Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Messor1983

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  386
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Messor1983

 • Rang
  Ynev hőse

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Renegát
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  Egy próbát megér.
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  Bekukkantok.
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Gyakorlatilag minden hivatalos versenyre (Local Heroes, Szárnyatlan Pegazus, Krónikák, Kalandozók, Goatriders, Cantina)
  De alapvetően csak Magus.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  régen Shadowrun, kipróbáltam a DnD-t is. Kétszer Marvel, két különböző rendszerrel.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996 talán?
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Már nem tudom pontosan... :P
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Állandó csapat: Slae-Yeorth (törpe eredetű elnevezés, ejtsd: szléjörsz, pyarrul írva Slayers)
  Van még két csapat, ahol játszok, illetve mesélek.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Kenjutsu, gyakorlom is
 • Mi a kedvenc csokid?
  Milka, sima
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Játszani: ember, félelf, khál. Tűzvarázsló, mozaikvarázsló, harcos. Néha harc-, kardművész.
  Játékstílus: "Legyen így, aztán meglátjuk. Úgyis improvizálni kell majd..."
  Mesélni szabadon szeretek, a lényeg az élvezetes játék. A szabályokat követem, de ha valami nem értelmes, akkor érdemes megváltoztatni.

Legutóbbi látogatók

1 050 adatlap megtekintés
 1. Messor1983

  M.A.G.U.S. Patch

  Hmmm. Domvik hitű mellé mozaikvari. Jó lesz. Déli varázstudót hoznék, lar-dorit. Kalandor jellemű, leginkább anyagmágiával, némi elemi mágiával. Nekromancia tabu, max elméleti ismeretek. Ismeretanyag: terepismeretek, nyelv és kultúra, építészet, mechanika. Faj mondjuk félelf.
 2. Messor1983

  M.A.G.U.S. Patch

  Bár még nem olvastam el, érdekelne a dolog. Lozartannal átellenes kasztot hoznék. Ha harcost hoz, én varit, és fordítva. Így majd jól kiegészítjük egymást.
 3. Szia! Mire gondolsz fejleszthetőség alatt? Gyakorlatilag bármiből lehet jobb alapanyaggal készültet venni (pl abbitacél), vagy mágikussá tenni. Esetleg mestermunkával fejleszteni, vagy csak díszítéssel egyedivé varázsolni.
 4. Szia Morrick! Sajnos nincs előttem a leírás, de úgy rémlik, van amit csak magára tehet a bm, mert csak így tudja aktiválni. A biztonság kedvéért nézz rá, ne ezen múljon a dolog. Én is igyekszek kikeresni ezt a részt.
 5. Messor1983

  KM - Bemutatkozás

  Sziasztok! Csapatok közt ritkán válogatok, szívesen játszok bármilyen koncepcióval, amíg az igyekszik Ynev-hű lenni. A Toronból származó kráni Domvik-papok nem tartoznak ide. Egy kellemesen kevert fajú/kasztú csapat mindig érdekes, de ha öt törpe jön együtt, azt is elbírja a papír. Csak jelezze a csapat, hogy mit szeretne elérni a játék során, mert az utóbbi példa esetén lehet, nagy sörözésekbe és kocsihajtó-versenybe fúl a játék. Játékosok stílusa: Fogós kérdés. Ha szabálykövetők vagytok, hamar kiderül, hát alkalmazkodok. Csak aztán ne legyen sírás, ha én is ragaszkodok pár "hülye
 6. Messor1983

  Mágiahasználók Témája

  Persze, ez kezdeti ötlet volt, csak gondoltam megosztom, hátha segít. Én a varázslóval nem dobatnék, más hatás esetén sem dobatunk, csak az elmére hatva. Esetleg meghatározhatnánk a "sebzést", és ez lehetne alapja a szél erejének. Csak ezt még hasonlítani kéne valahogy a célpont valamilyen értékéhez. Szélsebzés vs Erő+Állóképesség? Ha az Erő és Állóképesség közé megy, akkor megállítja, ha túllövi, akkor ellöki? Az Egészségnek szerintem nincs köze a dologhoz, inkább Erő és Állóképesség alapon maradunk talpon a Magus rendszere szerint.
 7. Messor1983

  Mágiahasználók Témája

  Én arra jutottam, hogy ha az őselemi levegő erejét szeretnénk mérni, akkor pl használhatnánk a célpont saját erejét. Ha a szélcsóva E-je nagyobb, mint a célpont Erő tulajdonságának tíz feletti része, akkor a különbözetet negatív módosítóként használva erőpróbát dob. Amennyiben ez nem sikerül, a szél meglöki/ellöki/elfújja (hiba mértékétől függően). Pl 10E-s elemi levegő csóvába formázva az első méteren továbbra is 10E. A célpont 16-os erővel rendelkezik, tehát -4-el dob egy próbát. Ha megdobja, semmi, ha elvéti, akkor elborul, vagy néhány métert elszáll. Persze lehet a teljes Erőt is fi
 8. Messor1983

  Mágiahasználók Témája

  Sziasztok! Egy kicsit hozzátennék én is. A mozaikmágia illúzióját nem elemi mágiaként kell keresni, hanem anyagmágiaként szerintem. 1 kg homokból nagyon sok mindent fel lehet építeni (senkit nem zavar, hogy üreges lesz), színezni olcsón lehet, már csak időmágia kell. Mozgatást el lehet érni az átalakítás mozaik folyamatos használatával. És bamm, így lett a csokapik, meg a sétáló ember illúziója. Minden másra ott van Tetra válasza, meg a mastercard. Elemi levegő szerintem is képes meglökni dolgokat. Ennek mértékén tényleg érdemes filózni.
 9. Sok mindenre kérdeztél egyszerre, nehéz lesz röviden választ adni. Igyekszek mindenre kitérni néhány sorban. Versenyre jó dolog a koncepció, bár mi elég lazán vesszük ezt a csapaton belül. Legyen valami irányelv (pl erioni jófiúk - élet-rend-káosz jellem), aztán mindenki azt hoz, amit akar. Ez így jó, mert még ha össze is jön a "harci gépezet" (tolvaj/harcos/pap/varázsló), akkor sem feltétlenül érezhető ez. Életútban persze a koncepció nem fontos, mivel van lehetőség tesztelni, cserélgetni a karaktereket. Idővel úgyis kialakul a csapat. Amennyiben mégis van valamilyen terv, akkor el
 10. Persze, örülök is, hogy beidézted a PPL-t, mert nekem nem jutott volna eszembe az ottani írás. Csak azért reagáltam így, nehogy elvessük egészen a lehetőséget, mert a szabálykönyv azt mondja, hogy kerülendő (majdnem). Igen, meglehet, hogy leginkább magamból indulok ki, és tudom, hogy én nem írnám fel az összes képzettséget, csak mert volt a karakternek egy belépőjegye az erioni nagykönyvtárba.
 11. Nyelvismeret: Érzem, hogy egy város ismerete, ahova tán vissza sem térsz, felborítja a játékegyensúlyt. Én úgy gondolom, hogy amit írtam, az valid, és ugyebár nem tanulásról beszéltem, hanem az ismeret reflexszerű elsajátításáról. Ráadásul nyelvismeret, amit úgy is tanulsz, hogy csak hallod, bárminemű energiabefektetés nélkül. A lovaglás más tészta, azt fizetni kell. hiszen miközben azt gyakorlod, mást nem nagyon tudsz csinálni. Természetesen amit mondok, az nem áll minden képzettségre, és mindig a km bírálja el. De egy extra nyelvismeret nem a világ vége, és lehet logikus. "Anyám g
 12. Nyelvismeretre: Szerintem lehet ingyen is kapni nyelvismeretet előtörténet alapján. Ha valakinek a szülei két kultúrából származnak, akkor a gyermek valószínűleg két anyanyelvű lesz (már ha a szülők figyelmet fordítanak erre). A másik lehetőség, ha a lakókörnyezet más kultúra, mert kb 6 éves korig az ember nem tanulja a nyelvet, hanem elsajátítja. Utána már lassul ez a folyamat, de tettenérhető. Hallással, és gyakorlással kialakul a nyelvismeret, anélkül, hogy erre külön időt fektetne valaki. Ezen lehetőségek szerint - én úgy gondolom - nem kell feltétlenül kp-t költeni rá. Persze k
 13. Szia Lucius! Mi az első kérdés pontosan? Második kérdés: Ahogy Tetra mondta, lerövidíti. Illetve valahol izgalmasabbá is teszi, hiszen ha beüt a kötelező ÉP-vesztés, akkor jön az "Ezaz!!! dobtam egy 10-est a hosszú kardommal!!!" Egyébként meg ütögethetnéd az fp-ket látástól mikulásig, főleg magasabb szinteken.
 14. Helló! Erős faj: ember. Uralkodó faj, gyakorlatilag bárhol megállja a helyét, nagyon kevés helyen nézik ki a közösségből. Igaz, számbeli előnye sincs, de bármelyik kaszt tagja lehet. Erős kaszt: tűzvarázsló. Mert szeretem. Vagy, ha nem kéne negyedelni a tp-t ikerkasztnál, akkor fejvadász+mágiahasználó kaszt. Na az kemény. Pláne, ha ki is használod, és nem fogod vissza a játékostársak kedvéért. Egyébiránt órákat, napokat lehetne filózni a statisztikai különbségeken, de ezeket egyszerűbb elfogadni úgy, ahogy vannak. Ha valami erősebbnek tűnik a többihez képest, arról valsz
 15. Bocsi, de még Matyinak reflektálnék a khál ruházkodással kapcsolatban, mert szeirntem kimaradt: Igen, hordanak ruhát, ráadásul bármilyet, amihez hozzáférnek. Ha ők készítik, akkor Bűvdudás válasza helytálló. Ha megveszik, akkor gyakorlatilag bármit viselhetnek, akár az erigowi divat szerinti ruhakölteményeket is. Elvégre ehhez csak a méretük kell, meg egy nem ijedős szabó.
×
×
 • Új...