Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók - TT2014


Recommended Posts

Remek három napon vagyok túl!

Kezdve, azzal hogy Antaillal átsétáltunk Zircről Vinyére a Cuha patak festői szépségű völgyében. Gondoltam, hogy szép, de hogy ennyire! Na és az élmény. A patakon való többszöri átkelés, mely elsőre nem tűnik problémásnak, de az izgő-mozgó, lefagyott lépőköveken, és fatörzseken való átbotorkálás azért elég izgalmassá teszi az élményt. Remélem jövőre is lesz olyan jó idő, hogy ismételhessek.

Na és a tábor! Remek volt végre egy jót játszani. Ebben nagyszerű partnerek voltak a játékos társaim (Lord Nova és Lozartan) és a KM is (CS). A kaland külön dicséretet érdemel, mert annak ellenére, hogy könnyed, laza keretek között mozgott, még is roppant izgalmasra sikeredett. A KM nagyon jó érzéssel adagolta a komplikációkat. Mikor már azt hittük, hogy egyenesben vagyunk, és uraljuk a modult, akkor mindig jött valami fordulat, ami nem csak a modulmegoldásba hozott meglepetést, de szerepjátékos oldalról is morális "drámát" gerjesztett (és ennek élvezetes kijátszásáért külön köszönet a csapattársaknak). Ez a folytonos feszültség (jó értelembe véve!) végig húzta a csapatot történeten. Nos, mit tehetnék hozzá? Így kell ezt csinálni! :) Köszönöm az élményt a modulíróknak és a KM-nek! Még több ilyet! Semmi nagy hű-hó, csak a kaland!

A koszt mellett nem lehet elmenni szó nélkül! Ezen a télen is rendkívül remek ételekkel örvendeztetett meg minket a vendéglátónk. A házi készítésű lekvárok, pástétomok... a mindig elég mennyiségű kaja teljes mértékben levette a vállamról az élelmezés gondjait. Egy pillanatig sem gondolom, hogy feleslegesen fizettem be kajára. Kifogástalan volt!

Ami a szállást illeti, bízom benne, hogy jövőre a fűtésre egy kicsit rágyúrhatnak. Nem volt vészes, de lehetett volna kicsit komfortosabb is hőérzetünk.

Meg kell említenem, hogy a Kalandozok.hu történetének(történelmének?) legviccesebb díjátadóját élhettem meg! Azt hiszem, a végére már könnyeimmel küzdöttem a nevetés miatt. :D Köszi! Nagy volt!

Örültem, hogy találkoztam a sok külhonba szakadt társunkkal. Jó lett volna mindenkivel többet dumálni, de ennyire futotta. Érdekes volt kipróbálni a Firefly társasjátékot! Köszi Scylla! Követelem a folytatást! :D

Szeretném, ha jövőre kevesebb alkalmazott kötszert látnék a táborban, és ezúton kívánok minden hősies küzdelemben megsérül kalandozótársamnak gyors felépülést, és további balesetmentes közlekedést!

Link a hozzászóláshoz

Első nap

05:45. Nem kapott el a rendőr. Hazaérek.

10:00. Maténak most kéne megérkeznie a megbeszéltek szerint. Most már felkelek az ágyból, így 3-4 óra alvás és az előtáborozós, reggelhatkorhazaérős este után.

10:45. Maténak 45 perce kellett volna megérkeznie. Akkor összepakolom a cuccot, mit viszek táborba.

11:10. Cuccok összepakolva. Most már csak ráírok Matére, hogy hol a retekben van.

11:12. Válasz: "virágokat locsolok, és megyünk". Ahh. Összeállt a kép. Most már értem a tavaly szilveszteri facebook-os coming-out-ot.

11:45. Mate és Johnny megérkezik 105 perces késéssel. Korábbi évekhez képest ez egész jó idő.

12:30. Elhagyjuk a fővárost.

14:30. Érkezés Vinyére. CS velkám-pálinkája felmengeti az út során kihűlt szervezetem.

16.00. Palacsinta-torta!

17.00. Tábornyitó

19.00. Disznó vs. Disznó. Győztes: Disznó. A vesztes Disznó eltűnik az erdőben. 3-4 kalandozó a győri ügyeleten találkozik és színjátszókörözik a vészhelyzetes dokikkal.

20.00. A táborozók első megismerkedtetése és felmelegítése a Tűzgolyóval. Unsztolásomra nagy nehezen Johnny is iszik egyet, pedig állítása szerint ő aztán sosem fogyaszt rövidet.

04.00. Hajnalig beszélgetés új és régi kalandozókkal, barátokkal.

Második nap

08.00. Ébresztő, reggeli, fireball.

De. Modul első ciklus, KM barátkoztatása, területek körbepisilése. Rohadt amundok. KM megijeszt minket.

Du. Modul második ciklus, megbízó lepattintása, küldetés otthagyása, medálnak mégiscsak megszerzése. Megijesztjük a KM-et.

20.00. Bang!

21.00. Körbemászkálás, beszélgetés, fireball.

01.30. Megbeszélgetés, amíg KM-szobából ki-nem-dobás.

Harmadik nap

08.00. Ébresztő, reggeli, fireball.

De. Modul harmadik ciklus, káosz, nyer az ego.

Du. Modul negyedik ciklus, Nagyember darál, Kisember magához tér, Cicafijút kiütik, majd bélgombolyaggal játszik, Kukac "arelkedik", dupla-nulla (JK vs JK), fireball, modul túlélése.

20.00. Beszélgetések. Pálinka, fireball. Fireball, pálinka.

22.00. Eredményhirdetés, megérdemelt gratula a legjobb szerepjátékosoknak és csapatoknak.

23.00. Fireball. Johnny a hatodikat issza a tábor alatt, de ki számolja.

23.30. A műanyag láncfűrésszel Cz golyóinak ledarálása.

03.30. Hosszas elemzése az modulnak és az világmindenségnek Dr. Mogács, izé, Syrand Caldern előadásában.

Negyedik nap

08.00. Ébresztő, reggeli, gyomorégés.

10.00. Összekaparódás, utolsó beszélgetések, elköszönések, takarítás, egerek elzavarása.

11.30. Indulás.

A modulról dióhéjban: nekem már kicsit sok volt a sivatagos kalandokból az elmúlt években, de ez csak egyéni rinya, azért hozta a szintet. Úgy érzem, tudtunk egy jót és élvezeteset játszani, úgyhogy köszönöm a modulíróknak, Frosty-nak, aki a kalandmesterünk volt, és főképp a csapatomnak.

Összességében jó tábor volt, jó kaja, jó díjazási rendszer (én nem ilyenre szavaztam, de úgy láttam, hogy a többségnek tetszett, tehát jó!), kicsit hideg (szervező urak legközelebb igazán elintézhetnék, hogy a tábor egész ideje alatt +10-15 C fok legyen, de az a szép hó, ami most volt, szintén legyen! ;)). És jövőre kevesebb balesetet. :)

Találkozunk nyáron!

Link a hozzászóláshoz

Első táborozóként vegyes izgalommal és kíváncsisággal ültem be Mate mellé az autóba, mivel körülbelül 15 éves szerepjátékos múltam ellenére ilyen programban még nem volt részem (hogy Mate mellé ülhettem :D ). Útban az ynevi térkapuhoz, amit Vinyén nyitottak a hozzáértők, még felvettük TAO-t, aki meglepően nyugodtan fogadta a majdnem két órás késésünket. A fővárosi forgalom, nyilvánvalóan. :)

Átlépve a térkapun egy fákkal körbevett, festői szépségű tájra érkeztünk, a manát szinte kézzel lehetett fogni, bár ebben szerepe lehetett az elfogyasztott italoknak is, de erről majd később. :)

Az első néhány órában a szobafoglalás és a játékostársakkal való ismerkedés volt terítéken, miközben lelkesen dobáltam az intelligencia próbákat, hogy a sok új arcot legalább részben memorizálni tudjam. A megnyitót követően ígéretet tettem TAO-nak, hogy bár nem iszom töményet, az általa kínált Fireball névre keresztelt - mint később kiderült, nagyon ízletes - fahéjas, csípős whiskyt meg fogom kóstolni. Az este folyamán megkaptam azt is, hogy még "táborszűz" vagyok, de férfi mivoltomat tekintve talán úgy fogalmazhatnék, nem estem még át a "tábor-tűzkeresztségen", amire viszont tökéletes lehetőséget kínált a Fireball (bocsi a gyenge szóviccért). :)

Az első játéknapon belevágtunk a kalandba, az elszánt zsoldoscsapat egy számára már ismerős tájon tevékenykedett, de mikor rájöttek, hogy a szálak olyan magasra futnak, amihez ők már kevesek, akkor merőben más utat választottak, mint arra bárki is számított volna, ezzel megizzasztva Frostyt, az egyénként nagyon lelkes kalandmesterünket. Az első nap estéjén ismét a társasági programoké volt a főszerep, ahol megtanultam a BANG! nevű kártyajátékkal játszani és értékelni a texasi italokat (legalábbis egyet).

A második napon a kalandban történt egy fordulópont, ahol csapatunk ismét úgy gondolta itt még van tennivalója kalandozóinknak, így igen izgalmas befejezést követően megoldották a rájuk váró nehézségeket. Azért a történésekbe belekerült egy JK vs. JK dupla nulla is, erre természetes hogy inni kellett egy Fireballt, a feszültséget oldandó. :) Az eredményhirdetést követően ismételten a közösségi programoké (túlnyomó részben beszélgetés és iszogatás) volt a főszerep, de ahogy néztem, a jelenlévőknek ez ellen nem sok kifogása volt. :)

Az ellátásban külön kiemelném az étkeztetést, mert ilyen finom és változatos étrenddel ritkán találkoztam. Minden napra jutott valami házilag készített finomság, ami nem csak nekem, de ahogy néztem, a többieknek is magasan elnyerte a tetszését. Soha ennél rosszabbat!

Összességében én pozitív élményekkel zártam a tábort, jó volt végre olyan helyen lennem, ahol nem néznek rám furcsán ha előveszek egy pentagrammás könyvet, vagy azt mondom, hogy Darton legyen veled! :) Külön meg szeretném köszönni a szervezőknek, hogy ennyi energiát szántak az esemény megvalósítására, a kalandmestereknek a munkáját és a csapatomnak, hogy egy izgalmas és tartalmas két napot tölthettem velük Yneven.

Ha az Égiek is úgy akarják, találkozunk nyáron! :)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Azzal kezdem, amivel akár összefoglalhatnám egy mondatban is a következőket: az idei Téli Tábor nagyon jól sikerült, végre olyan volt, amiért - legalább is én - szerepjáték táborokba járok. Sok és jó játék, beszélgetések, szervezés.

Nade azért akit érdekel, annak részletesebben:

A szállás olyan volt, mint tavaly, bár én a felújított KM szobát élvezhettem. Persze nem négy csillagos, külön vidámságot okozott az egérrel folytatott küzdelem - bár végül is az egyik wasabis kesudiót csak megette - hacsak nem Bigi vette orvul magához:-P - végül is győztünk! Valóban nem volt túl meleg, de ebben jó aludni, és azért télen nem biztos, hogy egy szál pólóban kell ücsörögni a szobában. Az ellátás azonban mindenért kárpótol, idén is kiváló, házias, kedves kiszolgálású, bőséges és finom (!) ételt kaptunk: legjobb példa az utolsó nap vacsora: annyit zabáltunk ebédre, hogy többünk nem ment, és nem éreztük meg.

A közösség idén is jó volt, a Téli Táborra mindig is jellemző volt a családias jelleg. Bár a mesélés hosszúra nyúlt, pontosabban volt rá elég idő, mert nyúlni nemigen engedték, - szerintem külön MG mesélés korlátozó bizottság alakult a háttérben :? - azért jutott idő egy kis Bang-re, és bealvásig tartó beszélgetésre, ahol többek között Mate-tól megtudhattuk, idén (is) mi volt rossz. :pajti: Külön érdekesség volt az - egér okozta izgalmak közepette - kitöltött kvíz-kontroll is: megerősítést nyert, hogy az a kérdés, aminek megválaszolását a kérdés írója is elrontja, jogosan került a Hősies kategóriába.:-P

A modul bár nem könnyen mesélhető, mégis szenzációs volt, kicsit vissza az alapokhoz hangulatot ébresztett a MAGUS kezdeti időszakát eszünkbe juttató Manifesztáció körül forgó kaland, ezt mégsem tette szóvá senki, hiszen úgy láttam, minden csapat élvezte azt. Elismerésem érte, a nyári után nagyon kellett egy ilyen élmény mesélőnek és játékosnak egyaránt.:respect:

Itt külön megköszönöm csapatomnak, a Hírhedt senkiknek a játékot, jó volt nekik mesélni, és úgy éreztem, nekik is tetszett, azzal együtt, hogy sikerült szinte az összes nehézséget a nyakukba zúdítani, ám kiválóan helyt álltak, és közben még az elismerést megérdemelve játszottak is. Remélem, még összefutunk a jövőben valahol Yneven…

Sajnos a tábort nem kerülték el a kisebb-nagyobb katasztófák, Egy pár életét egy félrelépés nehezítette :razz: , (Dekker ízelítőt kapott a házas életből: ha magától nem viszi ágyba a reggelit, a párja úgyis kiharcolja valahogy;)), míg volt olyan is, akinek ez volt az eddigi legdrágább, mégis legszerencsésebb Téli Tábora. Talán önző dolog azt megállapítani, hogy végre én is hasznosnak érezhettem kicsit magam, de örömmel segítettem, noha emiatt (sem) nem kóstolhattam meg a fireball-t.8)

Köszönöm még a szervezést Con Salamandernek és BigMac-nek, idén is kiváló tábort köszönhetünk nekik! Remélem, jövőre is találkozunk, és hasonlóan kellemes élménnyel zárhatjuk együtt az évet.

Link a hozzászóláshoz

Nekem is nagyon jó élmény volt ez a téli tábor. Habár az étkezésekből kimaradtam, a rokkantnak szállított hihetetlen mennyiségből volt szerencsém kóstolni. A szállással majdnem teljesen elégedett voltam, csak a villany melegítő helyett vártam/vártuk a kályhás megoldást.

Köszönöm a szervezőknek a sok munkát, a modulíróknak az ötletes, izgalmas történetet. Külön köszönet illeti a csapatot, hogy így 6 fővel is el tudtunk lavírozni a történetben annak ellenére, hogy nagyrészt még nem is simertük egymást, enmhogy játszottunk volna. MG remek mesélése sem maradhat ki a sorból, aki nem csak a hangulatot teremtette meg, hanem összefogta a hat embert (akik néha 8-9 felé akartak menni :D ) és így mindenkinek jutott kasztjához illő feladat.

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

én is rendkívül élveztem az idei tábort. Annak ellenére, hogy az első estén -már említett- nehézségek adódtak, úgy gondolom, jó hangulatban eltelt négy napon vagyunk túl. A visszajelzések alapján a modul és az étkezés is nagyon jó nyomot hagyott a táborlakókban, a szállással kapcsolatos kisebb problémákat igyekszünk a jövő évre orvosolni, hogy apróságok se csorbítsák a jó kedvet.

Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan (köztük három teljesen új táborozó) tiszteletüket tették a táborban, és külön köszönöm az ajándékot. Jól esett látni a sok mosolygós arcot, régi cimborát és új ismerőst egyaránt. Azt sajnálom csupán, hogy nem tudtunk tovább maradni; jó lett volna mindenkivel még egy kicsit beszélgetni, és a játékot is tovább folytatni, sajnos a teendők sokszor elszólítottak egy-egy jó beszélgetés mellől.

Maga a játék is rendkívül jól alakult, kis csapatom (Daru, Lord Nova és Lozartan) rendkívüli élményekkel tett gazdagabbá, a karaktereik színessége, izgalmassága, határozott jelleme sokszor szült remek jeleneteket, és igazi kihívás volt ezt a kis létszámú, de annál okosabb és talpraesettebb csapatot Abadana homokján kalauzolni. Bár a modulmegoldás kifejezett díjazásra nem került, a hősiesnél is hősiesebb befejezés komoly elismerést váltott ki belőlem, nem hittem volna, hogy bármelyik csapat képes lesz ezt így véghez vinni. Nagyon ügyesek voltatok, öröm volt ez a két nap játék, és nagyon remélem, hogy lesz még alkalmam nektek mesélni! Lord Novának külön gratulálok a Krad-paplovag alakításáért kapott második helyezésért, a csapat novellába kívánkozó teljesítményét az én szememben a Miszragával folytatott politikai és hitvita koronázta meg.

A táborban eszközölt változások a korábbiakhoz képest a tapasztalatok szerint szintén jól sültek el:

- Úgy tűnik, bevált a KM-Csapat párosító rendszer

- Úgy tűnik, a játékosoknak tetszett, hogy a helyszínen, ők maguk dönthették el, mit is díjazzunk a táborban

- A játékidő megnövelése (ami az étkezések teljes időtartamát kivonva is 18 órára rúghatott!) is előnyösnek mutatkozott

- A díjazási rendszer (váltók kiosztása) is sikeresnek tűnik

A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Örülök, hogy veletek lehettem, remélem jövőre ugyanekkor, ugyanitt.

Link a hozzászóláshoz

Bár már egy másik évben járunk, azért mégiscsak könnyű visszaemlékezni a néhány nappal korábbi táborra.. különösen azért, mert ritka jó kalandozós eseményen vagyunk túl. Rám már nagyon rámfért az önfeledt, csalódásoktól és feszültségektől mentes, kihívásokban és fordulatokban bővelkedő játék. Szóval a köszöngetés elsősorban CSnek a táborért, valamint Z-vel együtt a modulért járhat.

A tábor a magusról szólt, szinte teljes mértékben. Köszönet tehát a csapatomnak, a híres Dark Zalának, akik a 10 éves kalandozós pályafutásomat (igen, 2004 TTben voltam először :)) megkoronázták azzal, hogy befogadtak maguk közé. Továbbmegyek, nemcsak hogy befogadtak, segítették is beilleszkedésemet, gördülékennyé és magától értetődővé tették a játékot, valamint színesítették a JK-k közti szurka-piszkával. Leginkább Scyllát és Sneert illeti hála, akikkel hárman toltuk végig az első napot, egyszerűen frenetikus volt. Én még ennyi nevetést, könnyedséget, visszavonulást, egymást segítést nem láttam játékosoktól, szóval nagyon-nagyon köszönöm! :) Illetve nyilván nem lehet Dark Zala Cz nélkül, szomorú lettem volna, ha kimarad /puszi a csokiért is, ígérem megfogadom a rajta foglaltakat/ :) (Sajnálom, hogy Ramirez nem tudott jönni, de vele tavaly játszottunk már jót) Külön öröm, hogy a legjobb szerepjátékos díjat idén én vihettem haza.. ez a csapat és a KM nélkül nem lehetett volna így! Ez az Ellana papnő ugyanúgy Antail érdeme is, aki hagyott úgy játszani, hogy nem engedett szabad pórázra, ellenben arcba tolta a karakternek az érzelmi hullámvasutakat, elég keményen. Így két nap alatt megjárhattam kasztom felszíneinek szépségét, és letaszíttattam személyiségi mélységekbe is. Viselhettem hibáim következményeit (súlyosságuktól függően elég masszívan), ahogy karakterem érdemeinek elismerését is megélhettem. Ezer hála, hogy ezt a szintű játékot játszhattam, amiben a többiek partnerek voltak, profizmusuk határtalan. Még hosszú napokig folytathatnám milyen csodálatos játék volt ez, sosenem unnám meg, így belepakolom a kupába, és alkalomadtán majd előszedem ezeket a perceket/órákat.

A tábor szervezését is köszönöm CSnek és Biginek (egyszer úgyis megbocsátok :P), én nem fáztam a két takaró alatt, és az egyszeri, egér miatti elhaló sikoly sem okozott évezredes kínokat /talán a jelenlevőket sem omlasztotta meg a hangeffekt/. :) Még mindig sajnálom, hogy a banda el van szeparálva a hely jellege miatt egymástól, de úgy tűnt az átzarándokolás jó megoldás.

Köszönöm MGnek az oda-vissza háztól-házig fuvart, és az ajándékot. :)

Köszönöm mindenkinek, aki rámmosolygott, akit megölelhettem és aki megölelt, és köszönet jár mindenkinek aki jelenlétével hozzátett, és toleráns meg jókedvű volt.

Jövőre ugyanitt, de addig azt hiszem beiktatunk még egy nyárit is! :)

Szerkesztve ekkor: , Felon által
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...