Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték
TAO

Freestyle reality - TAO

Recommended Posts

Korábbi példák mintájára én is hirdetek most egy alkalmas játékot a táborba.

 • Időpont: a tábor első estéje
 • Időtartam: kb. 4 óra
 • Létszám: maximum 4 játékos
 • Típus: egy alkalmas, egylövetű kaland
 • Rendszer: "free-style" rendszer (= nincs szabálykönyv)
 • Világ: napjainkban, jelen világ (nem fantasy, nem sci-fi, nem alternatív valóság)

Téma: hétköznapi emberek bekerülnek egy nem-hétköznapi szituációba... ami kérdéseket vet fel saját magukról és a világról

Látható, hogy ez nem hack-n-slash, és nem elröhögős típusú játék. Nincs hercegnő és sárkány, "csak" egy real-life világ, amiben hétköznapi embereket (nem magatokat, hanem kitalált személyeket) alakítanak a játékosok egy kicsit sötétebb szituációban.

Beleélősebb, pszichológiai jellegű, de olykor gondolkodós, nyomozós stílus. Példa (nyilván nem ez lesz): hétköznapi emberek épp a bankban várakoznak a sorukra, amikor bankrablás történik.

A leendő játékosokat arra kérem, hogy  előre gondolkodjanak kicsit a karakterükön. A karakterek személyisége teljesen a játékosok fantáziájára van bízva, csupán pár feltétel van hozzá:

 • 20 és 60 év közötti, hétköznapi amerikai férfi legyen,
 • Nem lehet létező személy (akármennyire is álmotok Donald Trump vagy Rihanna lenni, most nem lehet),
 • Nem lehet antiszociális (tehát Sziklás-hegységben élő remete, és texasi láncfűrészes gyilkos kizárva).
 • Minden más rátok van bízva, származhat Los Angeles Beverly Hills kerületéből, egy alaszka-i kisvárosból, vagy New York City gettójából; lehet középiskolai történelem-tanár, beilleszkedő latino bevándorló, fekete buszsofőr, vagy nebraska-i redneck. :)

Pár irányelv, hogy mi legyen meg a karakterekről fejben: név, kinézet, foglalkozás, jellem, család, hobbi. A karaktert véglegesíteni ott helyben fogjuk együtt, ugyanis egy kis plusz információ még jönni fog közvetlenül játék előtt. :)

Példa karakter-vázlat (ha kezdetben ennyi infó megvan a fejedben, elég):

 • név: John McClane
 • kinézet: 40 év körüli fehér férfi, 170 cm magas, szálas, izmos alkatú, feje kopaszra borotvált
 • foglalkozás: utcai rendőr
 • jellem: enyhén agresszív típus, munkájából és a szokásokból fakadóan hajlamos mindent egyenesen és erővel elintézni. Mellesleg rasszista. Sokat látott veterán, NYC utcáit kevesen ismerik nála jobban. Könnyen beszélget emberekkel, de nem köt igazi barátságot. Átlagos intelligenciájú, nem túlságosan művelt - leszámítva a zenét, mert felesége zongora-tanárnő.
 • család: van egy felesége, Sally, aki jelenleg állapotos. Kapcsolatuk korábban számos vitát élt meg, de Sally terhessége óta sokkal békésebb.
 • hobbi: fegyvermánia, zene kultúra, titkolt KKK-tagság

Játékosok:

UPDATE: beteltünk! Érdeklődőket még fogadunk, de játéklehetőség csak akkor van, ha valamelyik játékos visszamondja a jelentkezését. Nézőnek természetesen lehet jönni.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A játékosokat megkérném, hogy miután kialakult egy vázlatos kép a fejükben a karakterükről, írjanak be ide egy rövid jellemzést róla.

Fontos: csak olyan információkat írjatok be, ami a karakterről publikus (pl.: egy átlagos munkatársa tudhatná).

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
 • név: Almos Szabo
 • kinézet: 27 éves, fehér férfi, 1,85 m magas, 112 kg, meglehetősen izmos, sportos alkat
 • foglalkozás: a Baltimore Ravens Linebackere
 • jellem: Álmodozó típus, de szereti azokat valóra is váltani. Már gyerekként is kitűntek jó képességei a sportban és a matematikában is, de végül az előbbi mellett döntött. Alapvetően életvidám, de a közelmúlt eseményei kissé letörték a kedvét, azóta gyakrabban iszik is. Közvetlen, őszinte ember, de hangulata ingadozik. Nehezen köt barátságot másokkal, de bárkivel elbeszélget.
 • család: barátnőjével nemrég szakított. Nagyszülei '56-ban emigráltak az Egyesült Államokba, azonban őket, és szüleit is elveszítette hét éve egy autóbalesetben, távoli rokonaival nem tartja a kapcsolatot. Van egy nővére, de vele is ritkán beszél.
 • hobbi: matematika, illetve egyfajta magyar hagyományőrzés (íjászat, magyar ételek főzése, gyerekek magyar nyelvre tanítása)
 • Egyéb: magánya miatti alkoholfogyasztása már elkezdett meglátszani a sportteljesítményén is, próbál kilábalni ebből, mert mostanság több időt töltött a pálya mellett a meccseken, mint az megszokott. Egyébként a második számú linebacker a csapatban, nem világsztár, de elég sokan ismerik. A matematikát igazából csak szereti, nem kiemelkedő a tudása.

Ha kell valamin változtatni, szólj! :)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
18 perccel ezelőtt-kor Scylla írta:

hi,

mivel már betelt, nézönek jelentkezek, illetve tartaléknak, ha esetleg az eljövendö zombiapokalipszis során valamelyik szépreményü kalandozó társam ideje korán a tápláléklánc aljára kerülne és macsakeledellé válna... 

 

Szia,

Mivel Antail épp visszamondta, ezért már be is raktalak játékosnak, ha neked is megfelel!

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

kitalált személy, ha ok akkor én vele lennék:

név: Fox Mulder
kinézet: 56 éves, fehér férfi, 1,80 m magas, 85 kg, vékony, sportos alkat
foglalkozás: volt FBI nyomozo, pszichologus diplomával rendelezik, kezdetekben sorozatgyilkosok profilozásával foglalozott, késöbb a különleges, megmagyarázhatatlan esetek osztályát (x-akták) vezeti. évekig kormányellenes bünök miatt körözött személy, de amnesztiával nyugdijjazták, jelenleg magánnyomozo
jellem: részleges színtévesztö, fotografikus memoriával rendelkezik. nyugodt, gondolkodo tipus. bár hisz a természetfellettiben, mindig tudományos alapossággal elemzi az adott ügyet/szituáciot, kizárja a lehetséges ál-tudományányos válaszokat, bizonyitékok alapján dönt. Eltünt huga miatt hajlamos rápörögni az adott ügyre ha gyerek is érintett.    
család: Feleségével (Dana Scully) és fiával (William Scully) él a városban, szüleit megölték, hugát 8 éves korában elrabolták (azota is keresi),
hobbi: összeesküvéselmélet "hivö", minden megjelenö hirt, cikket elemez a Magányos Harcosok segítségével, a végsö igazságot akarja összerakni, megtalálni
Egyéb: szeret kosarazni, fut. FBI-s multja miatt ért a löfegyverekhez, egy 9mm Glock 19 (gen5) van a tulajdonában.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
 • név: George Zhang
 • kinézet: 20-as évei közepén járó ázsiai férfi, 170 körül, vékony alkatú, jóképű
 • foglalkozás: 2. generációs bevándorló, a 在美國的小瓷器 (little china in america) Youtube csatornát vezeti, ahol a helyi és tengerentúli kínai közönségnek kreál slice of life tartalmat az amerikai életről és annak etnikai vonatkozásairól
 • jellem: könnyen társalog, jókedélyű, kissé meghunyászkodó, gyakorló buddhista
 • család: szülei által tervezett házasságban él egy kínai hölggyel aki nem beszél angolul és nem igazán értékeli a nem tisztességes munkáját
 • hobbi: kínai fegyveres harcművészetek (gyűjteménye is van), hip hop, vidya

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

@tetra: rendben van!

@Scylla: nincs kifogásom Mulder ügynök ellen, csak olyan érzésem van, hogy nem eléggé szociális a karakter. Ha én értem félre, kérlek javíts ki! Ha azonban jól látom, akkor érdemes lenne egy kicsit szociálisabbá tenni.

Hogy erre miért van szükség, hamarosan kiderül. Ha a 4. játékos, @Syrand Caldern is beírja a karakterét, további infót osztok meg a történetről! ;)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Scylla, nem sürgős átírni, elég, ha egyelőre gondolkodsz rajta egy kicsit. Ha Mate karaktere is megérkezett, kaptok egy rövidke, de jelentős információ csomagot a történettel kapcsolatban, aminek ismeretében még módosíthattok a karaktereken (és gyanítom, hogy néhányan -köztük te is - picit fogtok is).

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×