Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Karaktergeneráló - vélemények, kérdések

Recommended Posts

Közzétéve:
8 órával ezelőtt-kor Crowstone írta:

Akkor jöjjön ide!!!!!!

Nincs páncél lehetőség az online felületen. és a fegyverek sincsenek megkülönbőztetve hogy:

1. mágikus

2. jobb vagy ball kezes

3. mester vagy alapfokú használó

és a páncéloknál ugyenez

1. mágikus vagy sem

2. mesterfokú használó vagy sem

3. különleges anyagú vagy sem.

Ez szuper hasznos lesz, ennek a resznek a megvalositasahoz! Joehetnek meg otletek, hogy lenne a legcelravezetobb, ha kell meg mas is.

Közzétéve:
5 órával ezelőtt-kor Con Salamander írta:

NYT-s karakteralkotásnál a Harcos, Gladiátor és Fejvadász esetében biztosan nem adja meg a két nyelvismeretet kp nélkül 5-ösön és 4-esen, csak egy darab 5-öst ad. Ez több harcos alkaszt esetében is tapasztalható.2

Szerintem nem csak Harcos főkasztnál, a harcművésznél is  csak 1 nyelvet ad be, azaz nem kezeli az "ingyen" közös nyelvet. Nekem gyanús, hogy azzal a viszonylag egyszerű huszárvágással kellene megoldani, hogy _minden_ karakterhez illessze be a közös nyelvet 4-es szinten a mostani választhatón felül. Tehát fixen +1 sor.

Azt kell jobban ellenőrizni, hogy azok a kasztok, akik kapnak plusz nyelvet, azoknál mennyi a választható ezen felül (azaz nekik a kasztnál beírtból egyet betud-e anyanyelvnek - bár ahogy látom, igen.

Közzétéve:
14 órával ezelőtt-kor Antail írta:

Joehetnek meg otletek, hogy lenne a legcelravezetobb, ha kell meg mas is.

Méginkább jöhetne valaki, aki összeszedi, hogy a KESZK alapján pontosan milyen értékek és milyen matek vonatkozik a fegyverekre. Mert jól megkavarták, hogy akkor most melyik fegyverrel ki, mikor tud hányszor támadni, és hasonlók.

Közzétéve:
On 2023. 04. 21. at 8:58-kor tetra írta:

Méginkább jöhetne valaki, aki összeszedi, hogy a KESZK alapján pontosan milyen értékek és milyen matek vonatkozik a fegyverekre. Mert jól megkavarták, hogy akkor most melyik fegyverrel ki, mikor tud hányszor támadni, és hasonlók.

Te 4-os csak 1x mindegy a szinted.

Közzétéve:

A karaktergenerálóval kapcsolatban kérdezem, hogy alkarvédőt, illetve a vérteket hol lehet felvenni? Próbáltam tárgyként, de úgy nem jelent meg a nyomtatási karakterlapon a megfelelő részeken, csak (nyilván) a felszerelésnél. Köszi előre is a segítséget.

Közzétéve:

Nem nehéz felvenni egy új kasztot, de felmerül a kérdés, hogy hogy egyezteti az ember össze a "csak azzal a fegyverrel akar harcolni" és a "minden másban megegyezik az alapkaszttal" mondatokat, mivel a gladiátor kap további fegyverhasználatokat további szinteken.

@MagyarGergelymint karialkotó bizottság mit gondolsz erről?

Közzétéve:
21 órával ezelőtt-kor tetra írta:

Nem nehéz felvenni egy új kasztot, de felmerül a kérdés, hogy hogy egyezteti az ember össze a "csak azzal a fegyverrel akar harcolni" és a "minden másban megegyezik az alapkaszttal" mondatokat, mivel a gladiátor kap további fegyverhasználatokat további szinteken.

Hoi,

ugyan nem én vagyok megszólítva, de szerintem azt jelenti, hogy az első szinten kapott 4 AF fegyverhasználatot cserélni be 1 MF fegyverhasználatra, de a későbbi fejlődési opciók megmaradnak. Szóval van kedvenc fegyvere, amivel alszik, de a többit is megtanulja használni.

Közzétéve:
48 perccel ezelőtt-kor Shen írta:

Akkor 4. szinten kapna még egy fegyver használatot mesterfokon? Szerintem biztos nem  így gondolták.  

Ezek a fejlődéseket én mindig megpróbáltam meccselni meglévő fegyverhasználathoz, így az az Mf csak simán ugrik.

Közzétéve:

2. szinten a gladiátor kap egyet alapfokon (meg persze negyediken is de az most nem számít), gondolom az emelkedne mesterfokra ez esetben.
Az a gondom vele, hogy így túl erős lenne szerintem. Ha meg nem kap semmilyen más fegyverhasználatot csak azt az induló egyet Mf-en akkor meg gyenge mert valójában csak 1-3. szint között jelent előnyt neki utána a sima gladiátor már jobb lesz. 
Szintenként kapott képzettségekkel ez a gond. Sokkal jobb lenne ha szintenként csak (több) kp-t kapnának a kasztok.  

Közzétéve:
On 2024. 11. 08. at 11:48-kor tetra írta:

Üdv!

Én azt gondolom, hogy azt kell alkalmazni ami oda le van írva. 

Azaz az abasziszi gladiátor alkaszt 1. Tsz-en csak egy fegyverhasználatot kap, de azt Mf-on. Utána meg már mindent ugyanúgy mint az 1TK-s gladiátor. 

Az, hogy nem szívesen vesz kézbe mást, szerintem pontosan azt jelenti, amit: azt az egyet szereti ami a sajátja, azt alkalmazza leginkább, de persze mást is megtanulhat... így kell játszani vele. 

Közzétéve:

Jómagam Rúna kasztokkal nem foglalkoztam, azon kívül, ami az én itthon játékomban előkerült. Ennek okán én nem mértem fel, hogy mi van benne a karialkotóban. Amikor nekem kellett a Felice-papnő, azt megcsináltam és tetra be is illesztette.

Az aszisz gladiátorról pont múltkor láttam eszmecserét valahol, szóval az szerintem folyamatban lévőnek tekinthető.

Ha van listád és Rúna hivatkozásod, akkor nem túl nagy erőlködéssel össze tudom rakni a karialkotóhoz kell alapot, amit tetra tud bepakolni, alkalomadtán.

The Eternal Crow Hero kedveli ezt
Közzétéve:
21 órával ezelőtt-kor The Eternal Crow Hero írta:

Ez érdekes mert pl az Abasziszi gladiátor hivatalos sőt a Tőrtáncos is bár eme utóbbi esetében nem emlékszem melyik Rúnában jelent meg, S még sincs benne a karakteralkotóban. S igaz csak félhivatalos, mert említve van kidolgozva akkor csak általad.

Crow,

Az a kijelentés, hogy "nem hivatalosak nincsenek benne" nem egyenlő azzal, hogy "minden szabálykönyvben említett benne van". Még azzal sem, hogy "minden szabálykönyvben kidolgozott benne van". És még azt sem jelenti továbbá, hogy "minden rúnában kidolgozott kaszt benne van".   Én pl. nem szeretem a kaprot, pedig lehet kapni itt a kisboltban. De ettől még nem mondható ki, hogy szeretem az összes többi fűszert, amit lehet kapni itt a kisboltban.

Szóval szerintem próbálj kicsit konkrétabb lenni, ha szeretnél valamit, valahogy így:

"Figyi, hiányzik az Abasziszi Gladiátor, amit a HBG X. oldalán találtam, és ilyet szeretnék hozni Téli Táborra, mert engedélyezett. Be fog kerülni valamikor?"  (Amint látod, ha ilyen jellegű "hiányosság" van, azt igyekszik a csapat pótolni)

Ha meg azt szeretnéd, hogy "minden hivatalos" bekerüljön, akkor kezdjük azzal, hogy definiálod, szerinted mi a hivatalos, minek kellene benne lennie, és meg lehet nézni, ahhoz képest mi van benne, és mi nincs. Amúgy pl. a tőrtáncost nem szoktuk engedélyezni tudomásom szerint a kalandozok.hu rendezvényein, és a fő motiváció tudomásom szerint továbbra is az, hogy a karialkotó a kalandozok.hu rendezvényeit támogassa.

Üdv

Daelon és The Eternal Crow Hero kedveli ezt
Közzétéve:
On 2024. 12. 04. at 20:00-kor The Eternal Crow Hero írta:

Még egy kérdés az Ilanori Védelmező kasztot sem kívánjátok felvenni a játszható kasztok közé? Tudom csak említést tesznek róla a HBG-ben viszont valahol láttam kidolgozva azt hiszem kalandor krónikán de ez nem bíztos. Talán @MagyarGergely többet tud róla.

On 2024. 12. 06. at 11:10-kor Con Salamander írta:

Crow,

Az a kijelentés, hogy "nem hivatalosak nincsenek benne" nem egyenlő azzal, hogy "minden szabálykönyvben említett benne van". Még azzal sem, hogy "minden szabálykönyvben kidolgozott benne van". És még azt sem jelenti továbbá, hogy "minden rúnában kidolgozott kaszt benne van".   Én pl. nem szeretem a kaprot, pedig lehet kapni itt a kisboltban. De ettől még nem mondható ki, hogy szeretem az összes többi fűszert, amit lehet kapni itt a kisboltban.

Szóval szerintem próbálj kicsit konkrétabb lenni, ha szeretnél valamit, valahogy így:

"Figyi, hiányzik az Abasziszi Gladiátor, amit a HBG X. oldalán találtam, és ilyet szeretnék hozni Téli Táborra, mert engedélyezett. Be fog kerülni valamikor?"  (Amint látod, ha ilyen jellegű "hiányosság" van, azt igyekszik a csapat pótolni)

Ha meg azt szeretnéd, hogy "minden hivatalos" bekerüljön, akkor kezdjük azzal, hogy definiálod, szerinted mi a hivatalos, minek kellene benne lennie, és meg lehet nézni, ahhoz képest mi van benne, és mi nincs. Amúgy pl. a tőrtáncost nem szoktuk engedélyezni tudomásom szerint a kalandozok.hu rendezvényein, és a fő motiváció tudomásom szerint továbbra is az, hogy a karialkotó a kalandozok.hu rendezvényeit támogassa.

Üdv

Szóval megkérdeztem hogy bekerül e aztán válaszoltam egy kérdésre amit idéztél. S pont nem a Tőrtáncost hanem az Ilanoei Védelmezőt kérdeztem. De idézhetném Tetrát aki

On 2024. 12. 05. at 18:45-kor tetra írta:

És be is került, csak emiatt nem toltunk külön deployt, szóval a mostan kötelező javítással került be automatikusan, szóval csak négy órával később kellett volna megnézned :D 

Ezt válaszolta. De azért köszönöm mindenki aktív hozzászólását. Sok új infót kap az ember.

Con Salamander kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...