Morrick Közzétéve: Május 24, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 24, 2015 Nos, ha a sarlókés a dzsambia, akkor részemről mehet. 3 ezüst/db. Link a hozzászóláshoz
Aquer Dryn Endaron Közzétéve: Május 24, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 24, 2015 Ha jól tudom, a dzsambia egy hajlított pengéjű tőr, amire (és csak erre) a dzsennek megkapják a Kétkezes Harc Mesterfokát.A hagyományos tőrtől semmiben sem különbözik.KÉ: 10 TÉ: 8 VÉ: 2 T/k: 2 Súly: 0,3 font Ár: 1 ezüst Link a hozzászóláshoz
@huszár Közzétéve: Május 25, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 25, 2015 Más kérdés: Lehetséges-e a kaland indulásakor olyan folyamatos hatású varázslattal rendelkeznie egy karakternek, amit korábban varázsolt el, mert képes rá, gondolok itt a pap Összetartozás életerővel/asztrálisan vagy Segélykérés, illetve a boszorkány Familiáris mágiába tartozó varázslataira? Ha igen, akkor ez költségmentes-e, mivel kívül esik a varázstárgyak kategórián, vagy sem? Hello Erre én is elég kíváncsi vagyok, bár szerintem se lesz engedélyezve (lássuk be, mocskos csúnya kezdeti előnyök lennének belőle ) Más: A rúnás kiegészítős kasztok az alapkasztok helyében kötelezően használandóak?? Link a hozzászóláshoz
ToxinBoy Közzétéve: Május 25, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 25, 2015 Dae, kukac: Minek adtok ötleteket a kedves kalandmestereknek? A korábbi idomított állatos árlistához szeretném ha még két tétel hozzákerülne: - egerészésre kiképzett házimacska - ház- vagy terület őrzésére idomított kutya (vagy ez szimplán besorolható harci kutyának?) Köszönöm! Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Május 25, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 25, 2015 Az én táblám szerint se más a dzsambia a sima tőrtől, a HGB-ben a dzsad rövidkard van, azzal kevertem. Link a hozzászóláshoz
Tyrael Közzétéve: Május 25, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 25, 2015 Sziasztok!Van esetleg valakinek a táborban alkalmazandó, MG Méregkeverési táblázatai alapján már pár kiszámolt mérge, vagy mindenki számoljon magának amilyet szeretne?MG esetleg neked egy-két alap, mondjuk amilyenek az ETK-ban vannak példaméregként? Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Május 25, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 25, 2015 (szerkesztve) Üdv! http://kalandozok.hu/dynamics/showentry.php?e=724&catid=9 A táblázat CSAK kivonat... kéretik elolvasni a kiegészítő vonatkozó részét is. Megtalálod, egyébként az össze nyomtatott MAGUS kiadványban szereplő mérget is benne, természetesen azokat is lehet ám használni, csupán a lehetőség adott egyedi mérgek készítésére. Valamint: nem olyan bonyolult az... ne tessék lustának lenni. Valamint, a dzsambia az a sarlókés. Szerkesztve ekkor: Május 25, 2015 , MagyarGergely által Link a hozzászóláshoz
Tyrael Közzétéve: Május 25, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 25, 2015 MG: köszi a linket, a táblázatot átböngészem a héten. Kérdés a tábor szervezői, KM-ei és a versenymodul írója felé: Van lehetőség a Pyarroni Titkosszolgálat ügynökeként "hozzáférni" magas méregkeverési szinttel rendelkező méregkeverő termékeihez, vagy a kikeverési nehézség tekintetében a JK-k képességei a korlátozó tényezők? Tehát mondjuk van-e lehetőség pl. egy 250-es kikeverési nehézségű (akár egyedi, akár a fenti táblázatból) mérget megvenni, amihez ugyebár édeskevés a Mf-ú Méregkeverés és Herbalizmus. Vagy előtörténetből lehet esetleg egy +50-et adó recepttel rendelkezni egy egyedileg általunk kitalált méreghez. (Mondjuk korábbi küldetésünkben egy méregkeverő banda kiiktatása közben szerezhettük.) Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Május 26, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 26, 2015 (szerkesztve) MG: miért pont a sarlókés, csak azért, mert hajlított? Nekem valahogy a 2. dzsenn "nemzeti fegyver" nem orgyilkosságra készültnek jön le, ráadásul amivel pont mindegyik dzsenn fajból MF kétkezes harcot tolna... illetve még az ETK-ra visszakanyarodva és a "felülvizsgáltak" részére... bárd = ének/zene Af; pap = ének/zene Af... végülis csak az életét teszi fel a bárd arra, h jól zenéljen és énekeljen... de ez már tényleg csak kötekedés Szerkesztve ekkor: Május 26, 2015 , Daelon által Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Május 26, 2015 Szerző Megosztás Közzétéve: Május 26, 2015 Elnézést a késői válaszokért, az elmúlt napokban nem nagyon volt sem időm, sem netem. Üdv,talán ez a legmegfelelőbb fórum, hogy jelezzem: a karakterlapban felfedeztünk egy hibát. Ha k6+14-es, vagy k10+10-es értéknél 18 fölé megyünk, akkor azt különleges felkészítésként érzékeli, pedig valójában nem az. Így 300 illetve 600 ponttal többet von a kelleténél. A meglévő karikat már nem akarjuk átírni e szerint, hanem a plusz-mínusz TP-s helynél jeleztük ezt, de ha lesz újabb verzió, akkor azok, akik még nem kezdtek neki, használhatnák azt. Jó a meglátás, köszi! Valóban: mivel a k6+14-es, vagy k10+10-es dobáskód esetén a 19-20-as érték nem számít kf-nek, ezért nem kell kf-et fizetni érte. Ugyanígy abban az esetben, ha a faj módosítja a maximumot. A dzsambia (dzsad tőr) értékeit és árát leírná valaki. Sajnos nem találom sehol. Köszönöm. Azért nem találod, mert nincs leírva sehol, csak egy üres referencia van rá a dzsenn leírása alatt. Hivatalos szabálykönyvben nem szerepelnek a fegyver adatai. Mivel a leírás szerint hajlított pengéjű tőrről van szó, kétféleképpen szokták játszani: vagy a hagyományos tőr, vagy a sarlókés értékeit használják. (Attól még nem lesz sem sima tőr, sem sarlókés... és nem kell orgyilkosságra használni, csupán ugyanazokat a rendszerbeli értékeket veszik figyelembe.) Ahogy MG is írta, mi a sarlókését használjuk. Olyan kérdésem lenne a KM-ekhez, hogy ha egy kaszt több képessége is kf-es, akkor mindegyiket lehet pontokból húzni? Igen, lehet. Masik kerdes: hogy kezeljuk a kozos nyelvet? Van koze a pyarronihoz vagy tok kulon? "Pyarroni = közös" elven játszunk. Lehetséges-e a kaland indulásakor olyan folyamatos hatású varázslattal rendelkeznie egy karakternek, amit korábban varázsolt el, mert képes rá, gondolok itt a pap Összetartozás életerővel/asztrálisan vagy Segélykérés, illetve a boszorkány Familiáris mágiába tartozó varázslataira? Ha igen, akkor ez költségmentes-e, mivel kívül esik a varázstárgyak kategórián, vagy sem? Lehetséges, de ki kell fizetni a varázstárgyak kategória szerint. A rúnás kiegészítős kasztok az alapkasztok helyében kötelezően használandóak?? Nem. A játékos döntheti el ebben az esetben, hogy kívánja-e használni a Rúna-cikket. Tehát indíthatsz bárdot, harcművészt, boszorkánymestert, stb kizárólag ETK szerint is, vagy Rúna-cikket felhasználva is. Mindenképpen legyen tiszta és megbeszélve a leendő KM-etekkel, hogy melyik verziót használjátok. Emlékeztető: a papok esetében ez nem így van, ott a PPL felülírja az ETK-t. A korábbi idomított állatos árlistához szeretném ha még két tétel hozzákerülne:- egerészésre kiképzett házimacska - ház- vagy terület őrzésére idomított kutya (vagy ez szimplán besorolható harci kutyának?) Úgy tűnik, nagyon népszerű idén az állatok rabszolgatartása. ha ez az Elfendeli Titkosszolgálat (a.k.a. Green Peace) fülébe jutna... - egerészésre kiképzett házimacska: 1e - ház vagy terület őrzésére idomított kutya besorolható harci kutyának Van lehetőség a Pyarroni Titkosszolgálat ügynökeként "hozzáférni" magas méregkeverési szinttel rendelkező méregkeverő termékeihez, vagy a kikeverési nehézség tekintetében a JK-k képességei a korlátozó tényezők?Tehát mondjuk van-e lehetőség pl. egy 250-es kikeverési nehézségű (akár egyedi, akár a fenti táblázatból) mérget megvenni, amihez ugyebár édeskevés a Mf-ú Méregkeverés és Herbalizmus. Vagy előtörténetből lehet esetleg egy +50-et adó recepttel rendelkezni egy egyedileg általunk kitalált méreghez. (Mondjuk korábbi küldetésünkben egy méregkeverő banda kiiktatása közben szerezhettük.) Jelenleg nincs hozzáférésetek ilyesmihez. A JK-k képességei határozzák meg a méregkeverés korlátozó határát. Szóljatok, ha esetleg kihagytam volna valamit. És köszönöm a türelmet. Link a hozzászóláshoz
Syrand Caldern Közzétéve: Május 27, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 27, 2015 Induló felszerelés: -Ha a kasztleírás tartalmaz egy induló felszerelést, azt karakteralkotásban leírtak felülírják? -Ha kapok kasztból adódóan egy vértet, de szeretnék egy jobb értékekkel bírót, a meglévő vért árát felhasználhatom - vagy két vérttel fogok rendelkezni? Lazán kapcsolódik: -a játék kezdete milyen évszakra/éghajlatra esik? Nem mindegy, hogy bundabugyiban flangálok, vagy strandpapucsban nyomom a full kretént. a válaszokat előre is köszönöm Link a hozzászóláshoz
Artu Közzétéve: Május 27, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 27, 2015 (szerkesztve) Vegyél bundabugyit meg bundapatkót a lovadnak. Aztán bermuda-strandpapucs-hawaiiing trióval* zavard össze az ellenséged. Slanpallos. Ennyi. Artu out. * - Mithril g-string**-re opcionálisan cserélhető. Mi ezt az utat választottuk. Borat style szigorúan. ** - Vigyázz, nincs beárazva a karaktergenerálásban! U.I: Igen, már az utolsókat rúgom (a karakterlapba...), viszont az időjárásos válasz engem is érdekelne Szerkesztve ekkor: Május 27, 2015 , Artu által Link a hozzászóláshoz
Johnny Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 Sziasztok! Elnézést, ha már kérdezte valaki, nem olvastam végig az összes hozzászólást, csupán egy kérdés jutott eszembe hirtelen. Tűzvarázsló - A pusztító tűz útja A Törvénykönyv (MTK) hivatkozása szerint kap egy Lángkardot (hosszú kard értékei) és egy speciális mágikus vértet (MGT: 0, SFÉ: 5). Ez nem fér bele szerintem a 80 aranyas kikötésbe ami a karakteralkotásnál van leírva, de kasztom és utam szerint járna. Ilyen esetben mi a teendő? (Természetesen lesz söröm a táborban). Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Május 28, 2015 Szerző Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 -Ha a kasztleírás tartalmaz egy induló felszerelést, azt karakteralkotásban leírtak felülírják? -Ha kapok kasztból adódóan egy vértet, de szeretnék egy jobb értékekkel bírót, a meglévő vért árát felhasználhatom - vagy két vérttel fogok rendelkezni? Így fejből nem nagyon tudok olyan példáról az engedélyezett szabálykönyvekben, ahol egy kaszt alapból megkap valami felszerelést. (Leszámítva olyan spec dolgokat, mint a papi szent szimbólum vagy a bárd hangszere.) Szóval a karakteralkotás felülírja a könyvekben leírtakat. De leírhatnád, hogy pontosan mire gondoltál, mert kíváncsi lettem. -a játék kezdete milyen évszakra/éghajlatra esik? Nem mindegy, hogy bundabugyiban flangálok, vagy strandpapucsban nyomom a full kretént. Hallgass Artu-ra, ez amúgy sem fogja befolyásolni a full kreténséged. De azért elárulom, hogy a modul kezdete P. sz. 3671, Arel negyedik (Holdak és Vándorok) hava. Ez az Esős Évszak utolsó havát jelenti. Tűzvarázsló - A pusztító tűz útja A Törvénykönyv (MTK) hivatkozása szerint kap egy Lángkardot (hosszú kard értékei) és egy speciális mágikus vértet (MGT: 0, SFÉ: 5). Ez nem fér bele szerintem a 80 aranyas kikötésbe ami a karakteralkotásnál van leírva, de kasztom és utam szerint járna. Ilyen esetben mi a teendő? (Természetesen lesz söröm a táborban). A teljesség és konzisztencia miatt ezt is ki kell fizetni a karakteralkotás szerint. Joggal méltatlankodhatna sok másik JK, ha egy ilyen tápos, 0 MGT-s, 5 SFÉ-s vértet ingyen megkapnál. (Ejj, Johnny, nem emlékszel, hogy nem szeretem a sört, és engem mással kell lekenyerezni? ) Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 A karakteralkotás pdf-ben konkrétan szerepel a Pusztító Tüzes vért, 200 aranyért vesztegetve. Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 A teljesség és konzisztencia miatt ezt is ki kell fizetni a karakteralkotás szerint. Joggal méltatlankodhatna sok másik JK, ha egy ilyen tápos, 0 MGT-s, 5 SFÉ-s vértet ingyen megkapnál. azért ezt így nem írtam volna ide, hiszen akkor moroghatnánk a sok ingyen Hatalom Itala, a drága lovagi és kráni vértek miatt is Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Május 28, 2015 Szerző Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 azért ezt így nem írtam volna ide, hiszen akkor moroghatnánk a sok ingyen Hatalom Itala, a drága lovagi és kráni vértek miatt is Meg a kardművész slan-kardja miatt, ésatöbbi. Köztudott, hogy a morgolódókra az éjszaka közepén ráeresztjük Zrogdavar híveit, így ez csak gyorsan múló zavar szokott lenni. Én sem gondoltam teljesen komolyan. Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 És a kardművész Slan kardja felbecsülhetetlen értékű, tehát végképp igazságtalan. Dehát ez ilyen. Emlékezvén, hogy miket tesznek Zrogdavar reformkori hívei, szerintem hagyjuk a morgolódást Link a hozzászóláshoz
Johnny Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 A teljesség és konzisztencia miatt ezt is ki kell fizetni a karakteralkotás szerint. Joggal méltatlankodhatna sok másik JK, ha egy ilyen tápos, 0 MGT-s, 5 SFÉ-s vértet ingyen megkapnál. Értem. Esetleg annyi engedmény hogy csak a különbözetet, a 120 aranyat kelljen kifizetni, így lenne egy arany középút? Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 Már én is iderakok egy ilyen zászlós arcot. Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 Már én is iderakok egy ilyen zászlós arcot. ... és imígyen kezdődött a XV. Zászlóháború... Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Május 28, 2015 Szerző Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 Esetleg annyi engedmény hogy csak a különbözetet, a 120 aranyat kelljen kifizetni, így lenne egy arany középút? Ez nem is engedmény, a karakteralkotás valóban értelmezhető így. A karakteralkotás szerint a tűzvarázsló megkapja az egy rend fegyverzetet, ami legfeljebb 80 arany. A Pusztító Tűz Útját járó tűzvarázslónak egy 200 aranyat érő vért lenne az "egy rend fegyverzet", tehát ha kifizeti a +120 aranyat, akkor megkapja. (make love, not zászlóháború) Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Május 28, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 2, azaz kettő darab kérdésem lenne 1, azaz első: az igazság amulettje frankón be van árazva ETKben, viszont nincsen beEzve. Ezt értelmezhetem úgy, hogy nincs ellene ellenállás? 2, azaz második: az illúzió pálcájának leírásában kitérnek arra, hogy az "értékesebb pálcák három, négy, ritkán öt különböző illúziót is képesek kelteni". Átlag felhasználóként, ETKs árban hány darabra vagyok jogosult? Köszi Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Május 28, 2015 Szerző Megosztás Közzétéve: Május 28, 2015 2, azaz kettő darab kérdésem lenne 1, azaz első: az igazság amulettje frankón be van árazva ETKben, viszont nincsen beEzve. Ezt értelmezhetem úgy, hogy nincs ellene ellenállás? 2, azaz második: az illúzió pálcájának leírásában kitérnek arra, hogy az "értékesebb pálcák három, négy, ritkán öt különböző illúziót is képesek kelteni". Átlag felhasználóként, ETKs árban hány darabra vagyok jogosult? Köszi 1, azaz első: Így van. 2, azaz második: Az ETK-s "alap" illúzió pálca nem számít "értékesebb" kategóriának, tehát mindenképp 3-nál kevesebb illúziót tárol. Azaz 1 vagy 2 illúziót - ezt, és hogy pontosan milyen illúzióról van szó, majd a KM-eddel egyeztetheted. Link a hozzászóláshoz
Kapi Közzétéve: Május 29, 2015 Megosztás Közzétéve: Május 29, 2015 Mérgek... Sosem használtam gondoltam ideje elkezdeni, próbáltam megfejteni MG írását, de ez a rendelkezésemre álló 2 perc alatt nem sikerült, gondoltam gyorsabb, ha kérdezek:pl. Akarnék egy 4. Szintű keringési rendszerre ható Kábultság/Ájulás mérgetX7, x2, x7 azaz összesen x16 (remelem nem x98 ), eladási ar pedig kétszerese a beszerzési árnak (egyrészt ezért nem szeretik a méregkeverőket) másrészt a táblázat mit tartalmaz? Azaz x16 v. X32?masodszor mit kell szorozni? 1 arany 1 ezüst? Egy rántott hús, amit a méregkeverők tudvalevőleg imádnak? Es ez egy adag? Azaz 16/32 arany egy adag ilyen méreg?Udv,Kapi Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés