Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Dragon

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  461
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Dragon

 • Rang
  Térítő
 1. Õszinte leszek. Nagyon tetszett a gondolatmeneted. Valami hasonlóra gondoltam én is. Ez egy kifejezetten jó vázlat, és séma erre a kérdéskörre. No ezeket hiányolom a mágusból. Persze ezt a játékok nagy része kihagyja. Ezek miatt van, hogy megfoghatatlanná válik játékos, és mesélő számára a varázsló karakter. Életidegenné alacsonyodik. Nincs közös nevező. Az elmevizsgálat is jó de valmi sántít nekem, és nem jövök rá mi. Még agyalok rajta.
 2. Dragon

  Zene

  Ez tényleg shock. Bár efféle indíttatástól vezérelve megnéztem utána DVD-n de rég is halgattam az idolt Azért én tudnék sorolni még egykettőt. De a Metallica jó zenét játszott az igaz. -Judas Priest -Iron Maiden -Black Sabath -Mötely Cure -Kiss -Deep Purple stb.
 3. Dragon

  Kalandmesterek fóruma

  Igen természetesen kell a józan egyensúly a játékban. Én részemről a lehető legerősebben a valósidejűséget pártolom. Ennek meg van az oka. A véleményem szerint három helyel közzel elkülöníthető csoportot lehet képezni a szerepjátékosokból. 1. Kockacsörgetős megyekütni. 2. Nyomozok, és interakció is legyen, szeretek ütni is. De a párbeszédek sok esetben sallangosak. A megoldáskeresők ők. 3. "szerepjátékosok" Nem szeretik a kockát, és nekik csak az a fontos, hogy ők ott "azok" lehessenek. Nem használnak szabályokat, nem is érdeklik őket. Játszani akarnak. No én a 3. kategóriába sorolom leginkább magamat. Ezért van, hogy természetesen azt, és úgy mesél a mesélő ahogy a játékos szeretné, de inkább soha nem használok kockát. Én igazán akkor érzem jól magam, ha játszhatok az NJK-kal. Ilyen vagyok ez is egy út, ha nem is a legjobb.
 4. Köszi, köszi a bíztatást. Ez bizony jól esett. Na kérlek akkor már érted milyen rohadta az élet. A lényeg, hogy komolyan mondom, hogy keresem a kötetet tehát, ha látja valaki kérlek szóljatok.
 5. Dragon

  Zene

  Hát izé azért én meg pont ezt nem szeretem. Néhány önjelölt más álltal, vagy maga álltal sztárnak kijelölt f* képes úgy tenni mintha űbercsászár zenét játszana. Pedig nem. A kottát hírből ismeri, énekelni nem tud, nincs ritmusérzéke, és stílusa. Na ez most a menő ez a drágalátós 21. század. Persze vannak most is remek előadók ez így van, de "én azért köszönöm maradok" ahogy az egyik klasszikus filmben említik Ja, és nem lehet eléggé öreg/fiatal az ember. De, ha ilyen kultúra keveredésre vágysz akkor halgasd meg a Prodigy: Fat of the Land -jét. No ott keveredés van. :twisted: :twisted: :twisted: Ja, és Kedvesemnek megvettem a Touring the Angel DVD-t megnéztem megint. Ez emberek sok* jó, de brutálisan.
 6. Mi van :?: :?: :?: :?: :?: Bocs, de elvesztettem a fonalat.
 7. Javarészt egyet kell értsek veled. Ez már csak így van mert hasonlóképpen gondolkozunk. Na de olyat állítani, hogy valaki abszolúte jó. Hát izé. Olyan nincs. Egyébként is milyen az az abszolúte jó? Mert én nem tom. Biztos mert rossz vagyok. De akkor írja már le valaki, hogy milyen az abszolút jó.
 8. és még egy kis Na ez apám a megszerezhetetlen kategória. Na ezért örülök, hogy megvan. Én mondjuk szerencsés vagyok, mert 89-90 óta veszegetem a könyveket így ha nem is nagy de irigylésre méltó kis gyüjtemény jött össze. Igaz a felét sem olvastam. Én speciell egy kötetet keresek: Stanislav Lem: Solaris (80-as évek elejei kiadás, nem a mostani) Egy helyen láttam 25000.-ft ért 1-2 éve de azért ennyit nem ér nekem.
 9. Erre nem tudok mit írni. Maximum annyit, hogy mélységesen egyetértek veled. Ezért mondják, hogy a humánerőforrás menedzserek mind gerinctelen emberek. :twisted: :twisted: De ez van, és kész. Valahogyan ez a rohadt világ olyan, hogy muszáj pofára esned, mert abból tanul az ember a legjobban. Persze aztán ott a gereblye esete. Ezerszer tudod, ha rosszul lépsz rá beveri a pofádat. De te azért belelépsz nem :?: :!: ...
 10. Khm. Szerintem ezekre ugyanúgy érvényesek amit írtam. Tehát ez sem jelenthet teljesértékű megoldást. Persze mindemellett fentartom annak a lehetőségét, hogy nincsen igazam. Igazából azért írtam a fentieket, mert felvetésnek tartom. Kíváncsi vagyok ti miként gondoljátok.
 11. Shikaka, Phoenix: Igen mi is így vagyunk ezzel. Minél tovább bolygatjuk annál bonyulultabb. Magyar Gergely, Con Salamander: Szeretném leszögezni, hogy nem fikázom a Magust. Nem tudom de szerintem elég sokan ismernek ahhoz, hogy ezt tudják. Szkeptikus viszont vagyok. Nem akarom a témát rombolni ezért csak iszonyú röviden írom le. (A kiadó ezekkel törődik: marketing, pénz, tábor, legyen rendezvény, minél több ember jöjjön el, stb. Ezzel nem: minőségi rendezvény, minőségi kiadványok, korrekt szervezés no ezek veszik el a legtöbb időt, és nem hoznak hasznot). A többit, ha gondolod/gondoljátok máshol megvitathatjuk. Agis: Nos én nem az elfek hovatartozását vetettem fel problémaként. De, ha már itt van az orrunk előtt. Igen amit te, és ConSalamander felvetettetek az mind jó érv. A probléma nem itt van. Nem tisztázódik sehol sem teljesen, hogy miképpen tudnak az elfek, és az emberek együttműködni. Két iszonytatóan elütő népcsoportról van szó. Ezek összefésülése baromira képtelen diplomáciai probléma. Ahhoz, hogy szövetségben dolgozzom két "ország" kell valamiféle közös nevező. Pl: a földön a NATO, EU, UNESCO,stb. Ez Yneven nincs meg. A pusztítsuk el a gonosz Toront nem elég. A gazdasági kapcsolatok. Miért hanyatlanak az elfek :?: Többek között mert kezdik átvenni az emberek álltal közvetített életformát, kezd begyűrüzni a technikai fejlődés. Ez bizonyos függő viszonyt lakít ki egyben. Na ez például szerintem egy indok ami mélyen gyökerező, és kikerülhetetlen. (lásd polgári forradalom beszivárgása Magyarországra) Alan O'Connor: Ezt máshol beszéljük meg inkább. Egy idézet jut eszembe: "Lenne mit mondanom a ***** isten, de nem mondok semmit az ***** élet. "egy idős falusi a falugyűlésen mondta Az Aquir probléma: Nos ez tényleg probléma. Én nem szoktam egyszerűen figyelembe venni őket. Úgy veszem, hogy nincs szerepük, és kész.
 12. Dragon

  Kalandmesterek fóruma

  Agis Asticles, Kalóz: Nagyon jó amit feszegettetek, de továbbmennék egy kicsit. Igen amiképpen Artis említette nagyon fontos tényező a karakter jelleme, és származása, és jó ha azonos származása van a karaktereknek. Ezzel súroltad amire rá akartam világítani. Ez pedig a következő. JK-JK kapcsolat. Mit éreznek egymás iránt :?: Mit gondolnak a másikról :?: Mit tudnak a másikról :?: Miképpen jelenik meg a szerepjáték során mindez :?: Nekem a hátamon feláll a szőr amikor valaki azt mondja: Odamegyek a kocsmároshoz, és megkérdem tőle merre a szoba?
 13. Amit írsz Sylvanus azal tökéletesen egyet kell értsek. Más oldalról közelítettük meg a dolgot ennyi a különbség. Egy dologban azért mindemellett vitatkoznék. Igen az igaz, hogy olyan személyiséget keresnek aki legfőképpen illik a képbe. De ezért irtam az amerikai hadseregben bevett szokásokat példának. Vannak olyan alapösztönök mélyen eltemetve, melyek nem deríthetőek fel. Nos ezen a ponton evezzünk csak egy kicsit más vizekre is mert érdekes kérdés merül fel. Miszerint minden bizonnyal mentálmágikusan, és asztrálisan tökéletesen átvizsgálják a felvételt kérő elméjét. No miképpen működik is az a mentálmágia :?: :?: Mert kicsit azért elnagyolt ez a Magus leírás gondolom mindenki érzi. Pár szóban leírom miképpen képzelem. Utána kiváncsi leszek mi a Ti véleményetek erről. Előszőr is az agy az eseményeket kontextusban azaz kapcsoltan tárolja. Erről rengeteg vita van az orvosi közéletben is de ez javarészt bizonyított tény. Tehát egy adott eseményt nem lehet úgy megtalálni mint egy merevlemez eseménynaplójában. Nem jegyzünk meg pl. minden dátumot. Eseménysorhoz kapcsolatan lehet keresni. Gondoljátok csak el, hogy ti miképpen viselkedtek amikor fel akartok valamit idézni. No tehát azt leszögezhetjük, hogy arra nincs mód, hogy adott időpontokra keressünk. Adott eseményekre tudunk keresni, de ahhoz ismerni kell az eseményt. Tehát csak úgy keresehetünk, ha tudjuk valamihez kötni, vagy ismerjük amit keresük. Mert gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy csak úgy nem lehet elolvasni az egész "agyat". No tehát akkor miképpen is működik a mentálmágia. Vagy megmondod mit kerese, vagy mihez kapcsoltan keresel, vagy fogodzót adsz meg, mert különben nem fogod megtalálni. Az agy így működik, és szerintem Yneven is eképpen működik. No ezért érzem elnagyoltnak a mágiarendszert. Nem úgy van, hogy csak úgy ukmukfuk eltörlök emlékeket, mert: 1. Hol találom meg 2. Miképpen törlöm ki, hogy ne emlékezzen arra, hogy hiányzik valami. 3. Miképpen törlöm ki, hogy nem legyen részlegesen amnéziás utána. Mert a gondolati logikus kapcsolatok megtörnek. No, de tudom kicsit unalmas dolgokat feszegetek. Csak ki szeretném írni magamból. De miért is írtam ezt :?: Akkor miképpen is vizsgálják át a felveendő tanulókat :?: Amit írsz azzal egyet értek. De felvetődnek a kérdések megintcsak. Akkor mi is a szerepe a varázslórendeknek Yneven. A előzőekből következően politikai középpontban vannak. Ergó minden tengelynek megvannak a maga kis rendjei. Ezek képezik a sulypontot. Tehát mi az ami hiányzik a Magusból. Az, hogy szervesen beépítsék az egyes rendeket a világba. A többivel amit írtál azzal egyetértek. No a Magusban még ennyi sincs. Pedig ez is rohadt kevés. Az agymenésem után. De kárpótlásként itt egy kis kérdés agyalnivalónak. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek: Lélekkovácsolással készült tárgyra lehet e bármiféle mágiával hatni :?:
 14. Hát nemtom Venes akkor csak én értettem félre amit írtál A Terminátor egyébként tényleg nem rossz alkotás. Mondjuk nálam van mostanság egy ilyen retro mánia. Sorra veszem meg a régi filmeket, és nézem meg megint. Ilyenek a Rambo, Kommando, Utolsó akcióhős, Vörös Szonja, stb. Valahogyan jól szórakozok ezeken a filmeken. Elvégre részben ezen nőttünk fel. Amiket említesz nem rossz filmek. Bár az Amerikai szépség nekem nem jött be. Szerintem rémes. Mondjuk Nicolas-ért sem vagyok nagyon oda. Na mindegy. Megnéztem tegnap (mint említettem volt) a 13. harcost, és meg kell mondjam nem rossz. Nekem bejött. Olyan 10-ből 7. Ma nem lesz filmnézés Viszont megyek társasozni, mert ugye a banda minden kedden összejár társasozni. Már el sem férünk az étteremben. Ez jó nagyon jó....
×
×
 • Új...