Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Csevegő

TAO

Recommended Posts

Közzétéve:

Az utolsó kérdésre a válasz az, hogy Igen, a sebgyógyításhoz kapcsolódó képzettség, mely felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. (Szimplán játéktechnikai leegyszerűsítésként megnöveli az alap sebgyógyítás szorzóját például, vagy lecsökkenti a regenerálódás elkezdődésének idejét - ez főként KM-től függő lesz, ki mennyire tartja hatékonynak.)

Szerepjátékos szempontból pedig könnyen elképzelhető az izomlazító technikák, stresszoldás, éberség és azonnali fájdalomcsillapítás is kismértékben. <- láttam/hallottam már játékban használatát a karakter kitalálójától.

Másik: Sokat olvastam mostanában Eldor körülményeiről és hogy mit tud mit nem. Alapjáraton sokan rosszul állnak hozzá a dologhoz. Aki úgy nézi, hogy egy BM, akitől megfosztották a szokásos ismereteit, annak mindig gyengének fog kinézni és többet akar majd. Viszont mások észreveszik, hogy egy közönséges herbalista gyógyítóból továbbfejlődött kaszt, ami képes még mágiát is alkalmazni.

Semmi ok nincsen arra, hogy bármit is "kompenzálni" kelljen, mert nincsen riválisa. Az, hogy véletlen van neki Mentál/Asztrál varázslata, mert nem lett külön leírva, hogy nincs arra meg azt tudom elmondani, hogy nézzük meg a pyarroni Fehér Páholy varázslóinak kiegészítőjét (vagy csak vegyünk egy lar-dori varázslót szimplán). Értelemszerű, de nincs leírva, hogy nem használnak bizonyos az iskolájukkal ellentétes tanokat, így nem értem miért merül fel Eldor esetében, hogy egyáltalán foglalkozni kelljen vele. (Igen Mortas te pont erre utaltál, hogy világos, de mégis így hiányos.)

Helyettük várnék némi alternatív megoldást, mert 3 helyett 5 törölt iskolaforma a 1,5 plusz varázslatért valahogy már túlzás szvsz.

- Viszont én erre azt tudom mondani, hogy úgy nézd van egy herbalistád, ami még kapott hatékony mágiákat is. Kompenzálása pedig az, hogy a rajta kívül lévő 12 karakter közül Pelios az egyetlen, aki felveheti a versenyt vele (aki varázsolni sem tud, cserébe más tudásért).

Természetesen mindez csupán az én szubjektív véleményem a már meglévő tapasztalatokat figyelembe véve.

Közzétéve:

Aion Gildes Shiffer!

Köszönöm, azonos állásponton vagyunk most már. Ha egy módosított boszorkánymesterből indulunk ki akkor jogos lenne a felvetésem, de ha egy teljesen új kaszt "vajákos" - ról van szó (amire etk alapján nem tudtunk jobbat írni kasztok hiányában) akkor viszont neked van igazad. Utóbbinak megfelelően kezdtem írni a csapat előtörténetet. A paradigma nem mindegy remélem itt sikerül eloszlatnunk az esetleges félreértéseket. :) A csapatomat tekintve irtózunk a tényleges harctól, valamint a direkt offenzív mágiahasználattól, így nekem sokkal szimpatikusabb a némi mágiahasználattal megáldott herbalista, mint a megnyírbált BM képe. Ha a kaland engedi, a non fighting szerepjátékot akkor megkövetem magam... Találkozunk szombaton! :)

Üdvözlettel,

Mortas

Közzétéve:

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne: Cormana tanulhat-e kínokozást?

Mielőtt aljas, gonosz, tápolós játékosnak tűnnék (khm...), gyorsan meg is indoklom a kérdést: A Kínokozás képzettség, mint olyan remekül használható nem halálos módszerként, ráadásul a képzettségleírásban szerepel, hogy délen legnagyobb művelői között megtalálhatóak a shadoni tőrkardforgatók. Ez megy szembe azzal, hogy a bajvívó, mint olyan nem tanulhat mást, csak ami hozzá le van írva.

Illetve egy gyors második kérdés: Pelioshoz le vagyon írva, hogy a pszi diszciplinákat másra is tudja használni, ahol ez lehetséges. Ez azt jelenit, hogy speciális esetként Minden diszciplinát képes másra kiterjeszteni (pl tetszhalált, vagy aranyharangot), vagy csak a pyar diszciplinákat?

Köszi!

Közzétéve:

Gyors válaszok (majd úgyis jön a rendes is amikor TAO bácsinak van rá ideje):

Cormana személyiségéhez egyáltalán nem illik a kínokozás és a

remekül használható nem halálos módszerként
szerintem nem megfelelő megfogalmazás. Egy bajvívó, ha nem akarja megölni az ellenfelét, akkor lefegyverez, vagy pedig célzott támadást ad le (előbbi lehet utóbbi is és fordítva), nem pedig addig szurkálja az ellenfelet, míg el nem vérzik.

Ráadásul a képzettségben ahogy idézte nem arról van szó, hogy "bajvívó", hanem tőrkard forgató. Mint Gio, rá tökéletesen illik ez a leírás, aki harcos és tőrkarddal küzd (nála nem is lenne gond ezzel).

Szóval én mint mesélő nem engedélyezném, s nem azért, mert "nem tanulhat mást", hanem mert ez a bizonyos más olyan, ami személyiségbe sem illik bele.

Második kérdésre azt tudom mondani, hogy véleményem szerint nem véletlen, hogy a Slan diszciplínákat csak magára tudja alkalmazni a használója. Mivel ehhez kell egy testi-szellemi felkészülés. Mindenesetre a

pszi diszciplinákat másra is tudja használni, ahol ez lehetséges
kérdésre szerintem a válasz az, hogy a Slan diszciplínákat nem lehetséges másra használni, ahogy a könyv is említi.

Ezáltal csak a pyar és kyr(!) diszciplínák használhatóak másokon is.

Közzétéve: (szerkesztve)

Abbit holmikra az NYT-ben alkalmazott dupla ár vagy ezúttal nem hozzáférhetőek?

A félelf tolvajnak másfél évtized alatt nem jutott eszébe, hogy az elf anyjától megtanuljon elf nyelven? Amikor ráadásul elf kopóval indul? Szvsz erősen anyanyelv kategória lenne az is...

Neki nem stimmel a CÉ értéke sem, tolvaj 10, félelf 10, +6 Ügyi, az helyből 26, a karlapon 18 van.

Szerkesztve ekkor: , Daelon által
Közzétéve:

Csupán a harmadikra tudok válaszolni biztosan: az ETK alapján a faj CÉ-e nem adódik a Kaszt CÉ-éhez. Ez csupán a Summáriumban van így.

Második szvsz: nem szükséges azért megtanulnia az elfet, mert az anyja is az volt. Mivel a túléléshez az nem volt szükséges nyelv a rasszista környezetben, így bizonyára nem a kevésbé használtan beszélgettek. Mindenesetre a karakter +kp-iból szabadon tudod formálni ezt a személyiségi részét.

Közzétéve:
Csupán a harmadikra tudok válaszolni biztosan: az ETK alapján a faj CÉ-e nem adódik a Kaszt CÉ-éhez. Ez csupán a Summáriumban van így.

Na, mindig hall az ember újat. Még egy NYT-ben nem vágtak ki vele és amióta játszom összeadtam :)

Közzétéve:

Üdv,

Megerősíteném Shiffer válaszait.

• Fajból és a kasztból adódó CÉ valóban nem adódik össze (lásd ETK ide vonatkozó részét). Az, hogy eddig elnézték, csupán figyelmetlenség lehetett. :) Ha mégis van olyan Rúna-cikk, ami ezt felülbírálja, akkor megkövetem magam.
  • Nem megfelelő környezetben nem feltétlenül tanulja meg egy gyerek a nyelvet. Mai világi példát tudok erre mondani: számos olyan családot láthatunk, ahol az egyik szülő külföldi, pl. angol, a másik szülő magyar, és a külföldön felnövő gyerek (bár kiskorában még gagyog is talán valamit magyarul) felnőttkorára nem tud megszólalni magyarul. Van ilyen ismerősöm... de mint előttem is említették: formálhatod a személyiségét úgy saját Kp-ból, hogy a félelf tolvaj bizony megtanult elf nyelven. :)
  • Abbit holmikat nem lehet vásárolni most. (Nyári Táborban magasabb szintű karakterek voltak, jobb cuccokkal - itt "magasabb" a kihívás.)
  • Cormana nem tanulhat kínokozást, amelynek játéktechnikai és elméleti akadályai is vannak - Shiffer kifejtette.
  • Pelios csak azokat a díszciplinákat képes másokra is alkalmazni, amik az alapszabály szerint másokra is alkalmazhatóak. Más szóval: feloldjuk a szerzetes azon korlátozását, miszerint mindent csak magára tud alkalmazni, de nem terjesztjük ki úgy, hogy azokat is képes másokra alkalmazni, amit más kasztok (még egy harcművész!) sem.
  • Eldor nem igazán boszorkánymester, de ezt a beszélgetést már lejátszottátok, nincs hozzáfűznivalóm. ;)

Közzétéve:

Szép estét!

Korábban volt szó arról, hogy a karakterek ismerik egymást régebbről. A csapatunk, össze is dobott egy csapat elő történetet, hogy nagy vonalakban indokolt legyen ez a kijelentés.

A kérdésem a következő: a szervezők szerint elég rég óta ismerhetik egymást a karakterek ahhoz, hogy zavartalan legyen köztük a pszí gondolat átvitel. Gondolok itt a nem látja, de ismeri annyira, hogy távolba is tudjon neki üzenni ily módon.

További szép estét!

Gavesz

Közzétéve:

A kérdésem a következő: a szervezők szerint elég rég óta ismerhetik egymást a karakterek ahhoz, hogy zavartalan legyen köztük a pszí gondolat átvitel. Gondolok itt a nem látja, de ismeri annyira, hogy távolba is tudjon neki üzenni ily módon.

Igen, ismerhetik egymást annyira. :)

Közzétéve:

Sziasztok!

Felmerült benne az a kérdés, hogy Gio (a Szentem), mint bérvívó mennyire ismeri

- a bajvívók kódexét

- a bajívívók különleges képességeit (halálos szúrás, mesterjel, ingerlés).

A Halálos szúrásról gyanítom, hogy nem, mivel nem szerepel sem előtörténetben, sem karakterlapon.

A Kódexet indokoltnak tartanám, ha már a "szakma" beavatott mestereitől tanult, és talán ezt erősíti a Mf shadoni nyelv is.

A kimaradó kettő pedig kérdéses.

Közzétéve:
Felmerült benne az a kérdés, hogy Gio (a Szentem), mint bérvívó mennyire ismeri

- a bajvívók kódexét

- a bajívívók különleges képességeit (halálos szúrás, mesterjel, ingerlés).

A Halálos szúrásról gyanítom, hogy nem, mivel nem szerepel sem előtörténetben, sem karakterlapon.

A Kódexet indokoltnak tartanám, ha már a "szakma" beavatott mestereitől tanult, és talán ezt erősíti a Mf shadoni nyelv is.

A kimaradó kettő pedig kérdéses.

A halálos szúrást nem ismeri (helyette a két tőrkardos harcra specializálódott), de a Mesterjelet és az Ingerlést igen. :)

Közzétéve:
Technikai kérdés: mikor tudják meg a csapatok, kinek melyik KM mesél majd? Esetleg láthatnánk előzetesen egy KM listát (kikre lehet számítani)?

Már ment is a Hírekbe ez a közérdekű információ. :)

Közzétéve:
Ti nem meséltek??? :o

"Ti" alatt a szervezőket értem (CS, TAO)...

Silver, Con Salamander és jómagam tartalékos Kalandmesterek vagyunk. Szükség esetén mesélünk, máskülönben támogatást nyújtanak a többi Kalandmesternek és a szervezést intézzük.

Közzétéve:
ez amolyan triviális nem?

ha férfi akkor boszorkánymester, ha nő akkor boszorkány. egyik regényben, novellában se találkoztam férfi boszorkánnyal illetve női boszorkánymesterrel.

de ez onnan jött szerintem, hogy a nők boszorkányok, és azoknak van egy mesterük, uruk, (master), és az mindig férfi...és így ö a boszorkánymester... :-)

Én sem, de ezt elhiszem, mert láttam... Ynevi Kalandozások modulgyűjtemény... női BM :D

post-2872-145007943862_thumb.jpg

Közzétéve:
Hát pedig jó kari lett volna, olyan casanova típusú, a bárd szokásos hülyeségei (fény mágia smafu) nélkül, jól kihasználható boszorkány varázslatokkal.

:-)

Mi ezt mindig úgy magyaráztuk meg, hogy miért nem lehet férfi boszorkány, mert ő az ölelésmágiakor nem feltöltődne... khm... manával, hanem kiürítené magát. :twisted:

Közzétéve:

Sziasztok!

OFF:

A nemekkel általában annyira rugalmasak voltunk, amennyire lehetett. Tehát amelyiknél megkötöttük, hogy nem lehet bármelyik nemből való, ott általában oka van. Eldor esetében az ok az, hogy boszorkánymester kasztú, ami pedig elvileg csak férfi lehet.

illetve

Az ezt kimondó hivatalos szabály egyébként hol található? (Versenytől függetlenül kérdezem, bocs az OFF-ért)

Az imént véletlenül találtam erre a kérdésre egy amolyan hivatalosnak mondható választ a RÚNA levelezési rovatában. Idézem:

"1. Melyek azok a kasztok, amelyeknek nő semmi esetre nem lehet tagja?

Lovag, barbár, paplovag, boszorkánymester, tűzvarázsló. Ezek egyike sem lehet nő."

(RÚNA I./9., Levelezés, Novák Csanád)

Szóval talán innét az evidenciaként kezelt megkötés. Elnézést; de úgy gondoltam, érdekes lehet - OFF vége.

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...