Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Netrefer

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  29
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Netrefer

 • Rang
  Kalandozó
 1. Üdv! Rayen Reval: Az aura formázás leírása alapján egyértelműen az 1esre szavaznék, mivel a faltörőkos az aurára hat, és az aura hatna a varázslóra, de semmiféle hatást nem gyakorolhat rá, ezért lepattanna, de eléggé furcsa jelenség lenne az a varázsló, aki az említett aurában egy mozdulattal a falhoz ránt egy embert és egy másikkal enyhén átlöki rajta úgy, hogy nem is érzett belőle semmit. Ezért valószínűbb a 2. variáció. 3. variáció: ha a faltörő kossal 00-t dobnak.
 2. Üdv! 1. Az ETK szerint az a tárgy élvezheti a személyes aura védelmét, amit különlegesen kedvel az illető és már évek óta birtokolja. Tehát lehet a zsoldos kardja is. 2. Ez egy érdekes dolog. Természetesen kell lélegezni és táplálékot felvenni légies formában is. Tehát mikor a légies élőlény átsiklik egy falon előtte fel kell készülnie hogy ott nem tud lélegezni. 3. Én még nem olvastam olyasmiről hogy a légies tárgynak nincs súlya. Ezt az ETK a telekinézis varázslatnál írja kifejezetten. Ha ezt egy regényben olvastad akkor kérlek tudasd melyik volt az és én megpróbálom beszerezni, mert érdeke
 3. Üdv! A kíméletlenek tőre nem csak erről szól! A tőrön lévő jel vonalai megtörnek (ez az alapkoncepció amit el akarunk érni), de ekkor szintén a volalak megtörése miatt létrejön egy manakitörés és ez teljesen független a jelbe foglalt TAM mozaiktól, ezért lényegében mindegy hogy sebezve alakul-e vissza a tőr vagy sem, mindenféleképpen sebez a forgatóra és az áldozatra egyaránt a jelbe zárt mana mennyiségétől függően, akár meg is ölheti mindkettőt vagy akár másokat is!
 4. Felmerült bennem egy kérdés: Varázsjelnek lehet-e alanya még nem létező tárgy? Erre ki is dolgoztam egy varázslatot: Van egy sisak vagy egy páncélkesztyű és a belső felére egy kisugárzó varázsjelet vések ami érintésre teremt pár kiló acélt, és teszek mellé egy változás varázsjelbe foglalt átformázást aminek alanya a sisak és a teremtett anyag.
 5. Üdv! Babilon5: varázstárgy kereskedő . Szerintem főleg attól függ milyen képzettséget adsz neki. Alkímia alapból van, tehát alkimista. Például a szakma nem kerül sok Kpbe és szinte mindenre van különféle. Drek: a formázás az elemi mágával konbinálható, mással nem. (vagy az új rendszerben bármivel). De a természetes anyag mágiája csak egész tárgyakra hat, ha dezintegrálod a levegőt csak akkor teheted meg, ha egy légmentesen bezárt helyiségbe tereled az áldozatot. Vagy az egészlégkört kell dezintegrálni :twisted: .
 6. Üdv! Nálunk nem ez a cserélgetés van, mi csak ketten vagyunk: én és egy osztálytársam, akit valamennyire betanítottam :? . Csak én tudok mesélni a "csapatból" szóval ha játszani is akarok, csak úgy tudok ahogy írtad. :cry:
 7. Köszönöm a válaszokat. Én is valahogy így képzeltem. Az elemeket is anyagnak vettem valamilyen szinten, ezért merültek fele bennem ezek a kérdések. Csaba: én úgy tudtam a plazma halmazállapot a csillagok magjában van és nem a láng. És úgy tudom a mágikus anyagokat is lehet teleportálni, csak a tam nem hat rájuk.
 8. Nekem az Anyagmágiával kapcsolatban lenne pár kérdésem. Az alkimista tűz és az ahhoz hasonló alkímiával elkészíthető dolgok melyik anyagcsoportba tartoznak :?: Mert a savak és a mérgek már nem az elsőbe. Mivel az őstűz anyag, a normáltűz már természetes anyag szerintem. Viszont ennek van súlya :?: Ha a paraelemek is anyagnak számítanak, mint például a hő, akkor mennyire lehet befolyásolni a teremtett anyag hőmérsékletét :?: És lehet-e teremteni a külső hőmérséklet ellenére dolgokat :?: Mint például magas hőmérsékleten jeget.
 9. Pred: akkor ez jó tűzoltókészülék lehetne . De én arra voltam kíváncsi, hogy ez milyen hosszú? Egyik városból a másikba átér :shock: ? Nemhiszem. De én inkább úgy használnám, hogy egy gömb ami a középpontból indul ki és akkora a sugra, mint a hatásnál ésszerűen a külső vagy belső kör sugara. Ugyanis azt sem szeretnénk, hogy egy bebörtönző varázskörből, ami a föld alatt van, ki szabaduljon valami a felszínre :twisted: és azon a kis területen legyen (ha démon esetleg még repkedhetne is).
 10. A varázskörökkel még annyit, hogy merre hatnak? Ha a varázskörtől függőlegesen felfelé akkor semmi gond, de ha a varázskör tetejének irányában akkor felvetődik a kérdés, hogy ha pl.: felrajzolunk egy kör alakú nagypajzsra egy tüzet kirekesztő kört akkor elég nehéz azt elképzelni nem :? ? És azt lenne jó még megtudni a jelmágiával kapcsolatban, hogy a varázslás történhet-e úgy hogy előre elkészítjük a jelet és utána megy bele a mágia? Pl.: egy egész falura vagy városra kiterjedő varázskört vagy fémből készülő jelet elég hosszú lenne a varázslási idő alatt megcsinálni. Szerintem, ha előre megcsi
 11. Én arra gondoltam, hogy egy másik JK-nak csinálok lopás elleni ruhát, aki éppen egy harcos és semmit nem ért a mágiához. Esetleg ha csatlakozok egy nemesi házhoz, mint az udvari varázsló. Akkor már járkálhatna ilyen cuccokban 8) . Én is ilyen "jelmágus"-nak készítem a karakterem, örülnék ha írnál pár tippet kukac. Esetleg ez így működhet: Térkapu pentagramma egy lakatlan szigeten, amit raktárnak használok . És egy másik pentagramma a varázslónál egy papíron vagy nagyobb szövetdarabon, és csak akkor használható ha szétcsomagoljuk. És így bármikor el tudok menekülni a szorult helyzetből, persze
 12. Sylvanus: én úgy gondoltam az összecsomagolást, hogy kézzel összehajtom (szólj ha összehajtva már megtörik a rajzolat) és utána köré formázom az anyagot. 8)
 13. Azért ne lássák, hogy a varázsló nehéz helyzetben elővarázsolja :wink: . És az is jól nézne ki mikor megy az utcán és hullanak mellette az emberek . Egyébként nekem csak ETK és bestiárium van és nem emlékszek olyanra, hogy valami is történne ha megszakad a jel vagy a rúna. :!: Ezért erről világosítsatok fel :!:
 14. A szimbólumot úgy gondoltam hogy összecsomagolom egy változás varázsjellel (átformázás). Mondjuk kívül a jel, a köpeny belsejében a szimbólum és ilyen undor/félelem esetén valahol kilátszik. Ha meg valami hatékonyabb (esetleg akarat/mozgásközpont kábítás/bénítás :twisted: ) akkor nem látni belőle semmit. A varrás helyett hímzés vagy festés a köpeny anyagából, a köpeny elejére. Na ehhez mit szóltok? Egyébként azt lehet érezni valahogyan ha kivédsz egy asztrál vagy mentál varázslatot :? ? Gondolom ha átmegy a pszi pajzsodon és hat rád akkor nem :cry: . Esetleg azt érezheti, hogy pl.: a tolvaj lo
 15. Ha van egy elf varázsló és az használ kémszem varázsjelet akkor szerintetek infralátás is megy ezzel? És ha szinbólumot akarok a ruhájára varrni vagy hímezni akkor ahoz kell szabó szakma vagy hasonló? Én például nyugalom szinbólumra gondolta.
×
×
 • Új...