Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Roun Furrier

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  6
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Roun Furrier

 • Rang
  Lócsiszár
 1. Üdv! A teljes amatőr MAGUS filmet nem tudja valaki honnan lehetne egészben leszedni vagy megszerezni valahogyan?Előre is köszi.
 2. Roun Furrier

  Letűnt birodalmak 2. - Cranta

  Engem is érdekelne crantáról miden ami elérhető.Ha tudtok adni forrást ahonnan lehetne okulni akkor küldjétek már el nekem ha megkérhetlek rá.Köszönöm.
 3. Roun Furrier

  Letűnt birodalmak 2. - Cranta

  A crantai istenekhez kapcsodóan a Tizedik című novellában is írnak róluk. Ott pont valamely tengeri istenükről Up-Umbar városánál.
 4. Roun Furrier

  Eren - észak hadereje

  Üdvözlet! Előre közlöm,hogy lehet kissé elfogult leszek Erennel kapcsolatban,mivel egyik kedvencem,de próbálom objektíven elmondani a dolgokat. [Kultúra és vallás] Háromféle vallá jellemző az ereniekre.A harcos mivoltukből eredően Arel úrnő tisztelete.A másik igen népszerű istenük Kyel.Végül pedig Uwelnek akadnak itt tisztelői.De mint mindenhol itt is megtalálható szinte minden isten képviselője,de ez a három jellemző. A kultúrát nem részletezném,mivel azzal mindenki tisztában van. [Társadalom és politika] A jobbágysorban élő parasztoktól a nemesek százain át,minden táradalmi csoport megtalálható. Harcias felfogásuk miatt igen sok katona található Erenben.Ezeknek a túlnyomórészt zsoldosoknak igen jó áruk van mindenhol,de már bebizonyították,hogy megérik a pénzüket.Becsület,kitartás és az igen jó harci kiképzés.Kevés harcos van ki felvehetné a verenyt az ereniekkel. A másik igen fontos társadalmi csoport a nemesség.Itt nem csak születési előjog a nemesség.Erenben bárki szerezhet címet,rangot, ha erre megszolgál.Minden csak a cselekedet hősiességétől és fonottságától függ.Ezért van igen sok nemes Erenben.Bár nem mindenhol ismerik el,sőt valahol nem is igazán szeretik az Ereni nemeseket.Kissé le van értékelve a rangjuk.Bár hazájukban tudják,hogy erre ők rászolgáltak és méltán tartják őket sokra. Eren társadalmilag az amelyet a Földi középkorhoz leginkább hasonlíthatunk.Nemesek,hűbéresek,jobbágyok. A politika.Hát ez az ami a lehető leglabilisabb az országon belül.A nemesek sokasága többnyire a saját érdekeit tartja szem előtt és hogy ebből neki milyen haszna van.Ezért igen óvatosan és odafigyelve kell lavírozni az itteni politikai berkekben ha valaki belekeveredne.Nem árt az se,ha ért is a nyelvükön,mert különben igencsak alul maradhat a küzdelemben. [Tudományok,hadviselés] A tudományaik inkább a gyakorlatiasság és a szükség jegyeiben alakultak ki.Rengeteg hadi iskla,akadémia található Erenben.A hadi tudományok szinte minden fortája elsajátítható,csak a megfelelő helyen kell keresni.A másik igen fontos tudományi fajta a gazdálkodással és a pénzzel foglalatoskodik.Birtok gazdálkodás,pénzügyek,jog,politika,diplomácia.Minden ilyen irányú,szinte minden nap szükségletes tudomány megtanulható.A többiben szintán a középkorhoz hasonlítanám. Hadviselésük pedig szerintem nem csak a kiegészítőben leírtakra redukálódik.A harcosok alkalmazkodó képesége miatt,bármely fegyvert,harcmodort,stratégiát el tudnak sajátítani. Hát nagjából ennyi.Ha valamit elírtam vagy rosszul tudok azért elnézést kérek. Tisztelettel Roun erro Furrier
 5. Roun Furrier

  Kalandmesterek fóruma

  Üdv! Annyi lenne a kérdésem,hogy az Erenben adományozott nemesi cím mellé mekkora bírtok jár.Mert az Új tekercsekben tömbökben van csak meghatározva a kis,közép...nemes földmérete.Mekkora egy tömb? Köszönöm előre is. Roun,
×
×
 • Új...