Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Hulla

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  2 438
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit Hulla tett közzé

 1. Hulla

  Ünnepek

  Eddig tartott kijózanodni?
 2. Hulla

  Ünnepek

  Boldog Szülinapot Bicsi mester!
 3. Hulla

  M*Patch

  Egy tőlünk teljesen független, rutinos szerepjátékosokból álló csapat önállóan feldolgozta és egy délután során kipróbálta a Tiltott Törvénykönyvet. Most pedig egy jó hangulatú beszélgetés keretében megosztotta a közösséggel az első benyomásait, tapasztalatait, élményeit. A magunk részéről - előjelektől függetlenül - örömmel vettük a kritikát és hálásak vagyunk a srácoknak, hogy időt és energiát áldoztak a dologra. És őszintén reméljük, hogy egyszer még lesz folytatása a történetnek. https://www.youtube.com/watch?v=E_JVZyzFJq4
 4. Értem, azt hittem, a pajzsok - pajzshasználat mintájára kezeli a hárítófegyverek (hárítótőr, alkarvédő) - hárítófegyver használat összefüggést is. Igen, a lángtőr szerintem is szúró-vágó.
 5. A lángtőr mintha nem lenne a fegyver"osztályokba" besorolva. Nem találom az Alkarvédőt a fegyverek között.
 6. Hulla

  Általános beszélgető

  Elvben pár héten belül kikerül, de írtam pszi üzit.
 7. Inkább egy példán keresztül vezetem le. Egy renegát iker fejvadász bír az alábbiakkal: Kultúra (Shulur) Kf Nyelvismeret (Toroni) Kf Kultúra (Ifin) Mf Kultúra (Doran) Af Ebben a szituációban a karakter által beszélt nyelvek: Toroni Kf Aszisz Kf Erv Af (Nem néztem a TTK-t tetra, de elvben ennek kellene benne szerepelnie.)
 8. Hulla

  Mágia

  Én a magam részéről nem feltétlenül értek egyet az ÚTK-s Kegy és Mana pont megkülönböztetésben. Az én Ynevemen a szakrális varázstudók ugyanazt a varázserőt használják a varázslataikhoz, mint bárki más. A feltöltődés metódusa más az ő esetükben. Nem direkt nyerik ki különféle praktikákkal az Mp-t a manahálóból, hanem az istenük közbenjárására valósul meg ez a feltöltődés. Az, hogy milyen metodika mentén használják fel ezt a varázserőt egy teljesen más kérdés. De hogy az ő Mp-iket Kegy pontnak nevezzük-e vagy sem, az szerintem teljesen mindegy ebből a szempontból.
 9. @Jadis A kérdés nagyon jó, a kedvem kevésbé, hogy hála a szabálykönyvek "kiváló" alkotóinak ilyen "érdekes" felvetésekkel kell foglalkozni. Tehát, az egyszerűség jegyében az idei versenymodul során tekintsünk el a PPL-es korlátozósoktól. Használjuk az idevágó ETK-s képzettséget azzal a kitétellel, hogy mindenki a saját vallását Mf-en ismeri és minden más vallást annyira, amennyire az az ős saját előélete (előtörténete) alapján lehetséges. Hárítótör: Köszönet a közösség aktív tagjainak, hogy beidézted az idevágó passzust.
 10. Első lépésben is tisztáznám, hogy a Karakteralkotás adott, a benne lefektetett szabályok - lévén azokat godorai márványba vésték - nem képezhetik vita tárgyát. Ettől függetlenül ezt a kérdést sem fogom válasz nélkül hagyni. Tehát: @Catsmile Tőled, mint régi táborozótól minimum furcsa, hogy problémásnak tartod a szabályozást. Hiszen közel egy évtizede minden Nyári Tábor karakteralkotásában szerepel ez a szabály. Persze lehet, hogy benned már évek óta formálódik a gondolat, csupán most érkezett el az idő, hogy hangot adj neki?! Általánoságban többen jól ráéreztetek, hogy a fairplay jegyében követel magának helyet ez a szabály. Mivel a szerepjáték - kiváltképp egy versenymodul tekintetében - sajnos nem korlátozza megfelelően a különféle varázstárgyak és egyéb cuccok (mérgek, fegyverek, alkímista szerek stb) legyárthatóságát. Másrészt tényleg nem szeretnénk, ha a karakterek helyett a tárgyakra kerülne a fókusz! Szóval, nem árulok el nagy titkot ha elmondom, hogy szándékosan tartjuk mindenki számára magasan a költségeket. Ezzel ösztönözve a csavaros észjárású játékosokat arra, hogy ne kalmárvérű ószeresek, hanem sokra hivatott kalandozók bőrébe bújva nézzenek farkasszemet a veszedelmes kihívásokkal! Üdv, H.
 11. Karakteralkotás 6. oldal "Minden további felszerelést meg kell vásárolni a fentiek alapján kiszámított keretből. Az ár megállapításában teljesen irreleváns az, hogy az adott karakter képes-e előállítani az adott hétköznapi vagy mágikus tárgyat. Az árak meghatározásában a KESZK-ben található információk veendőek figyelembe. A felszerelési tárgyak ára, attól függetlenül, hogy a karakter képes-e azt elkészíteni vagy sem, egyforma." Tudom, nem ilyen válaszra számítottál, de nehéz a kalandozók élete!
 12. @Rodrigo A kérdés nagyon jó! A karakteralkotás értelmében olyan karaktereket kell hozni, melyek tevőleg részt vettek a legutóbbi zászlóháborúban a fekete hadurak oldalán. Illetve szabad akaratukból szolgálnak egy alidaxi boszorkányt. Ezek a kritériumok - megítélésünk szerint - komoly terhet róhatnak minden pyarroni vallású pap/paplovag számára. Természetesen külön kell választani a karakter adott egyházhoz illetve adott istenéhez való viszonyát. Előbbivel akár szembe is lehet menni egy papnak, utóbbival viszont érthető okoból nem. Szóval egy pyarroni hitű pap indítása nem kizárt, de nagyon jól megírt előtörténet kell hozzá, hogy hihető legyen a dolog. Persze, ha nem ragaszkodtok a hihetőséghez, bármit bele lehet "taposni" egy modulba, de ilyen esetekben egyrészt a szerepjátékos teljesítmény megítélésé komoly hátránnyal indul. Másrészt nagyon sok esetben motivációs hézagokat generál a kényszeres koncepció. Nos, segítetem ezzel a pár gondolattal valamit?
 13. Hulla

  Dumaterem

  @XingA témával mélységekbe menően foglalkoztam az Időjósda projekt során. Lásd: https://kalandozok.hu/idojosda?ev=3709&nap=302&x=4435&y=10502 Mivel ez több évvel ezelőtt volt, már nehéz felelevenítenem a téma pontos részleteit, de ami a lényeg, hogy a holdfázisok és a két hold pályája, keringési jellemzői nem összeegyeztethetőek a "realitásokkal", pontosabban azzal, ami az irodalmi és egyéb forrásokban megjelent. Ezt a fent linkelt időjósda esetében próbáltam megoldani úgy, hogy a kristályszférák máshová vetítik a holdak képét, mint ahol valójában vannak. Itt a témához kapcsolódó FAQ (Krad útmutatása) idevágó része: Szóval jogos a kérdésfelvetésed, bizonytalanságod a pingpong ladákkal. Sajnos íróink, akik a témában alkottak, sosem vették a fáradtságot, hogy kézbe vegyék őket. Mindenesetre ha lenne még bármi kérdésed, keress bátran. Hátha tudok segíteni. Üdv, H.
 14. Kiváló kérdés. Egyszerűen kezelendő: Minden JK egy-egy boszorkányt választ és - így értelem szerűen - marad egy olyan boszi, akit nem választott senki.
 15. @Kata @tetra Kiváló észrevétel és tökéletes megfejtés. Lehet boszorkány kasztú karaktert hozni. A kérdéses Mágiaismeret (boszorkány) képzettséget pedig a boszorkánynak kell "felvennie". Ez abból fakad, hogy maximum két karakter birtokolhatja a kérdéses képzettséget és senki "sem veheti fel azokat magasabb fokra". Mi is úgy értelmezzük, hogy egy boszorkány kasztú karakter birtokában van ennek a tudásnak. Ezért neki kell lennie az egyik Mágiaismerőnek. Ellenben nem veszi fel magasabb fokra, hanem eleve rendelkezik vele. Ebből kifolyólag szerintünk a boszorkány kaszt nem borítja a korlátozást. Szintén ide kapcsolódik , hogy a 4 fős csapatok esetében az egyik játékos két (eltérő) Karakteralkotási extrát írhat fel magának a csapatonként járó 5 db közül! Jó karakteralkotást!
 16. @RodrigoAkkor egyformán gondolkodunk. Szóval ami a lényeg, hogy a Karakteralkotásnak megfelelően minden játékosnak egy olyan kalandozót kell megformálnia, aki a felsorolt öt boszorkány egyikének közvetlen lekötelezettje, híve, követője! @Antail Teszteltem. Szerintem jó lett.
 17. @RodrigoTermészetesen mindenki bátran írhat különféle NJK-kat a saját előtörténetébe, amíg megfelel a Karakteralkotásban lefektetett kritériumoknak. (Az esetleges "túlkapásokat" majd a mindenkori KM-ek kipurgálják.) Persze a fair play jegyében ezekből semmiféle előnye nem származhat majd a történet során. Azaz lélekben fel kell rá készülni, hogy ezek a "színesítő" NJK-k parkolópályára kerülnek a játék ideje alatt. Megítélésünk szerint nem szerencsés, ha az előtörténetbe szőtt szereplők rágják át magukat egy "versenymodulon".
 18. @OwdenKöszi az észrevételt, rövidesen javítjuk a dolgot. @RodrigoA kérdéses NJK-król a megadottakon túl más információval sajnos nem tudunk (akarunk?) szolgálni. Ám a kérdést sem szeretnénk megkerülni. Ezért olyan esetekben, ahol ilyen "ingoványos" talajon kell lavírozni, javasoljuk a "Karakteremnek szilárd meggyőződése az adott njk-ról, hogy ..." megközelítést.
 19. Tudom, nem nekem lett címezve a kérdés, de mégis megválaszolnám. A tábot előtt kiadunk egy, a karakterek megalkotását tartalmazó leírást. Ez lehetővé teszi, hogy az ETK szabályainak megfelelő, de egyúttal hasonló erősségű és (ami a legfontosabb) a kalandmodullal harmonizáló karakterek bőrébe bújhassatok a tábor során. Egyébként terveink szerint a honlap karakteralkotója nagy segítségünkre lesz ebben a feladatban.
 20. Hulla

  Ynev országai

  A Szószedet a barátod https://kalandozok.hu/szoszedet/?talany=Dies Ravallona#elContent
 21. Hulla

  Dumaterem

  A k5 esetén dobást kell tenned egy tíz oldalú kockával, ahol a kapott érték felét (felfelé kerekítve) kell a dobás eredményének tekinteni. A 0-s érték – mivel az 10-nek tekintendő – 5-ös eredménynek felel meg. Dobsz három ilyet és összeadod a három számot a 3k5 eredményeképp.
 22. Hulla

  M*Patch

  Köszönjük a felajánlást. Írtam Pszi üzenetet, szerintem egyeztessünk ott a továbbiakról.
 23. Hulla

  M*Patch

  Egyelőre nem. Ahány csapat/közösség annyiféle Ynev. Szerintem nagyon kontraproduktív lenne, ha megpróbálnánk mi megmondani a tutit. Mindenki játszon olyan világban, amilyen kialakult benne eddigi tapasztalatai során.
 24. Hulla

  M*Patch

  Sziasztok! Kikerült a projekt első videója, amelyben néhány perc alatt bemutatjuk a Tiltott törvénykönyvhöz készült online Karakteralkotó használatát. Ennek segítségével szinte bármilyen elképzelt ynevi kalandozó gyorsan, pár kattintással életre hívható. Bíztatunk mindenkit, próbálja ki a dolgot és alább ossza meg velünk véleményét. Ha úgy érzitek, valami tényleg eredetit sikerült alkotni, bátran osszátok meg velünk a megálmodott hősötök karakterlapját. Jó szórakozást! Üdv, Hulla
×
×
 • Új...