Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Hivatalos hírek a rendezvénnyel kapcsolatban


TAO

Recommended Posts

Üdv Mindenkinek!

A I. Kalandozok.hu Kalandozók Napja a budai Szent Angéla Gimnáziumban kerül megrendezésre 2015. október 17-én, szombaton.

A M.A.G.U.S. verseny moduljának írója: Silver.

Minden ezzel kapcsolatos hír ebben a témában lesz közzétéve.

Üdv,

Con Salamander és TAO

Szerkesztve ekkor: , TAO által
Link a hozzászóláshoz

Üdv Mindenkinek!

Többen kérdeztetek már a karakteralkotásról és választható karakterekről, ezért szeretnénk kihirdetni, hogy a versenyen nem szabad karakteralkotási rendszer lesz, hanem 11+ fix, 80-90%-osan kidolgozott Játékos Karakterek közül lehet majd választani.

Indoklás

A modul különlegessége és érdekessége megköveteli, hogy nem engedhetünk "bármiféle" kasztot, karaktert játszani. (Például egy populáris Darton-paplovag kaszt nem játszhatna ebben a kalandban. Vagyis játszhatna, de jó eséllyel nem élvezné a játékos...) Ahelyett tehát, hogy mindenféle tiltásokkal és feltétel-rendszerrel pakolnánk tele egy karakteralkotást, úgy döntöttünk, hogy általunk előre elkészített JK-k közül lehet majd választani, amikkel bizonyosan élvezhető lesz a kaland.

Ez a szervezésben is sokat segít majd mind a szervezőknek és a Kalandmestereknek, ugyanis ők csak a játéknap elején fogják megismerni a csapatukat. Így nem vadonatúj karakterekkel és előtörténetekkel kell majd ismerkedniük, hanem rövid konzultáció után bele is csaphattok a játékba!

Úgy gondoljuk, hogy a hasonló karakterekkel és csapatokkal való játék a verseny feltételeit is "egyenlőbbé", a pontozást egységesebbé és könnyebbé teszi.

Tisztában vagyunk vele, hogy egyes játékosoknak ez jobban kedvez majd (akik nem szeretnek karakteralkotással "tökölni" napokat egy 6-8 órás versenyre), és lesznek, akiknek kevésbé (akik szeretik maguk megálmodni a karaktereket akkor is, ha csak pár órát játszanak vele).

Hogy fog ez kinézni?

 1. Lesz kb. 12 Játékos Karakter publikálva az oldalon (itt: http://kalandozok.hu/kalandozoknapja/ ) a következő hetekben. Az első 6 még ezen hét vége felé érkezni fog, a következő 6 pedig az utána lévő 10 napban.
 2. Minden csapat választhat ezekből 4-6-ot (annyit, ahány tagja van a csapatnak).
 3. A karaktereket kicsit tovább csiszolhatják a saját szájuk íze szerint. Minden karakternél le lesz írva, hogy ez mit jelent (általában szabadon elkölthető Kp-kat és felszerelés vásárlását).
 4. A karaktereket elég lesz a verseny napján elhozni, és megmutatni a leendő Kalandmestereknek.

Az egyik, játékosok számára pozitív oldala ennek, hogy 1-2 olyan különleges karaktereket is rakunk majd választható karakterek közé, amik normál esetben csak KM engedélyével, vagy azzal sem nagyon lennének játszhatóak... amikkel más versenyeken, táborokban nem találkoznátok.

Hamarosan jönnek a karakterek! :)

Szerkesztve ekkor: , TAO által
Link a hozzászóláshoz

Üdv Mindenkinek!

Már az utolsó helyeket töltjük fel, így aki szeretne még jönni, ne habozzon, jelentkezzen mihamarabb, mielőtt kitesszük a "Betelt!" táblát.

Jelenleg az első 13 befizetett csapat részvételét tudjuk garantálni. Regisztrálni azután is lehet majd csapatokat a várólistára, ám az ő regisztrációjukat a Kalandmesterek létszámától kell függővé tennünk. Attól függően, hogy hány KM lesz elérhető, a várólistáról is megpróbálunk még fogadni csapatokat időrendi jelentkezésük sorrendjében, ám ezek számára nem tudunk semmilyen ígéretet tenni.

Link a hozzászóláshoz

Üdv Mindenkinek!

Elkészült számotokra az I. Kalandozók Napján játszható összes Játékos Karakter. Reméljük, hogy mindenki talál magának szimpatikus és hangulatos karaktert az ígért 12 karakter közül, melyet aztán a képzettségpontokkal és felszereléssel játszva ti csiszolhattok véglegesre a saját szátok íze szerint. A szemfülesek észrevehetnek egy tizenharmadik, bónusz karaktert is, melyet jószándékú figyelmeztetés kíséretében csak a legnagyobb kihívást élvező játékosok számára merünk ajánlani!

http://kalandozok.hu/kalandozoknapja/

http://kalandozok.hu/talalkozok/kn2015/JATEKOSKARAKTEREK.zip

Link a hozzászóláshoz

Üdv Mindenkinek!

Ezennel közhírré tétetik a Kalandmesterek listája:

- Aion Gildes Shiffer

- Big Mac

- Cz

- Daru

- Gulandro

- Hulla

- Magyar Gergely

- Messor

- Miracor

- Mosquito

- Sneer

- Syrand Caldern

- Tetra

A változtatás jogát fenntartjuk :) (pl. arra az esetre, ha esetleg lebetegedik valaki).

A Kalandmesterek és a csapatok párosítása a rendezvény reggelén történik meg, a Megnyitó után.

Szerkesztve ekkor: , TAO által
Link a hozzászóláshoz

Úgy érzem, egy nagyon jól sikerült játékon vagyunk túl. Nagy öröm volt látni ennyi új arcot, és tudni, hogy vannak még bőven játékosok rajtunk kívül! 8-)

A rendezvényre visszatekintve szeretnék megosztani pár fontos és érdekes információt.

A Kalandmester - Csapat párosítások az alábbiak voltak:

 • Aion Gilder Shiffer - Foltosheréjû Pipacsszedõk
 • Big Mac - Sas-Lik
 • Cz - Nis'gh Astwell Kardjai
 • Con Salamander - Krad Kegyeltjei
 • Gulandro - Z
 • Hulla - NemT Ököl
 • Magyar Gergely - Elftársak
 • Messor - Kaffantó Láncvidrák
 • Miracor - Magányos Farkasok - A Pusztulat Lovasai
 • Mosquito - Mérhetetlen Vének
 • Sneer - Aljanép
 • Syrand Caldern - First Class
 • Tetra - Rowoni Rémlátók

A modulmegoldást és a szerepjátékot egyenlõ arányban figyelembevéve a helyezések a következõk lettek:

 1. Magányos Farkasok - A Pusztulat Lovasai
 2. Mérhetetlen Vének
 3. Elftársak

Legjobb szerepjátékosnak Morrickot választottuk, a First Class csapatából.

Sokan kérdeztétek, hogy milyen volt a választott karakterek eloszlása, mely karakterek voltak a legnépszerűbbek. Alább található egy majdnem teljes lista, a karakterek mellett álló szám az őt választó játékosok száma:

Realn, a Búvár (3. tsz fejvadász) 8

Merdin, a Kíváncsi (5. tsz tolvaj) 8

Zuriel, a Kárhozott (4. tsz paplovag) 7

E'liellen, a Városi Róka (5. tsz félelf tolvaj) 7

Serenar, a Festő (3. tsz harcművész) 6

Drassen (4. tsz lovag) 6

Kronn, a Hegyomlás (4. tsz "barbár" / félóriás) 5

Eldor, a Vajákos (4. tsz "boszorkánymester" / gyógyító) 5

Gio, a Szent (4. tsz harcos) 5

Gilthis (3. tsz bárd) 5

Sicarilio, a Ketrecek Harcosa (4. tsz gladiátor) 4

Cormana, a Fakó (4. Tsz bajvívó) 3

Pelios, a Puhány (4. tsz szerzetes) 2

A fejvadász és a tolvajok viszik a pálmát (volt olyan csapat, amelyik mind a két tolvajt beválasztotta!), ami talán nem olyan nagy meglepetés, lévén népszerű kasztokról van szó. A bukott angyalból lett paplovag szintén rendkívűl népszerű volt, aminek nagyon örülünk, mert nem kis kihívást jelentett a karakter kijátszása. A harcművész "apuka" népszerűsége már annál meglepőbb volt számunkra, nem tudjuk eldönteni, hogy a karakter őszinte egyszerűsége, vagy a Slan pszi volt ilyen vonzó a játékosok számára. :-P

A lista másik végén a puhány szerzetes a húzza a sort, a karakter valóban gyengébbnek tűnhet a többieknél, ám kíváncsiak lettünk volna, hogy egy igazi szerepjátékos hogy sírja el magát, amikor Peliost máglyára küldi az Inkvizíció. :D

Köszönjük, hogy eljöttetek, és reméljük, hogy sokatokat a táborainkban, és más rendezvényeken is újra fogunk látni!

Szerkesztve ekkor: , TAO által
Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
 • Új...