Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A Karakterek jellemei

Antail

Melyik jellem jellemző legjobban karaktereidre?  

87 szavazat

1. 1. Melyik jellem jellemzÅ? legjobban karaktereidre?

Recommended Posts

Közzétéve:

Üdv!

Szerintem egy átlagos parasztbácsinak is lehet akármilyen jelleme!

Nem csak a rend az átlagos!

Lehet mondjuk káosz-halál is, csak nem úgy, mint egy kalandozónak. Úgy értem, nincs lahatősége azt érvényesíteni. Az ilyen jellemű paraszt örül - nézi a kivégzéseket, a boszorkányégetéseken a rendbontó megölését szorgalmazza, vagy elissza mindenét, veri a feleségét, kitagadhatja a fiát, megtagadhatja az adót, hátráltathatja nemes úr embereit, vagy egyszerűen csak szomszédaival gonoszkodhat. Ez egy sem "Rend" jellem vonás.

Szerintem hiba lenne minden parasztot csak egyszerű rend jellemnek tekinteni. Õk is ugyanolyan változatosak, mint a kalandozók!

Közzétéve:

Hellasz!

Szer olyan nincs, hogy nincs vkinek jelleme, mert egy parasztbácsi nem egy ló! :? vagy valami jellemtelen...

Vagy, ha igen szóljatok.

Bárkinek lehet akármilyen jelleme, no azért vannak kivételek...pl:.Kráni vari, akinek tórzítják a jellemét.

Pl.:nálunk a jk-k jelleme tórzúl, volt pl arra is hogy rend-életből halál-rendbe vágott át a karakter.

Nállam a mellékszereplőknek is szokott jelleme lenni, ha karakterek jobban szóba elegyednének velük, erre készülök, és talán egy mellék szálat így bele is tudok keverni a kalandba.

Szal csak ennyi.

Adun thorin as!

Közzétéve:

A jellemek között szerintem a páros jellemek a jok és ezek közöl ha jó az illető akkor a rend-halál jellem a jó mert akár kegyetlen gyílkosok lehetnek.

Közzétéve:

Üdv újra!

Véégre van időm és a profilom is műxik újból, merthogy elvesztettem a jelszavam,de nem ez a lényeg, hisz ez nem ide vág...

Egyetértek veletek.

De gondolkozzunk reálisan, hisz miért csak az lenne jó? (rend-halál) Ha a kalandmester jó akkor neked nem kell arra figyelned, hogy a kalandba illeszkedik e a karid jelleme... Szóval, ha a km jó, akkor beleszámítja a jellemedet és ha harcolni kell majd, akkor a rend-élet jellemű is harcolni és ölni fog, mert ezt diktálja az ösztöne... lehet, hogy káoszra torul a jelleme ezek után, de mint a valóságban ez a bűntudta elmúltával és lelki átalakulással, pszichológiai úton történik. Nem olyan bonyolult mint, ahogy azt leírtam. A lényeg, hogy gondolkozz reálissan, mintha te lennél a karktered, és ha eléggé beleéled magad, akkor gond nem lehet. :roll: :wink:

Szerintem... :D

Közzétéve:

Hellas!

Szerintem ez igaz.

Még a legjámborabb ember is képes ölni! Háborúban, v. a családvédelme, v. olyan dolog ami igazán kiborító dolog! Ez karaktertől függ.

Bármikor elpattanhat a húr! És innen vagy helyre jönnek a dolgok, vagy marad a bűntudat vagy jön a jellem tórzulás, mint már a fentiekben is írtam.

Főleg ez a helyzet akkor mikor a törvény diktál! Õlj vagy megölnek!

A rend-élet jellemű karakter v fórdítva is képes ölni,bármikór. A lovagoknál diktál az erkölcsük, harcosok harcranevelve, csatában ölnek... Bármikór történhet bármi ami miatt a jámbór ember is egy kétlábonjáró gyilkológéppé válhat, s csak ez után jön a kiborulás, vagy a változás!!! :twisted:

Közzétéve:

Üdv!

Egyetértek Hunnal. Mindenfajta jellemmel lehet ölni, csak az okok nem mindegyek, és főleg nem ugyanazok, ezen kell a játékosnak igazángondolkodnia.

Egy Rend jellemű azért, mert a törvény, a klánja úgy kívánja, halál jellemű azért mert nem is keres feltétlen békés megoldást, hiazen kit érdekel ennek a kis --nek az élete, a káosz jellemű mert beszóltak neki és hát most így esik jól, az élet, meg hogy ezzel elejét vegye több, értékesebb, vagy a saját élete elvesztésének. Elét vázlatos, de lényegretörő.

És az ha a saját elvei szerint helyesen ölt, akkor a rend-élet jellemű karakter sem fog megőrülni a lalkiismeretfurdalásban, hiszen tudja, hogy ezt kellett tennie.

És az sem biztos, hogy aki halál jellemű, az többet öl. Csak más okból, és mást. Pl. Egy inkvizítor megsüttet egy boszorkányt, mert csak létezik, de lehet, hogy egy halál jellemű nem fog bántani egy undorító tolvajt, mert hát egyrészt megérti, meg amúgy sem tőle lopott, minek foglalkozzon vele.

És szerintem a jellem sem feltétlenül dönti el egyértelműen, hogy ki melyik oldalon áll, pl. halál jellemmel is lehet a jót szolgálni, és fordítva.

Közzétéve:

Elátkozott üdv!

*Moderálta: Antail*

A karakterek jellemeiröl meg annyit, hogy mindegy, hogy mi van a jellem rublikába sokan akkor sem tudják kijátszani. Ez az eggyik leg nehezebb része a mágusnak és a leg tapasztaltabb játékosoknak sikerül vagy akinek egyszerüen van hozzá tehetsége.

Közzétéve:

Szerény megfigyeléseim szerint, a játékosk számára a legnehezebben kijátszahtó jellem a Rend és az élet szokott lenni. Az élettel még el vannak, de a REnd álltal felállított követelményeket neccesen tudják teljesíteni!

Hiszen a játékosok azt szeretik , ha szabadok és ezért könnyen játszák a Káosz illetve a Halál jellemeket, ezzel szemben a rend és az élet jelemek kötöttségek, amik azt jelentik, h jobb játszani (sztem), de ez télleg befogja a karaktert!

Közzétéve:

Ez nem vot szép tölled Antail. Joga van mindenkinek megtudni az igazat.

Nem volt benne semmi kivetnivaló. Serintem. Na mindegy legközelebb visszafogom magam. Visz irásra.

Közzétéve:

Kedves Cipo!

Úgygondolom semmi jogod nincs megkérdőjelezni, hogy nekem mihez van jogom.

Amennyiben egy hozzászólás nem a témába vág és 10 soron keresztül egy másik kalandozót szidalmaz nem, hogy jogom van kitörölni a hozzászólást, hanem kötelességem is.

Ezt említettem privát üzenet formájában is, ha valakivel problémád akad akkor intézd el vele pszi üzenetben, senki nem kíváncsi arra, hogy tudod a másikat szapulni, mert az csak téged minősít.

Továbbiakban témahűen,

köszönettel:

Antail

Közzétéve:

Shalafi: Szerintem az életet nehezeebb kijáttszani mint a rendet. kb 6-7 éve tolom a M*-t, de még nem volt élet vagy élet komponensű jellemem, most van egy karakterem Élet renddel, nem tudom kijátszani már torzult is a jellemem. A renddel nincs bajom, bár a jegjorr a rend-halál 8)

Üdözlök mindenkit: toxik

Közzétéve:

Véleményem szerint egy haladó JK-nak nem jelenthet akadályt bármilyen jellem kijátszása. Főleg kezdőknék szokott ez galibát okozni.

Nagyon hiányolom viszont a semleges jellemet, mert ugye az rend és a káosz az a törvényekhez és úgy általában a mindennapokhoz való hozzáállást jelenti, az élet és a halál pedig az élet tiszteletét. Namármost miért nem lehet nekem egy olyan karim ami pont a középpontban van. Mint pl. DnD-ben a True Neutral. Nem tiszteli az életet de nem is szeret gyilkolni, köp a törvényekre, de nem káoszkodik. Na ezt hová tegyem?

Közzétéve:

Ahoi!

Véleményem szerint ezt a sima káoszhoz kell sorolni.

Nekem is sokszor akadt már ebből problémám, hogy neutral volt a kari. A Káosz nem azt jelenti, hogy rendszertelenül, mindent áthágva él, csupán nem feltétlenül hódol be minden törvénynek, és nem adja könnyen a derekát. Persze ez nem így van. Nézzünk meg egy toroni pietort, aki a káosz istenében, Tharrban hisz, mégis az életét adja akárkiért. Nagyon jó példa a különleges káosz jellemre a 'Morgenai Könnyei' című műben a khótorr jelleme. Sajátos értelmezés, azt a káoszt tiszteli, mely az örök változásért felelős, mely újrateremt, és folyton változtat.

Szóval szerintem a neutralt lehet káosszal ,vagy akár renddel is magyarázni. A káosz lehet olyan, hogy saját rendjét fenntartja, vannak szokásai, és egyszerűen nem szereti, ha korlátok közé szorítják (mint a legtöbb kalandozó...).

A rend pedig lehet olyan, hogy elfogadja a saját rendjét, de ebben olyan erősen hisz, hogy felülemelkedik ez a külső renden, tehát másnak viszont nem hódol be. Elég tág részt ölelnek fel a jellemek véleményem szerint. Csak kicsit agyalni kell ;)

Maradtam Tisztelettel:

Közzétéve:

Toxik: most léynegtelen, h ki mióta játszik, én is játszom már 6 éve....

Az tény, h ritkább az élet jellem, de ezt könyebben ki tudják játszani mint a Rendet, sokat meséltem és láttam példát mind a kettőre.... akikkel én játszottam azok közt könyebb kijátszani azt, h nem ölök minthogy elfogadom a tövényeket.

Én személy szerint álltalában tiszta Rend jellemet szokta játszani, nem mondom, h jól, de az Életet csak neccesen tudom bevállalni, sőt csak egyszer volt rá példa, h én élet jellemet játszottam, az is Káosz, Élet volt és a kari egy varázsló volt.... :lol:

CS-nek igaza van, ez a neutral jellem nem kell! mert az ember nem tudja követni az "aray középutat", szal ugyis húz valamerre. a karid lehet amlan középjelemü de ki-ki leng vmelyik irányba, és az irány meghatározására van ott a káosz vagy a Rend.

Közzétéve:
Shalafi: Szerintem az életet nehezeebb kijáttszani mint a rendet. kb 6-7 éve tolom a M*-t, de még nem volt élet vagy élet komponensű jellemem, most van egy karakterem Élet renddel, nem tudom kijátszani már torzult is a jellemem. A renddel nincs bajom, bár a jegjorr a rend-halál 8)

Ezt elég furának tartom, mivel az emberi mentalitáshoz az Élet jellem áll a legközelebb. Igen, bizony, akármilyen elvetemült is vagy, vagy akármilyen darkos is, ez bizony így van.

Én személy szerint 9 éve szerepjátszom, de ennek aztán szerintem semmi köze sincsen ahhoz, milyen jól játszom :) Vegyünk pl a 2005-ös NYT legjobb szerepjátékosát, ő 3 éve kezdte...

A lényeg, hogy egy jellemet el kell magadban képzelned, lehetőleg sablonoktól mentesen, és aszerint kell játszanod. Lehet egy Káosz jellemű is olyan, aki amúgy rendezetetten viselkedik, és a Rend jellem sem azt jelenti, hogy rendben tartja a zoknijait, hanem hogy tartja magát a belső értékeihez, de azok lehetnek torzak. Szóval ez szerintem kicsit bonyolult kérdés :)

Közzétéve:

Az, h vki milyen jól játszik ki egy jellemet az több dologtól is függ!

Magától a játékos személyiségétől, mert ez azért eléggé befolyásolja a dolgokat! Illetve az emocionális képességétől. Az utobbi miatt mondom, h a legjobb szerepjátkosok a lányok, mert sokkal érzékenyebbek és ezért jobban el tudnak játszani más jellemet! Sztem

És az is tény, h az emberek álltalában Élet jellemüek ez főleg a törvényi és szokási hagyományok miatt van, ugyani a gyilkosság mindig is bűn volt és indig is büntették (és itt nem csak Hammurapi oszlopára gondolok, hanem már a törzsi szervezettségben is kitaszították a gyilkos)!

A jellem nem a külső szervezettségtő füg hanem a belső értékektől! Szal ahogy Andoron ondta, attől, hvki jellem Rend attől lehet szétszort. A Rend jellem raqgaszkoik egy bizonyos értékrendhez, míg a Káosz nem ragaszkodik semilyen értékrendhez, csak él ahogy jön! sztem!

Közzétéve:

Üdv!

Szerintem a jellemek kijátszása nem is olyan nehéz, csak következetesnek kell lenni, és meg kell fogalmazni, hogy mit is jelent számunkra (mármint a karakter számára) az a bizonyos jellem.

Sokat segíthet például egy-két példa, legyen az regényből, vagy filmből, elvileg az életből is lehetne, bár másokat nem látunk úgy "felülről" mintha csak filmen nézzük. Az élet jellemre szerintem nagyon jó példa a Gyűrűk Ura Gandalfja. pl. nem akarja megölni engedni Gollamot, mert ki ő, hogy az élete felett ítélkezzen, nagyon elgondolkodtató.

Szerintem még az is nehezítheti a jellem kijátszását, ha besablonosítjuk. Egy jellem, pláne, ha több komponensű, nem csak egy dolgot jelenthet. A halál jellem sem feltétlenül a nyakló nélküli gyilkolást jelenti, lehet, hogy soha nem öl meg senkit, de nem ellenzi pl. a halálbüntetést, vagy amikor neki kell meghalnia, könnyen elfogadja.

A rend sem csak az ország törvényeinek betartását jelenti, lehet pl. egy körözött bűnöző, aki már a harmadik állam írott törvényeit szegi meg, de a saját erkölcsi értékrendjéhez nagyon szigorúan és következetesen tartja magát.

A lényeg szerintem, hogy fogalmazzuk meg, hogy mit jelent a jellem, gondoljunk ki néhány helyzetet, meg hogy arra mi lenne a helyes válaszlépés, és főleg alkalmazzuk a játékban.

A KM-nek ugye meg kell ítélnie, hogy a JK most a jelleme szerint cselekedett, vagy ellene. Én amikor nem egyértelmű, meg szoktam kérdezni, hogy akkor ezt most miért tette? És ha a jelleme szerint meg tudja indokolni, akkor az onnantól kezdve helyes. Na persze azárt mindennek van határa is... :twisted:

Közzétéve:
Szerintem a jellemek kijátszása nem is olyan nehéz, csak következetesnek kell lenni, és meg kell fogalmazni, hogy mit is jelent számunkra (mármint a karakter számára) az a bizonyos jellem.

Sokat segíthet például egy-két példa, legyen az regényből, vagy filmből, elvileg az életből is lehetne, bár másokat nem látunk úgy "felülről" mintha csak filmen nézzük. Az élet jellemre szerintem nagyon jó példa a Gyűrűk Ura Gandalfja. pl. nem akarja megölni engedni Gollamot, mert ki ő, hogy az élete felett ítélkezzen, nagyon elgondolkodtató.

Erről már esett szó a fentiekben, nem kötözködésnek mondom, de csak elmondtad ugyanazt.

A másik dolog, hogy szerintem a legrosszabb ötlet, ha olyan jellemeket kezdesz kijátszani, amiket filmekben, vagy könyvekben olvasol. Jó, ha tanulod a dolgot, akkor úgyis ezt fogod tenni, de ennél leragadni elég nagy hiba lenne. Egy karakternek egyedinek kell lennie, neked kell azt magadban megfogalmaznod, és én pl cseppet sem szeretem, ha hasonlít valamelyik film, vagy könyv hősére. Mellesleg ezek a hősök legtöbbször heroizáltak, mindig jól teljesítenek, a rossz mindig ugyanúgy rossz, a jó pedig nemes lélek, pedig az életben aztán nagyon nem így van. Ritka az olyan könyv, vagy film (pláne az amcsi filmek) ahol azokat a jellemeket mutatják be, amivel nap mint nap találkozol. Az IGAZI jellemet, ami nem megcsalhatatlan, ami hibázik olykor.

A karakterek is követhetnek el hibákat, lehetnek rossz szokásaik... szerintem ez ad nekik igazán arcot.

És nekem az a véleményem, hogy döntse el mindenki magában, hogy mit jelent számára az adott jellem.

Mellesleg Gandalf csak félig meddig jó példa, mivel ő nem is volt ember. Õ mágus volt, és ez nagy különbség. A mágusok korokon át élnek, az ő dolguk az, hogy segítség a világot a jó irányba haladni (spec Gandalf 15 000 éves volt...). Nem azért mondta, hogy nem kell megölni Gollamot, mert élet jelleműként nem akarta bántani, hanem azért, mert Gollamnak még szerepe volt, amit ő sem láthatott előre, de érezte, hogy így történhet. Nagy különbség.

Szerintem még az is nehezítheti a jellem kijátszását, ha besablonosítjuk. Egy jellem, pláne, ha több komponensű, nem csak egy dolgot jelenthet. A halál jellem sem feltétlenül a nyakló nélküli gyilkolást jelenti, lehet, hogy soha nem öl meg senkit, de nem ellenzi pl. a halálbüntetést, vagy amikor neki kell meghalnia, könnyen elfogadja.

A rend sem csak az ország törvényeinek betartását jelenti, lehet pl. egy körözött bűnöző, aki már a harmadik állam írott törvényeit szegi meg, de a saját erkölcsi értékrendjéhez nagyon szigorúan és következetesen tartja magát.

A lényeg szerintem, hogy fogalmazzuk meg, hogy mit jelent a jellem, gondoljunk ki néhány helyzetet, meg hogy arra mi lenne a helyes válaszlépés, és főleg alkalmazzuk a játékban.

Mielőtt kötözködésnek vennéd, ez sem az, de erről is volt már szó előtted, és ismét az előtted szólokat ismétled, noha jobban kifejtve a dolgot, de semmivel sem többet szólva.

Amit írsz, egyébként igaz. Nem szabad sablonra venni... mégis a filmbeli hősök nagyon is azok általában, ahogy a könyvbeliek is. Nagyon kevés olyannal találkoztam, aki nem az. És általában ezeket a figurákat nem érti senki...

Közzétéve:

Nem teljesen érteeggyet Andoronnal, mert igen is vannak so könyvben árnyalt figurák, aláirom sok a sablonos, de azt a könyvet nem szeressük!

Szerintem pedig jó 5let más művekből venni karakterötleteket.

Nekem pl. sokszor tetszik meg egy könyvből, vagy filmből vki személyisége, és zt szívesen játszanám el. AMi azért jó mert látod a jellemet mozgás közben látod, h hogyan reagál helyzetekre...

De az is tény, h nem az Amcsi filmeket kell példának venni, de ez azért van mert az Amerikaiak ( a politikától kezdve a filmekig) mindent fekete-fehérben látnak!

Egyépként pedig a Sablonos jellemeket valóban el kell kerülni, de biztos van olyan aki azokat szereti, mert neki 8 mert őt nem maga a szerepjáték érdekli hanem a problémamegoldás! Õket is el kell fogadni!

Közzétéve:

Üdv mindenkinek!

bocs azér hogy így bepofátlankodok újként.

A jellemeket nálunk elégjol kijátszák bárvannak (és általában ez a több) hogy a "gonosz" jellemeket sokkal nehezebben játszák ki .

Közzétéve:

Ezt elég furának tartom, mivel az emberi mentalitáshoz az Élet jellem áll a legközelebb. Igen, bizony, akármilyen elvetemült is vagy, vagy akármilyen darkos is, ez bizony így van.

Hááát... Szerintem az ami bennem rejlik az messze nem élet jellem, (ez nem azt jelenti, hogy pszzihopaíta gyilkos volnék) például amikor az utcán bárki segítségre szorul én vagyok az aki le se fogja sz**ni az egészet.

Közzétéve:

Üdv!

De ők csak ostobák.

Ha írsz egy előtörténetet, akkor abbol ki lehet következtetni a jellemed.

Ténleg az egyik leg kevésbé fontos rész. De nem az igazi életet játszod, tehát én nem vagyok egy frjvadász, aki sátánista(Ranagol). Bocs csak kb Ranagol az, bár valamivel több és vmivel kevesebb.

Én rend-halál jellemel, jól viselkedek, addig míg a cél nem követeli a halál jellem előtérbe lépését. Meg a KM sokszór befojásólja a JK döntését. Azstrál, mentál próba, miegyebek, hogy eltűröd-e a sértést meg miegyebek. A jellem pedig segít, egy káosz jellemű valaki brutális megtórlásokat alkalmaz, tök mindegy, hogy hogy csak pusztúljon az alany. Míg az élet jellemű lovag, párbajra hívja a sértegető felet. Vagy csak nemesien "letólja".

Sok mindent meghatároz...

Az élet ciklikus! Meghalunk, hogy tovább lépjünk... Egy darabig tudnák filozofálni...

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...