Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Babilon5

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  192
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Babilon5

 • Rang
  Ynev hőse

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Babilon5

  Letűnt birodalmak 1. - Kyria (örök?)

  Amarilis! Tudtommal volt kultusza már a vörös kontinensen is.
 2. Babilon5

  Letűnt birodalmak 1. - Kyria (örök?)

  Ebben támogatlak. Sok khhm (káromkodásokat mellőzve) "érdekességet" összehoztak abban a zagyvaságban. Ha ad valaki pár millát akkor hajlandó lennék újra elolvasni, addig nem. Egyetlen pozitívum maradt meg belőle nekem: a színmágia.
 3. Én útálok mesélni, nem is vagyok benne túl jó. Bár most múltkor tényleg volt KM nálunk, és meséltem, de nem igazoi szerepjáték. Ki fogsz röhögni, de a Harry Potter párhuzamos világán. Az még tetszett is. Bár nem tudom később mi, teszem azt a köv. alkalommal...
 4. Hú, megint meg leszek kövezve. Szerintem az elméleti alapok megértése sokkal több időt, fáradtságot igényel, mint a gyakorlati végrehajtás. Az elméleti alapok és magasfok ismerete teszi azzá a varázslót, ami. Pár mozaikot (valószínű nem összekapcsolva) egy BM is képes végrehajtani, ha megtanulja a mozdulatokat + szövegeket. Tehát szerintem meg kellene fordítani. AF: a lényeg, az elmélet: min. 5 év MF: magaselmélet egy része, végrehajtás, kb. jó a 3 év Tehát összesen 8, ha meg akar közelíteni egy varázslót. (Nálam egy varázsló kitanulása kb. 20 év, de csak a mágiahasználattal rendelkező személy
 5. Azért az a max. kifoszt egy várost nem volt épp olyan egyszerű. Főleg nem a puskapor előtt. Ugyanis beletelhetett pár hónapba (min.1-3) mire elfoglalta. Meg ugye azt se feledjük, hogy egy fallal körülvett településnél, vagy várnál a puskapor előtt gyakorta csak kiéheztetéssel boldogultak, amit ugye csak biztosított utánpótlással lehet. Mókás lett volna az osztromló sereg, melynek tagjai előbb halnak éhen, mint a városiak... A lőporról meg még annyit, hogy azt szinte az összes várostromnáál használták a törökök, tehát akkoriban (is) csaptunk le rájuk. Márpedig azmég az ipari forradalom előtt
 6. Nekem most az utóbbi idők legtetszetősebb filmje: Õrültek háza Valóban arról szól, csak erős idegzetűeknek ajánlott. Történetben fordulatos, a végén több csattanó egymás után.
 7. "Gyakorlatilag az ipari forradalom előtti hadseregekkel szemben nem lehetett gerilla harcmodort alkalmazni. " Az érdekes lenne... Akkor mégis szerinted miért foglalt el inkább a török annó még pár várat (Temesvár, Szigetvár, stb...)? Pontosan azért, mert igencsak lecsaptunk rájuk napi rendszerességgel. A szállítmányozási vonalak, a Dunát nagyjából leszámítva állandó veszélyben voltak a várkatonák miatt. Aztán a kurucok sem volt mindig közel szervezett sereg. Eredményesnek viszont tekinthetjük őket. Előtte is gyakoriak voltak a nem hivatalos, harcoló egységek, ők voltak a zsákmányozók.
 8. Babilon5

  Gondolatok

  Üdv! Régen várat már magára egy reagálás csomagom, íme: Darun!
 9. Babilon5

  Dumaterem

  Van pár programom MAGUS-hoz. Elküldhetem, ha gondolod. Talán összeszedhetsz belőle valamit.
 10. Én pedig abszolút nem értek egyet. Pontosabban ezúttal inkább a szabálykönyvek. Ugyanis ebben az esetben nem lehetne oktatni a mágiahasználatot, ami már alapfokon is durva betekintés. Azt pedig oktatják pár helyen (még Doranban is). Tehát betekinthet egy más varázshasználó is a varázslói mágiába. Ezzel pedig egy boszoprkány igen sokra képes menni, már csak azért, mert az a kaszt az egyetlen a varázslón kívül, melynek mtagjai között viszonylag gyakori a mágiaelméleti gondolkodás.
 11. Az egész azon múlik, hogy a Summ., vagy a Besti alapján nézzük a dolgot. Summ. szerint az orkok valóságosabbak, nem úgy, mint a többi "RPG"-ben ahol a durvább legyapnivaló ellenfelek, míg a goblin a rüszmeteg legyapni való. Tehát leginkább shikakával értek egyet.
 12. Nekem lassan egy éve hiányzik a KM, tehát nincs játék. A városban, ill. környékén tudtommal nincs is egy darab se, legalábbis amelyik értelmes, olyan meg végképp, akivel jól megértenénk egymást. Tehát számomra valószínűleg végetért a szerepjáték hosszú időre. Viszont addig is sokat írok (otthon), főleg SF-et. Meg az olvasás is megmaradt szabadidő töltésként.
 13. Nem az összeset! Ez így tényleg nem helyes. (Bár egy hadjárat során lehetséges, ha elég hosszan tart.) Mindössze annyi, hogy nem álltak meg a "vezérkarnál" és őket közvetklenülk védő lovagoknál. Elvágták még párak torkát (útközben), meg ugye eleve ott voltak reggel a halott tábori őrök.
 14. Shikaka! A Hasszaszinok történelem. A keresztes háborúk idején. Szól róluk pár történet. Õk csinálták pl. a "levetős sztorit", vagyis mikor nem bírtak megvédeni egy gyorsan elfoglalt várat a felmentők elől, inkább a maradék kb. két tucat levetette magát a várfalról. Elvégre úgy hitték a menyországba (vagy tudja a franc az arabok miként nevezik kerülnek). Hasszán tanítványai voltak, innen ered a nevük. Az ő nevükből pedig tudtommal a hasis elnevezése, ugyanis azt kaptak a beiktatásuk környékén, "hogy lássák milyen a menyország".
 15. Babilon5

  Dumaterem

  Lehet ez sokaknak nem fog tetszeni, de én többek között a politikára, és a jelenlegi helyzetre vezetem vissza. Én is legelőször a hazámal foglalkozok, utána bármi más (szerepjáték igen hátul). Pl. mikor bejelentkeztem még legalább 10 hozzászólás volt az átlagom, manapság meg jó, ha otthon megírok egy több oldalast, mikor időm engedi. Holott már egy ideje (márc. 15.) még tüntetésen sem voltam. * TAO által moderálva. *
×
×
 • Új...