Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Eclipse Phase, Július 6, szerda, Sir Thomas


Recommended Posts

Játékosok:

- Tetra

- Jadis

- Felon

- TAO

 

Eclipse Phase: dark sci-fi, elviekben horrorisztikus elemekkel. Számomra egy nagyon komplex és elvont jövőkép az emberiség majdnem teljes pusztulásáról és a túlélésért folytatott harcról.

Rendszer: Az EP rendszere nem az igazi, meg amúgy is freestyle-ban játszunk. 1-1 kockadobás bontja csak meg a csendet, ezt általában karakterhalál követi. :oops:

Karakterek: hús-vér emberek játszanak, 1-2 transzhumán is lehetséges a csapatban, de semmi elszállt dolog, csak egyszerű, humán bio- vagy szintetikus test. A karakterek asztronauták, bányászok, illetve minden elképzelés a szakmát teintve szóba jöhet, egyeztessünk róla. Nagyjából ki kell alakítani a képzettségeket, hogy tudjuk, ki, mihez ért.

Kaland: a változás jogát fenntartom. Egyelőre egy kis aszteroidán megbúvó apró kolónia tagjait fogjátok megszemélyesíteni. Más rajtatok kívül nem (vagy nem nagyon) lesz, így egész kis közösségre kell gondolni. Az aszteroidából bányásztok ki alapanyagokat, amelyet egy nanofabrikátorral alakítotok tovább a szükséges felszerelésekké, élelemmé. Szegényes és csendes élet ez. khm... egy darabig.

 

Link a hozzászóláshoz

Mint afféle jófajta sci-fiben. Konkrétan, fogalmam sincs. :)

Amit el tudok képzelni, az valami méretes félautomata bányászrobot, ami folyamatosan fúrja az aszteroidát, de felügyeletet igényel és irányítást arra vonatkozóan, hogy milyen ásványokra menjen rá (ha tud válogatni a kőzetrétegek összetétele alapján). De nyitott vagyok ötletekre is, tegyük érdekessé a helyszínt.

Link a hozzászóláshoz

Nem mernék megesküdni rá, de úgy rémlik, az EP már egy viszonylag fejlett űrutazással rendelkezett a krach idején, különben nem tudtak volna elmenekülni az emberek. Ennek folyományaként az aszteroidabányászat egy kifejlett tudomány/ipar valószínűleg.  Szóval valahogy én is úgy képzelem el, hogy van egy nagy gép, amit leraknak az aszteroidára, és nagyjából önműködően betermeli amit be tud, csak gondolom nem tud teljesen automatikusan deployolni és visszajönni, gyakran elakad, konfigurálni kell aszteroidáról aszteroidára. Rutinmunka, már amennyire bármi űrrel kapcsolatos meló rutin lehet. Husis lények hátrányban. Hmm. Na majd kiderül ha odaértünk.

Link a hozzászóláshoz

Ami az eclipse phase-t illeti, egy halottat hoznék... ja, nem, az majd a kaland végégén. :) Egy szakácsnőre gondoltam. Persze a világ sajátosságaiból kifolyólag ez nyilván nem teljesen azt jelenti, amit ma. Szóval ő a táplálékfelelős, aki elosztja az adagokat, felügyeli és előállítja, feltölti a készleteket stb. Pontosan tudja, milyen munkához mennyi energiára van szükség, ismeri az evéssel, táplálkozással kapcsolatos betegségeket, kezelésüket. Ilyesmi.
Vagyis egy dietetikus és egy logisztikus keveréke. ;)

Link a hozzászóláshoz

Én egy pszichológust hoznék. Egy negyvenes nőt, akinek a családja itt élt, de egy baleset folytán elhalálozott. Ő pedig, nem lévén már oka arra, hogy továbbálljon, ittragadt. A csapatban elsősorban geológusként funkcionál, korábban férjével együtt végezték a munkát, annak halála után egyedül folytatja. Pszichológiával igazából az utóbbi pár évben csak tessék-lássék foglalkozott, a gyász feldolgozása kissé lefoglalta. Manapság tér vissza lassan a korábbi személyisége. A csapat fordulhat hozzá lelki támogatásért, a szorongási zavarokra, és a függőségekre specializálódott, ezért is küldték ide annak idején. 

Link a hozzászóláshoz

Az én figurám Zsukov Antonov, magasan képzett gépészmérnök és asztrofizikus a Szovjetúnióból (vagy ami ruszki környék volt a krach környékén). Nem családos, épp kutatóexpedíción vett részt a megfelelő aszteroidamezőben amikor megtudták, hogy nem érdemes visszamenni a Földre. Baleset következtében a testét elvesztette, egy kicsit minimalista, tartalék szintetikus testet kapott, arckifejezéseket csak korlátozottan tud és a mozgása is kissé darabos. Ez, és hogy a mindennapi robot egyáltalán nem foglalja le az elméjét lassan az őrületbe kergeti, de jobb napjain kifejezetten vidám ember, és ha valaki meghallgatja az elméleteit akkor még egy időre felszabadult is lesz. Eleinte próbált barkácsolni valamit, amivel messzebb tudnak jutni a következő életet jelentő aszteroidánál, de az évek és a helyzet teljes reménytelensége felmorzsolták az elszántságát.

Ugye hús-vérnek született embert lehet digitalizálni és szintetikus testbe rakni?

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...