Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

MAGUS történelem - Orwella neve Orwellből jön?


tetra

Recommended Posts

Most ütött szöget a fejembe, hogy az Orwellian az egy létező kifejezés, és nem Orwella híveit jelölik vele, hanem a George Orwell tanait képviselőket.

MAGUS-ból jobban műveltebbek tudnak erről valamit?

Egyelőre nem látom az összefüggést, Orwella nem igazán képvisel semmit, ami nekem Orwellről eszembe jut, de ki tudja.

 

Ha már Orwella, miért része a pantheonnak, ha nincs neki elismert egyháza meg nem vehet részt a Pyarroni Eszme alakításában?

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Az Orwell (-i munkásság) és Orwella mint entitás között én csupán a "hatalom - negatív jövőkép - társadalomromboló erő" párhuzamot vélem felfedezni. De lehet, hogy csak azért, mert nagyon keresem.

 

Orwella tudtommal azért része a pantheonnak, mert amikor Selmo atya keresni kezdte/felvette a kapcsolatot a későbbi pyarroni isteneknek nevezett deitásokkal, ez az entitás is megjelent. Látszólag csatlakozott is a formálódó erőközponthoz, de a "humánus" álca alatt egészen másban mesterkedett... majd később csaknem katasztrófába sodorta a kialakuló új déli istenek-emberek szövetséget. Arel és Della fékezték meg, utóbbi a lényegével fizetett a győzelemért. A legendákban ennek a nyomai maradtak fenn, s így lett a ma Orwella néven ismert entitásból a pantheon "fekete báránya".

Egyháza pedig igenis részt vesz a pyarronita értékrend alakításában - ők az ideális ellenségkép. :) (Lásd a Pyarroni Parancsolatokat!)

Darabolo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Szerintem kevés esély van rá hogy a készítők részéről ez az elnevezés véletlen lett volna, vagy ha igen akkor utólag nem vették volna észre de mégis meghagyták így. Ha egy  világkép orwelli, akkor az egy negatív, elnyomó és manipulatív hatalom uralkodását jelenti a világon belül. Ha tényleg van összefüggés a két név között akkor valószínűleg azért mert Orwella egy ilyen zsarnoki rendszerrel uralkodna Ynev felett, ha uralma egyedüli lenne.
Valaki esetleg még nem találkozott a kifejezéssel, itt egy angol nyelvű videó ami bemutatja mit is jelent az ha valami "Orwellian".

 

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...