Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

nekdolan

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  325
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit nekdolan tett közzé

 1. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  A Második törvénykönyvben találod meg a váltott kaszt leírását. Alapvetően a következőképp működik: Az alap kaszt 3 szintet veszít, ami a képzettségeken kívül mindenre kihat (HM, Pszí, Mana levonások). Az új kaszt HM-je a kaszthoz tartozó alapról indul, és addig nem írja felül a karakter HM értékeit, amíg azok nem lesznek nagyobbak. A pszí pontokat a pszí szabályai szerint gyűjti tovább, ha volt korábban a pszí pontok összeadódnak. Minden kasztnak külön manája van Az új kaszt megkapja az alap képzettségeit és a további szinteken az újakat is Az új kaszt a kasztnak megfelelően kapja a KP-t Ilyesmire emlékszem. Érdemes a könyvet elolvasni.
 2. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Én azt mondtam, hogy a ruha átengedi a fényt ezért a tárgy láthatatlanság megjeleníti a tetkót. A páncél sem takar mindenütt. Ha mást állítottam korábban akkor elnézést kérek. Engem elsősorban a varázslatot megalkotó gondolata és a lehetséges figyelembe nem vételéből adódó visszaélés lehetősége aggaszt. A bárd nem egy szuper jó varázsló. Ha pl magára varázsol láthatatlanságot akkor megvakul. Az hogy melyik része hülyeség a varázslatnak teljesen szubjektív. Neked az, nekem ez. Nem fogok vitatkozni ilyesmin. SZERK: Úgy gondolom a fény mágiához kell fény, és a bárd mindig azt a fényt tudja felhasználni, ami körülötte van és amit lát. Tehát, ha a tárgy láthatatlanság nem számít illúziómágiának, akkor azt is el tudom képzelni, hogy ha eltünteted a széf ajtót, akkor mögötte csak sötétséget fog látni az illető, mert a fény az innenső oldalról nem megy át a széfajtón, és a széfben lévő fény (ha van) nem tud kijönni onnan.
 3. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  A könyv azt is mondja, hogy: Egy ruha még átereszti a fényt valamennyirre, de egy zárt ajtó már kevésbé.
 4. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  És átmegy? Arról volt szó, hogy nem megy át.
 5. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Szerintem a bárd nem tudja tudatosan befolyásolni a megjelenő képet. A tudatalatti dönti el, hogy mi fog látszódni. Ha a bárd tudja, mi van az adott tárgy mögött akkor az, ha nem akkor amit legvalószínűbbnek vél. A bárd tudata láthatatlanságot próbál létrehozni és nem illúziót. Alternatíva az, hogy a varázslat nem jön létre mert nincs elég fény a túloldalon.
 6. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Szerintem a varázslatot megalkotó gondolatát is érdemes figyelembe venni. Tárgy láthatatlanság ergo egy tárgyat tesz mások számára láthatatlanná, hogy azok ne vegyék észre azt az adott tárgyat. Lehetne olyan varázslat is hogy falon átlátás vagy hasonló.
 7. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Szerintem ez így nem működik. A láthatatlanság az fénymágia ergó nem változtatja meg a dolgok fizikai összetételét, és az anyag fény áteresztő képességét. Én úgy képzelem inkább, hogy a tárgy minden oldalára egy illúziókép kerül, ami a tárgy helyzetétől függően változik, de olyan dolgokat, amit a bárd sem lát, nem igazán lehet képként megjeleníteni. Egy üres széfet, vagy valami hasonlót elképzelhetőnek tartok.
 8. nekdolan

  Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Egy kis érdekesség: Alpha Go dokumentumfilm Mesterséges Intelligencia, amit GO-ra tanítottak története és meccsek az AI és az egyik legjobb Go játékos között. Az eredeti Netflixen is megnézhető! Ugyanaz az AI csapat SC2 profik ellen: twitch Összes meccs
 9. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  1. Nem mindegy hogy az Ibarában van-e vagy az Elátkozott Vidéken. Amúgy ha egyedül van az erdőben pár drótcsapdát csengőkkel nem árt felállítani. 2. Kinyit szem közben kihúz fegyver attól függően hogy mit lát.
 10. nekdolan

  Dumaterem

  Könyvből nehéz megtanulni vezetni. Persze nem árt de a puding próbája mindig az evés. Szerintem nem érdemes ilyen komoly igényeket támasztani magaddal szemben. Mindenki volt kezdő, meg aztán akinek jó a hozzáállása az aligha rontja el a játékot. Azért kezdésnek mindenképp a játékosi pályát javaslom és aztán, ha már azt érzi az ember akkor jöhet a kalandmesteri szint. Játék alatt az ember meg tudja figyelni, hogy a kalandmester hogyan irányít meg hogy mi hogy működik. Visszatérve a félelfekre. A kártyák alapján nem nagyon van szakálluk: https://lapkereso.spacebar.hu/?race=11&page=1
 11. Úgy emlékszem volt egy olyan verseny, amikor több iskola összegyűlt, hogy összemérjék tudásukat. Azt el tudnám képzelni mesében. 100 npc kicsit sok nekem. Persze ettől lesz érdekes. Esetleg egy másik iskolát is ki lehetne dolgozni. Csak úgy poénból.
 12. nekdolan

  Élménybeszámolók

  És ne feledjétek ...
 13. nekdolan

  Élménybeszámolók

  Szállás: Kaja rendben. Korrekt fürdőszoba, és volt mindig meleg víz. Mi mást is kérhetne még a táborozó? Modul: Sztem jó volt (elméletileg már fenn van az oldalon) Kaland: Nálam valamennyire adott volt a motiváció. Pyar csapat, de érdekes módon a krániakkal paktáltak le először, de a végén valamiért mégis őket hányták kardélre. A csapatban volt egy medve (yllinori), aki lebirkózta az aszisz óriást és felaprította a sivatag homoki elf lakosságágának jelentős hányadát. Persze harci lázban majdnem nekiesett a krániaknak is, de hát ilyesmi mindenkivel előfordul. A galradzsa pap lebratyizott a nomáddal, vagy inkább a nomád bratyizott a galradzsa pappal, valamelyik a kettő közül, de aztán elfutott mert megijedt a bedrogozott medvétől. A tolvajunk rendre hátba lőt mindenkit. Még a menekülő dzsadokat is, akit a többiek elengedtek. Bónusz pont jár neki. A krad paplovag többnyire tárgyalt, vagy áldott, gyógyított és néha megcsiklandozta az ellent. Alapvetően szerintem jól szórakoztunk és a csapat is jól teljesített. A társasozást nagyon élveztem. Az a dolgos, fertőzős társas nem volt rossz. Meg is fogom venni, amint eszembe jut mi a neve.
 14. Itt lehet kérdéseket feltenni.
 15. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Rendes harcértékkel működik
 16. nekdolan

  Általános beszélgető

  Az ilyesmit jutalmazni kell. Majd adok egy tábla csokit ... Gánton.
 17. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  @Atrasko nem kapja meg a kp-t a karakter.
 18. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  @Atrasko nem kapja meg a dzsenn-ek pszí képességeit. Olyan mintha sima ember/dzsad lenne. A dzsennek első szinten kapják a pszít, de ha addigra már kiszakították a dzsenn társadalomból akkor már nincs ki megtanítsa. Én legalábbis így értelmezem.
 19. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Amennyibe egy négy kerekű harci szekér: 100 arany .
 20. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  1: Igen, ha a vándorló papra gondolsz 2: Ha neveltetés akkor olyan, mint egy kiszakadott amund, ergó nem kapja meg a különleges képességeket és nem lehet dzsenn fegyvere. A pszít a papi mágiával együtt sajátítja el. Egyedül a +2 Intelligenciát és esetleg a dzsenn nyelvet kaphatja meg. Így tudom engedélyezni.
 21. nekdolan

  Általános beszélgető

  Ne feledjétek a beküldési határidő ma 23:59
 22. nekdolan

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Én hozom a szokásos One Night Werewolf társast a kiegekkel, de sikerült beszereznem valamit, amit szeretnék kipróbálni ha lesz érdeklődő (3-7 fő):
 23. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Megnézzük. Addig is javaslom, hogy írjátok be manuálisan a 8. szintű bárdnak járó 360 (45*8) %-ot.
×