pszit nem lehet se detektálni, se megzavarni (néhány ezoterikus dologtól eltekintve). Pontosan így. Tompa fegyver, ami legfeljebb csontot tör, de páncél alatt igazából azt se. Persze, hogy figyeli, azért vannak a bírák. Hogy mennyire problémás az attól függ, hogy mennyire volt bénázás vagy szándékosság eredménye. Ez szabályzattól függ, erősen kétlem, hogy bárki kidolgozta az ereni rendszert. De fegyver nélkül is el lehet lenni, bemész bírkózásba ahol nem hasznos az ellenfél fegyvere sem vagy visszaszerzed. Ha feladja, akkor igen. MMA-soknál is az van, hogy ha feszíted valami végtagját, akkor meg kell adni neki az esélyt, hogy feladja. Ha nem teszi, akkor mehet a ficam/törés. Valószínűleg a bíra leállítja amúgy.
 16. Nekem is a péntek a problémám, már beszerveztem a TTK-t arra a napra.
 17. Minden valószínűség szerint a Summáriumban, mert én ott találkoztam csak ilyenekkel.
 18. Én úgy értelmeztem, és majd @Hulla kijavít, ha nem jól, hogy a Kultúra magával hozza az ahhoz tartozó nyelv ismeretét is, méghozzá a legmagasabb meglévő Nyelvismeret képzettség szintjén. A nem beszéd alapú dolgokhoz a Kultúrát nem korlátozza a Nyelvismeret. Vannak Tudományok, 4-es kategóriájú képzettség, és ide sorolnék mindenféle "mágiaismeret" képzettséget az ETK-s rendszerből, persze ezek mind titkosnak minősülnének, de ilyen szinten szerintem nem probléma, ha a karakter ért valamennyit akár a magasmágia értelmezéséhez is. A jellemvonások nem fixek, a szabálykönyvben is csak fel van sorolva pár tucat példa, gyakorlatilag azt adsz meg, amit akarsz, így én a "mindenféle infók" mezőbe szoktam felvezetni.
 19. Ha nem ír ki problémát az alján pirossal, akkor nem csúsztál el nagyon. De emlékeztetett, hogy a korhatárokat nem húztam meg, aminek ebben a rendszerben jelenleg konkrét karakterfejlődési következménye van. A te 44 éved teljesen jó, szóval kb aköré lőjük be, 160 korból származó Sp. Ellenben felhívnám a figyelmet a Nyelvismeret képzettség leírására: Mivel láthatóan sokat utazott karakterről van szó, és a Kultúrát mindenhova felvetted, ezért felesleges ennyi Nyelvismeretet felhalmozni. Illetve Jellemvonásokat érdemes felvenni, mert azzal lehet Legenda pontot visszaszerezni játék közben, és a mesélő alkalomadtán kedvezményt is adhat valamire (nekem pl legutóbb a Hidegvérű kijátszását könnyítette meg CS, noha nincs kiemelkedő Asztrálom). Illetve ahogy nézem felvettél egy Rúna mágiát is, ami Magas mágia nélkül semmit nem ér. De Magas mágiát gyanítom bajosan tanulna a karakter, a mágikus képzettségek mind Titkos képzettségek.
 20. Szuper, meg is van a négy kalandozó. hacsak valaki nem akarja kitúrni CS-t.
 21. Előtörténet korlátozottan. Főleg a megchanikai részek a fontosak, nem tervezek nagy személyes íveket beleépíteni a sztoriba. Felszerelés kb bármi, ami hétköznapi, a vászonzsáktól a teljes vérten át az egyfedélzetű vitorlásig. Speciálisabb dolgokat beszéljük meg. Akár ide, spoiler tagbe, vagy a kalandozók discord vagy slack szerveren nekem.
 22. tetra

  Általános beszélgető

  Tényleg, kardot milyet viszünk? Nekem van egy lebeszélt párbajom valakivel egy hölgy vélelmezett megsértése okán, de szerintem ő nem jön a táborba, szóval fémet nem viszek.
 23. A kultúra szabad beviteli mező, de a leírás alapján az az érzésem, hogy a képzettség csak ma is létező kultúrákra vonatkozik. Crantainál leginkább a volt Crantai Birodalom területén lévő ma létező országokról lehet szó, ami az Északi Szövetség kb talán? Jó kérdés, hogy mekkora célszámot adnék erre, mert amíg Toronban meg Erionban a kyr kultúra kifejezetten ünnepelt és fenntartott, addig Erigowban a crantai hatás legfeljebb halvány nyomokban érezhető, míg Shadon, Ordan godoni gyökere valahol a kettő között lehet.
 24. Azért szeretném, ha az a motiváció is megmaradna, hogy segíteni a nemesúrnak, akié a bányászati jog vagy a bányászfalu népének (lelkülettől függően). A rendszerrel kapcsolatos kérdés érdekes. Úgy gondolom, hogy egy képzettség + egy kiegészítő képzettség jön össze. Viszont semmi sem tiltja, hogy egy adott feladatot több képzettség is lefedjen. Olyan példa jött elő pont 5 perce, hogy a csomózás mint képzettség nem létezik, de lefedi a mászás, a szakmák egy jelentős része (hajózás pl), a túlélés, viszont a célszám az alapján van belőve, hogy adott képzettséghasználónak milyen szint és milyen tulajdonság esetén lenne garantált a sikere. Tehát ha mondjuk egy ősi crantai címert akarnál azonosítani, akkor valószínűleg mondanám, hogy heraldikát és legendaismeretet is használhatsz, de a legendaismeretnek magasabb lenne a célszáma. Mindkettő persze kultúráva korlátozott.
 25. Nem vagyok hatalmas guru Ynev történetéből, szóval lehet olyat fogok mondani, amibe bele tudtok kötni, de Gortigas szigetén, ahol te, mint Krad szolgája godoni romokat sejtesz.
×
×
 • Új...