Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Alvilág

Liragon

Recommended Posts

Közzétéve:

Sziasztok nemtalátam hát nyitottam.

Arra lennék kiváncsi hogy mit lehet tudni Toron vagy pontosabban Raig alvilágárol.

A válaszokat előre is köszi:)

(Egy kalandhoz kéne vasárnapra :)

Közzétéve:

Üdv,

szerintem nagyjából semmi sincs még leírva ezzel kapcsolatban, úgyhogy elég szabad kezed van. Persze általánosan elmondható, hogy a Családnak (a kobráknak) biztosan ide is elér a keze, illetve bizonyára vannak boszorkánymesterek is, mint toron több más nagyvárosában is, de hogy ezen túl mit rejt még a város... Az rád van bízva.

Érdemes a várost -és alvilágát- úgy alakítanod, ahogy a játék szempontjából jó. Azonban örömmel vennénk, ha beszámolnál róla, mire jutottál, akár egy összeszedett kiegészítő formájában is!

Közzétéve:

Eddig rajzoltam kissé csúnyácska de alapos térképet meg a nemességet és kereskedőket megterveztem :) szóval akkor majd sztem jövőhéten felviszem gépre és megosztom véletek de addig is ha valakinek van valami jó ötlete azt szivesen meghalgatom :)

Közzétéve: (szerkesztve)

Halihó!

Liragon;

Toronban a Kobrák nagyon erősek; gyakorlatilag mindenhol ott vannak, ahol pénzre és befolyásra tehetnek szert - hiszen tulajdonképpen Császárság a fészkük. Épp ezért merem javasolni, hogy ha - mint írtad - megtervezted a helyi kereskedőket, az ő tőkeerejükből kiindulva próbáld kikalkulálni, hogy körülbelül mekkora alvilágot képesek "eltartani". Azaz, hogy mekkora erőket láthatnak érdemesnek a területbe invesztálni a Kobrák - vagy valamely kisebb "vazallus" klán. /Tehát hány és milyen nívójú varázstudó, fegyverforgató, koldushálózat, besurranók, örömlányok etc.../

Raig a tartomány legnagyobb városa, kikötővel (így gyaníthatóan élénk kereskedelemmel) bír, ahogy nézem, rontásérsek és regitor is székel a falai közt... úgyhogy valószínűleg mind mennyiségben, mind minőségben komoly Kobra-jelenléttel lehet számolni a falai közt. :)

Kiegészítés: Ha nem ismernéd, ezt a cikket jó szívvel ajánlom figyelmedbe! :)

Szerkesztve ekkor: , bűvdudás által
kiegészítés
Közzétéve:

Szerintetek egy ien fontos várost nem terveztem túl kicsire? Nagyábol 700mx1000m-es 4 kereskedő család 3 kis memes föledesúr 1kirendelt uralkodó földel és kereskedelmi kapcsolatokkal 4 ivó 2 fogadóval 4 kovácsal 2 cipésszel 1 borásszal. 2 szeg verővel 1 lovászal ( a katonaságnak persze külön van lova) 1 birkatenyésztővel 1 tímárral 2 orvossal 2 patkolókováccsal 2 szabóval 2 ékszerkészítővel 1 alkimistával 2 pékkel 1késkészítővel 1 kötélverővel 1 dróthúzóval 1 hordókészítővel 1 díszművessel 1 edénykészítővel 2 kerék készítővel 2 hentessel 1 kőfaragóval 1 jó nagy könyvtárral 1 árvaházzal egy faja temetővel meg kb 400mx170m-es raktár területtel.

Mi az amit kifelejtettem vagy mekkorának kéne lennie meg szerintetek ez eltud talrtani ugy kikötőváros révén egy relevás kobra hordát?

Közzétéve:
Szerintetek egy ien fontos várost nem terveztem túl kicsire?

Mi az amit kifelejtettem vagy mekkorának kéne lennie meg szerintetek ez eltud talrtani ugy kikötőváros révén egy relevás kobra hordát?

Ajánlom figyelmedbe itt a kalandozok.hu-n összegyűjtött sok anyagot átolvasásra, főleg itt, illetve a kalandmodulokban!

Közzétéve: (szerkesztve)

Halihó!

Lyragon;

a felvázolt modell inkább egy szerényebb településé, mint Raig városáé. Raig tartományi székhely, tízezres állandó, s tudj'Isten mekkora ideiglenes lakossággal, ahol már maga a kikötő több embernek ad munkát, mint amennyit fentebb felsoroltál. De ha az általad kitalált léptékhez ragaszkodsz, az sem tragédia, csak akkor érdemes egy kisebb mezővárosban gondolkodni. Aminek te határozod meg a fekvését, a méretét és egyéb jellegzetességeit - a kaland kívánalmai szerint.

Meg kérlek elmondatnátok h mi az a rontás érsek meg regitor (bocsi a sok balga kérdésemért)

Mielőtt belevágsz a mesélésbe, mindenképp érdemes elolvasnod mindent, amihez Toronnal kapcsolatban hozzáférsz: az ETK és a Summárium leírásait, a Papok, paplovagok kiegészítő Tharról szóló fejezetét -ami csak belefér. Ideírnám a Toron kiegészítőt is, de az akkora falat, hogy vasárnapig biztos nem tudsz érdemben elmélyedni benne...

A regitor (regitor imperalis) tulajdonképpen teljhatalmú tartományi helytartó, akit maga a császár nevez ki, s törvényhozó, végrehajtó és bírói hatalmat gyakorolhat egy személyben. A rontásérsekek pedig az egyházi tartományok vezetői, ők a terület leghatalmasabb Tharr-szektáinak elöljárói közül kerülnek ki.

Úgy hirtelenjében azt mondanám, a fenti számok zömét szorozd meg öttel-tízzel, plusz a kikötővel kapcsolatos mesterségeket (rakodók, révkalauzok, hajóácsok, kötélverők, sólepárlók, halászok, vitorlakészítők etc) is képzeld hozzá. Kellenének még kőművesek, ácsok, asztalosok, gyertyamártók, olajütők, szatócsok, muzsikusok... Na és a helyi papságot, és Tharr-szerzeteseket se hagyjuk ki. Könyvtár rendben van... színház... aréna... kupleráj...:) Nem muszáj mindent és mindenkit "centire" kidolgozni, csak a legjellegzetesebb figurákat, s a nagyságrendeket.

Majd' elfelejtettem: a rabszolgák. A közműveknél dolgozó (csatornatisztító, takarító, karbantartó) obsoroknak is kell valami tömegszállás, s nekik is vannak azért igényeik: muszáj enniük-inniuk - kút és konyha dukál a szálláshoz. Rabszolgatemető...

Szerkesztve ekkor: , bűvdudás által
kiegészítés
Közzétéve:

Köszönöm a viszajelzéseket! Majdnem beleszaladtam de nembaj lehet időszűke miatt csalok és most arrébtolom a kis városkát amit rajzoltam de pár héten belül szerintem eljutnak odáig szal a kobrák helyi fenhatását ugyanúgy megszervezem meg kidolgozom a várost :) s ha készvan akkor megosztom veletek s talán nem túl sok hibával.

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...