Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A Szerepjáték Jövője


Recommended Posts

Szeretném még egyszer megköszönni, hogy TAO megnyitotta kérésemre ezt a topicot.

Tehát.

Lehet, hogy sötéten látom a jövőt, de azt vettem észre, hogy nagyon sok ember sokkal szívesebben választják mondjuk az MMORPG-ket az igaz papír alapú szerepjátékok helyett. Ezek a játékok egyre fejlettebbek, egyre többet nyújtanak a játékosoknak. Szerintem ilyen konkurencia mellett az is lehet, hogy ezek teljesen elnyomják az igazi szerepjátékot, nem is olyan sok év alatt.

Erről mi a véleményetek?

Link a hozzászóláshoz

Sokkal interaktívabbak. A játékos a képernyőjén láthatja azt a világot, amiben kalandozik, nem kell azt elképzelnie. Sokkal több emberrel találkozhat, ráadásul nem kell hozzá annyi előismeret, könnyebben kezelhető az egyszerű emberek számára is. A játék is gördülékenyebben megy, nem kell számolgatni. A helyzetekben a gép is gyorsabban reagál mint egy emberi KM.

Most csak ennyi jutott az eszembe.

Link a hozzászóláshoz

Engem nem, ugyanis a környezetem NEM TUDJA, hogy szerepjátékozom. :lol: komolyan. kivéve persze azokat az embereket, akikkel játszottam / játszok.

De egyébként jó pár ismerősömet középiskolában "bolondnak" tartották emiatt... persze nem tudták mi az a szerepjáték, de azért mégiscsak alkottak róla véleményt (ezt nem szeretem).

Link a hozzászóláshoz

ahoi :)

igen az az eletstilus elfogadottabb :) es megvan annak is a maga pillanatnyi szepsege :)

nem hiszem h az MMORPG kiszoritja teljesen valaha is a pen and paper jatekokat. A film sem tudta maig kiszoritani a konyvet. :)

A konyvnek es a szerepjateknak megvan az az elonye h sokkal inkabb bevonja a jatekost, mindenki a sajat maganak megfelelo tetszo vilagban kalandozik nem egy masok altal raeroszakolt vilagban.

Arrol nem beszelve h nem kell hozza havi elofizetesi dij :))

Link a hozzászóláshoz

No, az MMORPGnek akad azért egy előnye ami itt eddig nem hangzott el, pedig ez az előny talán az egyik legfontosabb: Egy egész világot modellez, a karakteredet játszod ki, és nem mész egy kötött kalandban egy adott csapattal. Egyszerre, egy időben 1200 játékos karakter van körülbelül egy világban. Megjegyzem a hátránya is ezzel kapcsolatos: Véges a világ mérete, és létszáma...

Link a hozzászóláshoz

Én ahhoz szólnék hozzá hogy mit szól a környezetem ahhoz hogy zsrepjátékozok.(bocs TAO ha eltérek a témától...)

Nos igen ez az általános megállapítás azok számára akik nem ismerik és nem haerjaim hogy fujj szerpejáték milyen hülyeség meg ilyesmi...erre annyit tudok mondani hogy kapj*k be a ****** mert azt se tudják hogy milyne vagy csak félszavakból hallottak róla.Ezt a fajta véleményezést ki nem állhatom....egyébként szerintem mindaddig SENKINEK nem lehet pontos foglama hogy milyen is egy szerepjáték amíg nem játszott egy partit...

Link a hozzászóláshoz

Szyasztok!

Én már régóta játszok ezt-azt, ami azt jelenti szeretek játszani. A játék a hitem, a fő hobbim. Lehet szerelem, munka, kocsmázás vagy bármi, a játék körülfonja. Ez adja a vidámságot, a lendültet, a gondolatokat.

Jelenleg a világ legnagyszerűbb és sokszínűbb játéka az élő szerepjáték. Feltehetőleg a jővőben a számítástechnika felülmúlja a személyes kapcsolatokat és csak a gépekre "kapcsolva" létezünk majd és tartjuk a kapcsolatot. (lásd.: Mátrix)

Ezt el kell fogadnunk. Ellenben, mi amíg szeretnénk találkozhatunk is élőben, ahogy... mi, magunk vagyunk. :P :oops:

Mazsinó

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...