Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Árny

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  81
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Árny

 • Rang
  Kocsmák bajnoka
 1. Árny

  Történelem

  Üdv! Nagyon köszönöm, a rowonos kiegészítőt pedig várom. A lobogót viszont gondolom nem tarthatta meg a regitor imperialis, legalábbis ha jól tudom ők maguk választják a gazdájukat.
 2. Árny

  Történelem

  Üdv! A kérdésem talán leginkább a zászlóháborúkhoz kapcsolódik. Azt tudom hogy Rowon hercege Fekete hadúr , a 8. zászlóháborúban a Szövetség ellen harcol, és meghal a nagy csatában a zászló pedig csak a 9. háború elött kerül elő. De ha jól tudom Rowon a dartoniták szent városa. A kérdésem az lenne hogy akkor ők csak a 8. háború után szállták meg a várost, vagy mi történt pontosan? És ezután ki kapta a lobogót? Bocs hogy a zászlóháborúknál a toroni számozást használom, de ezt jobban ismerem és nem akarok pontatlanságokat írni.
 3. Árny

  Karakteralkotás

  Üdv! Köszönöm a választ.
 4. Árny

  Karakteralkotás

  Üdv! Kérdésem lenne a varázsló karakterekkel kapcsolattal. Mind az induló képzettség, mind a próbakarakter szerint induláskor megkapja a Pszi(kyr) 4.fok-ot (UT 124.o,125.o.). De a Lar-Dori varázslónál van egy mondat hogy "Emellett pedig 1.Tsz-en, ha a Belsőszigati, vagy az Északi Iskola diákja, nem a Pszi(kyr) képzettség 3. fokát sajátítják el, hanem a Pszi (Godoni Örökség) 3. fokát." Ebből pedig az következik hogy a többi varázsló a kyr-pszi 3. fokával indul. Én ezt vettem alapul, egyrészt mert nem emlékszem más kasztra mely alapból 4. fokú képzetséget kapna, másrészt a táblázatok szerintem
 5. Üdv! Ráadásul a varázshasználók (nem csak varázslók) eléggé komolyan benne vannak a hatalmi játszmákban. És nem biztos hogy jó szemmel néznék a fejlett technika kialakulását. Egy darabig oké (még a gépszolga is mert kevés van), de a fejlődéshez az kell hogy széleskörűen elterjedjen, sok ember megismerje (és valaki tovább fejlessze). De ez szerintem már nincs érdekében azoknak akik hatalmukat a mágiának köszönhetik. Rendben a varázslók nem foglalkoznak az anyag világgal, tűzvarázsló kevés van, a BM-ek meg csak Toronban befolyásosak, de mindenhol van papság. Ami a középkortól eltérően valódi hat
 6. Árny

  Quironeia 1 - Északi városállamok

  Ez sokban függ attól , hogy a vár hol található. A toroni várakat általában képzett pietorok védik, bár ha nagy a gáz akkor gondolom a környék népe is fegyvert foghat (sympietori rangban). Szerintem minden vár esetében érdemes számolni pár varázstudóval (leginkább boszorkánymesterek és Tharr papok). Megint más ha egy welyr rend védi a várat. Õk amolyan lovagok, csak jobban kedvelik gyalogos harcmodort és gyakran ők védik Toron végvárait. A várok maguk viszonylag masszívak és jól megépítettek (gondolom nem véletlenül vannak odobator klánjaik), ráadásul valószínűleg balliszták és katapultok is v
 7. Árny

  Történelem

  Üdv! Esetleg a Legendák és Enigmákból A Hadak árja. Szerintem jó könyv.
 8. Árny

  Mágia

  Üdv! Igen azt hiszem igzad van Gambit köszi.
 9. Árny

  Mágia

  Üdv! Ez így igaz de mivan ha nem formázom csak megidézem? Ugyanis ha jóltudom külön varázslat az idézés és a formázás. Akkor mi vanha nem formázom csak megidézem? Megsem jelenik? Amúgy az Õsvízí: "kristálytiszta, a természetes vízre minden szempontból hasonlító folyadék" (UTK 358, Elemi Mágia). Tehát szerintem iható. Legalábbis ha megjelenik.
 10. Árny

  Mágia

  Üdv! Én is így gondoltam eredetileg. De mi van akkor ha pl.sivatagban varázsló teremt ősvizet és a szomjanhalás elkerülése végett megisszák? Akkor a víz a testükből tünik el a hatóidő lejárta után? Ez így működhet? Mert akkor lazán meghalnak abban a pillanatban hiszen a testükben tárolt víz eltünik.
 11. Árny

  Letűnt birodalmak 1. - Kyria (örök?)

  Üdv! Teljesen igazad van MG és thx a kiigazításért. Kicsit összekeveredett bennem a két anyag . Továbbra is a flottánál maradva: nincs semmi leírás a Szövetség flottáiról? Mert gondolom ha olyan elhanyagolható lenne Toron simán betámadhatna a tengerről.
 12. Árny

  Mágia

  Üdv! Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a varázsló megidéz egy őselemet és formázza (pl.vízfal) akkor az időtartam lejárta után a víz visszakerül eredeti síkjára vagy csak szétfolyik a földön? Az őstűz gondolom eloszlik vagy ha valami táplálja akkor sima tűzként ég tovább. De mivan a többi elemmel?
 13. Árny

  Letűnt birodalmak 1. - Kyria (örök?)

  Üdv! Bocs hogy csak most írok,de csak most juttotam ide. A hajóosztályokat egy netes kiegben találtam de rémlik hogy ilyen hivatalosan is van ( ha tévedek javítsatok ki). Amúgy tényleg Octius .
 14. Árny

  Mágiahasználók Témája

  Üdv! Ha jól tudom akkor a kráni fejvadászklánok mortaljai képesek hatalomszavakat használni mert van bennük aquir vér. De akkor is sokkal messzebb vannak az aquiroktól mint a mostani dzsennek a régiektől (szerintem ) ezért nem értem akkor a dzennek miért nem használhatnak hatalomszavakat.
 15. Árny

  Letűnt birodalmak 1. - Kyria (örök?)

  Üdv! Császár-szigetek: A Quiron-tenger különböző pontjaira telepített óriási, úszó erődítmények, melyek flottatámaszpontként és megfigyelőhelyként egyaránt használatosak. Õsi kyr óceánjárók mágiával megerősített testére építették őket annak idején, a Hatalmasok akarata szerint. Több
×
×
 • Új...