Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Csapatnevek


Csapatnevek  

5 szavazat

 1. 1. A játékoscsapat neve tükrözi-e szerintetek a kalandozók csapatának nevét?

  • igen (azonos vele, nem választunk másik nevet)
   3
  • nem (mindig külön, másik nevet választok a kalandozó-csapatomnak is)
   2


Recommended Posts

Ti hogyan választotok nevet a csapatotoknak? Kell egyáltalán csapatnév egy kalandozócsapatnak?

Ha MAGUS rendezvényre, versenyre mentek, mi alapján választotok csapatnevet? Van-e köze egymáshoz, meg kell-e, hogy egyezzen a csapat neve (a játékosoké) és a kalandozóké (JK-k csapata)? Tükröz-e, kell-e tükröznie valamit ezen csapatneveknek? Erről kérdezem a véleményeteket. 

Link a hozzászóláshoz

Nos én mivel ritkán és akkor is változó csapatösszetételben játszom, eltérő nevezéktannal találkozom. Számomra szimpatikus, ha a csapatot alkotó karakterekhez kötődő névvel látjuk el a csapatot. Ez azonban jobbára egyszeri összeáll(ít)ásoknál működik csak . A másik fő irány, és tapasztalataim alapján ez az általánosabb, amikor a játékosok  közösségéhez kapcsolódó névvel látjuk el a csapatot. Mondjuk ez a "kapcsolódó" nagyon gyakran erős kifejezés, mert idővel a jótékony feledés homályába vész, miképp is született meg az adott elnevezés.

De persze ha egy többé-kevésbé állandó csapathoz csatlakozom, akkor azt szoktam javasolni, hogy használjuk a már jól bejáratott nevet. Annak már jelentés tartalma van. Öregbítsük (romboljuk?) a veretes elnevezést tovább! :)

 

Üdv,

H.

Link a hozzászóláshoz
1 órával ezelőtt-kor MagyarGergely írta:

 Van-e köze egymáshoz, meg kell-e, hogy egyezzen a csapat neve (a játékosoké) és a kalandozóké (JK-k csapata)? 

Halihó!

Elsőre különösnek találtam a kérdésfelvetést, de aztán -reményeim szerint - ráéreztem, mire is gondolhatsz.

Valamilyen csapatnév nyilván kell egy rendezvényen az egy brancsot  alkotó játékosoknak, ha más nem, logisztikai okokból. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy egy kalandozócsapatnak (a játék valóságában) neve is van. Esélyesebb, hogy csak úgy emlegetik őket, hogy "a déliek", "a külországi bajkeverők" vagy "Erikék" - attól függően, milyen viszonyban van velük a beszélő... Nem szólva arról, hogy a frissen verbuválódott, újonnan összeállt csapatoknak nem is igazán lehet nevük. És nem egy találkozón/játékban bizony ez a felállás - a karakterek (vagy egy részük) a játékban találkozik először egymással.

De ha a kalandozócsapatnak van valami neve, akkor jó, ha kiderül a közös előtörténetből, hogy hogyan is tettek szert rá. (" ... Ekkor kezdtek egy csapatként gondolni rájuk, s ekkortájt kezdték őket úgy emlegetni, hogy a(z) ..." Klisé, de megteszi.)

Ha nincs ilyesmijük, akkor hasznos lehet a hangulatos, a MAGUS világához illeszkedő játékoscsapat-név, hiszen segíthet, hogy könnyebben, már az előkészületek során felvegye a banda az "ynevi fordulatszámot". Ez persze a csapat hozzáállásától függ. Merthogy egy poénos, vagy zsáneridegen névválasztás meg már előre tájékoztathatja a csapatot még nem ismerő mesélőt, hogy milyen beállítódású bagázzsal is lesz majd dolga. :) 

Szóval csak őszintén, szerintem. Ha egy összeforrott csapat az adott rendezvényen valamiért lazább játékra készül éppen, az a játékoscsapat nevében is tükröződhet ("Légyszi, csak répát ne!" -teszem azt), de ettől a régi karaktereikből álló kalandozófalkájuk bejáratott neve még nem kell, hogy megváltozzon, nem igaz? 

(Speciális helyzet, ha a játékosok csapatának neve Ynev-hű ugyan, de  nem igazán analóg a kalandozócsapat jellemzőivel. Teszem azt, a haverodék csapatát emberemlékezet óta "Vihargárdának" nevezik, de egy goblin tolvaj, egy álomtáncos, két udvari ork és egy Arel-pap alkotja épp az aktuális partijukat - akiket Erion-szerte csak "Aryll északi léhűtői" névben emlegetnek... Ez is működhet kitűnően, noha kissé skizoid a szituáció.) 

Link a hozzászóláshoz

A kerdesekhez kepest egy harmadik verzio nalam a jellemzo az  is.Hol ez hol az.Altalaban ugyanaz a csapatnev In-ben es outban is,de lassuk be nem igazan Ynev hu nevekkel talakozunk altalaban rendezvenyeken.Igy eleg furcsan hatnak a  MAGUS mese kozben a Turbo feltolto lovagjaihoz hasonlo nevek.

Illetve az en tapasztalataim szeritn nem kerul elo a mese soron olyan sokszor a csapat neve.(Persze eleve igy van ez ha a mese alatt  verbuvalodtak ;) )

Link a hozzászóláshoz

Szia!

 

Kalandozó csapatnak egynek volt nem hivatalos, de megragadt neve:

Biborköpenyes Bajnok és bandája/követői/kompániája, de ezt a Biborköpenyes Bajnokon kívül mindenki tiszta szívből utált, viszont a kis félszerzet illuzionista mindenhol így hivatkozott magukra, végül beletörődtek. (szép példája annak, hogy kicsi nyeszlet karakterek is tudják terrorizálni a csapatot)

Legtöbbször használt csapatnév a Chutzpah [ejtsd: Kusz-pah], a Paranoia RPG-ből származik. Magyarul nagyjából: Eszelős pofátlanságnak lehetne fordítani, ez ugye jellemző a csapat tagjaira, remélem nem kell magyarázni, aki ismer (minket) tudja. 

Jelenleg Csillám Pónik néven futunk, bár nem láttam még a névátírást, pedig írtam az érintetteknek. :( Ami a vegyes felvágott csapatnak szól, benne van a fiatalos lendület, munkabírás, az örök jókedv, valamint egészséges kiváncsiság az új dolgokra.

Szimpatikusnak tűnik a Kései Megvilágosodás Egyháza is, csapatnévnek. Melynek szimbóluma a saját homlokára csapó ember, mantrája pedig a Huuu/Ooo B@zdmeg! Mostanában kalandozásaink közbe sokszor szembesülünk ezzel az új vallással.

Udv,

 Kapi

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
 • Új...