Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Saimon di Alver

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  15
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Saimon di Alver

 • Rang
  Felvilágosult földműves
 • Születésnap 1980-11-23

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Tűzvarázsló, Boszorkánymester
 • Mi a kedvenc regényed?
  Csepp és tenger
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  Ezt figyeljétek, lumazzuk!
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  SW d20; SR; Vampire
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  '94
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Csapat: DreamWalkers
  Egy ideje fix csapattal és mesélővel játszunk.

  Ha nagyon úgy érzi magát valaki, hogy szívesen kipróbálja az öreg rókák társaságát lehet róla szó, de közös csapatfelkiáltás szükségeltetik a vendégjátékhoz.

Legutóbbi látogatók

394 adatlap megtekintés
 1. Helvéczia pikareszk szerepjáték

  Helyzet jelentés: Amber géptávolisága még nem múlt el. Sajnos még nem olvasta az üzenetem. Antali Augusztus vége előtt nem fog ráérni, de aztán lenne kedve. Szóval úgy állunk, ha Bűvdudás szert tesz egy skype képes kamera+mikrofonra, akkor 2 JK vágna bele biztosan a kalandba. Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz... ..bár ezt az indulást elnézve, legalább egy új Világnak kell születnie. No, én azért nem adom fel, szétnézek LFG-n, hátha onnan akad 1-2 vállalkozó kedvű játékos. D.
 2. Helvéczia pikareszk szerepjáték

  Lassatok,rajtam mulik.; irzam Ambernek. Ha Antail is kotelnek all,akkor mar harom jk lenne Hulla km keze alatt. Buvdudas:valami nagyon alap usb kamera & mike-ot fel tudok ajanlani a nemes czel erdekeben. ; )
 3. Helvéczia pikareszk szerepjáték

  ...ok, kezdem érteni, hogy négy éve miért nem indult el a kaland.
 4. Helvéczia pikareszk szerepjáték

  Értem. Ebben az esetben feltenném a 4 éves kérdést. : ) "Hulla, ha jol ertem magadra vallaltad a meselo szerepet, ugye? " Igen válasz esetén, a NYT után egy kis kikapcsolódásként, akár keríthetünk más bátor lelkű vállalkozó szellemeket kalandozós berkekből. 3-4 játékos csak összejön. Úgy vélem egy ilyen mesélő, mint te Hulla, játékrendszertől, világtól függetlenül egyféle garancia a jó hangulatú játékra... (na az én a puncsolásom már meg is volt. )
 5. Helvéczia pikareszk szerepjáték

  Sziasztok! Azóta megvolt az első játék? Esetleg van már azóta összeszokott csapat? Be lehet még férni? Itt van a polcon a megjelenéstől és szívesen tennék vele én is egy próbát. Előre is köszi! D.
 6. el Grideh, a Tükör

  Üdv! Igyekeztem elképzelni ezt a technikát, de csúnyán felsültem . : ) A mindenben lemásolja / tükör zavar össze kicsit. Egy egyszerű példában, ha egymással szemben állunk és igyekszik a támadó egy jobb csapottat bevinni fejre, akkor a tükör technika alkalmazója szintén egy jobb csapottal próbálkozik vagy, mintha a támadó tükörképe lenne, ő a bal kezével igyekszik ugyan ezt a támadást imitálni? Előbbi esetben az eredmény jobb esetben egy páros találat az arcokon, reális esetben KÉ(a támadóé), TÉ-VÉ függvénye szerint sikeres/sikertelen találat, visszatámadás nélkül(?). A tükrös elgondolás (jobb-bal kéz) meg két összeütköző ököl lehet az eredmény, ahol valljuk meg gladiátorok, barbárok, kemény harcosok örömmel kapnak az alkalmon, hogy összeüssenek ilyen módon. : ) A másik dolog, ami szintén nem jött le, hogy ha a nem elvezetés a módszer lényege, akkor puszta kézzel minként lehet egy buzogány ellen bármit is kezdeni? : ) Végül a gyakorlati alkalmazás milyen viszonyban van az ökölharccal és a tényleges harcművészettel? Az ökölharc is pusztakezes technika, de egyszerűbb leutánozni. (mondjull 3Kp - 9Kp ezt még fedi is), de mi a helyzet a harcművészettel? Azokról az évekig gyakorolt mozdulatsorokról, amikért a harcművészek harcművészek. Azt is le tudja utánozni a tükör alkalmazója? Lehet, hogy minden le van írva, csak ebben a melegben 2. nekifutásra se állt össze az agyamban. Üdv, SdA
 7. Csapatnevek

  Hamár megszólítottak a cikkben. : ) Nálunk a kalandozó csapat neve a lejátszott előtörténet szerint lett meg. Ez nem volt azonos a játékszervezési praktikum szerint a játékos csapat FB oldalának nevével. Ha versenyre mentünk, ez utóbbit a került leadásra. A nagybetűs kalandozó csapat minden bizonnyal kiérdemel egy nevet, de többnyire nálunk nem a tipikus világcsavargó, senkihez nem kötődő, kincsvadász kalandozók mennek.. De ettől függetlenül tényleg van olyan csapatnév, ami 30+ korban inkább kínos mosolygásra, mint jó viccen való nevetésre sarkall minket is 1-1 rendezvényen.
 8. Ősmagyar fantasy

  Halihó Samil! Hogy állsz a forrásanyag gyűjtéssel/feldolgozással? Valami teljesen új szerepjátékba vágod a bicskádat vagy megtaláltad a helyét Ynev-en a MAGUS rendszerében (etk)? Utóbbi esetén szívesen értekeznék egyet, mert van egy két ötletem, infóm amit szívesen látnék egy ynevi lovasnomád nép szokásai között.
 9. Ősmagyar fantasy

  Halihó! Ha regényeken keresel ezeket ajánlanám a figyelmedbe: Benkő László: Honfoglalás-trilógia, Viharlovasok, Tatárjárás-trilóga Herczeg Ferenc: Pogányok Ezekben bőséggel lehet találni olyan információt, amit az MG által is említett példákon túl, némi finomhangolással akár Ilanor ősibb hitvilágához is nagyszerűen be lehet illeszteni. Üdv!
 10. Próba és ellenpróba

  Halihó! egy kicsit talán rendszer idegen, de házi körülmények között kiválóan használható az ellenpróba helyett a "verseny". A cikkben említett példa ezek szerint úgy nézne ki, hogy a felek (őr és a gladiátor) a saját Erő tulajdonságuk értékéhez dobnak k10-el. Akinek nagyobb az értéke az nyert. A módszer finomítása, hogy a KM (nálunk a csapat egyhangú véleménye) figyelembe vehet vonatkozó képzettségeket a szintjüktől függő értékkel. Af esetén +1, Mf esetén +3. Ebben az esetben pl. birkózást szoktuk figyelembe venni. Az alkalmazás tipikus esete, mikor az akció pörgős menetének megőrzése a cél. Nincs KÉ, TÉ, VÉ... csak egy szimpla dobás és összeadás. : ) SdiA
 11. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Szia Daru! Sajnos majd mindenben osztom a véleményed. Én is húztam halasztottam a VII. rész megnézését, hogy megmaradjon valami remény, hogy ez még lehet Az, ez még SW, de mikor decemberben a virslis zacskó is SW reklámban pompázott már lehetett tudni, hogy ennek annyi. Az, hogy kidobták az eddigi SW univerzum történetet, már kellően rányomta a pecsétjét a hangulatra. Átlag 10 percenként szisszentem fel "az ezt most miért kellett?" kíséretében., de mikor barátnőm, nulla azaz 0 SW ismerettel is azt találta mondani, "hát ez hülyeség így, tök értelmetlen" na az feltette az ire a pontot. : ) BB-8, mint aki hoz valamit a filmen. Ha R2D2 asztrodroid és egészen az R9-es szériáig koppra ugyan azt a formát hozzák akkor mi ez a BB-8-as izé? Ami dorombol, meg szomorúan lehajtja a fejét.. csupa állati/emberi érzelmi reakciók. Szent tervező, hát miért nem nyom valaki egy reset-et a kis lüke droidon? Igen, tudodm, hogy a SW rpg szerint is lehet droiddal játszani, szóval akár egy teljes értékű karakter is lehetne a moziban, de tényleg?? A rendszert ismerőknek eddig is fájó pont volt az idő kezelése. Ezt most valami olyan szinten nem vették számításba, hogy alap kérdéseket a történet szálban vág arcon. Vagy tényleg egy 5perces társalgás ideje alatt vannak a hipertérben, vagy tényleg annyira nem jutnak el x nap alatt, hogy sor kerüljön a "Te tulajdon képen miért is szöktél meg a rendtől? -válasz" beszélgetés megtörténjen. Vagy itt már annyira kemény a történet, hogy az első bevetésen lévő rohamosztagos annyi szörnyűséget látott, hogy inkább lelépett? Mert valójában technikus volt, nem is rohamosztagos. Vagy ez egy vicc akart lenni? A gyért űrcsata és ellenállás bázist már említetted... kb. 5-6 X-wing kilövése után: " Elvesztettük a flottánk felét!" Aha.. Olyan kérdéseket, hogy de mi van az új köztársasággal, nekik nincs flottájuk? Már fel se kell tenni... Az milyen, hogy az Erőbe egyensúlyt hozó Luke nem bírta lenyomni a teszetosza lapátfülű unokaöccsét, akit egy sivatag bolygón élő roncs kurkász tinilány az első küzdelemben egy számára tök ismeretlen fegyverrel majdnem legyőz? Aha.. Talán ennyi is elég, DE megmaradt nekünk a d6 / d20 rendszere kijött SW RPG! : ) És talán annyira jó a film, hogy ezek után a KM már nem mondhatja, hogy nem állhatok be renegát birodalmi rohamosztagossal. : ) Üdv, SdiA
 12. Szia, 

  aktuális még a MAGUS csapatkeresés?

  ÜDv,

  D.

  1. Henté

   Henté

   Helló!

   Igen, jó lenne becsatlakozni valahová.
   És bocs hogy csak most reagálok, de a felújítások alatt meg is feledkeztem az oldalról.

   Üdv: H.

 13. Bolk és a Csillaglátók varázslórend

  Üdv! Majd egy év után szeretném az első kiadásban bent maradt hibákat javítani. Esetleg van azóta játéktapasztalat? Ha minden jól megy, a második kiadás alkalmából egyúttal kalandmodul és 2-3 Bolkhoz köthető NPC leírással fog bővülni az anyag. Üdv!
 14. Új és újabb MAGUS rendszerek

  Lehet, hogy a korral jár, mert ugyan annyiszor hallom, olvasom, hogy hibás, nem jó, egyenesen sz@r az ETK, de nem jut eszembe miért is az. :) Tényként dobálózunk vele, de jól jönne egy lista, amit ki tudja, talán egyszer fel lehet használni egy leporolt, összefésült rendszerhez. Bizonyára embere válogatja, de ti tényleg ismertek olyan embert, aki egy jó mesélőt, egy remek csapatot otthagy csak a játékrendszer miatt??
 15. Caedon Gyöngyei

  Egy igazi gyöngyszem! :-) Pár apró észrevétel, remélve, hogy Mazsi is olvassa a fórumot: Pszi nem pszi: elég sok olyan harcos iskola van, ahol 1.Tsz-en megkapják a pszi Af-et (Alborn Csillaga,Kardmesterek, Lángőrök,Yllinor-ban ugye mindenki..),de mégis alig (van ilyen?) hallani olyat, hogy valaki nem dobta meg a 12-őt és ezekből az iskolákból pszi nélkül jött. Érdekes lenne megtudni, hogy milyen arány az elsőre kidobott és pl. 135 pontot osztók között. Technikailag lehetséges, hogy nem jön ki, de mint KM nem engednéd meg a JK-nak, hogy dobjon egy új sorozatot, ha történetesen nem osztós játékot kezdtek? :-) MG: Igaz nincs leírva, de el lehet úgy képzelni, hogy az iskola belé neveli az itt tanulókba a legendás történetek, hősök, csaták iránti fogékonyságot? Ezért a későbbiekben, 5.Tsz-re hallott már annyit, hogy megkapja a Legenda ismert Af-et? Lehet, hogy jól fog még jönni, és nagyon fogom szeretni, de 10/+10Kp mellé nem sok kicsit a Pszi Af és a fegyverhasználat Mf 1.Tsz-re? Hangulati elemek, abszolút csak a tisztánlátás miatt említem! :-) -Nekem úgy adná magát egy caedoni városőr tiszten egy szép mellvért és egy címer csattal összefogott vörös köpeny... Ha a Gyöngyben végzett akkor legyen elég gazdag, hogy abitból vegyen magának? :-) (csak -2 MGT) - Nem túl nagy a közepes pajzs egy fürgeséget oktató harcmodorhoz? - Illik a tőrkarhoz a kis pajzs? A fentieket feloldva el lehet úgy képzelni, hogy az iskola alapvetően kiegyensúlyozott kardos-közepes pajzsos harcmodort oktat. Lándzsavívással. Ezt fel tudják használni a városőr tisztnek készülők és az "egyszerűbb" nemesi harcosok is. De mivel az iskola tudományos/művészeti képzése a térségben jó hírnévnek örvend, igény volt a fenti technikán kívül egy könnyebb "nemesibb" irányvonalra is. Így került be a képbe a tőrkard oktatás. A nem pajzshasználatra nem fordított Kp-k mehetnének a felsorolt tudományos esetleg művészi-világi (tánc) képzettségre is. A növendékek együtt tanulják a tudományos, művészeti dolgokat, de más oktatóhoz járnak fegyveres harcot tanulni. " A lándzsát meg édes fiam tanuld meg használni, mert nem minden vadászatnál lesznek ott apád íjászai, hogy holmi sünt csináljanak a rád támadó vadkanból!" Az NJK-JK átmenetet külön köszönöm nevében is! :D
×