Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Daru

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1.819
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Daru

 • Rang
  Kalandozók hadura
 • Születésnap 1979-11-18
 1. Versenyjátékosok kategorizálása tapasztalat alapján

  Sajnos eléggé tapasztalt vagyok, ezért nem is járok már versenyekre. Szóval vannak a "versenyek", amiknek az értékelési rendszeri általában megrekednek azon a szinten, hogy melyik KM a leghangosabb ("az én csapatom volt a legf****bb!"), vagy pl. "Jócó tavaly nyert, inkább Marcsinak adjuk a díjat". Meg vannak a modulok, amik túlírtak, agyon bonyolítottak, valami nettó kib***ós, elkapkodott befejezéssel (me' attól fog ütni nagyot!), már ha eljutsz odáig, mert amúgy általában 8 óra alatt képtelenség lejátszani őket. Meg a KM másnapos, "különben is sz*r a modul, de ez van... nem olvastam még", de te bizonyítsd be neki, hogy jó játékos vagy. Hát ezek a tapasztalatok. Szerintem sokat nem ér. ... De biztos bennem van az is, hogy én jártam rossz versenyekre. Meg gyorsan hozzá teszem, hogy volt azért pozitív példa is. Egy módot tudok elképzelni, hogy ennek témának értelme legyen: Létezne egy rangos versenysorozat, kategóriákkal, ligákkal, fizetett KM-kell, profi modulokkal, nyilvános értékelési rendszerrel. Na az ott elnyert pontok, díjak mutatnák azt, hogy ki mennyire jó versenyjátékos. De ez persze sci-fi itthon. Főleg MAGUS területen. De ahogy Bűvdudás is írja: Más versenyen játszani, és más normális körülmények között játszani. Lehet, hogy valaki otthon a saját csapatában virtuóz, de egy versenyen meg le van bénulva, mert a modul pont nem az ő karakterének szól.
 2. Delta Vision MAGUS tesztelés

  Elolvastam a témában felelhető információkat a DV oldalán. Megnéztem a kérdőíveket. A szó jó értelmében ÉRDEKES. Ami kiszivárgott az új rendszerről, az számomra ötletes és ígéretes. Bár, ha jól emlékszem ezt mondtam az egyel korábbi próbálkozásra is, csak aztán ott roppant módon elbonyolították. Na, kiderül itt mi lesz vége. Szóval amit el kell fogadni: k100-as rendszert el kell engedni. Ez nálam vegyes fogadtatást jelent. Egyrészt tök igaz, mert a k100-as rendszert sokan bírálták, hogy rossz. Vagyis akkor kell valami más helyette. De hát még is ez volt az "eredeti" MAGUS rendszere. Igen ám, de egy szerepjátékot mi határoz meg jobban: a világa, vagy a rendszere? Ha jobban játszható egy új rendszer, úgy, hogy közben maga a világkép nem csorbul, akkor végül is... miért ne! Újdonságra fel! Ami a kérdőíveket illeti: tényleg nem értem miben segíti a munkát az, hogy "melyik papai mágiát használod szívesebben"? Ez milyen kérdés? ... Amelyiket az adott szituáció megkívánja és amire van MP-om. Há nem? Hát DE! Na ezért nem is töltögettem tovább őket. Bár a fórumon bizonygatják, hogy nagyon átgondolt okból tették fel a kérdéseket... én nem látom az értelmét. De lehet nincs igazam. Ez csak az én benyomásom. Ha igaza a hír, két béta teszt lesz még hátra. 1-1 hónapban. Lesz-e ebből decemberi kiadás? Nem kizárt. 25 évfordulóra szép cél. Én egyébként várom, mert lehet hogy hamvából kel éltre ez a játék (lehet, cégen belül Főnix a projekt neve). De engem nem is az új szabálykönyv kiadás érdekel. Mert az egy nagyon kicsi lépés egy hosszú úton. Lesz-e folytatás? Lesznek kiegészítők? Meg is jelennek? Lesz magazin? Rendesen megjelennek? Lesz-e hivatalos MAGUS oldal a játékos közönségnek? Lesznek-e szabálykönyvek e-könyv formátumban (mert pl mindig is hiányoltam a MAGUS szabálykönyveket e-formában - persze, értem: hülyék lennének kiadni, amikor új könyvön dolgoznak - jogos)? Igen, a jövő nagyon homályos... a tél meg közeleg (ennyit megtanulhattak volna már a Trónok Harcából :D). Talán egy jövő novemberi reklámkampány még beleférhet. Addig meg felvállalt csend, néha pár értelmetlennek tűnő kérdőívvel... kicsit ez fura nekem. Azért havi egy státuszjelentést elereszthetnének. Hogy pl. jól haladnak a tesztek és már egyeztetnek a nyomdával. Vagy mit.to (mito-domén, érted... ). Addig meg vegyünk sok-sok k6-ot.
 3. Dumaterem

  Érdekes beszélgetés.
 4. Kalandozok.hu M.A.G.U.S. Rádió 6. adás

  "Ha mi beindulunk és te ott lapozgatod a modult... AZ KEVÉS LESZ!!!" - Istenem! Sírok!!! Hatalmas! Nagyon jó riport! Dark Zala mindörökké! Jó játékot srácok! Hajrá! Ti vagytok a legjobbak! Gratulálok a rádió ötletéhez is!
 5. Beszámoló a VII. Hősök napja MAGUS találkozóról

  Köszönjük a lehetőséget! Kalandmesterünk nagyon ott volt az NJK-k és a környezet ábrázolásában. Nagyon felkészült volt, és rugalmas. Igyekezett kihozni a maximumot a modulból, és a csapatunknak élvezhetővé tenni, ám sajnos a modul koncepciója miatt ez nem sikerülhetett maradéktalanul. Ez nem a KM hibája volt. Egyszerűn a modul nagyon nem passzolt a jó jellemű csapatunkhoz. Nem éreztük a motivációt, hogy miért is kéne átvernünk egy amúgy teljesen normális "embert". A modul fordulata is már világos volt kb. a felénél, ám nem találtunk módot arra, hogy kikerüljük. A vége sajnos eléggé kiábrándítóan kényszerűre sikerült. Nem szeretem az olyan befejezéskét, ahol palira veszik a JK-kat úgy, hogy esélyük sincs kivédeni. Értem én, hogy sorozat, de bocsi... nem ez a módja. Hozzá tartozik a teljes képhez az is, hogy viszonylag gyengén teljesítettünk modulmegoldásban. Valahogy sehogy se akart összeállni a kép az elején, hogy ki kivel van, és mi a motivációjuk. A karaktereink kb. a közepén úgy voltak már, hogy elhúznak a városból, mert végkép nem tudnak mit kezdeni a szituációval. Végül meghágtuk a jellemünket és bele mentünk a játékba... próbáltunk valami gyér morális indokot gyártani, hogy miért is verünk át ártatlanokat... aztán persze pórul járt a banda. Mily meglepő és fordulatos... Ettől függetlenül nagyon szépen ki lett dolgozva a modul, és expert volt a szervezés is (mint mindig). Szurkolok, hogy legközelebb játszhatóbb, élvezetesebb modult tudjatok összehozni! Hajrá! Ez úton is gratulálok a nyerteseknek!
 6. Köszi MG! Bah... ott mentem el mellette (évszámokat nézegettem).
 7. Hősök Napja rendezvények

  No a végén csak lesz egy csapat. Ha alakul valami, akkor kérem jelezzetek e-mailben is. Ritkán járok erre.
 8. Hősök Napja rendezvények

  Akkor mondjuk azt, hogy már vagyunk ketten! Talán valaki más is kedvet kap hozzá.
 9. Hősök Napja rendezvények

  Van csapatod Bűvdudás? Lehet, érdekelne engem is, ha lenne egy jó társaságom.
 10. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Megjött Apuci - Daddy's Home (2016) Tökéletes családi kikapcsolós mozi! Csak ajánlani tudom. Jóféle humor, jó történetvezetés, szóval valóban szórakoztató. Rég nevettem ennyit moziban. Jók a karakterek is, jók a színészek. Brad "szenvedését" talán jobbon kidolgozhatták volna, de ez már csak ilyen szőrszálhasogatás. 8/10. Jó pofa!
 11. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Na igen, már az is "nagyon következetes", hogy a szétcincált Birodalom mit sem tanult a korábbi bukásaiból. Továbbra is csak egy bazi nagy fegyverben tud gondolkodni (eleve érdekes kérdés, honnan van még erre erőforrása mint anyagilag, mint emberileg), amivel a leendő alattvalókat lehet pusztítani, ezzel rettegést és ellenállást szítva, ami alapjaiban dönti romba uralkodói elképzeléseiket. Meg persze kinyírnak vele egy csomó adófizető állampolgárt. Arról nem is szólva, hogyha egy csillagrendszer öt bolygóját kilövöd, akkor úgy felborul az egész rendszer egyensúlya, hogy a maradék bolygók vagy kilökődnek a csillagközi térbe, vagy belezuhannak a központi csillagba. Többek között maga a csillagpusztító bolygó is. Értem én, hogy fantasy, de könyörgöm: legalább a szubjektív valóságával legyen hű.
 12. A dúlás

  Oké MG! Lehet én reagáltam akkor túl. Ha a "más nem érthet hozzá, csak én" részt leveszem, akkor valóban sok hasznosat írtál. Csak néha tényleg annyira nehéz így befogadni amit írsz. Nem akartalak megbántani, csak szerettem volna erre rámutatni. Folytassuk a Dúlással.
 13. A dúlás

  Azért elég elszomorító, hogy egy szerkesztő megengedhet magának ilyen stílust. Számomra szégyenteljes, hogy egy segítőkész fórumozó véleményét ilyen durván letorkolják. Itt ez a szép új oldal, de úgy látom a hangulat és a stílus mit sem változott. Továbbra is vannak itt olyan emberek, akik nagyságukat abban mérik, hogy milyen markánsan és nagyképűen képesek hangoztatni saját álláspontjukat egy képzeletbeli világ képzeletbeli eseményeiről és személyeiről. Tudod Gergely, a bölcsesség elsődleges kísérője nem a nagyképűség, hanem az alázat. Légy alázatos. Ha alázatos vagy, akkor is elmondhatod a véleményedet úgy, hogy nem sértesz meg senkit. Attól, hogy te nagyképűen mindenkinek a szemébe vágod, hogy hülye és semmit nem tud, vagy azt is rosszul, még nem leszel több. Sőt! Az a helyzet, hogy pont ezzel veszíted el minden mondatos hitelességét és súlyát és leszel rendkívül ellenszenves személy. Hiába vagy olvasott és rendszerezett a témában, sajnos a viselkedéseddel nem elismerést szerzel, hanem ellenkezőleg: csak lejáratod magad. Sose fogom megérteni: Te most szereted ezt a játékot, vagy sem? Mert folyton ócsárolsz minden elemét, még is éveket töltöttél a tanulmányozásával. Te most egy közösség szervezője vagy, vagy sem? Mert folyton-folyvást mindenkit leugatsz a magaslatból, még is pont ennek a közösségnek állítasz össze cikkeket. Ezeken töprengj barátom. Ne Ynev gondjain.
 14. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Bizony SdiA, kilométer hosszan lehetne sorolni a film marhaságait. Ilyen kaliberű produkciónál ez nem jellemző, ezért döbbenetes a dolog.
×