Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Mágiahasználók Témája

Antail

Mi a kedvenc Mágiahasználó Karaktered?  

207 szavazat

1. 1. Mi a kedvenc Mágiahasználó Karaktered?

Recommended Posts

Közzétéve:
22 órával ezelőtt-kor bűvdudás írta:

Nem én gondoltam rájuk, de igen. A gusztust meg a többit most hagyjuk, mert nem releváns - szóval szerinted működne. 

Én csak vicceltem, távol áll tölem, hogy téged vagy bárki mást minősítsek.

De, jesszum pepi!!!! Egy JK állatokkal akart?! Azt annyi más módon meg lehetne oldani....

Közzétéve:
On 2022. 04. 09. at 21:02-kor bűvdudás írta:

Köszi mindkettőtöknek a válaszokat! (Egyébként szerintem sem működne /tetrával egyetértve/, de a KM hozzájárult; tiszta szerencse, hogy végül mégsem került rá sor a játék folyamán... :) )

Fogalmazzunk úgy, hogy elengedtem, mert tudtam, hogy a játék során úgy sem fog rá sor kerülni. :D

De az én hivatalos véleményem az, hogy nem működik:

Az Ölelés mágia kifejezetten arról szól, hogy az áldozat mély érzelmei kötődését - szerelmét - kihasználva a boszorkány nagyobb erősséggel képes hatni mágikusan az áldozatára. Itt felvetődik a kérdés, hogy egy sekélyes asztrál testtel rendelkező lény (amilyen egy állaté) milyen mélységű szerelmi kapcsolatot tud felépíteni egy boszorkánnyal, hogy egyáltalán ez az erősség létrejöjjön. Hát szerintem: semmilyet. Egy állat lehet hűséges, lelkes, követő, stb. De szerelmes a boszorkányba... na hagyjuk.

Csupán csak az ésszerűség és a játéktechnikai egyensúly megtartása véget is határt kell húzni a humán fajoknál. Én itt is inkább azt mondanám - tekintve, hogy boszorkány csak ember és félelf lehet (ETK szerint), hogy a varázslat alanya csak a rendszer szerinti játszható faj lehet. Megjegyzem itt is vannak necces érintkezések, de ez legalább egy egzakt szabály.

Itt tovább megyek még azzal, hogy szerintem akkor sem működik a varázslat, ha csak a boszorkány úgy kiválaszt egy random humánt a tömegből és megöleli. Ugyanis ettől még nem alakul ki mély érzelmi kötődés. Ehhez azért legalább pár napnak el kell telnie. Még 18-as szépség és Szexuális kultúra MF mellett is. Játékban meg minimum illik kijátszani a boszorkánynak a csábítást, hogy utána bevethesse az Ölelés mágiát.

Ha már egyszer szerepjáték. Ugye? :D

Ui.: Az még belefér, hogy azonos nemű, azaz nő a varázslat alanya. Amennyiben ezt sikerül szépen kijátszani. Ennyire nem kell konzervatívnak lenni. :D

Con Salamander kedveli ezt
Közzétéve:

Halihó!

Egy órával ezelőtt-kor Daru írta:

Fogalmazzunk úgy, hogy elengedtem, mert tudtam, hogy a játék során úgy sem fog rá sor kerülni. :D

De az én hivatalos véleményem az, hogy nem működik:

@Daru: Nem kívántam az érintetteket közelebbről meghatározni, de ez esetben örülök a kiigazításnak, köszi! :) Így legalább tudom, hogy a kérdésben nagyjából egy véleményen vagyunk (elfszabásúak /humanoidok/ lehetnek a mágia alanyai). 

Közzétéve:

Sziasztok!

Segítsetek légyszi. 

Adott egy papi varázslat, az Őrző aura.

Tegnap akartam használni, sztem kb először, de nem jött össze, mert a KM-mel nem értettünk egyet. :D

A szitu a következő volt:

egyik csapattársunk ki volt kötözve egy oltárhoz, fel akarták áldozni. Gondoltam rá teszem az Őrző aurát. Rá nem tudtam, így az oltárra akartam, hogy ne tudják ledöfni. KM szerint ez így nem jó, mert túl kevés manás varázslat, hogy védjen a fizikai támadásoktól. Szerintetek ez hogy játszható ki akkor egy ilyesmi szituban ?

köszönöm szépen előre is :)

16529513723228725136230516520718.jpg

Közzétéve:

Ha a km jópofa akkor meg engedi.Az őrzö aura miatt megbotlik az áldozni kész njk és áldozótőrrel a kezében ráesik a jkra.."Szerencse dobás" hogy a kés hegye merre nézett

Kate kedveli ezt
Közzétéve:

Az Őrző aurát nem valamire teszed, hanem "a hatótávolságon belül egy terület"-re. Kicsit homályos a megfogalmazás, mert semmit nem ír arról, hogy a terület mekkora és mi határolja, viszont később meg hivatkozik megint a hatótávra, szóval mondhatjuk, hogy 9 láb sugarú kört teszel valahova, akár az oltárra.

Az viszont sehol nincs leírva, hogy az aura sikeresen fogja akadályozni a cselekvést, egy kő épületben olyan sokminden nem tud csak úgy elmozdulni. Szóval én a KM helyében azt mondtam volna, hogy persze rámegy a varázslat a helyre, az oltárral középen, majd kb nem történik semmi, vagy ha nagyon jót dobok egy k100-on akkor rázuhan a vakolat valakire.

Kate és Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:

"a varázslat meg tesz mijdent, hogy megnehezítse az előrejutást".

Persze értem én, hogy táp, nem biztos, hogy mindent kivéd, de végülis ilyenekre használható, nem ? Kivédheti a támadásokat ?

Közzétéve:

Szerintem csak elodázhatja a támadásokat.Ez inkább egy őr varázslat és nem őrző.Segít az éjszakai örködésben.Nem bodyguard csak egy tacskó aki ugat es bokát fog amíg a házigazda hozza a sörétest.

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:
50 perccel ezelőtt-kor Kate írta:

Persze értem én, hogy táp, nem biztos, hogy mindent kivéd, de végülis ilyenekre használható, nem ? Kivédheti a támadásokat ?

Erősen környezetfüggő, hogy mire képes. Persze lehet úgy értelmezni, hogy MINDENKÉPPEN működik, és majd a mesélő kiszenvedi, hogy egy teljesen üres, sík padlójú, száraz, hangár méretű barlangban mégis mi akadályozza, de nekem ez nem annyira adja.

A 15E varázsgát viszont elég táp.

Közzétéve:

Üdv!

Először is hadd kezdjem úgy, hogy az VAN, amit a KM-ed mond. 

Szerintem a varázslat leírásából az olvasható ki, nekem az jön át, hogy ez egy amolyan őrző-biztosító varázslat. Nem akadályoz meg semmit, pláne nem támadást. Viszont megnehezíti azt, vagyis leginkább a meglepetést akadályozza (jó, mégis akadályoz valamit :) ). Tehát a pap pl. alhat, mert ha jön valaki, a varázslat szól neki, és ha valaki meg goni, akkor még akadályozza is, van ideje a papnak felkészülni, de szerintem sem véd ki semmit. Lehetőséget ad a papnak, neki a varázslattal együtt kell dolgoznia az ellenség semlegesítésén. 

Tehát az adott oltár helyzetben, amennyiben megvolt az a feltétel, hogy nem más vallás helye, akkor majdnem semmit nem ér a varázslat. Az szerintem elég hülye logika, hogy "mert kevés Mp-os, mert szerintem nem ez a meghatározó szempont, hanem az, hogy a leírás szerint mit okoz a varázslat. Ez azt okozza, hogy értesülni fog a pap a dologtól, de hát eleve látja azt. Mivel az áldozó pap felfogható támadóként, ezért őt akadályozhatja a varázslat, azaz pl megbotolhat, de utána feláll majd és folytatja. Én azt nehezen hiszem, hogy ez majd teljesen és az időtartam végéig teljesen megakadályozza a továbbjutást, inkább hátráltatja, bosszúságot és idővesztést okoz, amit a JK kihasználhat arra, hogy cselekedjen. Da ha ő csak ül, és várja, mi lesz, akkor az lesz, hogy az áldozópap kis kellemetlenségek árán odajut az oltárhoz, és kész. 

A másik egy filozófikusabb megközelítés: ez egy papi varázslat. Azaz az istent szolgálja, illetve az istent szolgáló papot segíti. Ilyen viszonyrendszerben tudja értelmezni azt, hogy ki a gonosz, ki az, aki ártó, támadó szándékkal közelít. Pl. a vallás ellensége, a Ranagol-paplovag a Domvik templomban. Az említett helyzetben azonban sokkal bonyolultabb a helyzet, sokkal összemosódóbb a barát-ellenség viszony. Bár nem tudom, ki is volt a csapattárs (az isten szemében), de azt gondolom, hogy ha a varázslatról egyáltalán érdemes volt beszélni, akkor a JK pap és a csapattársat feláldozni készülő pap azonos valláshoz tartozott - különben nem jöhetett volna létre, illetve nem pap nem áldoz és nem figyeli az oltárt, megöl bárhol. Szóval, a feláldozandó JK inkább csak a csapattárs papnak volt fontos. hiszen ha ő a vallás barátja, nemigen áldozzák fel a többi papok sem, ha meg a vallás ellensége, akkor a JK pap sem kellene, hogy megmentse, mert majd bünti jár érte, de ha mégis istene és vallása ellen cselekedve megmentené a csapattársat, pont az isten szent helyén - ami jó kis morális játék... - akkor NE egy isteni varázslattal tegye, mert az lehet, létre sem jön majd. De ha esetleg mégis, akkor az oltáron fekvő feláldozandónak egyébként a liturgia szerint valószínűleg helyesen ártani készülő áldozópap valójában nem "árt" a varázslat szerint, tehát semmit nem tesz ellene. Ilyen helyzetben szerintem esetleg a papra magára értelmezhető, tehát pl. a varázslatot létrehozó papot magát a többi paptól megvédheti, hiszen ő varázsolta és őt akarják megölni, de a fenti helyzetben is-is értelmezhető, hogy ez most ellenséges szándék-e vagy sem, az isten és a vallás megítélése szempontjából, tehát a varázslat "azt sem tudja" hogy mi legyen, az isten lehet, hogy nem foglal állást, vagy eleve nem a pap javára, tehát nem működik majd. 

Közzétéve:

Ha már nehezíti, nekem az már jó lett volna ;) sok emberen keresztül tudtunk csak odajutni a csapattárshoz, idő kellett, hogy ne szúrják meg. És igen, tényleg életszerűtlen, hogy nem támadhat a másik NJK ez alatt a varázslat alatt, de hogy nehezebb dolga legyen, az már más kérdés. Köszönöm a válaszokat!

Alternatív világba kerültünk megint, ahol a "megbocsájtásért" akarták feláldozni a hölgyet, proféciára hivatkozva. ;)

Közzétéve:
9 perccel ezelőtt-kor Kate írta:

Alternatív világba kerültünk megint, ahol a "megbocsájtásért" akarták feláldozni a hölgyet, proféciára hivatkozva.

Noh pontosítok :) 

" S a szent ember rút szerelmének szívébe mártott áldott lándzsa hozza el a megváltást, s vele a Sőtét Úr pusztulását!"

@Kate, nyilván ennél a résznél nem volt ott a karid, de azért elmondom, mert nah :D

A dolog pikantériája, amit fenn MG is említett, hogy tényleg egy vallásba tartozott az áldozó és a megmentő és igen a te érveid sokkal logikusabbak, erre kellett volna hivatkoznom, nem az alacsony mannapontértékre.

Ez a varázslat elég sok kérdőjelet hagy maga után, de a legjobban inkább az a rész akasztott ki, hogy most 200 szerzetest és két tucatnyi lovagot is távol kell tartanom szerencsétlen boszorkánytól?

Illetve ami engem még zavart benne, hogy eleve úgy akarta lehelyezni, hogy ne őt védje, hanem a célszemélyt, ami nekem nem fekszik. Ezt a varázslatot szerintem nem más személy védelmére használják. Sokkal inkább a saját tulajdonunk, házunk, szentélyünk vagy jómagunk védelmére.

Annyira hibásnak érzem ezt a varázslatot, hogy most elösször... igen... üljön le mindenki! Kész vagyok a kompromisszumra. Hajlandó vagyok a varázslatból 2-t csinálni. Egy örző- alvós varázslatot, ahol a hatóidőnél szint/ óra szerepel és egyedül csak a riasztás a szerepe és egy védő varázslatot, ahol pedig csak a hátráltatás. Viszont ezt meg csak a menekülésre szeretném bevezetni, ahol tényleges hátráltatja az elkapást. Nem érzem jogosnak, hogy egy 50 fős ork horda, ha megtámadna titeket, mind hasra vágja magát, ti meg gyorsan odafuttok és halomra szurkáljátok őket.

Megjegyezném, természetesen kapott "Morális" büntetést a JK pap, amiért saját vallása fordult.

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...