Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Daelon

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  235
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Daelon

 • Rang
  Ynev hőse

Kalandozós kérdések

 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  NYT, Krónikák.hu
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Magus, Marvel MSH Rpg, DnD 3, Shadowrun, StarWars D6
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1994
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  ki emlékszik már?
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van.
  Budapest XV.
 • Mi a kedvenc sportod?
  -
 1. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Nincs kéznél könyvem, de az rémlik h a normál pajzsokon kívül helyezkedik el. Átolvasom. A korlátja az volt, h Mf Pszi kell, és nem gyakori, azaz jó iskola kell vagy szervezet, abban meg jó kapcsolatok. Ha viszont a Membrán Stat Pajzs "egyik változata", akkor a 10 pont költségért mekkora védelmet ad? Amennyit pluszban ráköltök? nna. Szereztem könyvet. ETK.121. Statikus Pajzs "minden Elme köré legfeljebb egy asztrális és egy1 mentális Statikus Pajzs építhető" MTK.84. Membrán "a Statikus Pajzs egy változata, éppúgy körbevehető vele az Elme, működésére többé nem kell pszi-pontot áldozni.", valamint "megérzi ha figyelik" "tudomására jut ha ASztál vagy Mentál Szemmel rápillantanak" "riaszt, ha asztrál vagy mentál varázslattal próbálnak hatni rá" Ebből nekem nem egyértelmű, hogy a pajzs helyére kerül. Az sem egyértelmű, hogy külön kellene felhúzni Asztrálra és Mentálra is, ha mindkettőt érzékelni akarom. Tipikusan hanyag leírás, amibe - ide a rozsdás bökőt -, hogy hangulati, hasonlító elemként került az utalás a Statikus Pajzsra, merthogy a működési elve azonos: egyszer felhúzod, és többet nem kell vele törődni, amíg le nem rombolják. Azáltal, hogy a védelmet feláldozod az érzékelés javára, kb a használhatósága veszik el, mert hiba van Dinamukus Pajzsod, azzal pontosan elharmadoltad a védelmed, merthogy azok egybe számítanak az aktuális pontjaiddal: X Statikus + X/2 Dinamikus védelemből csináltál X/2 Dinamikust, és mellette észreveszed, hogy "hűbakker, levarázsoltak... á mindegy" Namind1. Ez megint nem ide való, csak kikívánkozott. Természetesen a mesében az itt megadottak szerint fogunk eljárni.
 2. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Miért is? Emlékeim szerint a működése hasonló a Statikus Pajzséhoz, azaz felépítése után nem kell koncentrálni rá, de amúgy teljesen független tőlük. Pajzs helyett az egész cucc értelmetlen.
 3. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Tudom, hogy HGB szerint zúzófegyverek, csatabárdok és néhány más fegyverhez 14 feletti erő jön. Szálfegyverekről nem szól a fáma, noha szvsz logikus lenne, hogy méretük miatt ők is megkapják a 14 feletti bónuszt. Kérdezem a KM-eket, hogy mi az álláspont?
 4. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Pusztán kényelmi észrevétel: a nyelveknél a 2 megjegyzés pont úgy jelenik meg, hogy a karlap 2 oldala közötti sáv kitakarja a benne lévő szöveg kb. 60%-át. Picit arrébb lehetne húzni ui: közben kiderült, h csak én voltam lusta nézeteket váltogatni. My bad.
 5. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Hatalom Amulettnél továbbra is az 1 karát = 1 Mp durva korlát él, amit nemrég vettetek elő, vagy a korábbi 1 amulett = 250 arany, mert a tárgyleírás szerint "rubinszilánk" kell bele?
 6. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Eddig ez a kérdés minden tábornál elhangzik, de mindig az a válasz, hogy de, el kell költeni a Manát is.
 7. Marvel Super Heroes RPG

  Nem mellesleg azt írtam, hogy karialkotás lesz, szóval visszakanyarodva a kiíráshoz, szerintem saját ötlete lesz mindenkinek.
 8. Marvel Super Heroes RPG

  Beírtalak titeket. Andoron: személy szerint nem kedvelem a drága pajzsost, de meglátom mit tudok összeszedni egy bemutató kedvéért
 9. Marvel Super Heroes RPG

  Nem gond, beírtalak.
 10. Marvel Super Heroes RPG

  Hoi, Marvel szuperhősös mesét vállalok, max 4 (5) player részvételével. -= Betelt! =- Időpont: majd ha megtalálom a táborprogramot, és látom, hogy mikor van a szabad mesének hely (eddig szombat délután volt, ha emlékeim nem csalnak) Rendszer: TSR Marvel Super Heroes Karakteralkotás: nem alapkönyves, pontosztásos, egyedileg egyeztetett karakterek Szint: Még kitalálom, de nem Cosmic, az tuti 1. Felon 2. Owden 3. Cz 4. Andoron +1. Morrick ui: pár infó a rendszerről, letölthető alapkönyvek, és a lap tetején az aktuális életút jegyzetei
 11. Meséljetek _______ -t kérlek!!!

  Valami piszkált, hogy ideje lenne felnézni a fórumra. Most már tudom, hogy miért Persze, beleférhet 1 mese, kellő számú érdeklődő esetén. Nyitok is egy témát.
 12. Csevegő

  Hoi, Az új mappa, amit kaptunk.... Amikor csütörtök reggel Silver kiosztotta, még megvolt. Utána 2 nappal már nem. HA véletlen valakinél 2 figyelne, legyen kedves, és 1-et passzoljon vissza valamilyen formában. köszi, Dae
 13. Élménybeszámolók

  hoi, Alapvetően jól éreztem magam a táborban. Sokakkal sokat beszélgettem a táborban, és nem csak a modulról. Általános iskolás korom óta először ping-pongoztam újra, azóta is izomlázam van Elismerem, hogy baromi nehéz lehetett a téma alapján modult összerakni, nagy elvárásokkal vágtunk neki, de sajnos teljesen mást kaptunk, mint amire számítottunk. Személyesen már kifejtettem, itt talán annyit ismételnék belőle, hogy ez a kaland szvsz 6-8 szinten izgalmasabb lett volna, amikor nem személyivel engednek be a legtitkosabb kincsek közé és nem legyintünk bármilyen ellenfélre, ami elénk lép. A karakterem életcéljai közül kettő is teljesült ugyanakkor, mert találkozott ősaquirral és kimondhatta a Papi Szék előtt a második prófécia után, hogy "Én megmondtam, hogy gond lesz az Ibarában! Már 30 éve!" Voltak izgalmas morális kérdések, csapaton belül és NJK-kal is, voltak poénos jelenetek, tervezgetés, de JK-ként - részemről legalábbis - izgalom nem nagyon. Nagyon sok tér maradt impróra, ez érződött, csak nem mindenhol sikerült tartalommal feltölteni. Ahogy kezdtem, nehéz témaválasztás. Jövőre találkozunk! üdv, Dae
 14. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  A kérdés jó! tuti nem ajándék, bár egy jó lovag gondol a lovára, esetleg rákéri a rendi vértet, magának meg vesz :)
×