Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Freestyle reality: A Bunker - TAO


TAO

Recommended Posts

Korábbi példák mintájára én is hirdetek most egy alkalmas játékot a táborba.

  • Időpont: a tábor első estéje
  • Időtartam: kb. 4 óra
  • Létszám: maximum 4 játékos
  • Típus: egy alkalmas, egylövetű kaland
  • Rendszer: "free-style" rendszer (= nincs szabálykönyv)
  • Világ: napjainkban, jelen világ (nem fantasy, nem sci-fi, nem alternatív valóság)

Téma: hétköznapi emberek bekerülnek egy nem-hétköznapi szituációba... ami kérdéseket vet fel saját magukról és a világról

Látható, hogy ez nem hack-n-slash, és nem elröhögős típusú játék. Nincs hercegnő és sárkány, "csak" egy real-life világ, amiben hétköznapi embereket (nem magatokat, hanem kitalált személyeket) alakítanak a játékosok egy kicsit sötétebb szituációban.

Beleélősebb, pszichológiai jellegű, de olykor gondolkodós, nyomozós stílus. Példa (nyilván nem ez lesz): hétköznapi emberek épp a bankban várakoznak a sorukra, amikor bankrablás történik.

A leendő játékosokat arra kérem, hogy  előre gondolkodjanak kicsit a karakterükön. A karakterek személyisége teljesen a játékosok fantáziájára van bízva, csupán pár feltétel van hozzá:

  • 20 és 60 év közötti, hétköznapi amerikai férfi legyen,
  • Nem lehet létező személy (akármennyire is álmotok Donald Trump vagy Rihanna lenni, most nem lehet),
  • Nem lehet antiszociális (tehát Sziklás-hegységben élő remete, és texasi láncfűrészes gyilkos kizárva).
  • Minden más rátok van bízva, származhat Los Angeles Beverly Hills kerületéből, egy alaszka-i kisvárosból, vagy New York City gettójából; lehet középiskolai történelem-tanár, beilleszkedő latino bevándorló, fekete buszsofőr, vagy nebraska-i redneck. :)

Pár irányelv, hogy mi legyen meg a karakterekről fejben: név, kinézet, foglalkozás, jellem, család, hobbi. A karaktert véglegesíteni ott helyben fogjuk együtt, ugyanis egy kis plusz információ még jönni fog közvetlenül játék előtt. :)

Példa karakter-vázlat (ha kezdetben ennyi infó megvan a fejedben, elég):

  • név: John McClane
  • kinézet: 40 év körüli fehér férfi, 170 cm magas, szálas, izmos alkatú, feje kopaszra borotvált
  • foglalkozás: utcai rendőr
  • jellem: enyhén agresszív típus, munkájából és a szokásokból fakadóan hajlamos mindent egyenesen és erővel elintézni. Mellesleg rasszista. Sokat látott veterán, NYC utcáit kevesen ismerik nála jobban. Könnyen beszélget emberekkel, de nem köt igazi barátságot. Átlagos intelligenciájú, nem túlságosan művelt - leszámítva a zenét, mert felesége zongora-tanárnő.
  • család: van egy felesége, Sally, aki jelenleg állapotos. Kapcsolatuk korábban számos vitát élt meg, de Sally terhessége óta sokkal békésebb.
  • hobbi: fegyvermánia, zene kultúra, titkolt KKK-tagság

Játékosok:

UPDATE: beteltünk! Érdeklődőket még fogadunk, de játéklehetőség csak akkor van, ha valamelyik játékos visszamondja a jelentkezését. Nézőnek természetesen lehet jönni.

Link a hozzászóláshoz
  • név: Almos Szabo
  • kinézet: 27 éves, fehér férfi, 1,85 m magas, 112 kg, meglehetősen izmos, sportos alkat
  • foglalkozás: a Baltimore Ravens Linebackere
  • jellem: Álmodozó típus, de szereti azokat valóra is váltani. Már gyerekként is kitűntek jó képességei a sportban és a matematikában is, de végül az előbbi mellett döntött. Alapvetően életvidám, de a közelmúlt eseményei kissé letörték a kedvét, azóta gyakrabban iszik is. Közvetlen, őszinte ember, de hangulata ingadozik. Nehezen köt barátságot másokkal, de bárkivel elbeszélget.
  • család: barátnőjével nemrég szakított. Nagyszülei '56-ban emigráltak az Egyesült Államokba, azonban őket, és szüleit is elveszítette hét éve egy autóbalesetben, távoli rokonaival nem tartja a kapcsolatot. Van egy nővére, de vele is ritkán beszél.
  • hobbi: matematika, illetve egyfajta magyar hagyományőrzés (íjászat, magyar ételek főzése, gyerekek magyar nyelvre tanítása)
  • Egyéb: magánya miatti alkoholfogyasztása már elkezdett meglátszani a sportteljesítményén is, próbál kilábalni ebből, mert mostanság több időt töltött a pálya mellett a meccseken, mint az megszokott. Egyébként a második számú linebacker a csapatban, nem világsztár, de elég sokan ismerik. A matematikát igazából csak szereti, nem kiemelkedő a tudása.

Ha kell valamin változtatni, szólj! :)

Link a hozzászóláshoz
18 perccel ezelőtt-kor Scylla írta:

hi,

mivel már betelt, nézönek jelentkezek, illetve tartaléknak, ha esetleg az eljövendö zombiapokalipszis során valamelyik szépreményü kalandozó társam ideje korán a tápláléklánc aljára kerülne és macsakeledellé válna... 

 

Szia,

Mivel Antail épp visszamondta, ezért már be is raktalak játékosnak, ha neked is megfelel!

Link a hozzászóláshoz

kitalált személy, ha ok akkor én vele lennék:

név: Fox Mulder
kinézet: 56 éves, fehér férfi, 1,80 m magas, 85 kg, vékony, sportos alkat
foglalkozás: volt FBI nyomozo, pszichologus diplomával rendelezik, kezdetekben sorozatgyilkosok profilozásával foglalozott, késöbb a különleges, megmagyarázhatatlan esetek osztályát (x-akták) vezeti. évekig kormányellenes bünök miatt körözött személy, de amnesztiával nyugdijjazták, jelenleg magánnyomozo
jellem: részleges színtévesztö, fotografikus memoriával rendelkezik. nyugodt, gondolkodo tipus. bár hisz a természetfellettiben, mindig tudományos alapossággal elemzi az adott ügyet/szituáciot, kizárja a lehetséges ál-tudományányos válaszokat, bizonyitékok alapján dönt. Eltünt huga miatt hajlamos rápörögni az adott ügyre ha gyerek is érintett.    
család: Feleségével (Dana Scully) és fiával (William Scully) él a városban, szüleit megölték, hugát 8 éves korában elrabolták (azota is keresi),
hobbi: összeesküvéselmélet "hivö", minden megjelenö hirt, cikket elemez a Magányos Harcosok segítségével, a végsö igazságot akarja összerakni, megtalálni
Egyéb: szeret kosarazni, fut. FBI-s multja miatt ért a löfegyverekhez, egy 9mm Glock 19 (gen5) van a tulajdonában.

Link a hozzászóláshoz
  • név: George Zhang
  • kinézet: 20-as évei közepén járó ázsiai férfi, 170 körül, vékony alkatú, jóképű
  • foglalkozás: 2. generációs bevándorló, a 在美國的小瓷器 (little china in america) Youtube csatornát vezeti, ahol a helyi és tengerentúli kínai közönségnek kreál slice of life tartalmat az amerikai életről és annak etnikai vonatkozásairól
  • jellem: könnyen társalog, jókedélyű, kissé meghunyászkodó, gyakorló buddhista
  • család: szülei által tervezett házasságban él egy kínai hölggyel aki nem beszél angolul és nem igazán értékeli a nem tisztességes munkáját
  • hobbi: kínai fegyveres harcművészetek (gyűjteménye is van), hip hop, vidya
Link a hozzászóláshoz

@tetra: rendben van!

@Scylla: nincs kifogásom Mulder ügynök ellen, csak olyan érzésem van, hogy nem eléggé szociális a karakter. Ha én értem félre, kérlek javíts ki! Ha azonban jól látom, akkor érdemes lenne egy kicsit szociálisabbá tenni.

Hogy erre miért van szükség, hamarosan kiderül. Ha a 4. játékos, @Syrand Caldern is beírja a karakterét, további infót osztok meg a történetről! ;)

Link a hozzászóláshoz

Scylla, nem sürgős átírni, elég, ha egyelőre gondolkodsz rajta egy kicsit. Ha Mate karaktere is megérkezett, kaptok egy rövidke, de jelentős információ csomagot a történettel kapcsolatban, aminek ismeretében még módosíthattok a karaktereken (és gyanítom, hogy néhányan -köztük te is - picit fogtok is).

Link a hozzászóláshoz
Mate/Syrand said:
  • név: Kevin Campbell
  • kinézet: 37 éves, kameruni származású afro-amerikai férfi, 178 cm magas, valamikor sportosnak mondott testalkat enyhe felesleggel, kopaszra borotvált fej, körszakáll, öltöny/orvosi köpeny
  • foglalkozás: neurológus
  • jellem: maximalista, munkamániás, folyton bizonyítani akar, lenézi azokat, akik nem a tudásuk legjavát adják, ugyanakkor rendkívül fegyelmezett, és fél a túl kockázatos dolgoktól. Mindent a karrierjének vetett alá, amiben nagy sikereket ért el (osztályelsőként végzett a Princeton Egyetem biokémia szakán, elnyerte a Johns Hopkins Orvosi egyetem ösztöndíját, kiváló eredménnyel szerzett diplomát, jelenleg a Princeton-Plainsboro Oktatókórház neurológiai osztályának vezető rezidense)
  • család: nehéz körülmények között nőtt fel, és fiatalon több balhéja volt, kocsilopás miatt javítóintézetben is töltött némi időt. 16 éves korában úgy döntött, jó útra tér, miután anyja Szklerózis Multiplexben meghalt. Apja munkás, jelenleg tolószékhez kötött rokkant, rossz a viszonyuk. Testvére, Noah börtönben ül fegyveres rablásért. Menyasszonya elhagyta pár éve, mert nem töltöttek elég időt egymással, leginkább alkalmi kapcsolatai vannak.
  • hobbi: nők, kosárlabda, munka

Mate karaktere is megvan! A hétvégén további információt osztok meg, ahogy ígértem.

Link a hozzászóláshoz

A Bunker

"Azt hiszed, bírod a bezártság érzetet? Én is azt hittem." /John Wall, "A Bunker" első évadának győztese/

"Zseniális! Élő bizonyítéka annak, amit mindig is mondtam: a színészet minden ember kedvenc másodállása." /Jack Nicholson, színész/

"Az ember azt gondolná, ez a túlélő show-k ellentéte, hiszen egy bunkert pont az átlag ember túlélésére találták ki. És mégis, ez mindennél jobban a túlélésről szól." /New York Times/

"Ide nem ex-pornósok, vagy ugráló majmok kellenek, Öcsi. A Ninja Warriorunk az elsők között esett ki tavaly. Ide idegek kellenek." /Abraham Hughes, "A Bunker" producere/

 

"A Bunker" egy feltörekvő népszerűséggel bíró reality-show, mely a tavalyi pilot után most beerősíteni kíván. A több millió dolláros reklám-kampány elérte hatását: tízezrek jelentkeznek a show-ba résztvevőnek az USA minden államából.
A show alapja egyszerű. Egy, a hidegháború idejében épült, atom-biztos óvóhely szolgál a játék helyszínéül – valahol a nevadai sivatag szívében, a játékosok számára is ismeretlen helyen. A Bunkert egy tehetős, ám igencsak paranoid olajmágnás építette az 1950-es években, hogy a saját és családja életét biztonságban tudhassa. Használatba sosem került, és megmaradt eredeti állapotában egészen napjainkig, amikor egy tévétársaság (NBC) kibérelte, hogy valóság-show-t forgasson ott. A résztvevők a világtól elzárva élnek a bunkerben, csak saját magukra számíthatnak. Természetesen az egész létesítmény tele van kamerákkal, amik a játékosok minden mozdulatát rögzítik, és a világhálón élő adásban közvetítik. A show rendezői rendkívüli hangsúlyt helyeznek arra, hogy sem ők, sem más nem szólhat bele  kívülről a Bunker eseményeibe semmilyen módon.
Ezen kívül a játék teljességét számos további szabály fedi le, melyek közül a legfontosabb: az nyeri a show fődíját, 5 millió dollárt, aki a legtovább bírja lent a Bunkerben...

 

A kérdés, amire választ várnék (ide fórumra) minden játékostól: te miért jelentkeztél a Bunkerbe?


(Ez az a pont, ahol még lehetséges módosítani a karaktereken. Pl.: ha a jelenlegi formájában nem jelentkezett volna egy ilyen reality show-ba, akkor változtass a jellemén, hogy legyen motivációja rá. Ha változtatni akartok, tegyétek meg a korábbi hozzászólásotok szerkesztésével, és jelezzétek, hogy változott a karakter.)

Link a hozzászóláshoz

Csökkent a nézettsége a csatornának, úgyhogy ilyen "Anettka az űrbe megy" jelleggel jól felpromóztam/hypeoltam. Nem tudom, mennyire zárt a bunker, küldhetünk-e ki anyagot, tudom-e frissíteni a csatornámat bentről.

Szerk: és persze az asszonnyal való élet nem igazán működik, amúgy is eljárok ha tehetem, ez pedig ideális módja a megszabadulásnak a kényszerházasságtól.

Link a hozzászóláshoz

Mulder miután érdemei elismerése mellett nyugdijjazták az FBI-nál, közismert hires/hirhedt dokumentarista scifi-iro lett , amolyan XXI. századi Erich Von Daniken. Több könyve toplistás volt az Amazonon, rajongoi klubja-i vannak szerte az országban. Ezt a közsimertséget használja fel hogy bebiztositsa  a családját véletlen "balesetek" ellen, illetve hogy oknyomozás cimén bejuthasson olyan helyekre ahova már nem léphetne be. Ezért jelentkezett a Bunkerba is, ahol a Magányos Farkasok Archivuma alapján annakidején titkos, a kormány által pénzelt, irányitott kisérleteket végeztek (MK-ULTRA?). Abban bizik hogy talál bent elfalazott titkos laborokat, véletlenül meg nem semmisitett dokumentumokat, anyagokat.

Sir Thomas kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...