Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Muki

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  28
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit Muki tett közzé

 1. Lithas! Tybycsoki, a MTK szerint nem a sogron útja, hanem a fény ösvénye kapja meg a tűzelvonást és a godoni alapú mana szerző pszí diszciplinát.
 2. Üdv. BYCS, ahoz hogy krán az odtól erős, csak egy hozzáfűzni valóm van: A Birodalmi Légió. A történelem folyamán, össz-vissz két esetről számoltak be, amikor a légiót mozgósították. Mindkét alkalommal fölényes győzelemmel tértek vissza. (ha valakinek nem tiszta az első alkalom a Godoni birodalom sárbatiprása, a második alkalom a Dúlás). Nos, a külvilág ez a légió miatt féli leginkább kránt, mert a légióban csúnyább dolgok is vannak, mint az "egyszerű" OD használó fejvadászok. Ez az oka annak, hogy jobban félik Kránt (ahol emberek is laknak), mint Ediomadot.
 3. Pl: nem tudom menynire véd a hatalom szavakkal szemben?? Ha jól tudom semmenyire. Ez miért lehet? Több magyarázat is van rá többek között mert az Od az táp. Vagy mert régebbi az isteneknél? Szervusztok, Az od egy igen érdekes dolog, mint az oddal készített varázstárgyak is. Aki erről nem igazán tud sokat, annak tiszta szívvel ajánlom a Summárium-ot, ott mindent megtalál az Aquirokkal kapcsolatban.
 4. Mi ez az egész??? Érdekel, de nem tudom mi az a Sonnos.
 5. Gergely, az öregítés mozaik nem a tárgyra hat, hanem körülötte felgyorsítja az időt. Ez azért fontos, mert ha két aranypénzt akarunk szimpatikus viszonyba hozni, akkor a varázsjellel 20Mp és csak addig tart ki míg a varázsjel töretlen, az öregítés mozaikkal pedig 7Mp és természetadta szimpátia alakul ki.
 6. Lenne a szimpatikus szálakkal kapcsolatban, egy nem idevágó kérdésem. Tegyük fel (de maradjunk a gólemnél), hogy a varázsló türelmetlen alkat és nem akar több évet várni a szimpatikus szál kialakulására és úgy dönt, hogy beveti az öregítés nevü mágiát. Ilyenkor létre jön-e a szál vagy nem?
 7. Két tárgy között is létre jöhet szimpatikus szál. Erre a legjobb példa Ognomus trükktárában található: ETK. 335. o. Rablás varázslat. Idézem: "...Ha a birtokunkban lévő arany kellően hosszú ideig hevert a kincsesládában, akkor érvényes rá a Tárgyszimpátia elve..." Ebből kiindulva nincs szükség egy lélekre a szimpatikus szál kialakulásához, csak idő kérdése.
 8. Muki

  Mágiahasználók Témája

  Üdv! Szerintem az ilyen esetekben a fényviszonyoknál feltüntetett értékek a fényes nappal időszakra vonatkoznak. Amikor teliholdas az idő, a skálán, annyival kell lejjebb meni mint a varázslat.
 9. Csaó! Engem is érdekelne ez a kiadás, nem lehetne szólni Csanádéknak, vagy az új kiadónak, hogy dobják össze és adják ki? Mert az UTK biztosan überjó, de ha már előtte igérgettek itt mindenféle kiegészítőt, akkor először nem azokat kéne kidobni a piacra?
 10. Muki

  Mágiahasználók Témája

  Üdv! Ma reggel, unalmamban az ETK-t olvasgattam és egy érdekességre lettem figyelmes. A tűzvarázsló varázslatainál a Belső tűz (ETK. 281. o.) nevű varázslattal van egy kis probléma. Azt írja, hogy sikertelen EGÉSZSÉG próba után elhatalmasodik rajta a mágia és a testén belül kezd munkálkodni, nos nem védi meg az áldozatot a személyes aura? Gondolom itt, most az jön, hogy a BM rontás varázslatainál is egészség próba van. Viszont a kettő nem ugyan az, ugyanis a BM, a varázslónál leírt teremtés mozaikot használja a baktériumok megteremtésére, azaz az orrod elé teremti, hogy te beszívd és így zárja
 11. Üdv! Érdekelné szerény (mindenható ) személyemet, hogy ki, melyik iskolaforma mentalitását kedveli inkább a fekete-fehér mágia témájában. Lar-dori: Minden olyan mágia, mely beleszól a lélekvándorlás egyetemes törvényeibe, minden olyan mágia, mely erőszakkal kitaszítja a lelket a testből és újjat helyez belé, minden olyan mágia, mely életerőt szív el, stb. fekete mágiának minősül. Dorani: Amennyiben a mágiát jó célra használják, nem minősül fekete mágiának. Magyarázat: A lar-dori tanok szerint, nem csak a cél, hanem az út is fontos, amin végig megyünk. Azaz a jóembereknek, nincs szükségük a jó
 12. Muki

  Helyzetjelentések

  Üdv nektek szerelmesek! Mint minden évben, Ellana istennő reánk mosolyog Bálint napján. Úgyhogy adózzatok neki őszinte tisztelettel és odaadással a szerelem kápolnályában. Nyissátok meg szívetek és keressétek a halhatatlan múzsáját lelketek szerelmi alkotóműhelyének. Boldog Valentin napot mindenkinek!!!
 13. Hali! Az asztrál, mentál összekeverésétől eltekintve, szerintem megérdemli a halált az a fejvadász, aki "érzelmi okok miatt" nem képes végrehajtani a feladatot. Egy igazi fejvadászt úgy nevelnek/tanítanak ki, hogy közlik vele, a barátság, a szerelem és az ehez hasonló fölösleges hívságok miatt könnyen sebezhetővé válik, úgyhogy ha a fejvadász ezért hibázik, akkor dögöljön is meg!!! Egyszerű a megoldás, NEM BAR
 14. Hali! Gondolkodjunk már gyerekek! A manahálón létrehozott mágikus hatás tartja (a köztes időben a megérkezésig) a tárgyat az idő síkján, még ha arra az észrevehetetlen szegmensre is. Innentől kezdve, ott is kell, hogy legyen manaháló, különben nincs, ami az idő síkján átvezesse az utazó tárgyat/személyt. Arról nem is beszélve, hogy a magusban, a manaháló, mint a nevéből is kiderül behálózza az elsődleges anyagi síkot, a mentál síkot, és az asztrál síkot. Mi az elsődleges anyagi sík? A tér síkjának, és az idő síkjának találkozási pontja, és az asztrál sík, és a mentál sík átvetülése. Ezek teszi
 15. Muki

  Mágiahasználók Témája

  Az aquirok hatalom szavai (mágiája) le van írva a summáriumban. Minél előbb szerezd be. Nagyon részletesen ismertetve vannak a különböző aquirok!
 16. Hali! Biztosan nagy segítség a bestiárium, a különböző filmek, vagy könyvek, de szerintem a legjobb kalandmodul ötletek a JK-któl származnak. Magyarázat: Én, a csapatomnak, leginkább gondolkodós küldetéseket írok (pl. nem tudják ki lehet a gyilkos, egy "titkos" háború kellős-közepéről kell észrevétlenül kicsempészniük valamit, stb.). Nos, ők az ilyen moduloknál leülnek egy tábortűzhöz, és a minimálisan kicsepegtetett információkból összegeznek, és megpróbálnak rájönni a megoldásra, ekkor kell figyelni, mert mondhatnak játékon belüli feltevést olyat, ami a modulnál nem a jó megoldás, viszont ké
 17. Muki

  Mágiahasználók Témája

  Hol található meg Renier Szerafizmusról szóló cikke?
 18. Szoszi Everybody! Van egy eladó, kifelyezetten jó állapotban lévő Nagy Zöld Könyvem, azaz, nem az van az elejére írva, hogy ETK, hanem, hogy "KÉZIKÖNYV KALANDOZÓKNAK ÉS ÚTMUTATÓ KALANDMESTEREKNEK"! Nos ki mennyit adna érte?
 19. Hali! Köszi a reakciókat, és egyet kell értenem, az idő közben nem létezik elmélettel, mert a térkapu pentagramma a párját a térben keresi és nem az időben! Viszont a "rúnakardból kivész a mágia, ha időugratjuk" helyzet egészen más. Három dolog is van ami miatt nem értek egyet: 1.: A VAR
 20. Üdvözletem! Értem, mire gondoltok, de mi a helyzet a papírra írt térkapu-pentagrammával? Mert itt már tárgyat küldök előre az időben (a papírt amin a pentagramma van).
 21. Adj isten! Nemrég jutott a kezembe egy új isten és a papjai leírása. Az isten neve Bordak, a boros. Ti mit tudtok róla? Erről van máshol is leírás, vagy ez csak egy házi kiegészítő? Egyébként tetszik a piák istenének ötlete.
 22. Hali! Nos, eszembe jutott egy vad ötlet. Fogtam a varázslómat és készítettem vele egy aktív térkaput, majd a térkapu kijáratát időugrás mozaikkal a jövőbe küldtem.
 23. @huszár, csak annyit mondanék, hogy a papot megvédi az istene, és még annyit tennék hozzá, hogy csak megfelelő Mp befektetésével láthat meg mindent. Pl.: egy 1629 éves elf összes emlékéhez 325Mp kell. Nos, szerintem nem minden pap rohangál 325Mp-tal. Csak, hogy tudd, hogy ez, hogy jött ki: 45Mp=3E, ez az alap, melyel 300 évet tekinthetünk meg. 280Mp=14E=1400év, ez az erősítés (20Mp/100év/1E.) Gondolom érthetően leírtam. A legszebb az egészben, hogy legelőször 5.Tsz-en használhatja ezt a varázslatot a pap, persze csak akkor, ha a Tsz/Mp dobásánál mindíg a maximális 9-et dobja, egyébbként elhúzó
 24. Tévedsz Con Salamander! Ha azt az elméletet követjük, amit az imént felhoztak, hogy a gyengébb, könnyebb képzettségekre szert tehet a mágia időtartama alatt (tegyük fel, mert végig erre öszpontosít), akkor az általam már említett pap-varázsló ikerkasztú egyén, alkalmazva a mentál mágiánál leírt emlék írás mozaikot saját magán, akkor szert tehet a kívánt képzettségre Kp rááldozás nélkül... És még csak annyit mondanék, hogy de. Csak 25 percig vannak meg az emlékek, mert annyi a mágia időtartama és ennek leteltével a lélek az emlékeivel együtt távozik, persze minimális információt hátra hagy, de
×
×
 • Új...