Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték
Antail

Méregkeverő - vélemények, kérések

Recommended Posts

Üdv! 

Annyi kérdésem lenne, hogy miért van 11-13 szintű méreg, ha 10 a max? 

Egyébként nem tudtam letölteni az excel-t :'( Nem tudom mi lehet a probléma. 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

A MAGUS sehol nem írja azt, hogy a maximum lenne a 10 szintű méreg. Erre lehet következtetni, és a mérgek fejezetben (1TK380) is csak 10-ig megy a táblázat, de sehol nem tiltják meg a 10-nél magasabb szintű mérgeket. Amikor azonban a "matek megszületett", az indokolta, hogy lehessen "mindenben gyenge, de szintben erős" mérget készíteni, és a rész-számokkal volt értelme még a 13-nak is. 

Amennyiben ez nálatok nem fér bele, javaslom, hogy KM-ként tiltsd meg a 10.-nél magasabb szintű mérgek keverését. A rendszer ugyanúgy fog működni, és számolni. 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
19 órával ezelőtt-kor Bitschak írta:

Egyébként nem tudtam letölteni az excel-t :'( Nem tudom mi lehet a probléma. 

Elnezest! Az excelen frissitunk egy csoppet es utana ismet elerheto lesz, irok ide, ha meg van!

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Értem, köszi!

Köszönöm a választ MagyarGergely, de még mindig lenne egy kérdésem: Miben nyilvánul meg, hogy nem 10-es, hanem 13-as mérget keverek? Mert könnyebben kikeverek egy 10-es szintű, halálos mérget, ami -6 os egészségmódosítóval rendelkezik, mint egy 13-as mérget, ami szintén -6-os egészségmódosítóval rendelkezik és csak FP-t sebez, abból is csak 1k6-ot.  10-es szintű mérget tudok kikeverni, ami 7k6 sebzést okoz, de egészségmódosítóval ugyan ott van, mint a 13-as. (Ami pedig csak 1k6 ot, így számomra nem mutatkozik meg, hogy magasabb szintű méreg.)

 

Egyébként nagyon szuper lett a méregkeverő :D Nagyon tetszik!!

Szerkesztve ekkor: , Bitschak által
Kiegészítés

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Bitschak, értem már a kérdést... 

A 13-as szintű méregnek -9-es módosítója van... illetve kellene, hogy legyen. :) - értelemszerűen. Különben valóban nincs értelme. 

Alighanem felfedeztél egy hibát, köszönet érte. Javítjuk. 

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Éppenséggel lenne értelme ugyanazzal a módosítóval is magasabb szintet adni, sok esetben nézi a rendszer a szintet, lásd varázslatok.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A három rabló 420/280 pontba kerül, egy joint tekeréséhez Méregkeverés MF kell (210/250) ráadásul a hatása miatt is kell a MF ...

A nyelvoldóhoz megintcsak MF kell és egy alapfok alkímia, laborral, "minden valamirevaló méregkeverő ismeri" 240/250 pontba kerül.

SZVSZ ez egy rendkívül elrontott méregkeverő és az igazság az, hogy M* eredeti méregkonceptjével nem is lehet ilyen rendszert felállítani.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Az utolsó mondatod második tagmondata teljesen helytálló, és megmagyarázza a korábbiakat. 

A méregkeverő-rendszer célja az volt, hogy ne csak a 6-7 könyvbeli példamérget lehessen használni, illetve hogy legyen valami támpont, valami korlát, és variációs lehetőség a méregkeverésben, amellett, amit a méregkeverés képzettség leírása ad. 

Ehhez a mérgek szintjei, hatásai adták az alapot... és nem a nyilvánvalóan add-hocc alapon hozzájuk rendelt "ez egy Táp méreg, ehhez bizony Mf kell" képzettségek - amik valóban lekövethetetlenek lennének. (Az előzőek is azok, mivel a mérgeket eredetileg nem ilyen rendszer alapján alkották meg, csak közelítik a törvénykönyv-beli mérgeket.) Viszont sikerült egy hasonló arányokat türköző, és kellő szabadságot biztosító méregkeverő rendszert alkotni belőle, ami ad némi támpontot hozzá, noha nem nélkülözi a KM szerepét. 

Természetesen lehet továbbra is a könyvbeli néhány mérget alkalmazni... a játékos meg nem keverhet magának, mivel korlátok híján csak tápol... (tisztelet a kivételnek, a problémás elemet emeltem ki)... más méregkeverő rendszer nem született. (olyannyira nem, hogy érdemes megnézni az ÚTK-t, hogy honnan vehették a méregkeverő rendszert. :)

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
On 9/14/2016 at 8:47-kor Antail írta:

Elnezest! Az excelen frissitunk egy csoppet es utana ismet elerheto lesz, irok ide, ha meg van!

A meregkevero excel formatumban is elerheto immar.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Idézem a fentiekből, de én is próbálgattam az alkalmazást és volt olyan amit "elvileg" nem keverhető ki, akkor sem ha mindenből MF van, leboratórium, stb.)

"A három rabló 420/280 pontba kerül, egy joint tekeréséhez Méregkeverés MF kell (210/250) ráadásul a hatása miatt is kell a MF ..."

Több méregkeverő közös munkája megoldhatja az ilyen problémákat? Esetleg személyes specializáció egy adott fajta méregre?

Pl. már 10 éve ételmérgeket készít, így az új, erősebb szerekhez is jobban érthet?

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Akár. 

Az az igazság, hogy eredetileg a méregkeverő rendszer az Új tekercsek 5 fokú képzettségrendszeréhez készült. Amikor ez átváltásra került az Af-Mf rendszerbe, akkor az egyszerű, de finoman szólva sem tökéletes Af=2, Mf=4 képletet alkalmaztuk. Ebből következik, hogy csökkent - mégpedig jelentősen - a maximum érték... tehát a teteje, mint pl. a Három rabló így nem fér bele. Ez jogosan illethető kritikával, viszont ha át kellett volna számolni, még mindig tartana... 

Hozzáteszem, hogy így utólag, látva a tápolásokat, a "kimaxolásokat" nem is bánom, mert a rendszer célja a méregkeverés lehetővé tétele (azaz hogy ne az a 6 példaméreg legyen csak, ami a könyvben), és nem a top-nál is topabb mérgek kiszámolása. 

Nagyon jó ötletnek tartom azt, hogy akár a tapasztalattal lehessen tovább növelni a kikeverési képességet, annak a kevés NJK-nak, aki esetleg Három Rablót kever. De nem kell, hogy ez legyen az alap, nem ezért készült a méregkeverő.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Válasz a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...