Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Aegnor

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  53
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

Aegnor's Achievements

Kocsmák bajnoka

Kocsmák bajnoka (7/16)

 1. Aegnor

  Dumaterem

  Sziasztok! Rég nem írtam errefelé, csak be-be kukkantottam, hogy van- valami új komment. Mi újság van veletek? Vagyis inkább velem mi van. Mert ti azért tudjátok mi van egy mással, nem? Szeretnék kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek. Lehet, h rossz helyre írtam, de nézzétek el nekem. Mostanában majdnem lehetőségem volt egy jó kis élő játékra, csak sajnos betegség miatt ki kellett hagynom. Na de akkoris kezd alakulgatni egy csapat Debrecenben, és én meg nem mentem el az első játékülésre. Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, és a jóindulatot, mely végülis jó irányba terelte szerepjátékos karrieremet. Csak sajnos közbeszólt a vizsgaidőszak. Nemrég ismerkedtem meg az online társasjátékozás örömeivel a vassal nevű programon keresztül. Ha már élőben nem nagyon van kivel, akkor legalább így oldom meg. Az angol nem nagyon megy, de szerencsére eddig még mindig végtelen türelemmel rendelkező játékosokkal hozott össze a sors. Ha valakinek netalán kedve támadna egy kis társasozásra, akkor tudja, hol talál meg. Bármi szóba jöhet. Talán kicsit kivételt képeznek a jó nyelvtudást igénylő játékok.
 2. Aegnor

  Dumaterem

  Sziasztok! A kérdésem a következő lenne: Hogy lehet egy amnéziás karakterhez előtörténetet írni? Merthogy nem emlékszik semmire, csak néha képek villannak be, vagy furcsa álmokat lát. Jogos lenne az a felvetés, hogy nem én vagyok amnéziás, hanem a karakter. De hogy lehetne jobban beleélni magamat a karakterembe, minthogy ugyanannyit tudok, mint ő? Az esetleges mesélő nem nagyon örülne neki, ha bevágnám, hogy nincs előtörténetem, mert nem emlékszem semmire. Találja ki ő az emlékezetvesztés körülményeit? Elméletileg azért van szükség előtörténetre, hogy a KM-ek megismerjék a karaktereket, és ezáltal élvezetesebbé tegyék magát a játékot. Mit tanácsoltok? Hogyan oldható meg egy amnéziás karakter előtörténete? Nem MAGUS játék lenne, éppen ezért szeretném a kalandozót ilyenre. Mert így meg tudom magyarázni a többieknek, hogy miért nem ismerem túl jól az adott világot. Valaki játszott már amnéziás karakterrel? Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm. Üdv: Aegnor
 3. Aegnor

  Dumaterem

  Sziasztok! A nyári "kiesés" után valamiért újra ellenállhatatlan késztetést érzek egy jó kis szerepjátékozásra. Az online kalandozás valamiért sehogy nem akar összejönni. Nincs elég ember. megfogadtam tanácsotokat, és felkerestem a mentálcsavar veboldalát és sikeresen be is regisztráltam (hasonló nicknévvel). Aztán hoztam a legjobb formám: Átnéztem a tagok listáját, és az egyik tag meglehetősen ismerősnek tűnt. Profilképe és keresztneve alapján eldöntöttem, hogy ismerem. Közben meg összetévesztettem egy kinézetre nagyon hasonló, nem túl közeli ismerősömmel. Hadd ne részletezzem, hogy megörültem, hogy nem kell a nulláról indulnom, és hogy legalább egy általam ismert emberke ezzel a "hobbival" foglalkozik. A boldogságtól elvakulva elkövettem a kalandozók egyik legnagyobb hibáját, meggondolatlanul cselekedtem. Írtam is neki egy üzenetet, meglehetősen ismerősi hangnemben, simán letegeztem. Valahogy így: "Szia, nem is tudtam, hogy te is szerepjátszással foglalkozol. , Tudod, én vagyok az, aki ****-tal szokott utazni, stb., stb." Gondolom, kész idiótának nézett, mert ilyen levelet nem mindennap kap az ember. Másnap aztán a sors által vezérelten (nem hiszek a véletlenekben) összetalálkoztam az utcán az említett ismerősömmel. Valahogy így játszódott le a párbeszéd: (mintha tegnap történt volna) Én: Szia, nem is tudtam, hogy benne vagy a Mentálcsavarban. Õ: Mi? ÉN (azt gondolván, nem hallotta): NEM IS TUDTAM? HOGY BENNE VAGY A MENTÁLCSAVARBAN. Õ: Te most miről beszélsz? ÉN (pókerarccal): Nem mond neked ez a név semmit? Õ: Nem. Miért, mi ez? ÉN: Semmi, semmi.... Nem tudod véletlen hány óra van? (ebben a helyzetben más nem jutott eszembe) Gondolom el tudjátok képzelni. Rövid ujjú ingben voltam, csuklómon a karórám, nem messze látótávolságra pedig a toronyóra. Nézett egyet, majd készségesen megmondta a helyes időt. Azóta messziről kerülöm a fickót, de gondolom, ez kölcsönös. A mentálcsavarról szerintem azonnal bannoltak, legalábbis semmi pénzért nem tudok belépni. Megértem őket. Először is szeretnék elnézést kérni attól a meg nem nevezett kalandozótól, akinek elküldtem említett levelemet. Már ha egyáltalán elolvasta, és nem dobta az egészet a kukába. Elnézést. Másodszor: Fogalmam nincs, hogyan tudnék újból közeledni a mentálcsavarhoz. Ez már nagyon régen kikívánkozott belőlem, de csak most tudtam rászánni magam a közzétételre. Hogy is van ez? Három hónapnál régebbi sérelmet már nem lehet büntetni? Üdv: Aegnor
 4. Aegnor

  Dumaterem

  Sziasztok! Lenne egy problémám. (Tudom, hogy nagyon off, hátha valaki tudja a megoldást). Az utóbbi időben észrevettem, hogy nem tudom megnyitni az lfg.hu-t. Más oldalakkal nincs probléma, csak ezzel az eggyel. Próbáltam több böngészővel is, de egyikkel sem sikerült. Próbáltam laptopon és asztali gépen is - sikertelenül. Nem tudom mi lehet a gond. Az viszont érdekes, hogy a laptop a kollégiumi nettel simán megnyitotta. Nem tudjátok, mi lehet a probléma?
 5. Hát igen, ízlések és pofonok. A WITCH-et még nem olvastam képregény formátumban, de máshogy sem. Viszont Deadpool nekem is nagy kedvencem. Nagyon nagy arc Tegnap Scylla hatására elfogott az olvasási láz, és átfutottam a Dungeons & Dragons IDW sorozatot. http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3405%3Adungeons-a-dragons&catid=15&Itemid=78 Általában itt szoktam képregényt olvasgatni.
 6. Sziasztok! Szerintem jó lenne egy képregényekkel foglakozó téma, hogy ne a többit rondítsuk össze kommenteinkkel. Bátorkodtam saját kezűleg létrehozni egyet. Szeretném megkérni hozzászólások áthelyezésének képességével rendelkező kalandozótársaim egyikét, hogy -amennyiben életben hagyják ezen témát - legyen szíves áthelyezni ide a filmek topicban lévő beszélgetést. Megértéseteket köszönöm! További szép napot!
 7. no problem Velem is előfordult már, csak én valahogy mindig a spanyol verzióba trafálok bele.
 8. pardon, ezt nem tudom elolvasni, mert arabul? van. Szerintem kellene nyitni egy képregényekről szóló fórumtémát. Mert ez a beszélgetés kezd nagyon eltávolodni a filmektől. UI: Bocs az egysoros kommentekért, de orvosolhatom a problémát.
 9. most jöttem rá igazán, mennyire szeretek képregényt olvasni
 10. köszi! én rozsomáknak drukkolok, de mindjárt meglátjuk
 11. Valaki kifejtené, hogy mi az a Nth, és hogy hol találkozhatunk vele. Most akkor van Adamantium, Uru, Vibranium, ez az Nth és még ki tudja mi. A kérdés csak az, hogy melyik a legerősebb. Egy kicsit kötekedni szeretnék a Wolverine filmekkel. Hogy tudták rozsomáknak/farkasnak beönteni az adamantium csontozatot? Mi lett a régi csontozatával, szépen elpárolgott? Hogy tudták megoldani, hogy a folyékony adamantium a csontozat formáját vegye fel, és ne össze-vissza follyon? Előtte szépen kicsontozták, a csontok helyére meg beöntötték a fémet? Honnan tudták, hogy így fog viselkedni az adamantium? Nem sokat kísérletezhettek vele, mert nem hiszem, hogy olyan sok volt nekik.
 12. Aegnor

  Dumaterem

  Sziasztok! Mi a véleményetek a GURPS-ról? Valaki játszott már a rendszerrel? Melyik verzió a jobb (a hármas, vagy a négyes)?
 13. Aegnor

  Dumaterem

  Köszönöm a gyors választ Megfogadtam a tanácsod, és nekiültem egy kicsit böngészni. A következőt találtam: http://carcosa.blog.hu/2011/10/12/narratrivia_4_tortenelmi_es_historizalo_szerepjatekok Valaki ismeri az itt felsorolt szerepjátékok akármelyikét? Van egy-két érdekes könyv, főleg az a jégkorszakos.
 14. Aegnor

  Dumaterem

  Sziasztok! Tudnátok mondani olyan szerepjátékokat, melyeket lehetséges a történelmi (lehetőleg középkori) Európa világában játszani? Egyáltalán van Ilyen? Az Ars Magica nevezetű valahogy túl bonyolultnak tűnik, szerintem kevés benne a kalandozás lehetősége, a játékosok inkább mágus céhük (nem jut eszembe a hivatalos neve) fejlesztésével lennének elfoglalva. (Ars Magicát kedvelők, kövezzetek meg). Persze lehet, hogy tévedek Nektek mik a véleményetek, tapasztalatotok az erről a játékról?
×
×
 • Új...