Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Rajman

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  56
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit Rajman tett közzé

 1. Rajman

  Csapatok

  Rizikófaktor Rajman* Mett Démon Inkvizitor Hulla ???
 2. Rajman

  Csevegő

  Kihívás elfogadva!
 3. Rajman

  Kockadobáló nektek

  [kocka0] Hol található az Abradora-fennsík? A gorviki Abradora-hegység része, nagy kiterjedésű fennsík, amiről a tartományis kapta a nevét.
 4. Rajman

  Kockadobáló nektek

  Haligali! teszt: (magamat tesztelem) [kocka0]
 5. Csak egy gyors hozzászólás: Én írtam ,hogy illene kirakni mi alapján értékelnek. Illendő lenne legalább megosztani valamennyire a rendszert mi alapján ítélnek meg emberek más embereket. Mert nélküle elég nehéz megfelelni. És remélem nem gond ha az ember meg akar felelni elvárásnak ha már értékelik.
 6. Nekem is tetszik a pontozó lap. És támogatom a naponkénti értékelést. Mert az ember felejt. És tudom h ez minden nap plusz munka, de nem hiszem el h 3 nap játék-evés-ivás-alvás után is mindenre emlékszik valaki. Azt is látom h egész szépen ki lett dolgozva az egész. Kérdésem: próba lesz? Teszt gondolom lesz mielőtt alkalmazzátok.
 7. Haligali! Elején részt vettem, aztán nem tudtam feljönni és látom elburjánzott Első körben 3 részre bontanám a tábort: 1. Csapat 2. KM 3. KM-ek, és szervezők. 1.Csapat: Tábor előtt döntse el mit akar. Versenyezni vagy csak évenkénti egy játékát letudni (igen ilyen sok van). Ha már verseny akkor lehet választani. Megadnám a lehetőséget. Érveket előző hozzáoszlásokban olvashatóak. (talán SirThomas írta h egészséges versenyszellem) Itt említeném meg ,hogy ezen kivül még 2 csapatot ismerek: Szerepjátékos csapat és modul megoldó. Valaki élőszerepjátszik lassan, valaki meg jó hadvezérként tereli csapatot a modulmegoldás felé. Én nyertesnek mindkét felet egyenrangúként kezelném, hisz csatát tollal és karddal is lehet nyerni. 2. KM Kicsit sajnálni szoktam őket. Így is szinte Õ készül a legtöbbet. Minden tiszteletem a Km-é. Modult olvas, karilapot és előtörit. Már többet készül ezzel mint általában egy egész csapat. És ugye jó pár napig szórakoztat 5 embert. Nem várhatok el tőle még egy komoly feladatot. Szubjektivát meg azért sem várok mert ahány ember annyi ynev világ kép. Amikor egy csapat választ KM-et. Akkor értékelést is. És szerintem az eddig felsorolt rendszerek már kielégítik a lehetséges értékelést. Nem vinném ügyviteli utasítás szintre. Valami egyszerű alap logika mentén dolgoznám ki, amit 10 perc alatt el is lehet magyarázni. És plusz melót nem adna 3. KM-ek, és szervezők. Ha már verseny, én szeretném tudni mi alapján értékelnek. Jó úgy felkészülni ,hogy most szerepjátszanom kell vagy modult megoldanom. Sose tudtam , mert ahány KM annyi értékelés volt eddigi tapasztalat alapján. Tehát már az nagy előre lépés lenne ha nyilvános lenne az értékelés. Szóval én szavaznék a felsoroltak közül egyre amit lehetne finomítani.
 8. Ez a KM-párosítással kapcsolatba: nekem bejön Előny: kiegyensúlyozott igények lehetségesek (nem csak JK ha KM is). Hátrány: a számok variálásával és könnyen borul a rendszer, ha a plusz szabályok nagyon befolyásolják a végértéket. (erős zárójel: ha csapatban lecserélnek egy tagot, az uj csapatnak számít?) Viszont a TT-t külön választanám az NYT-től. Főleg ,hogy a csapatok nem mindig egyeznek meg. Pontozós ember: nah ez a szubjektív. Kiváncsi lennék ,hogy aki pontos az most a KM-et (modul miatt), a JK-t pontozza. Vagy a pontozó YNEV világ nézetét vetjük össze 6 emberrel? Ha csak a modul akkor elfogadom. Hisz ha körbe járnak a csapatok között akkor talán lesz összkép is. Amúgy minden tiszteletem annak aki ezt bevállalja. Venes pontok : 1. Szerintem egységes döntés kellene. Azaz vagy minden KM szerint vagy pontozó ember szerint. Sajnos jelenlegi rendszerbe egy ember YNEV világ nézete áll szemben ötével. 2. - 3. jogos a felvetés. Főleg ,hogy úgy veszem észre talán személyt ítélünk meg nem pedig kijátszott karaktert. 4. A játékot ítéljük meg. Ez szerintem valóvilágban is így van. Ha jól adja el, és vele született tehetség én támogatom. 5. őszintén én biztos nem hoznék olyat amivel szenvedni kell, mert játszani jövök, és szerintem ez igy van jól. mert itt sem az a lényeg h ki tud-e játszani egy karaktert hanem amit hozott ki tudja-e UI: köszi h kidobtátok face-re is. Remélem kicsit többen vitatjuk meg.
 9. Akár "szociális háló" (facebook hisz azt többen figyelik mint a fórumot) bevonásával.
 10. Modul= megoldandó feladat. => tehát aki legjobban megoldotta. ez kicsit D&D-s gondolkodás. De valahol el kellene indulni. Egy alapvető tézisből.
 11. Sír a JK? bárki írhat modult úgy tudom Persze hiba ha nincs értékelési rendszer. Ennek kéne egy alapvető dolognak lennie, hisz évente ezzel körülbelül 50 embert ítélünk meg ezzel. Azzal is egyetértek ,hogy az értékelési rendszert együttesen a KM-nek kell (és vezetőknek) eldönteni. És bármennyire is gonoszul hangzik de a JK-nak ezt el kell fogadni. És azt egyöntetű döntéssel a mindenki másnak is akinek beleszólása volt. Ha pedig ez nem volt tisztázva már az elején, akkor ebből szerintem sokat lehet tanulni. Amikor valakinek dönteni kell, az ne a rendszerről, modulról vagy más nézetéről döntsön, hanem a csapatról (vagy JK-ról). De ne csak filozófia legyen: Pontrendszer: ha dönteni kell akkor valamiről dönteni kell azaz megvan vagy nincs. Legegyszerűbb az igen/nem válasz. Vagy 5 pontos vagy 100. Ha 5 akkor egyszerű és beleköthetetlen. Ha sok pontos akkor mindenre kiterjedő kell legyen. Itt az a kérdés melyik negatívumát akarják elviselni a döntő emberek. (mert ahogy látom a beszélgetésből egyik se jo sehogy de valami kell akkor a melyik ujjamba harapjak van.)
 12. szeretném felvetni h pontozó sem relativ hisz ahány játékos annyi megoldás, de hogy ki kap érte pontot az szubjektív. JK halál nem értem miért probléma. Megesik a legjobbakkal is. Akár egy rossz dobás is okozhatja. Tehát ez is szubjektív. viszont (most magam ellen beszélek) szerintem legyen alap ,hogy egy játékos csapat választ kaszt+faj + akármik, akkor azzal is játsszon. de mint tudjuk ahány KM ( és ezt szorozzuk a táborokkal plusz évekkel, minusz lefizető sörök száma) annyi Ynev világkép. Tehát ez is szubjektív. Lehet, hogy most én vagyok már cső gondolkodású de alap dolgokat leszögeznék: - A táborba való jelentkezéssel és a "verseny"-re való jelentkezéssel mint játékos elfogadom és tiszteletben tartom a szabályokat és a végén a döntéseket, eredményeket. - Bármilyen rendszer is legyen azt minden döntéshozónak egyöntetűen támogatni kellene. Õk döntenek. És ha valaki nem tetszését egy tartózkodással szemlélteti az például 8 csapat munkáját nézi le.
 13. Haligali! Szerintem a legjobb felszerelés az ultimétmindenkmetlefizető édességkosár. Ne felejtse el senki otthon hagyni Kicsit aktualizáltam a videót:
 14. Haligali! Első körben a skype megbeszélés megbeszélésének időpontjának megtárgyalása. Majd a tárgyalás első 20 perce arról szól ,hogy ki vegye le és vagy fel a mikrofont vagy hangfalat... Majd miután végre lehet kommunikálni mennek a férfiú nemi szervekkel való célzások. Majd később nosztalgia. És a röpke egy óra leforgása alatt megtárgyaljuk egyáltalán ki lesz a csapatban. Ha a csapat tagok tisztázva jöhet egy újabb kör különböző kommunikációs csatornákon kinek mikor jó egy közös kommunikáció egy közös kommunikációs csatornán. Ha véletlenül összejönne és eleget késett mindenki a megbeszélésről akkor nehezen elindul egy fórum (érts: mindenki egyszerre beszél és az érvényesül aki hangosabb) ahol megtárgyaljuk milyen koncepcióba tömörülünk. Ez általában hoz magával még 2-3 közös egyeztetést. Ha netalántán lenne egy koncepció és természetesen 3-4 hétnek mondott karakter szerkesztés( természetes a dokumentumon látszik h megbeszélés előtt 1 órával lett létrehozva) akkor jöhet a karakterek 2-3-szori újra átszámolása amibe úgy is belekötnek a KM-ek. A tisztelt KM választást ne is akarjátok tudni. Mert ott már az a gond nevekkel se vagyunk tisztába. PL: -TAO az a kopasz nem? -áá nem az a négykezű fekvős. -De hogy is az a sírrabló. -Nem az nem, ő az a Hulla. -Milyen hulla? -Hát tudod az aki pizzázik és burger kingbe jár. -Nem az BigHappymeal. A kopasz az az külföldi szemüveges véres kezű -Az a madár? -neeem , ááá hagyjuk. Azt válasszuk akinek helyesen ki lehet ejteni a nevét
 15. Haligali! A mókuskerékből kiszabadulva , öltönyt leszaggatva rohantam a tábor felé. És jól gondoltam, hogy megéri. Köszönetet mondok első körben a szervezőknek, hogy újra megadták a lehetőséget, sőt idén a helyszín váltás kifejezetten előnyösre sikeredett. Pl: végre volt működő lámpa a wc-be... nem utolsó sorba kifejezetten elfogadtató volt az étel mennyisége is. Köszönetet mondok Hullának a kellemesen hangulatos modulért és a kiváló mesélésért. Kifejezetten élveztük. Hangulatos fordulatos, engedékeny KM aki megmarad az "ynev"-i realitás talaján. Köszönetet mondok a jó pingongért , főleg h csak itt játszom, és a jo kis 4es fekvőért. 2006-ban próbáltam utoljára de végre most már én is odafértem. Köszönet a Noir papnak ,hogy mert nagyot álmodni, a gladiátornak ,hogy nem volt rest próbálkozni a szerencsétlensége ellenére, báj Alexnak ki megtett volna mindent ha tudna, a Kardtestvérnek a testvériességért. És Arelnek ,hogy 2szer egy nap is felfigyelt rám. ui: Hulla és modul érdeme ,hogy szerintem örökre megmarad bennem a kép: Ami emlék megmaradt bennem nagyon Víver hátán repülve hátrafelé nyilazni az orkokat miközben toroni hadsereg 300 méterre van tőlem...
 16. Teleport... nem metroznék sok cuccal a helyedben inkább 73 troli. Inkább kicsit sétálok de tömörülni nagy táskával nem kellemes
 17. Remélem tényleg lesz, a statisztikát mindig várom!
 18. Füredi busz a stadionba megy, Gyömrői busz meg Örs, szóval még plusz 350 vonaljegy a piros metróra
 19. Újabb tipp: Most két karaktert is kell készíteni, így bőven mehet le és fel a pontszám
 20. hulla persze ,hogy megengeded, mintha számítana a modulodban. Az a smile sokat elárul miért engeded.
 21. Haligali! Első körben tetszett az újdonság. Azért is mert ha a "jól" bevált elosztható TP-s lenne, akkor megint ugyanazzal a karakterrel jött volna a csapat. Mert egyszer kiszámolta, és jó lett, maximum a felszerelésen változtatna. Minek is más ha egyszer bejött. Sablonos lenne mindig ugyanaz a rendszer. Kell a változatosság. A kihívás hisz verseny. Kell a változatosság. Egy pont ezért neki Nagyjából átnézve a modult, igazat adok annak ,hogy ez azért modul specifikus. Az ,hogy jó-e? Szerintem ez is olyan mind játékosok és mesélőjükön múlik. (főleg ha valaki csak játszani jött és maximális karaktereket hoz ). De megadja a lehetőséget mind annak aki kihívást akar mind annak aki könnyed játékot akar. Nehéz megfelelni mindenkinek. És ez a rendszer szélesebb skálát ad játék élménybe Összegezve: Hatalmas élmény így visszatekintve. Olyan mint amikor egyetemen osztasz szorzol a kreditjeiddel. Apróbb hibák utána derültek ki, ez javítható. De nem rontotta el az élményt.
×
×
 • Új...