Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Call Of Cthulhu Kaland avagy Cthulhu Fhtagn !


Recommended Posts

Megfelelő jelentkezők (minimum 3 maximum 5 fő) esetén mesélnék egy könnyed klasszikus hangulatú Call Of Cthulhu kalandot. Nem igényelne rendszer és Lovecrafti mítosz tudást inkább a hangulaton lenne a hangsúly így a kezdőknek sem jelentene hátrányt. A karakteralkotás nyűgével és időhúzásával nem foglalkoznék ezért előre gyártott karakterekből lehetne majd választani. Amiket saját tetszésnek megfelelőnek lehet majd alakítani. Aki szereti a túlélő horrort és misztikum stílust nem fognak csalódni. Maga a játék rövid lenne pár óra csupán… terveim szerint :)

Íme, egy kis hangulatkeltő:

Álljanak őrt a kegyes istenek, ha léteznek egyáltalán ilyenek, azokban az órákban, mikor sem az akarat ereje, sem az emberi elme teremtett megannyi gyógyszer nem tarthat vissza a rettenet feneketlen szakadékaitól. Kegyes a halál, mert onnan nincsen visszaút; de azt, aki összeaszottan és ép elmével tért vissza az éjszaka legmélyebb bugyraiból, örökre elkerüli a béke…”

"Nem szabad úgy hinni, hogy az ember a legrégebbi vagy épp az utolsó e földnek urai közt, vagy hogy az élet, az anyag ismert állapota az egyetlen lehető állapot..."

Részletek egy Tarantoi szanatórium pszichiátria jegyzőkönyvéből…

…A lidércnyomás és rettegés hosszú évei után, amelyet csupán a bizonyos benyomások mesés voltába vetett kétségbeesett hit enyhített, kénytelen vagyok tanúsítani az igazságot, amellyel feltehetőleg 1915. július 17-18-án találkoztam. Van okom remélni, hogy tapasztalataim teljes mértékben vagy nagyrészt érzékcsalódásból fakadnak, amire valójában bőven volt okom. Mégis olyan ocsmányul valószerűnek tűnt, hogy néha lehetetlennek találom a reményt.

Ha a dolog megesett, akkor az embernek el kell fogadnia a világegyetem fogalmait és a saját helyét az idő fortyogó örvényében, amelynek puszta említése is bénító. Továbbá ugrásra készen kell vigyáznia egy sajátos, lopakodó veszedelemre, amely, noha sohasem fogja elpusztítani az egész fajt, borzalmas és elképzelhetetlen iszonyatot zúdíthat az emberiség egyes kalandor természetű tagjaira.

Ez utóbbi okból szorgalmazom minden erőmmel, hogy ne próbálkozzanak tovább az ismeretlen, feltárásával…

V’hu-en n’kgnath fha’gnu n’aem’nh V’glyzz K’fugn cylth-a v’el cylth Shub-Niggurath K’fungn’i. I’a ry’gzengrho. I’a Azathoth !

Így kiáltoztam állítólag, mikor egy nap múltán rám találtak a sötétben. Gastone kapitány félig fölfalt kövér teste fölött kuporogtam, kutyám őrjöngve ugrált körül, s a torkomnak akart esni.

Az ideiglenes bázist felrobbantották, az én Kormosomat elvették tőlem engem pedig ebbe a rácsos szobába zártak itt Tarantoban. Valami suttogó szóbeszéd is járja örökölt hajlamaimról. Bruno is itt van, a szomszéd szobában, de nem szabad beszélnem vele. Takargatni próbálják a barlangban történteket, s ha szegény Gastone-t emlegetem, rettenetes dologgal vádolnak. Pedig tudhatnák, hogy nem én tettem. Tudhatnák, hogy a bogarak voltak, a démoni nagy bogarak; itt is jelen vannak, a párnázott falak mögött; s iszonyúbbnál iszonyúbb kísértésekbe visznek. Itt senki más nem hallja a bogarak zümmögését, pedig a bogarak jelen vannak, a bogarak a falban…

Szerkesztve ekkor: , FROSTY által
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...