Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók


Antail

Recommended Posts

  • téma Antail által kitűzve

Üdv!

Eltelt ez a tábor is... elég hamar, ami azt illeti. Viszont jó ki táboron vagyunk túl. 

Én most voltam először Gánton, de ha nem hallottam volna több ember visszaemlékezését is a régi szállásról, akkor is azt mondanám, hogy remek helyszín volt, szerintem megérte visszatérni ide. Közel volt, hamar oda és haza lehetett érni - útitársakkal beszélgetve meg pláne. Az elhelyezés remek volt, sem a szobára, sem a vizes blokkra, vagy a fűtésre nem lehetett panasz. Az étkezések is nagyon rendben voltak, jól is esett a rövidke séta az étterembe, az ételek pedig minőségiek voltak, noha néha nem olyan sok, ám a vendéglátók hamar rátaláltak a repeta lehetőségre is. 

A MAGUS játék is jó volt, köszönöm a helytállást és a nevetésekkel teli játékot csapatomnak, a HOPPP-nak (Réq, Sztera, KisSzenti, Mosquito és Wolfy), akik külön az alkalomra készült csapatpólóban ültek le játszani. Remélem, annak ellenére is sikerült nekik élvezhetően tolmácsolni a modult, hogy a vége nem éppen a terveik szerint alakult, de hát a karakterhalált senki nem fogadja szívesen. A modul véleményem szerint remek volt, amolyan kalandozós, jól kidolgozott, számtalan megoldási lehetőséget és sok lejátszható szálat kínáló fajta. Már a tábor előtt sejthető volt, hogy a játékosoknak tetszett a több érdekcsoportból való választás lehetősége, és bár ez kötöttséget jelent a teljes szabadsághoz képest, cserébe megfelelő manőverezési lehetőséggel, de mégiscsak a modulba illő csapatokkal és karakterekkel érkezhettek. Az ifini helyszín, a meglepetéssel is ellátott téma és a kihívás is megfelelőnek bizonyult. A térkép különösen tetszett :D...

Nagyon jó volt sok ismerőssel és néhány - számomra félig-meddig új arccal találkozni, beszélgetni, és idén sokat társasjátékozni. köszönöm a (csalásmentes:lol:) Bang lehetőségét, a "márnememlékszemmilyennevű" horroros-épületfelfedezős játékot, ahol jól belefulladtunk végül a mocsárba, de jó volt kipróbálni a karácsonyfa alól a táborba vitt régi-új Ezüst-tó kincsét is. Külön említést érdemel az idei tábor sztárja, a társasági játékok egyszerűségében az Igenis, sötét nagyúr alá ígérő Uga buga. Ennyi fért bele idén - nem volt ez a tábor rövidebb most?

Örültem a kalandozós bögrének is, hasznos ajándék, és nekem a fehér alapú kalandozó-sárkányos oklevél is tetszett - be is került a nyári kalandozós-mappába. 

Kiemelten köszönöm a szervezőknek, Antailnak és Con Salamandernek, hogy még mindig, és idén is ilyen remek táborunk lehetett! 

Kriszti megelégedését is tolmácsolhatom, remélem, jövőre ugyanitt játszhatunk majd újra egy nagyot. 

Link a hozzászóláshoz

Elég jó táboron vagyunk túl.

A szállásra két panaszom van csak, a nyikorgó ágyak ami miatt az ember kényelmetlenül érzi magát ha fel kell kelnie éjszaka vécézni, illetve maga a mosdóhelyiségek elhelyezése, ami kényelmes, de cserébe ha az ember bedurrant akkor több ember életét teszi kényelmetlenné. Örültem volna egy központi mosdóhelyiségnek is.

Az étkezés jó volt, repetával együtt nem is volt kevés.

A csapat felépítése nagyon tetszett, két egyértelmű és másfél rejtett pólussal jó kis széthúzós, bizalmatlankodós csapat, olyan igazi gengszteres, végig készen álltam hátbaszúrni a papot és kicsit óvatosan kellett dolgozni a többiekkel is, nem volt szó feltétel nélküli engedelmességről (vagy intelligens parancsértelmezésről).

A modul alapja jó volt, megfelelő szabadságot biztosított izgalmas eseményekkel, ahogy átfutottam a játék után némi munkát még igényelt volna, vannak benne ellentmondások, nem tiszta részek és befejezetlen mondatok :mrgreen: 

Sajnos a mesélővel (hERK) való nagymértékű inkompatibilitás miatt a modul élvezeti értéke jelentősen csökkent, nem tudtuk úgy és azt játszani, amit szerettünk volna. A végére azért kikerekedett egy jó kis jakuzás/maffiás megoldás.

Azon még másnap is nevettem amikor a bárd besétál a bárba, odamegy a pultoshoz:

  • Te, ki van a függöny mögött?
  • Hát én azt nem tudom...
  • AMÚGY EZ ENGEM NEM ÉRDEKEL!!

TAO új játéka (Üdvözülés a mélyből?) jó gyors köröket eredményezett, és az általam általában nem kedvelt licitálós mechanikát is elviselhetővé tette az ízléses fantasy körítése a játéknak és az ötletes felszerelések. Nem érzem úgy, hogy hosszabb távon játszható a játék, mert hamar kiismerhetők az esélyek mindenki számára, de 1-2 óra még van benne.

Az Uga Buga... szóval ez az a játék, aminél érdemes lenne kipróbálni pálinka előtt és nélkül, mert kíváncsi vagyok meddig lehet elmenni, de itallal kifejezetten szórakoztató, utólag is elnézést kérek Moszkítótól minden túlkoncentrálásos 6-7 lapos mutatásért.

A minijátékok jók voltak, TAO valóságsója elég jól sült el, olyan igazi Eclipse Phases-es hangulatom lett tőle, pedig közelében se jártunk az űrnek, de a pszichodráma része abszolút megvolt.

CsK cirkuszi freakekről szóló meséje kifejezetten jól sikerült, elég lágy a történet, de hagyott minket játszani, bizalmatlankodni, felfedezni, Bitschak alakváltója kifejezetten jól játszotta az alulintelligens őrt (jé, pont jó rám a páncél) :mrgreen: 

Bitschak kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Egy remek tábor volt. Király volt a hangulat és zseniális a modul.

A szállás szerintem príma volt. Mi hatalmas szobát kaptunk, így a hellyel nem volt gond. Minden csapat külön szobát kapott, ágyon így nem kellett össze veszni. A WC - hiába volt minden szobában külön mosdó -  még így is kevésnek bizonyult :D Nálunk is voltak nyikorgó ágyak, de nálunk egy emberre jutott 4 db, így kitudtuk választani a kevésbé/nem nyikorgókat. 

Az étkezéssel kapcsolatban semmilyen problémát nem tapasztaltam. Nekem jó is volt és elég is volt. 

A modullal kapcsolatban így pár nap elteltével megfogalmazódott bennem egy dolog. Fogalmam sincs, hogy hogyan történik egy ilyen modulnak a megírása és logikai hátterének simítása. Maga a kaland nagyon pöpec volt: mindenki választhatott melyik frakciót fogja szolgálni és ez alapján játszottak. És most következzék a spoiler, mert máskülönben nem tudnám elmondani, azt, ami a modulban kihívást jelenthet. 

Spoiler

A Kathorc családot szolgálva, az életet elég erősen védelmező csapat nagy kihívásokba ütközhet. Elismerem, a csapatunk nem volt a legjobb és legtapasztaltabb, sőt, rengeteg hibát vétettünk, azonban megpróbáltunk a helyzetnek megfelelően a legjobb döntést hozni. 

Röviden: Védjük meg a családot, akár az életünk árán is, és szervezzük le az esküvőnek a védelmét, hogy az biztosítva legyen. Előjött párszor az is, hogy az esküvő nem annyira fontos, mint a Kathorc család védelme. Szóval még rövidebben: Az egész játékot úgy éltük meg, mint akiknek üldözési mániájuk van. Minden oldalról vagy az esküvőt fenyegető veszély, vagy ami még rosszabb, a családot fenyegető tényező jelent meg. Beleláttunk mindenbe valamit, aminek egyébként semmi lényeges dolga nem lett volna. Újra és újra előjöttek azok a dolgok, melyekkel nem kellett volna foglalkoznunk. Bárkivel beszéltünk, bármilyen helyszínen jártunk, ott a családra veszélyt jelentő dologra bukkantunk. A modulban megismertek alapján egyre csak jöttek elő azok az aprócska dolgok, amiket nem vettünk volna ennyire komolyan. De jelen esetben annyira keményen oda kellett figyelni, hogy a családot védjük, miközben az esküvő is itt van. Egyre csak jöttek olyan dolgok amelyek megakasztottak, nem tudtunk rájönni az egyes szereplőknek az indítékaira és a játék vége fele pedig már tele voltunk gyanúsabbnál gyanúsabb ürgékkel. Ott volt a boszorkánymester a tolószékben. Fingunk nem volt mit kereshet az esküvőn. Jöttek az infók arról, hogy a két hold együttállását soha nem hagyná ki egy boszimester vagy boszorkány sem. Na ekkor még inkább gyanúba keveredett nálunk a Tran család tolószékes "barátja". Az ara sem volt tiszta, már már arra gondoltunk, hogy feláldozzák a násznépet is. Komolyan, bármilyen információt is kaptunk, azzal csak nőtt az a halmaz, ahol a veszélyes és gyanús emberek vannak. 

Nem mondom, hogy ez baj, vagy probléma lenne, hiszen nagyon élveztük és remek kihívás volt. Ezt inkább azért is mondom el, hogy ilyen is van. Nem tudom, hogy végig lett-e játszva ez fejben, hogy a Kathorc családban miken kell végigmenni. Mi a kapott információk alapján totál paranoiásak lettünk, de durván. Én személy szerint többször nem tudtam, hogy most, hogyan tovább. Hiányzott 1-1 információ, és megvoltam lőve, nem jutott néha eszembe, hogy merre. De az események történtek, szóval a döntéseket meg kellett hozni..."persze, gyere Ifinbe, jó lesz neked itt. Persze, védd meg a családot,nem probléma. Szervezd meg az esküvő védelmét, "könnyű lesz" - mondták. Persze, halj meg most itt nekem te is, pompás"

 

Antail-nak köszönjük a mesélést. Nagyon élveztem, de szerintem mindenki a csapatban. A kalandban is minden rendben volt. Külön köszönet pedig azért a rövid kis mesélésért, jó kis kaland volt. 

Az Uga Buga...  hát ott kellett lenni :D Ezt átélni kellett, mesélve nem annyira mókás :) Amennyire egyszerű annyira szórakoztató. A "szabályok memorizálása" után bárki készen állt, hogy beszálljon. 

Rengeteg élménnyel gazdagodtam, az egyikkel búcsúznék: sav, psziroham, roham, csonkítás, fej 

Szerkesztve ekkor: , Bitschak által
Nem volt látható a spoiler, a betűszíne miatt.
tetra kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Üdv

Nekem is bejött az idei tábor. Kaja jó volt. Az ágyak nyikorgása zavart csöppet meg hogy az ajtónk félig meddig kiszakadt a falból. Egy kulcs a fürdőszoba ajtójához sem ártott volna.

A modul jó volt. Nem sokat kellett harcolni, de nagyon nem is bántam. A harcosom így is tudott érvényesülni, és a kaland végére ő lett a leggazdagabb a csapatban :P. A KM-ünk is jól bírta a néma tolvajunk kérdéseit, így rá sem lehet panasz. Én jól szórakoztam, amit abból érzékeltem, hogy az idei tábor sokkal rövidebbnek éreztem a 2016-osnál.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...