Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Saimon di Alver

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  25
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Saimon di Alver

 • Rang
  Felvilágosult földműves
 • Születésnap 1980/11/23

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Tűzvarázsló, Boszorkánymester
 • Mi a kedvenc regényed?
  Csepp és tenger
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  Ezt figyeljétek, lumazzuk!
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  SW d20; SR; Vampire
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  '94
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Csapat: DreamWalkers
  Egy ideje fix csapattal és mesélővel játszunk.

  Ha nagyon úgy érzi magát valaki, hogy szívesen kipróbálja az öreg rókák társaságát lehet róla szó, de közös csapatfelkiáltás szükségeltetik a vendégjátékhoz.

Legutóbbi látogatók

836 adatlap megtekintés
 1. JELEN! Akár a Halacskák 2.0 égisze alatt szívesen gyűjtenék, írnék alkasztot. Aztán tegyük ki ide a többi cikk mellé. Na, Rodrigó? /talán a közös munka feledteti az udvarház körüli fiaskót.. /
 2. Rodrigo, fején találtad azt a bizonyos szöget. Ugyan nekem már az ETK is újdonság volt a KKUK+HGB+PPL12+MTK után.. :), de tény azért, hogy se a d20, se az UTK nem adott akkorát, hogy MAGUS-t játszak/játszunk azzokkal a szabályrendszerekkel. Az egykor volt életút során átbeszéltük nem egyszer, hogy minél több rendszer motor, annál többfelé osztódó játékos közösség és igazán egy első sortól az utolsóig történő ETK rendszer javítás lenne az üdvös. Aztán hosszú kihagyás után új társaságban elkezdődött az, amit az emlékek olyan széppé varázsoltak.. :) "Ja, ezt nem így játsszuk", "Nem, nem kidobálós, hanem osztós" , "ha mindenki dobál, akkor az 1-es újradob k6-on, és a KM -1,-2, stb.-vel dob, ami lehet nagyobb.." Vagy eltölteni csomó időt, hogy minden fegyver értékét normál, épeszű értékre hozása után a köv játékban szembesülni azzal, hogy +/- 1 TÉ-n történő beszélgetés mennyire felesleges, mikor k100-on a társaságban van aki nem tud 85 alá dobni én meg szerencsés napokon akár 40 fölötti számot is dobok.. :) Szóval egy ETK javítás mekkora mértékű, amire még azt mondanátok, hogy EZ még a MAGUS? Pontosztás/kidobás? Hány képesség? Hányfokú képzettség? Kasztok+iskolák, amit itt ott alkasztnak hívtunk anno v.s. mindenki azt vesz fel amit jónak lát?
 3. Saimon di Alver

  Harcrendszerek

  Köszi! Akkor KÉ, TÉ, VÉ értékét is csökkenti az MGT. Az, hogy nem emelték ki, majd az újra kiadáskor javítandó. A rétegzésről még várok pár véleményt. Most még nem teljesen tiszta. Egy posztó vértre vett mellvérttel 4-es SFÉ-re lehet szert tenni. Mellvért SFÉ-je 3 Egy sodronyingre vett mellvérttel 4-es SFÉ.re lehet szert tenni. Mellvért SFÉ-je 1? Ha rápakolom a székre a mellvértet mennyi SP-t semlegesít a mellvért, ha rávágnak a székre (ott ahol takar a mellvért)? _ _ _ _ _ Ha úgy adódik van kedve valakinek kicsit rendet vágni vértezet kérdésben? Kis műhelymunka, esetleg egy oldalra kitett cikk formájában?
 4. Saimon di Alver

  Harcrendszerek

  Üdv! Egy új lovag karakterrel kapcsolatban kezdtem összeszedni a páncélokról szóló részeket. Bele is futottam pár kérdésbe, amiben kikérném a véleményeteket. MGT: (ETK 349.old.) Értéke levonódik az Ügyességből és a Gyorsaságból. Ez oké, ha páncélba van a karakter lassabb, ügyetlenebb. Kevesebb lesz a TÉ és a VÉ is. De mi van a KÉ-vel? Azt nem csökkenti a csökkentett Gyorsaság és Ügyesség? MGT/SFÉ: (ETK 349.old.) Hogyan számolandó az MGT/SFÉ abban az esetben, ha több réteg páncélt visel a karakter? Például egy posztóvértre (0/1) vett sodronying (1/3) végső értéke 1/3-lesz vagy 1/4? Ha a karakter igazán komoly csatára készül és magára szíjaz egy mellvértet (4/4), akkor mi az eredmény? Ugye csak törzs elöl és hátul esetre.. Mivel a mellvértet általában vastag ruhával vagy posztó vérttel hordják a 4/4-ben már benne van a posztó vért is? (új játékos társ így hallotta) Mondhatom azt, hogy a lovag teljes harci díszben törzs elől/hátul 8 SFÉ-vel, karon 4 SFÉ-vel fejen a mellvért anyagából való sisakkal 4 SFÉ-vel, térd felett 4 SFÉ-vel Térd alatt 0 SFÉ-vel rendelkezik? :D Mindezt úgy, hogy 5-ös MGT-vel számolva -10/-10 vondik le a TÉ-ből és a VÉ-ből is? ( az első kérdésre adott választól függően a KÉ-bőlis?) Köszi! Igen igen, mostanában jött szembe velem a Templomosok sorozat és a Hét királyság lovagjai... :-D
 5. Saimon di Alver

  Ynev Földrajza

  Sziasztok! A Viadomo kiegészítő lapozgatása kapcsán megint felmerült a kérdés, ami inkább csak amolyan műkedvelő társaságban kérdés igazán. Azt lehet tudni, hogy mi az oka a Salumion hegység vándorlásának? KKUK,ETK, ÚTK-ban még ÉK-DNY aztán egyszer csak É-D. Valami regény tanulsága alapján lett a mostani verzió? Illetve, ha már az egyetlen és bevehetetlen jelzők illetik az erődvárost felmerül a kérdés, hogy ork/kárni hadaknak nem ért volna meg 200 mérföldnyi kitérőt tenni, egyszerűen déli irányból megkerülni az egész hegységet? Illetve a nomádoknak így nyitott térség egészen Edorl/Predoc határáig.. KKUK 411.oldal Rúna 3/4 32. oldal Rúna 1/5 8.oldal ÚTK
 6. Saimon di Alver

  Bolk címere

  Még mindig kedves emlékeket idéz! Na és persze mutatja, hogy itt lenne az idő kiadni a javított Bolk és a Csillaglátók anyagot...
 7. Akkor ezt javították a KKUK-hoz képest. Ott SFÉ van. Át kell rágnom az ETK-k oda vissza 10x, mert a vegén kiderül, hogy eddig nem is "a M.A.G.U.S.T.-t" játszottunk..
 8. Üdv, végig futottam a különböző elméleteket és megoldásokat, de lehet, hogy az alapfeltételezést kéne kicsit körbe járni! Ha varázslatként használod, akkor 2 körig (8.Tsz -> 80Mp) 80E-s elemi erőt tudna a varázsló idézni aurába formázva. Minden 2E elemi erő pedig semlegesít 1 Sp-t. Ennek alapján maximum 2 körig tudna 40SFÉ-s védelmet biztosítani. Ha nyomban nekiáll a kinyeréshez/kisajtoláshoz mire letelik az aura időtartama akkor sem lesz képes 4-nél többször létrehozni.. Ha jelmágiát szeretnél használni, akkor a Pszi transzban végzett művelet során a 80Mp-ből lejön a Mágikus arura 33Mp-ja. Így magára az elemi erőre marad 47Mp-od ami a fenti Elemi erő - Sp semlegesítő/SFÉ szabály alapján 23SFÉ. Ami nem kicsi, de mégse 47... És azonnal javítom magam, mert az ETK 296.oldalán 1:1 átváltás van.. Ó boldog KKUK!! 206.oldal 1:2 arány... Amúgy érdemes összevetni a Mp igényeket a jelmágiával készült varázstárgyak között leírt Védőköpennyel. ETK 396. oldal. Ott 1 SFÉ-ért 30Mp-ot "fizet" a varázsló. De, ha mindezt egy pajzsra rója fel, akkor már 5 SFÉ-t ér 30Mp... Ebbe most ne menjünk bele, mert ugye a pajzs +VÉ-t ad a harcrendszer szerint... Összességében azt mondom, hogy majd a KM tudja... @Magyar Gergely: csak kéne már az a jegyzetekkel teli javított kiadás...
 9. Saimon di Alver

  Erdőpille

  A kezdeményezés, hogy a játékos kipróbáljon 1-1 Yneven előforduló értelmest fajt a kalandokban nekem megér 3 csillagot. Én használni fogom saját kalandban, de az alábbi módosítások után: elvetem az elf kapcsolatot nem lesznek pille megapoliszok nem szinthez lesz kötve a jelképes Fp növekedés/csökkenés, hanem életkori kategóriához nem lesz kaszt, de lesz egy képzettség lista, amiből pl. életkori kategória váltáskor válogathat + tuti biztos lesznek tiltott képzettségek, amit soha nem vehet fel. mágia, főként varázslói elképzelhetetlen, de a tanulható képzettségek közé 1-1 KP-ért felvehető misztikus képességen lehet elgondolkodok (1-3Mp, 1E, napi 1-3 alkalom) az erő nem -5 módosítóval, hanem maximum értékkel fog szerepelni ~4 körül (kb. 2-3 kilót fel tud emelni) a fegyvereik értékeit a "fogpiszkáló"/varrótű szintjére fogom csökkenteni max. SP: ~1, ÉP-t csak kivételes esetekben okozhatnának Az elfogadottságukról: mindenki csak egy különleges háziállatnak tekintene rájuk, az elvetemültebbek kalitkába tennék ki az asztalukra. A ragadozó madarak, macskák, kutyák, patkányok stb. életveszélyes ellenfeleket jelentenek nekik... Ha valaki így is bevállalja, akkor valószínűleg a játék öröme miatt tenné és igaz ami igaz, ilyen JK-nak öröm a mesélés.
 10. Saimon di Alver

  A mutánsok

  Üdv, csak egy két kiragadott dolog, ami miatt nálam csak 1 csillagot ér, vagyis nem. Ne haragudj, de ez annyira MAGUS idegen, hogy nem megyek bele részletekbe. Se a világba, se a mágia kidolgozott részeibe nem illik bele. A fejvadászokról talán érdemes lenne megfontolni a MAGUS-ban számos helyen megjelent és kitárgyalt kötöttségeket, mielőtt leírásra kerül, hogy ha van valaki akinek tetszik a mutáns hentelés fogja magát és átigazol egy másik klánba.. : ) Megvan az a kép, mikor a 15+ szintű 13.-as féle mutáns épp tűzfellegeket próbál idézni a város fölé? Hősünk ekkor odalép és elfújja a mutáns mellett égő mécsest... Szóval a lelkesedés dicséretes, de ez a koncepció nálam sosem fog játszani mesében.
 11. Helyzet jelentés: Amber géptávolisága még nem múlt el. Sajnos még nem olvasta az üzenetem. Antali Augusztus vége előtt nem fog ráérni, de aztán lenne kedve. Szóval úgy állunk, ha Bűvdudás szert tesz egy skype képes kamera+mikrofonra, akkor 2 JK vágna bele biztosan a kalandba. Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz... ..bár ezt az indulást elnézve, legalább egy új Világnak kell születnie. No, én azért nem adom fel, szétnézek LFG-n, hátha onnan akad 1-2 vállalkozó kedvű játékos. D.
 12. Lassatok,rajtam mulik.; irzam Ambernek. Ha Antail is kotelnek all,akkor mar harom jk lenne Hulla km keze alatt. Buvdudas:valami nagyon alap usb kamera & mike-ot fel tudok ajanlani a nemes czel erdekeben. ; )
 13. ...ok, kezdem érteni, hogy négy éve miért nem indult el a kaland.
 14. Értem. Ebben az esetben feltenném a 4 éves kérdést. : ) "Hulla, ha jol ertem magadra vallaltad a meselo szerepet, ugye? " Igen válasz esetén, a NYT után egy kis kikapcsolódásként, akár keríthetünk más bátor lelkű vállalkozó szellemeket kalandozós berkekből. 3-4 játékos csak összejön. Úgy vélem egy ilyen mesélő, mint te Hulla, játékrendszertől, világtól függetlenül egyféle garancia a jó hangulatú játékra... (na az én a puncsolásom már meg is volt. )
 15. Sziasztok! Azóta megvolt az első játék? Esetleg van már azóta összeszokott csapat? Be lehet még férni? Itt van a polcon a megjelenéstől és szívesen tennék vele én is egy próbát. Előre is köszi! D.
×
×
 • Új...