Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Randalion Killior

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  30
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit Randalion Killior tett közzé

 1. Azt a néhány karaktert leszámítva, akiknek én meséltem és lovaggal kezdtek, mindenki harcossal kezd Én is elraktam még az elso karakterlapomat-hu, de buszke voltam, amikor mellvértet és lovagi kardot szereztem neki, amit egy lovag megtanított használni Amit még mágiahasználó elott erdemes vinned, az a tolvaj -csak egy tipp... Én személy szerint sokáig csak fejvadászt, bárdot és Arel-papot vittem (ETK, no kiegészíto), aztán a mozaikok kiírogatása után csak úgy kipóbálni varázslót... Azóta nem tudok mást elvinni, mert hiányzik a kyr pszi, meg a mágia... És persze ha már a fajos topicban vagyunk, legyen kyr (ha használunk kiegészítot), vagy elf, vagy félelf. Csak mert tetszik a mentalitásuk. Have fun!
 2. Amúgy hulyeséget nem tudsz kérdezni... A sámánnal az a para -persze nyilván a személyes hulyeségem is benne van , -hogy kell Fp a varázsláshoz, ami, ha nem figyelsz, konnyen ájuláshoz vezet (1/3 Fp alatt ák. próba asszem, bár rég használtuk ezt a szabályt, talán a sámánomnál utoljára, amikor is nem számolgattam, uhhogy "elaludtam" idézés kozben...) ui. bocs az ékezetek miatt angol billentyuzet...
 3. Ha jól emlékszem, nem 25 percre maradnak meg az emlékek, hanem 'a későbbiekeben sajátjaként alkalmazhatja őket' a pap. A képzettségek közül ily módon sztem sem tanulhat mást, csak gyakorlati elv nélküli (vagy nem t'om hogy mondjam) tudományost. Pl. nyelvet szerintem lehet így tanulni, de a mágiahasználat képzettséget nem, mivel a rúnákat, szavakat ettől nem fogja tudni a karakter a megfelelő sorrendben felismerni/használni.
 4. Az hogy...? Ez komolyan érdekel...! Mondjuk Woland alakjából én is kialakítottam már egy Ranagol-papot, de ennél többre nem jutottam.
 5. Az 'eggyéválás' nevű papvarázslattal kapcsolatban lenne egy kérdésem: -a pap a sajátjaként használhatja annak a személynek az emlékeit, akivel "eggyévált". Ez azt jelenti, hogy annak minden tapasztalatával-és képzettségével- rendelkezni fog?
 6. Brego. Igazad van... Lehet. A mesélés végére vissza is kerül minden a helyére. A modulokat amúgy olvastam és háát... nem igazán illenek ezekhez a karakterekhez. Ez direkt nekik lett kialakítva, minden hibájával együtt, amik sajnos minduntalan becsúsznak. Ez az első és egyben utolsó nagyszabású, sok mágiahasználónak szóló mesélésem. A nagyszabású sztoritól persze nekem is elment már a kedvem, de-ugyebár ezt nem mondhatom meg azoknak, akik épp benne vannak.- A saját hozzászólásaimat pedig -hogy őszinte legyek- általában én is ellentmondásosnak találom, s ezáltal nevetségesnek. Ez van, ha egy fárasztó nap után (akár a játékosoktól lefárasztva--vagy épp hogy fellelkesítve) ledőlök a gép elé felnézni a fórumra. Ha pl. Shikaka ötletét-tegyük fel- előbb olvasom el, és még nem vállalom el, hogy az embervadász mellett négy mágiahasználónak mesélek, lehet, hogy pont azt a lovagosat próbálom lemesélni az én hosszú, Mórrigan istennőtől ihletett (ld.: Lebor Gabála Érenn) történetfüzérem helyett. Engem is meggyőztek azóta más KM-ek (nem épp a legfinomabb szavakkal), hogy nem kéne egy főnemesnél nagyobb úrnak "köpönyegforgatónak" lennie, a tapasztalat pedig arról, hogy legfeljebb három embernek meséljek egyszerre, és minden mágiahasználótól várjam el, hogy legyen az orra előtt SAJ
 7. Nem azért lett belekeverve az istennő, hogy a karakterek bármit is tegyenek (tehessenek) vele szemben. Csupán annyi a lényege, hogy be kell látniuk 1.: Nem mindent ők irányítanak, s általában mikor a legjobban hiszik, hogy minden szál az Õ kezükbe fut össze, derül ki, hogy végig bábok voltak-, s ilyenkor természetesen próbálnak menekülni... 2.: A karakterek között nem szabad valakinek sokkal jobbnak érezni magát a többieknél, csak mert jobban ismeri náluk Ynevet-Ezért próbálom kicsit felborítani...ne érezzék magukat elnyomva a többiek. Nekem pedig könnyebb annyival a dolgom, hogy ha véletlenül pörgősebbre sikerül a kaland a vártnán, vagy csak "rosszkor" kérnek fel mesélni-hé van 3 óránk, Ugye ráérsz... Tanulni akartál, hagyjad, gyere már!-...Szóval ha véletlenül kilépnek egy kicsit a még nem teljesen kidolgozott modul már kidolgozott keretéből-meglehetősen korlátozottak a lehetőségeik, hisz Ugon orkjai zárják pl. le az utakat, s ők nem tudnak elmenni Északra a pénzükért, tehát helyben kell maradniuk...
 8. Nem az istennővel kell harcolniuk, hanem a káoszban kell szolgálatot teljesíteniük a hercegnek. Az embervadász és az elf mindeközben remekül elszórakoztatja a csapatpt a csípős megjegyzésekkel...
 9. A karakter haláláig sikeresen... Annyira bíztam már magamban, hogy egy elrontott asztrál-képzettség-próbánál Tharrhoz szállt a karakterem lelke...
 10. Sztem a legfontosabb az asztrál meg a mentál-meg a pszí. Nem tartozik a kedvenc kasztjaim közé a fejvadász, de egyet már vittem (9. TSZ-ig). Sokszor múlt az élete rajta, hogy sikerül-e nem elárulnia, hogy mélyen megveti az adott eszmét (pl. az arcizma sem rándulhatott az embervadászomnak, mikor egy Tharrhoz szálló lélekáldozatot végig kellett néznie, csak hogy a végén elkaphassa a papot-akit addig évek munkája árán testőrként őrzött a BM-ektől...), a hatodik érzék nélkül jó néhányszor fojtóhurok végezhetett volna vele, na és meglehetősen komoly akaraterő szükségeltetik ahhoz, hogy egy embervadász hónapokon át Iker legyen...
 11. Elsőn kezdték, azóta már elérték (nem mondom, hogy könnyen és gyorsan) az ötödiket.
 12. Én is úgy t'om, mindegy, hol áldozik. Az csak a különbség, hogy bűnbánat-imakor nincs manája, tehát játéktechnikailag csak saját istene szentélyében, vagy oltárán tud áldozni. Ez azonban (jó esetben) kivételes.
 13. Belekezdtem azóta egy új kaland mesélésébe, vasárnap este lesz az elsö... Morgena bekéretőzött a pyar istencsaládba-mint alapötlet... Teljes káosz Yneven, északon Toron, délen Krán használja ki a -mondhatni meglehetősen kellemetlen-helyzetet. A karakterek Eligortól kapják első megbízásukat, s hogy mi lesz belőle... A karakterek: -Arel-pap -félkyr bárd -elf varázsló -embervadász -tűzvarázsló
 14. Kösz szépen, shikaka, nagyon tetszik a dolog. Bocsáss meg érte, de most örülök, hogy betegszabin vagy! Enélkül lemaradnék egy remek kalandötletről, valamint nem gondolnám végig ezt a tsz-dolgot.
 15. Szóval van vkinek jó ötlete? Csak mert az, amit én akartam, túl regényszerű, meg hát kicsit nehéz lenne nekem is. Vagyis: el szabad várni a karaktertől, hogy az összes képzettségét és varázslatát (pszít is beleértve) tökéletesen, helyzere készen használni tudja? 10-es szintről indulnak, (szerintem a 9.-10. TSZ-ű karaktert a legkönnyeb megjátszani-legalábbis nekem, mivel általában Arel-papot viszek, ami sokat kötekedik, ami 5-ös szint alatt nem is megjátszható,) kapnak valamennyi plusz cuccot (pl. a paplovag 3. fokon rúnázott rúnakardot), de így is elbuktak az első próbálkozásomon.
 16. Pontosítás: Darton lovag-mégsem pap, mivel a papmágiát még nem ismeri eléggé az illető..., tűzvarázsló, a kezdő varázslónak pedig az első varázsló karija lett volna (négy éve játszik a másik kérdésre válaszolva), de ő visszamondta, mert nincs elég ideje. Szóval tűzvarázsló és -mint tegnap végre eldöntötte a srác -Darton-lovag. A gyakran használt varázslatokat a jó (tapasztalt) játékos tudja fejből, a főbb adatait pedig a mágialapon egy másodperc alatt megtalálja. Emellett a paplovag és a tűzvarázsló is forgat fegyvert, tehát amíg az egyik harcol, addig a másik (amint Con Salamander mondta,) megtalálja a keresett varázslatot, ha mégsem... Darton kegyelmezzen neki!
 17. Üdv! Most először mesélek csapatnak, pap és tűzvarázsló, valamint egy kezdő varázsló... Tippeket várok!
 18. Hali! Most kivételesen magamra vállaltam a KM szerepét és így kénytelen voltam szembetalálkozni lovagom egyik különleges "problémájával": Egy pap megáldotta a páncélját (abbit teljesvért), amit túlütéssel (elég rendesen) átszaggattak neki. Ez semlegesíti az áldást?
 19. Koszi. Asszem ezt alkalmazom.
 20. Igazad van, erre meg lehet adni OLYAN helyzetben. Viszont pl. Arel csatakiáltását? Érdekelne...
 21. A 2.tk mégis azt írja, hogy a szerzetesi mágián kívül alkalmazhatja a számára engedélyezett varázslatokat(, amik, ugyebár csak rá hatnak) Ez így elég bő lehetőségeket hagy. Ki hogy veszi. Kérdés: a 'hit hatalma' varázslatot használhatja? Csak rá hat... (azonban egy-egy isten varázslata külön-külön). :?
 22. Akkor segíthetnél a megátszásban én most indítok egyet. Tehát: tanácsok kezdő (1-es tsz-ű) Ranagol-papnak... :twisted: :twisted:
 23. Ó! Ha ilyen könnyű elérni a frontvonalat, akkor a csökkent intelligenciájú lovagok biztosan divatból hordják a páncélt Egyébként ha nem vár a rohammal, és valami csoda folytán túléli, akkor a saját vezére fogja lelövetni/felakasztani/karóba húzni parancsmegtagadásért. És még igaza is lesz! Ha egy Arel-pap beleköt a városi őrökbe, akkor az az alap, hogy jól összeverik oszt kész. Ha ellenáll, számíthat valami komolyabb szankcióra (meg persze jól összeverik) Ha ne adj isten megöl egy városi őrt, akkor nem hinném, hogy megússza. A kérdés az, hogy elkerül-e a bíróhoz, vagy az őrök a helyszínen hagyják. Egy gyilkost senki sem fog sajnálni... Városi őrt emlékeim szerint nem említettem. Amúgy ajánlom figyelmébe mindenkinek a mágiánál leírtakat és a kasztnál leírtakat egyaránt.
 24. Na, de jól sikerült beindítanom ezt a témát... Le nem lövetik, mivel annál jóval hamarabb az ellenfél sorai közé ér. Persze, hamar leszedik, csakhogy azalatt ő is (tsz-től függően) leszed 4-10 embert (az elfek -ha vannak-, hátul állnak, a törpék pedig éppen olyan magasságban vannak, hogy... :twisted: :twisted: ) Na, szóval ezért tisztelik. (Vagy inkább félnek, hogy szembetlálkoznak vele némi kis pálesz után az utcán):respect: Ez igencsak elképzelhető verzió, csak mire visszaérnek, nincs ott senki. Amúgy a legtöbben félnek a papokhoz érni, mivel nem tudják mire képesek, de hallottak olyanról, akit elért Ranagol átka. Brrrr. :roka:
 25. Már csak azért is tisztelni kell Arel papját, mert pl. csatában nem várja meg, amíg a lovagok csatarendbe sorakoznak, hanem elsőként ugrik az ellenségnek(és csak akkor mutatja a hátát, ha kicsit nagy a túlerő és csapdába kéne őket csalni...). Valamint ha a zsarnok nemesember 10 teljes vértezetben, pallossal álldogáló (konzervdoboz) emberével körülvéve üti a szegény parasztasszonyt, a pap odamegy, kardot ránt, rámutat a sólyomholdra, aztán már fut az összes (na vajon miért?). :twisted:
×
×
 • Új...