Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban


Recommended Posts

Kérdezek is. :)

A leírás szerint a karakteralkotási +1 szint bónusz akkor jár, "amennyiben egy tavaly résztvevő csapat úgy dönt, hogy idén is a tavalyi csapatát hozza teljes egészében (kombinálás és variálás nem lehetséges)". No de...

- ez a játékos csapatra vonatkozik? tehát ha ugyanazok a játékosok, de másik karakterekkel, akkor is?

- vagy a játékos karakter csapatra vonatkozik? tehát ha ugyanazok a karakterek, de potenciálisan másik játékosokkal, akkor is?

- ha én hozom ugyanazt a karaktert (ugyanazzal a játékossal :)), de a csapatom változik (mennyi az esélye, hogy egyáltalán a játékosok összetétele ugyanaz lesz?), akkor egyetlen karakter nem kap semmilyen bónuszt?

Link a hozzászóláshoz

Ez a kombinálás. :)

A játékosoknak és a karaktereknek is meg kell egyezniük a bónuszhoz.

Az, hogy mennyi az esélye annak, hogy ugyanaz lesz, teljesen lényegtelen ebből a szempontból, nem is akartunk esélyeket számolni. Ha egy csapatban marad a tavalyi felállás, megkapják a bónuszt, ha nem, nincs bónusz. Szoktak azért táborokban fix csapatok lenni (ld. idei NYT), nem lenne nagy csoda, ha egy tavalyi csapat újra összeállna.

Ha te hozod ugyanazt a karaktert, akkor nincs számszerűsített előny, de nyilvánvalóan más előnyei vannak: pontosan tudod, mi történt el Zashránál, sőt, a részese voltál, a híredet pedig messzire viszi az a fránya sivatagi szél... :)

Link a hozzászóláshoz

Lehet ugy kellett volna fogalmazni a karakterakotasban, hogy "Szeretned hozni a tavalyi csapadot? Igen. Van kerdesed? Akkor nem hozhatod." :kv::ordog:

Ez a +1 szint dolog eleg nagy bonusz, tehat azzal korlatozzuk, hogy ne legyen belole felreertes, hogy teljes egeszeben a tavalyi dolgot kell hozni. Probaverzio az eletut taborokra hehe. Az eletut karakter modell, nyugdijas korodra hozhatod a 40 even at dedelgetett es fejleszgetett 60as szintu krani fejvadaszod! :)

Link a hozzászóláshoz
A képességek átlagánál mitől függ, hogy a dobást felfelé vagy lefelé kerekítettétek?

Szia!

Nem vagyok szervező, de van egy tippem.

Gondolom a k6 3,5, és a k10 5,5 átlaga miatt kérdezed.

A lényeg, hogy szépen sorba kijöjjön, hogy melyik dobáskód jobb a másiknál. És hogy ez a sor jó legyen, aszerint kerekítettek.

Üdv.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne a karakteralkotással kapcsolatban, hogy a hangulatkeltő alapján vehetjük-e úgy, hogy Gorvikba kell mennie a kalandozóknak? Tudom, hogy nem szokás sok információt előre elmondani a kalandról, s nem is kérném, hogy spoilerezzetek, csak azért lenne fontos a kérdés, mert tudjuk, hogy Gorvik nem minden faj-kaszt kombináció számára kívánatos hely. Ebből kifolyólag lehet, hogy célszerű nem pont most előrukkolni a régóta dédelgetett elf vagy törpe karakterrel, s ezért szeretnék kérni egy megerősítést vagy cáfolatot a kérdésemre.

Tisztelettel: Lord Nova

Link a hozzászóláshoz

Udv!

Valoban! Mind a karakteralkotas es a hangulatkelto emlitest tesz a jatek majdani helyszinerol.

Segítség az eltörténetekhez és a karakteralkotáshoz

“A csapat az amund hordákkal szembeni hsies és példátlan helytállása miatt rövidesen új megbízóraakadt, aki vagyonát és érdekeltségeit is bevetve, egy minden eddiginél különlegesebb és veszélyesebbküldetéssel bízta meg a kompániát. A hátborzongantó rejtélyekkel és féktelen titkokkal kecsegtetküldetéspedig egyenesen Gorvik földjére vezette kalandozóinkat...”

Remelem ezzel segitettunk, hogy a kornyezetbe illo karaktert alkothassatok. :)

Udv.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne a jáspissal kapcsolatban. Az ETK szerint a jáspis, ha detektálásra szeretném használni, akkor koncentrálásra megmondja, hogy van-e méreg vagy nincs. Erősségről nem ír. Jól értem, hogy ezek szerint már egy 1 E-s kő is megmondja ezt az infót? Vagyis tulajdonképpen nincs különbség egy 1 E-s és egy 150E-s detektáló jáspis között.

Előre is köszönöm a választ!

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

lehet, hogy nem véletlenül maradt ez szürke folt a könyvben, ugyanis nyilvánvalóan akkor felmerülnek ilyesfajta kérdések is...

A leírásból kiindulva: nem mondja meg. Ezt ki lehet persze megint bekkelni egy kis tápolással: veszel több különböző E-jűt, és amelyik legnagyobb detektál, annyi az E.

+ Ha pl. több méreg van, akkor az is érdekes, hogy azt megmondja-e egyáltalán. Szeirntem ebben az esetben annyit is mondhat, hogy "több méreg is van", ha az együttes E-jük is belefér még a kő E-jébe. A drágakőmágia tele van kis foltokkal sajnos... :)

De az ilyesmit szerintem már az aktuális KM-ed is befolyásolhatja. Amilyen rohadt drágák a drágakőmágikus cuccok, sok minden beleférhet. :)

Szép napot!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Ha hozzászólhatok - nem vitatva a szervezők örökös jogát a MAGUS szabályainak sajátos értelmezésére vagy átírására ;) - a detekció ez esetben arra vonatkozik, hogy VAN-e méreg ott, vagy NINCS.

Ez a méreg szintjétől független szerintem. A Méreg szintje az egészségpróbánál számít, és egy természetes, 500E-s méreg sem lesz rejtettebb egy mágikus detekció ellen, mint egy 1E-s. Ennek megfelelően egy sima 1E-s kőnek is meg kellene mutatnia az 5E-s mérget.

AMENNYIBEN a méregnek van bármiféle mágikus tulajdonsága, vagy mágikus méregről van szó, már más a helyzet, hiszen az már nem egyszerű méreg, ám ebben az esetben sem a méreg E-je, hanem a mágia E-je számít, és véleményem szerint az már ellenszegül a detekciónak, illetve E összehasonlítást igényel.

Hozzáteszem, a méregérzékelés kővel már így is nehezített, mivel a detekció általános szabályával ellentétben, miszerint nem kell látni a detektálandó dolgot, csak hatótávon belül kell annak lennie, már így is szigorították, hiszen a mérget látni, közelről vizsgálni kell.

Az a kő leírásában is benne van, hogy a méregről semmit nem árul el a detekció, csak hogy van. (ennek újabb módosítása lenne az E-hez kötés, amivel viszont következtetni lehetne az E-re a saját kövünk E-je alapján).

Talán szükségtelen, de azért megjegyzem, hogy a méregérzékelés NEM automatikus, hanem erre is külön koncentrálni kell. Tehát a sok-sok aranyért nem igazán TÁP, hogy HA a játékos rákérdez, akkor a nem mágikus, "álcázatlan, leplezetlen" mérgeket felfedezheti - ráadásul jön még para, hiszen lehet, hogy csak egy mérges pók köpött rá a tárgyra, és amúgy "ártalmatlan".

Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Felmerült bennem egy kérdés, amire választ várok a szervezőktől:

Az Antissjárás képzettségnél le van írva, hogy majd mindenkinek van esélye arra, hogy közelebbről is megismerkedjen vele, tehát nem csak Noir és Morgena papjai tanulhatják. A szükséges feltételek a minimum 13-as Asztrál/Akaraterő és egy kaszttól függő "érzékenységi százalék" megdobása. Ez egy 5 és 15% közötti alapérték + a karakter Asztráljának/Akaraterejének 10 feletti része (amelyik magasabb).

Kérdésem arra vonatkozik, hogyan kezelik ezt a szabályt a szervezők? Alapesetben ez egy viszonylag alacsony érték (minimum 8, maximum 25%). Megkapja-e a karakter a kifizetett (amúgy igen sok) képzettségpontért az Antissjárás alap- vagy mesterfokát (15 ill. 45 Kp) dobás nélkül vagy sem? Mert az nem túl jó ötlet szerintem, ha a játékülés előtt dobatjátok meg, mert ha nem jön össze, ugrik az egész karakterkoncepció (előtörténetestül)...

Várom a szervezők válaszát és játékostársaim meglátásait erre vonatkozólag.

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

a kalandmesterek jó szívűek, de Rend, Halál jelleműek.

A kasztod által kapott százalékos esélyt megduplázzuk.

Abba a hozzászólásba írd is be kérlek, hogy hány százalék esélyre fogsz dobni, hogy előre tudjuk.

Dobni pedig tudsz itt, a fórumon. (Ha átírod a hozzászólást, tudni fogjuk, hogy hamisítottál!)

A parancs:

[ kocka ] aKb [ kocka]

Így ni:

[kocka0]

Kellemes estét,

Link a hozzászóláshoz
Üdv,

a kalandmesterek jó szívűek, de Rend, Halál jelleműek.

A kasztod által kapott százalékos esélyt megduplázzuk.

Abba a hozzászólásba írd is be kérlek, hogy hány százalék esélyre fogsz dobni, hogy előre tudjuk.

Dobni pedig tudsz itt, a fórumon. (Ha átírod a hozzászólást, tudni fogjuk, hogy hamisítottál!)

A parancs:

[ kocka ] aKb [ kocka]

Így ni:

[kocka0]

Kellemes estét,

Köszönöm a gyors és pontos választ!

Egy harcművésznek 5%-a van alapból, akkor ez a KM-bónusszal 10% + neki az Akaraterő a magasabb (k6+12-es dobású, azaz 16), ezért annak a tíz feletti része az 6, így összesen 16%-ra dobok.

Ki is dobom most, hogy tudjam, érdemes-e erre a koncepcióra több időt-energiát fecsérelnem, vagy sem. :)

[kocka]k100[/kocka]

Szerkesztve ekkor: , Lozartan által
Link a hozzászóláshoz

Figyelem, az egyes vágányon éppen érkezik az általános kérdés a hatalom amulettjéről :D

Szóval áll-e az a - Nyári Táborban jóváhagyott - nézet, hogy a "kisebb, de tiszta szerkezetű rubin" megegyezik 1, azaz egy darab karát mágikus tisztaságú rubinnal, tehát az amulett alapanyag költsége 250 arany (2500 Tp) + 2 ezüst? Köszönöm! :)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...