Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
  • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

A Szerepjáték Jövője


Recommended Posts

Szeretném még egyszer megköszönni, hogy TAO megnyitotta kérésemre ezt a topicot.

Tehát.

Lehet, hogy sötéten látom a jövőt, de azt vettem észre, hogy nagyon sok ember sokkal szívesebben választják mondjuk az MMORPG-ket az igaz papír alapú szerepjátékok helyett. Ezek a játékok egyre fejlettebbek, egyre többet nyújtanak a játékosoknak. Szerintem ilyen konkurencia mellett az is lehet, hogy ezek teljesen elnyomják az igazi szerepjátékot, nem is olyan sok év alatt.

Erről mi a véleményetek?

Link a hozzászóláshoz

Szerintem sem fognak eltűnni a szerepjátékok. Az MMORPG viszont abban jobb, hogy a világon bárkivel tudsz játszani és így megismerkedni másokkal, míg az egyszerű szerepjátékban csak csoportok játszanak. Az MMORPG sokkal több embernek tud egyszerre játékteret biztosítani

Link a hozzászóláshoz

Sokkal interaktívabbak. A játékos a képernyőjén láthatja azt a világot, amiben kalandozik, nem kell azt elképzelnie. Sokkal több emberrel találkozhat, ráadásul nem kell hozzá annyi előismeret, könnyebben kezelhető az egyszerű emberek számára is. A játék is gördülékenyebben megy, nem kell számolgatni. A helyzetekben a gép is gyorsabban reagál mint egy emberi KM.

Most csak ennyi jutott az eszembe.

Link a hozzászóláshoz

Ez a kérdés már korábban felmerült egy másik témában, de azért elmondom. Nem normálisnak tartanak és szektásnak, hogy egész nap csak bent ülünk egy szobában, beszélünk és néha dobókockával dobálózunk. De ők nem értik a lényeget és nem tudják mi benne a szépség :lol:

Link a hozzászóláshoz

Engem nem, ugyanis a környezetem NEM TUDJA, hogy szerepjátékozom. :lol: komolyan. kivéve persze azokat az embereket, akikkel játszottam / játszok.

De egyébként jó pár ismerősömet középiskolában "bolondnak" tartották emiatt... persze nem tudták mi az a szerepjáték, de azért mégiscsak alkottak róla véleményt (ezt nem szeretem).

Link a hozzászóláshoz

ahoi :)

igen az az eletstilus elfogadottabb :) es megvan annak is a maga pillanatnyi szepsege :)

nem hiszem h az MMORPG kiszoritja teljesen valaha is a pen and paper jatekokat. A film sem tudta maig kiszoritani a konyvet. :)

A konyvnek es a szerepjateknak megvan az az elonye h sokkal inkabb bevonja a jatekost, mindenki a sajat maganak megfelelo tetszo vilagban kalandozik nem egy masok altal raeroszakolt vilagban.

Arrol nem beszelve h nem kell hozza havi elofizetesi dij :))

Link a hozzászóláshoz

No, az MMORPGnek akad azért egy előnye ami itt eddig nem hangzott el, pedig ez az előny talán az egyik legfontosabb: Egy egész világot modellez, a karakteredet játszod ki, és nem mész egy kötött kalandban egy adott csapattal. Egyszerre, egy időben 1200 játékos karakter van körülbelül egy világban. Megjegyzem a hátránya is ezzel kapcsolatos: Véges a világ mérete, és létszáma...

Link a hozzászóláshoz

Én ahhoz szólnék hozzá hogy mit szól a környezetem ahhoz hogy zsrepjátékozok.(bocs TAO ha eltérek a témától...)

Nos igen ez az általános megállapítás azok számára akik nem ismerik és nem haerjaim hogy fujj szerpejáték milyen hülyeség meg ilyesmi...erre annyit tudok mondani hogy kapj*k be a ****** mert azt se tudják hogy milyne vagy csak félszavakból hallottak róla.Ezt a fajta véleményezést ki nem állhatom....egyébként szerintem mindaddig SENKINEK nem lehet pontos foglama hogy milyen is egy szerepjáték amíg nem játszott egy partit...

Link a hozzászóláshoz

Szyasztok!

Én már régóta játszok ezt-azt, ami azt jelenti szeretek játszani. A játék a hitem, a fő hobbim. Lehet szerelem, munka, kocsmázás vagy bármi, a játék körülfonja. Ez adja a vidámságot, a lendültet, a gondolatokat.

Jelenleg a világ legnagyszerűbb és sokszínűbb játéka az élő szerepjáték. Feltehetőleg a jővőben a számítástechnika felülmúlja a személyes kapcsolatokat és csak a gépekre "kapcsolva" létezünk majd és tartjuk a kapcsolatot. (lásd.: Mátrix)

Ezt el kell fogadnunk. Ellenben, mi amíg szeretnénk találkozhatunk is élőben, ahogy... mi, magunk vagyunk. :P :oops:

Mazsinó

Link a hozzászóláshoz

Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Válasz a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...