TAO Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Üdv,ezt a témát kérésre nyitottam. A téma a szerepjátékok jövője (általánosságban, nem csak MAGUS, hanem általában)Kellemes beszélgetést!TAO Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Egy főbb gondolatom van ezzel kapcsolatban.A szerepjáték nem fog eltűnni. Link a hozzászóláshoz
Madovick Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Szeretném még egyszer megköszönni, hogy TAO megnyitotta kérésemre ezt a topicot.Tehát.Lehet, hogy sötéten látom a jövőt, de azt vettem észre, hogy nagyon sok ember sokkal szívesebben választják mondjuk az MMORPG-ket az igaz papír alapú szerepjátékok helyett. Ezek a játékok egyre fejlettebbek, egyre többet nyújtanak a játékosoknak. Szerintem ilyen konkurencia mellett az is lehet, hogy ezek teljesen elnyomják az igazi szerepjátékot, nem is olyan sok év alatt.Erről mi a véleményetek? Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 A magussal és az egyéb szerepjátékokkal kapxsolatosan az a véleményem, hogy nem sokan ismerik. Én is, míg madovick nmeg nem ismertetett vele, addig soha nem hallottam róla.Miben jobbak az MMORPG-k? Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Szerintem sem fognak eltűnni a szerepjátékok. Az MMORPG viszont abban jobb, hogy a világon bárkivel tudsz játszani és így megismerkedni másokkal, míg az egyszerű szerepjátékban csak csoportok játszanak. Az MMORPG sokkal több embernek tud egyszerre játékteret biztosítani Link a hozzászóláshoz
Madovick Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Sokkal interaktívabbak. A játékos a képernyőjén láthatja azt a világot, amiben kalandozik, nem kell azt elképzelnie. Sokkal több emberrel találkozhat, ráadásul nem kell hozzá annyi előismeret, könnyebben kezelhető az egyszerű emberek számára is. A játék is gördülékenyebben megy, nem kell számolgatni. A helyzetekben a gép is gyorsabban reagál mint egy emberi KM.Most csak ennyi jutott az eszembe. Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Az egyik osztálytársunk szerint a számítógépes játékok sokkal interaktívabbak, és jó, hogy elképzelik helyettünk a világot.A szerepjátékoknak pont abban rejlik varázsuk, hogy mi alkotjuk meg saját képzeletünkkel azt. ez a gondolkodásmód rombolja szét az rpg-ket. Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Madovick. Az előbbi írásod arra engedett következtetni, hogy neked jobban elnyerik tetszésedet az mmorpg-k. Miért jó az, ha elképzelik helyettünk? Link a hozzászóláshoz
Madovick Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Az meg a másik, hogy a számítógépes játék elfogadott szórakozás, míg a szerepjáték miatt bélyegeztek már minket szektamókusoknak is.Nagyon sok ember nem ismeri ezt a szórakozási formát, és így bizalmatlanok vele szemben. Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Vagy gondolj arra a hangulatra, amit magusozás közben áll fenn. Tudja ezt valami pótolni? Vagy a szerepkijátszás öröme. meg még egy csom minden. Link a hozzászóláshoz
Madovick Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Nekem egyáltalán nem tetszenek az MMORPG-k, mert én már ismerem az igazi szerepjátékot.De ha valaki előbb találkozik velük, mint az igazi játékkal, akkor könnyebben választja azokat, mert első ránézésre sokkal szimpatikusabbak. Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Madovick: én is jobban szeretem az igaz szerepjátékot, de a MMORPGot is nagyon szeretem :roll: Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Figyelj.A szektamókusozásról annyit, hogyengem nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólam.Higgyék azt, hogy én szektamókus vagyok, miben véltozik meg akkor a világ? Link a hozzászóláshoz
Madovick Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Szerintem mi ketten itt már mindent megbeszéltünk, úgyhogy a többieket kérdezem:hogyan viszonyul hozzátok a környezetetek annak tudatában, hogy szerepjátékoztok? Értek már titeket emiatt atrocitások? Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Ez a kérdés már korábban felmerült egy másik témában, de azért elmondom. Nem normálisnak tartanak és szektásnak, hogy egész nap csak bent ülünk egy szobában, beszélünk és néha dobókockával dobálózunk. De ők nem értik a lényeget és nem tudják mi benne a szépség Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Miért, az normálisabb, hogy egész nap a gép előtt górnyednek? Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Április 15, 2004 Szerző Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Engem nem, ugyanis a környezetem NEM TUDJA, hogy szerepjátékozom. komolyan. kivéve persze azokat az embereket, akikkel játszottam / játszok. De egyébként jó pár ismerősömet középiskolában "bolondnak" tartották emiatt... persze nem tudták mi az a szerepjáték, de azért mégiscsak alkottak róla véleményt (ezt nem szeretem). Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Miért, az normálisabb, hogy egész nap a gép előtt górnyednek?Õk még egy gépet sem tudnak bekapcsolni, akik ezt mondták nekem. :twisted: Diszkóba járnak, minden hétvégén mással fekszenek le akit éppen a diszkóban akkor felszedtek (lányok, fiúk egyaránt) :roll: Link a hozzászóláshoz
Lord Lazusch Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Mert az az életstílus ugy e teljesen normális... :?Szerintük.. Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Április 15, 2004 Szerző Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Alig nyitottam meg a témát, de máris elszálltunk a témától. Légyszi terelődjünk vissza, és az egysorosokat mellőzni tessék, főleg az olyanokat, amik arról szólnak, hogy "igen, szerintem is..." .TAO Link a hozzászóláshoz
Vándor Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 ahoi igen az az eletstilus elfogadottabb es megvan annak is a maga pillanatnyi szepsege nem hiszem h az MMORPG kiszoritja teljesen valaha is a pen and paper jatekokat. A film sem tudta maig kiszoritani a konyvet. A konyvnek es a szerepjateknak megvan az az elonye h sokkal inkabb bevonja a jatekost, mindenki a sajat maganak megfelelo tetszo vilagban kalandozik nem egy masok altal raeroszakolt vilagban. Arrol nem beszelve h nem kell hozza havi elofizetesi dij ) Link a hozzászóláshoz
bituman Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 khmm.. mar megint nem mukodik az auto login.. idegesito.. bituman voltam mondjuk vagyok is.. Link a hozzászóláshoz
TheElf Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 No, az MMORPGnek akad azért egy előnye ami itt eddig nem hangzott el, pedig ez az előny talán az egyik legfontosabb: Egy egész világot modellez, a karakteredet játszod ki, és nem mész egy kötött kalandban egy adott csapattal. Egyszerre, egy időben 1200 játékos karakter van körülbelül egy világban. Megjegyzem a hátránya is ezzel kapcsolatos: Véges a világ mérete, és létszáma... Link a hozzászóláshoz
Aquenor Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Én ahhoz szólnék hozzá hogy mit szól a környezetem ahhoz hogy zsrepjátékozok.(bocs TAO ha eltérek a témától...)Nos igen ez az általános megállapítás azok számára akik nem ismerik és nem haerjaim hogy fujj szerpejáték milyen hülyeség meg ilyesmi...erre annyit tudok mondani hogy kapj*k be a ****** mert azt se tudják hogy milyne vagy csak félszavakból hallottak róla.Ezt a fajta véleményezést ki nem állhatom....egyébként szerintem mindaddig SENKINEK nem lehet pontos foglama hogy milyen is egy szerepjáték amíg nem játszott egy partit... Link a hozzászóláshoz
Mazsinó Közzétéve: Április 15, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 15, 2004 Szyasztok! Én már régóta játszok ezt-azt, ami azt jelenti szeretek játszani. A játék a hitem, a fő hobbim. Lehet szerelem, munka, kocsmázás vagy bármi, a játék körülfonja. Ez adja a vidámságot, a lendültet, a gondolatokat. Jelenleg a világ legnagyszerűbb és sokszínűbb játéka az élő szerepjáték. Feltehetőleg a jővőben a számítástechnika felülmúlja a személyes kapcsolatokat és csak a gépekre "kapcsolva" létezünk majd és tartjuk a kapcsolatot. (lásd.: Mátrix) Ezt el kell fogadnunk. Ellenben, mi amíg szeretnénk találkozhatunk is élőben, ahogy... mi, magunk vagyunk. :oops: Mazsinó Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés