Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Alvilág


Liragon

Recommended Posts

Üdv,

szerintem nagyjából semmi sincs még leírva ezzel kapcsolatban, úgyhogy elég szabad kezed van. Persze általánosan elmondható, hogy a Családnak (a kobráknak) biztosan ide is elér a keze, illetve bizonyára vannak boszorkánymesterek is, mint toron több más nagyvárosában is, de hogy ezen túl mit rejt még a város... Az rád van bízva.

Érdemes a várost -és alvilágát- úgy alakítanod, ahogy a játék szempontjából jó. Azonban örömmel vennénk, ha beszámolnál róla, mire jutottál, akár egy összeszedett kiegészítő formájában is!

Link a hozzászóláshoz

Halihó!

Liragon;

Toronban a Kobrák nagyon erősek; gyakorlatilag mindenhol ott vannak, ahol pénzre és befolyásra tehetnek szert - hiszen tulajdonképpen Császárság a fészkük. Épp ezért merem javasolni, hogy ha - mint írtad - megtervezted a helyi kereskedőket, az ő tőkeerejükből kiindulva próbáld kikalkulálni, hogy körülbelül mekkora alvilágot képesek "eltartani". Azaz, hogy mekkora erőket láthatnak érdemesnek a területbe invesztálni a Kobrák - vagy valamely kisebb "vazallus" klán. /Tehát hány és milyen nívójú varázstudó, fegyverforgató, koldushálózat, besurranók, örömlányok etc.../

Raig a tartomány legnagyobb városa, kikötővel (így gyaníthatóan élénk kereskedelemmel) bír, ahogy nézem, rontásérsek és regitor is székel a falai közt... úgyhogy valószínűleg mind mennyiségben, mind minőségben komoly Kobra-jelenléttel lehet számolni a falai közt. :)

Kiegészítés: Ha nem ismernéd, ezt a cikket jó szívvel ajánlom figyelmedbe! :)

Szerkesztve ekkor: , bűvdudás által
kiegészítés
Link a hozzászóláshoz

Szerintetek egy ien fontos várost nem terveztem túl kicsire? Nagyábol 700mx1000m-es 4 kereskedő család 3 kis memes föledesúr 1kirendelt uralkodó földel és kereskedelmi kapcsolatokkal 4 ivó 2 fogadóval 4 kovácsal 2 cipésszel 1 borásszal. 2 szeg verővel 1 lovászal ( a katonaságnak persze külön van lova) 1 birkatenyésztővel 1 tímárral 2 orvossal 2 patkolókováccsal 2 szabóval 2 ékszerkészítővel 1 alkimistával 2 pékkel 1késkészítővel 1 kötélverővel 1 dróthúzóval 1 hordókészítővel 1 díszművessel 1 edénykészítővel 2 kerék készítővel 2 hentessel 1 kőfaragóval 1 jó nagy könyvtárral 1 árvaházzal egy faja temetővel meg kb 400mx170m-es raktár területtel.

Mi az amit kifelejtettem vagy mekkorának kéne lennie meg szerintetek ez eltud talrtani ugy kikötőváros révén egy relevás kobra hordát?

Link a hozzászóláshoz

Halihó!

Lyragon;

a felvázolt modell inkább egy szerényebb településé, mint Raig városáé. Raig tartományi székhely, tízezres állandó, s tudj'Isten mekkora ideiglenes lakossággal, ahol már maga a kikötő több embernek ad munkát, mint amennyit fentebb felsoroltál. De ha az általad kitalált léptékhez ragaszkodsz, az sem tragédia, csak akkor érdemes egy kisebb mezővárosban gondolkodni. Aminek te határozod meg a fekvését, a méretét és egyéb jellegzetességeit - a kaland kívánalmai szerint.

Meg kérlek elmondatnátok h mi az a rontás érsek meg regitor (bocsi a sok balga kérdésemért)

Mielőtt belevágsz a mesélésbe, mindenképp érdemes elolvasnod mindent, amihez Toronnal kapcsolatban hozzáférsz: az ETK és a Summárium leírásait, a Papok, paplovagok kiegészítő Tharról szóló fejezetét -ami csak belefér. Ideírnám a Toron kiegészítőt is, de az akkora falat, hogy vasárnapig biztos nem tudsz érdemben elmélyedni benne...

A regitor (regitor imperalis) tulajdonképpen teljhatalmú tartományi helytartó, akit maga a császár nevez ki, s törvényhozó, végrehajtó és bírói hatalmat gyakorolhat egy személyben. A rontásérsekek pedig az egyházi tartományok vezetői, ők a terület leghatalmasabb Tharr-szektáinak elöljárói közül kerülnek ki.

Mi az amit kifelejtettem vagy mekkorának kéne lennie meg szerintetek ez eltud talrtani ugy kikötőváros révén egy relevás kobra hordát?

Úgy hirtelenjében azt mondanám, a fenti számok zömét szorozd meg öttel-tízzel, plusz a kikötővel kapcsolatos mesterségeket (rakodók, révkalauzok, hajóácsok, kötélverők, sólepárlók, halászok, vitorlakészítők etc) is képzeld hozzá. Kellenének még kőművesek, ácsok, asztalosok, gyertyamártók, olajütők, szatócsok, muzsikusok... Na és a helyi papságot, és Tharr-szerzeteseket se hagyjuk ki. Könyvtár rendben van... színház... aréna... kupleráj...:) Nem muszáj mindent és mindenkit "centire" kidolgozni, csak a legjellegzetesebb figurákat, s a nagyságrendeket.

Majd' elfelejtettem: a rabszolgák. A közműveknél dolgozó (csatornatisztító, takarító, karbantartó) obsoroknak is kell valami tömegszállás, s nekik is vannak azért igényeik: muszáj enniük-inniuk - kút és konyha dukál a szálláshoz. Rabszolgatemető...

Szerkesztve ekkor: , bűvdudás által
kiegészítés
Link a hozzászóláshoz

Köszönöm a viszajelzéseket! Majdnem beleszaladtam de nembaj lehet időszűke miatt csalok és most arrébtolom a kis városkát amit rajzoltam de pár héten belül szerintem eljutnak odáig szal a kobrák helyi fenhatását ugyanúgy megszervezem meg kidolgozom a várost :) s ha készvan akkor megosztom veletek s talán nem túl sok hibával.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...