Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Recommended Posts

Üdv Kalandozók!

Napok óta keresek egy kiegészítő cikket, mely a tolvajok mágiájáról szól. Az elmúlt hetekben olvastam valahol az interneten, de nem tudom, melyik oldalon, milyen topic alatt. Ebben leírja a cikk szerzője, hogy a tolvaj zárat tud nyitni, meg talán csendesebben is tud mozogni a különböző varázslatokkal. Nincs sok varázslat leírva, de érdekes és nem találom sehol.

Ha tudnátok segíteni abban, hogy hol tudom fellelni, azt nagyon megköszönném!

Köszönettel: Pirate

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

a témát áthelyeztem a Karakterek, Fajok, Mágia alá, mert ide tartozik.

Az oldal kiegészítői közt én sem találtam ilyet, MagyarGergely gyűjteményében azonban lehet, hogy helyet kapott ez a kiegészítő.

Pár kérdésem megválaszolásával azért jócskán szűkíthetnéd a keresési feltételeket:

- Valami spontán szöveg (fórum, chat, facebook-hozzászólás), vagy szerkesztett anyag (doc, pdf) formájában olvastad?

- Friss anyagnak tűnt, vagy régebbinek? (Ha pl. spontán, jobb eséllyel friss, ha szerkesztett, lehetett datálva)

- Első törvénykönyvhöz íródott, vagy valamilyen más rendszerhez?

- Nem jut esetleg eszedbe valami egyedi szó-szóösszetétel, amit nem nagyon olvastál még másutt? (Teszem azt egy mágia neve, vagy valami kicsit kitekert szóösszetétel)

Szép napot,

Link a hozzászóláshoz

Üdv és köszönöm a gyors visszajelzést!

Válaszolva a kérdéseidre:

- Nem spontán szöveg volt, meg volt szerkesztve, szépen elővezetve, pontosan leírva minden. Megnevezve a varázslat, annak Mana igénye, hatása, stb... Az anyag azt hiszem word doksi volt, de nem merek rá megesküdni.

- Régebbi volt, már olvastam ezelőtt is, nem újkeletű 1-2 hónapos. Sajnos akkor elfelejtettem elmenteni.

- Úgy emlékszem, hogy az Első Törvénykönyv rendszeréhez illeszkedett.

- Szóösszetétel? Talán az egyik varázslat neve az volt, hogy Csodálatos, Mennyei, Várva várt vagy Fantasztikus Kattanás, utalva a tolvaj zárnyitó varázslatára. Lehet, hogy a kattanás szó helyett is más volt, de mindenképp a zárnyitásra utalt.

Pirate

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Megtaláltam, köszönöm a rávezetést! Rúna III. évfolyam 4. szám A Taba el-Ibara tolvajairól Gazsi & Ricco tollából. Itt vannak felsorolva a varázslatok és az általam említettnek a neve az Örömteli kattanás! Magyar Gergely Rúna 3 nevű doksijában is megvan! Még egyszer köszönöm!

További szép napot!

Pirate

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

Elolvastam a mágiákat, és egészen érdekesek. A megkötések (legalább 5.TSZ, 17-es Intelligencia, 15-ös Asztrál és Akaraterő) elég szigorúak ahhoz, hogy tényleg elég kevés ibarai tolvajklántagnak legyen a birtokában. Ráadásul a legtöbb ilyen varázslat -nevezzük inkább trükköknek őket- olyan, amit mágia nélkül is, a megfelelő eszközök segítségével létre lehet hozni. Így ez csak egyfajta meggyorsítása/megkönnyítése a dolgoknak. Az pedig, hogy képzettség-pontokkal van egyensúlyban tartva a dolog már kifejezetten nehézzé teszi a mágiák megtanulását, olyan biztos nem lesz, aki mindet ismeri.

Próbáltam kiszúrni a tápszagúakat köztük, de pl. ami egy körre megnyitja a falat (ez a legerősebb), az 18 Mp-ba kerül, amihez legalább 10. szintű tolvajnak kell lenni (max 18as Intelligencia, így 5. szinttől szinteként 3 mp), arról nem is beszélve, hogy 54(!!!) Képzettség-pontba kerül, tehát más dolgokban meglehetős hátrányba kerül a tolvaj... Ilyen sok képzettségpontért már "rendes mágiahasználatot" is tanulhat, ami hasonló hatalommal ruházza fel őt...

Szóval szerintem ez egy klassz kis cikk, és a játékegyensúlyt sem rúgja fel - ami sok megjelent "új varázslatos" cikkről nem mondható el... Egy-egy egyszerű trükk (teszem azt bűz keltése, ami megzavar mindenkit a környéken) persze már "olcsón" megtanulható (1 mp, tehát 3 kp), de ehhez elég egy befőttes üvegbe zárt rothasztott hal is... :)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...