Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

KM - Bemutatkozás


Recommended Posts

Sziasztok!

 

Rövidesen megnyílik a csapatkapitányok számára annak lehetősége, hogy leadják a mesélői preferenciájukat az idei tábor tekintetében. Szerencsére több új csapat és KM is felbukkan majd a nyári rendezvényünkön. Azért, hogy megkönnyítsük a sorrendjeitek felállítását, az alábbiakban minden Mesélőtől számíthattok egy rövid megszólalásra. Az egységes kép érdekében társaimmal három kérdésre fogunk választ adni. Ezek:

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

 

Kérem, hogy az áttekinthetőség érdekében az alábbi témába hozzászólásokat kizárólag az NYT Mesélői írjanak! Köszönöm!

 

Üdv,

H.

Owden és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

 

Modulíróként hivatalból azt kell mondanom, hogy az elérhető 13 klán számára egyformán örömmel mesélnék az idei táborban. Apró jóindulattal ez így is van. Kasztok és fajok tekintetében sincsenek komoly aggályaim. Ami miatt aggódnék, az a túlságosan egysíkú csapatkialakítás. Értem ez alatt azt, hogy egy szélsőségesen militáns fejvadász fejvadászkülönítményt, vagy öt boszorkánynővért kevésbé szívesen látnék az asztal túloldalán. Szintúgy igaz ez pl. egy csupa khál vagy dzsenn partira. Na jó, öt ember jöhet! ;) Összességében egy jól összepakolt, színes, élő, esendő és egymást kiegészítő karakterekből álló partinak örülnék leginkább.

 

Jómagam mindig törekszem arra, hogy minél inkább alkalmazkodjam a csapatom elvárásaihoz. Szóval bármilyen felfogásban is szeretnétek játszani, én mindenkor próbálok majd alkalmazkodni. Legszívesebben egyébként olyan csapatok mellett töltöm az NYT, akik jó hangulatban szórakozni vágynak a modul alatt. A szabályguru csapatok inkább kerüljenek, mert az felébreszti bennem a versenyszellemet és előbb-utóbb úgyis én nyerek, melynek eredményeképp a karaktereik elhullanak. :twisted: Azok a csapatok, aki pedig a győzelemre törnek az idén, kizárólag akkor válasszanak engem, ha tényleg ők a legjobbak. Ilyen célok esetén önkéntelenül is magasabbra teszem a lécet. Ha pedig azt leverik, helyezetlenül fognak végezni.

 

NYT-k tekintetében rutinos, de amúgy átlagos mesélőnek tartom magam. Szívesen játszom akár full ismeretlen csapatokkal is. Mindenkor becsülettel felkészülök a modulból, idén mondjuk ez nem lesz túl nagy kihívás számomra. Erényemnek tartom, hogy elég jól szoktam csavargatni a történet szálait és hogy komplex sztorit kapnak tőlem a csapatok. Vagyis ha beledöglötök is, de befejezzük időre a modult! Elmaradást érzek a környezet és NJK-k megformálása terén, aholis kevésbé színes produkciókkal szoktam előállni. A világismeretem sem túl fényes.

 

Remélem sikerült valami használhatót is összehordani magamról. Ha valami nem tiszta, írjatok egy PÜ-t és kiegészítem.

 

Üdv,

H.

The Eternal Crow Hero és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Üdv mindenkinek!

 

Nekem sincsenek előzetes fenntartásaim a csapatokkal szemben. De ha lehet választanom, akkor én olyan csapatot szeretnék, amellyel nem kell vért izzadnom a parti életben tartásáért (működnek náluk azok a bizonyos belső fékek). J Azt sem árt tudnotok, hogy elég beteges alkat lettem így, vénségemre, a hangulatom ennek megfelelően időnként labilis tud lenni (aki ismer, tudja miről beszélek, aki nem, az kérdezzen utána). Mindezek tükrében nem árt, ha türelmes és empatikus játékosokat sodor mellém a végzet.

 

Általánosságban én a szerepjátékot preferálóknak szeretek mesélni. Pontosítva: a szerepjátékot kedvelő, de nem modultroll JK-knak. A 60/40, vagy esetleg még a 70/30 a jó arány. De az a 30 azért maradjon meg. Tisztességesen felkészülök a modulból, legyen értelme. Van bennem jócskán dellanitával kevert dartonita vér, ezért lehet számítani veszetten kacagó, táncoló öregasszonyokra és részegen cicát simogató, hamisan éneklő városőrökre is. Akinek ez gond, az ne engem válasszon.

 

Kik válasszanak? Nos, ez egyfajta szerencsejáték, hiszen nem lehet tudni, az a hetem éppen milyen lesz. Olvassátok el a Della papjainál leírt jellemzést, többé-kevésbé találó. Mesélőként nem túl rutinos (igen ritkán van módom játszani, mesélni még kevésbé), de igen rugalmas, a közös szórakozást mindennek előterébe helyező alaknak jellemezném magam. Szabályok tekintetében megengedőbb vagyok. Szeretem, ha a játékosok viszik a történetet, én pedig kényelmesen hátradőlhetek végre a székben. Amúgy is hátfájós vagyok. ;-) 

 

Loz

Antail és The Eternal Crow Hero kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Életszerű. Nem szeretnék pl khált egyáltalán látni, ha lehet, nekem töri az Ynev-érzetemet. Olyan csapatot szeretnék látni, aminél nem kell a játékélmény miatt felfüggesztenem a realitásérzéket. Kezdőkkel szemben elnézőbb vagyok, hagyom a fiatalokat játszani, lehet kérdezni az előző NyT-s csapatomtól :mrgreen: 

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Követelje meg magától és tőlem is a következetességet. Ne játsszon arra, hogy elfelejtek valamit, nem azért, mert nem fogok, mert de. Hanem mert később eszembe fog jutni, és ez visszahat az említett realitásérzékre. Szeretem, ha kialakul egy érzet, hogy mire képes és mire nem képes a karakter illetve az NJK-k.

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Következetes és realista mesélő vagyok. Az epikus jelenetért meg kell dolgozni - vagy játékban, vagy a karakteralkotásnál, mert ha a karakter képes rá, akkor meg fogja csinálni, oda-vissza működik a következetesség, nem tartok vissza valakit csak azért, mert időnek előtte ölné meg a főgonoszt vagy hasonló.

Ennek megfelelően hullámzó hangulatú mese várható.

Antail és The Eternal Crow Hero kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok

1. Összeállítás mindegy, bár egy Ereni vagy Toroni elf banda biztos kiveri a biztosítékot megfelelő háttértörténet nélkül, de ha jó a story tölem...

2. Az előzőhöz híven olyan csapatnak szeretek mesélni akik beleélik magukat a kitalált szerepbe, akik nem csak kidobják a karaktert de meg is személyesítik, nem szeretem a táp karakterek ha csak arra vannak hogy ha szerencsétlen a dobásod akkor is az ellenfél húzza a rövidebbet. Kedvelem a szerencsétlen elf tolvajt a toroni rabszolgaketeskedők között, kedvelem az ember harcművészt akinek vannak elvei amihez tűzön vízen keresztűl ragaszkodik, kedvelem a csalárd boszorkánymestert aki még a társait is elárulja titokba, hogy ő elöbbre jusson.

3. Van saját Ynev képem ami alapján mesélek, szeretem a hangulatos leírásokat, szeretek képekkel illusztrálni, de ha nem mézel körül nem látod, nem mondok el mindent csak ha kéred. Miért, gondolj bele: hogy ha menekülsz, van időd a város épületeit megfigyelni, vagy épp harcolsz akkor a téged figyelő katona szépen kidolgozott gombjait sem nézed meg jobban, vagy amikor a földet bámulva gondolataidba merülve belépsz egy ivóba. Szóval ilyen vagyok.

Antail és wolf kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Szép jó estét,

Gyorsan letudva a kötelező kérdés/válasz részt:

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Nincs elvárásom.

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Ehhez ismerni kéne a választható stílusokat. 

Azoknak szeretek mesélni, akik jó érzéssel állnak fel a modul felénél, hogy valami töménnyel megkínáljanak.

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Röviden: Láttam már nagyon jó mesélőt, jó mesélőt, átlagos mesélőt, és nagyon rosszat is. Magamat még sose.

Ha mégis magamat kellene jellemezni, azt csak hosszan tudnám, így megpróbálom viszonyítani magamat másokhoz szerény ismereteim alapján:

Magyar Gergelyhez képest az Ynev-képem olyan, mint Győzike felelete az ELTE felvételin - értelmezhetetlen

Hullához képest olyan a helyzetleírásom, mint a mai magyar egészségügy  - lepusztult

SirTomashoz képest annyira vagyok "cuki", mint amennyire szexi volt Zalatnay Cini a playboyban

 

Zárásként egy utolsó gondolat a munkatársaktól: Vénségedre dühítően mogorva, zsémbes egy f*sz leszel.

Hát mesélőnek elég vén vagyok...

 

Jagger

 

 

Sneer és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Üdv!

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Szeretem amikor a csapatkoncepció átgondolt és konzisztens. Ettől tartalmazhat még szélsőseges karaktereket, de azoknak olyan viszonyban kell állniuk előtörténet és karakterisztika szerint ami lehetőséget ad megteremteni egy olyan játékot, ahol a játékosok lazán függnek egymástól, ami által motiválják is egymást a csapatjátékra. Szeretném, hogy a majdani csapatom egy olyan koncepciót hozzon, amiért szinte megőrülnek a vágytól, hogy végre játszhassák a táborban! Nincs is annál jobb, amikor egy lelkes csapat végre élesben kipróbálhatja a koncepcióját. A majdani klánba való bedrótozásban legyenek igazi kötöttségek és valódi ynevies elemek amikre közösen építkezhetünk majd a játék folyamán.

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Általában hamar összhangba kerülök a játékosok stílusával a játék folyamán. A mesélésbe belevetem majd minden tudásom, a csapat pedig az övét és a modul folyamán csiszolódunk és megtaláljuk az összhangot. Van néhány hangulatos NJK a modulban, amelyeket már most gyakorolok, de van csomó kalandozós kockám is, amikor majd arra lesz igény.

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Folyékonyan írom és olvasom minden játékos elméjét, így rövid összecsiszolódás után felveszem a játékosok tempóját és stílusát. Határ csak a képzelet, egy jó gondolat olykor többet ér, mint bármi más. Szerintem kevés olyan csapat volt, ahol nem élvezték a karakterhalált a kezeim alatt. Tudok olyan csapatot is, aki direkt kért fel olyan mesére, ahol kihagyhatták a szenvedős részeket és rögtön a lényegre akartak térni egy börtöncella mélyén.

:tuzes:

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok 

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Bármilyen összeállítású csapatnak szívesen mesélek, de előnyben részesítem, ha ki van tálalva a csapatkoncepció és a karakterek valóban úgy állnák fel - és úgy cselekszenek -, ahogy az előtörténet során azt kitalálták. 

 

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Szeretem, ha a játékosok valóban játszák a kalandot és igyekeznek beleélni magukat. Szerintem ez a legfontosabb. Hogy ez kockadobálást vagy folyamatosan szerepben maradva in-game játékot jelent, az már másodlagos. Amilyen stílust a csapat előnyben részesít, mert akkor fogunk jól szórakozni. Amit nem szeretek annyira, ha jogászi alapossággal rágjuk a szabályokat. Azért játszunk, hogy szórakozzunk, amihez a szabályok adják meg a keretet, de nem azokról szól a játék.

 

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Szerintem a modul az előtörténettel kezdődik. Fontosnak tartom, hogy a játékos által megformált karakternek valóban legyenek elképzelései és céljai a létezéssel, ne csak egy bábú legyen Ynev világán. Arra törekszem, hogy a játékos előtörténetéhez legyen kis visszacsatolás a kalandban - amennyire ez lehetséges, és minden játékos megtalálja a számítását a történetben. Ha harcos, tudjon harcolni, ha tolvaj eljuthasson egy érdekes szerencsejáték barlangba vagy ami jellemzőbb a karakterre, ha antiss járó, elmerülhessen az álomsík rejtelmeiben. Összefoglalva, ami a karakter jellemző képessége azt használhassa. Szeretem megszemélyesíteni az njk-kat és igyekszem megteremteni a hangulatot. Szeretem a fordulatokat és a váratlan eseményeket, amiknek a hatására a játékosok érzik, hogy a világ él körülöttük. Ezért aki velem játszik úgy cselekedjen, hogy minden amit tesz, annak következménye van, a világ tudja azt és reagál rá. Következetes vagyok és a realitásra törekszem, például nem kell ügyességpróba, hogy kiugorj az ablakon, de ha fényes nappal a kapun két őr között akarsz észrevétlenül belopakodni, akkor jól meg kell indokolnod, hogy az szerinted miért és hogyan kivitelezhető. 

Ami viszont hátrányom, hogy nem olvastam minden magus regényt tucatszor és vannak vilagismeretbeli hiányosságaim. Valamint sajnos nem elég színes és szép a körmyezetleírasom.

 

Üdv, Silver

Link a hozzászóláshoz

Ahoy!


"- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?"

A csapat összetételében, szerkezetében nekem nincsenek megkötéseim. Egy fontos kritériumom van: működjön a csapat. Ha lehetősége van a csapatnak kipróbálnia magát, a koncepciójukat egy "próba" mesével, az nagyon előnyös lenne. Az meg egyenesen nagyszerű lenne, ha az előtörténetek (egyéni és csapat) egy egységet mutatnának, és olvasva őket élettel töltenék meg a száraz számokat.


"- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?"

Talán az első szempont, amit már a többiek is említettek, hogy szeretem, ha a játékosok valóban szerepet játszanak. Minél kevesebb az 'off' és a 'trollkodás', annál jobban átélhető a kaland mindenkinek. Nem probléma, ha valaki a kalandmegoldó, vagy ha a színészi teljesítményével szeretné elkápráztatnia a közönséget. Az egyensúlyt igyekszem megtartani a játékosok között. Általában nem engedem, hogy az egyik játékos elnyomja a másikat (kivéve, ha ez a koncepció). Talán két dolgot nem szeretek mesélés közben: ha valaki való életbeli technikákat, konstrukciókat ültet Ynev világába, és ha a mese közben, szerepéből kilépve(!) javasol másnak képzettség vagy varázslat használatát.
Viszont azt nagyon díjazom, ha a játékosok átélik a karaktert és akként cselekednek, pl.: a bárd énekel, a boszorkány táncol, a pap imádkozik, stb. (Azért a tűzvarázsló ne álljon neki gyújtogatni!)
Pluszban még annyit tennék ehhez hozzá, szeretem, ha mindkét nem képviselteti magát a játékosok között. Sokkal dinamikusabbá teszi a csapat működését.

"- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?"

Az eddigi nyári táborokban - amikor sikerült eljutni - játékosként voltam jelen. Idén mesélni fogok. Egyébként nagyon régóta mesélek (~1993). A vadhajtásoktól eltekintve két fő rendszert meséltem/mesélek: MAGUS, és Ars Magica. Az elmúlt 5-6 évben főleg az utóbbi volt terítéken. Ebből kifolyólag a ynevi világképemet nem mondanám teljesnek, de azért előjönnek a régi emlékek. Nagyon szeretem színezni a mese környezetét és csavarni a történet szálait, szóval nem árt figyelni! Elsősorban a játékosokhoz igazítom a mesélésem dinamikáját. Így ha sok tervezést igényel a mese, akkor több mindent hagyok a játékosokra, viszont ha akciódúsabb, akkor nagyon gyorsan kell reagálni, mert "elmegy a szekér". Szeretem megformálni az NJK-kat, de színészi teljesítményem még további csiszolásra szorul. Összességében a játékosokkal sírok és nevetek.

 

Reményik Sándor szavaival zárom soraimat,
hogy most, az Éjjárók rendezzék gondolataikat…

 

"Keményen nem beszéltem senkivel,
És szigorún sem szólottam soha.
Nem háborított fel a vétkes vétke
S nem ingerelt az ostoba.
És legkevésbbé az ügyefogyott,
Aki két balkézzel és két ballábbal
Csak csetlik-botlik a világon által.
Magamba néztem, s láttam magamat,
S tudtam, hogy minden elrendeltetés,
S csak mondvacsinált szó az akarat."

 

Üdv.
Gábor / Alga

Lozartan és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
Idéz

Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Karaktereket tekintve: teljesen mindegy. Extrémebb csapatokat is szívesen veszek, ha a sztorijuk ynevies, hihető. :) De egy a standard kalandozó parti is jöhet.

Idéz

Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Olyanokkal, akik szeretnek játszani, és menni akarnak a történettel. Nem erőltetve, a saját karaktereik motivációit követve, minimális out-of-game hozzászólásokkal (egy jó röhögés persze mindig belefér, de nem a játékot széttrollkodva) játszó játékosokat. Olyan játékosokkal szeretek játszani, akik csapatként dolgoznak, feldobják egymásnak a labdát (ez in-game-ben nem feltétlenül segítséget, néha kifejezetten karakterek közötti konfliktusokat takar), játszatják egymást, és színessé teszik a történetet, melynek a keretét a mesélő adja.
Olyan játékosokkal szeretek játszani, akiknek egy kiemelkedő történet, egy maradandó élmény többet ér, mint az, hogy a karakterének mennyi a Támadó Értéke, vagy sikerül-e kinyírni az aquir-t (úgysem sikerül :P). Ritka, de értékelendő tulajdonság, ha valaki a karakterének halálát is jól kezeli, sőt értékeli, ha az is a történetet gazdagítja.

A felsoroltak számomra sokkal fontosabbak, mint az, hogy hány éve játszanak. Nem gond, ha nem ismerik annyira a világot, vagy a szabályrendszer számait. A hozzáállás a lényeg, hogy ne azt keressék, hogy hol tehetnek keresztbe a mesélőnek, vagy egy másik játékosnak (még akkor se, ha azt meg tudják indokolni valami in-character indokkal). 

Idéz

Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Gyengeségeimnek tartom:
- NJK-k élő szerepjátszása, főleg ha azok különlegesek, és nagyon elütnek az én személyiségemtől (pl. egy fiatal lány)
- a kötekedő, szabályokhoz ragaszkodó vagy "csak egyfajta Ynev létezik" típusú játékosok (nem megfelelő) kezelését
- passzívabb csapatok esetében a hangulat folyamatos fenntartását

Erősségeimnek tartom:
- szigorúan logikus, következetes vezetése a történetszálaknak, minimális bakikkal (ha vannak, a JK-k általában nem veszik észre :D)
- alkalmazkodás a játékosok stílusához, még akkor is, ha ez a modultól való eltérést kíván
- rugalmasság a szabályokban, a játékélmény érdekében hajlandó vagyok eltérni a szabályrendszerben leírtaktól

Neutrális/közepes:
- egy KM-től elvárható, legalább átlagos szabály- és világismeret
- improvizálásban egy erős közepest tudok hozni
- időkorlátokat általában jól betartom, nem jellemző, hogy egy ciklussal korábban végeznénk, vagy egy nem tudjuk befejezni a történetet
 

Link a hozzászóláshoz

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Számomra lényegtelen a csapat összeállítás, bármilyen összetételű csapatnak szívesen mesélek (az új kedvenc egy wier Noir pap).

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Szerepjátékot előtérbe helyező, vidám, a mási véleményét meghallgató és tiszteletben tartó, a szabályokhoz és kockához nem mindig ragaszkodó.

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Lsd előbbi.

Gyengeségem, a NJK-k kijátszásának esetleges "túltolása"

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

 

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnék a legszívesebben az idén?

Tulajdonképpen bármi jöhet. Szeretem, ha korrekt és logikus előtörténete van egy csapatnak, de ez sem előfeltétel. Minél  több minden hiányzik az előtörténetből, annál szabadabb kezet kapok a hiányzó részekhez ;) Előszeretettel kérek be plusz infókat a karakterekről, hogy jobb képet kapjak róluk. Ez segít jobban elképzelni az egész csapatot, sokkal jobban hozzájuk tudom igazítani a modult. 

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretek a leginkább játszani?

Akik azért jönnek, hogy egy jót játszanak. Ha a játékosok ezt egy erős szerepjátékkal megtámogatják az még jobb. Szeretem fokozni a hangulatot, hogy érezzék a játékosok, súlya van a döntéseiknek. Nem kedvelem velem azonban, ha egy dramaturgiai résznél jut eszébe valakinek, hogy "Pizzát rendeljen" - ez még engem is kitud ábrándítani. Van egy határ, persze ez is inkább csapatfüggő. Ha nem akarnak végig a szerepben maradni, vagy csak 1-1 poénnal megszínesítik a kalandot ki vagyok én hogy ezeket elrontsam :D  
Akarjanak játszani, akarják előrevinni a modult. Ha pedig vakmerően belefutnak egy pofonba akkor bátran vonják le az ÉP sérüléseket :)

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Összességében türelmes és rugalmas mesélőnek tartom magam. Úgy gondolom, hogy nem tud mindenki mindent egyszerre a fejében tartani és mind a játékos mind a KM nyugodtan segíthetik egymást. Világot mesélek, ahol az egyes események más eseményeket is kiváltanak. De ha éppen elfelejtkezem valamiről nyugodtan lehet rá emlékeztetni, közösen játszunk. 
Felkészülök mind modul, mind karakterek terén. Ahogy fent is írtam, a játékosokra szeretem alakítani a modult. Érezzék, hogy ők nem csak úgy odakerültek, hanem a világnak a részei. Szeretem sokszor lelki vívódások elé állítani a játékosokat, de azért figyelve az egyensúlyra. Az se jó, ha az egész modul ideje alatt retteg a csapat és alig várják a ciklusok végét. Figyelni szoktam arra is, hogy egységesen mindenkire ugyan annyi idő jusson a szerepléssel (bár erre csak törekedni tudok).

Szeretem az NJK-kat jól megszemélyesíteni és jellegzetessé tenni. Képeket is szoktam használni, hogy a játékosok még könnyebben elképzelhessék, és a kép alá az NJK nevét is felszoktam tüntetni. Tudom, hogy milyen nehéz hirtelen megjegyezni egy ismeretlen és új nevet :D Amit gyengeségnek felhoznék, hogy nekem is elég gyenge az ellenkező nem kijátszásom. Másrészről nagyon jól azonosulók az NJK személyiségekkel.

Fontosnak tartom, hogy jó legyen a karaktereknek a bemesélése és talán meg ennél is fontosabb az első ciklus. Ha a játékosnak már az elején negatív tapasztalatokat szerez az rákerülhet a későbbi játékára, és már nem lesz olyan lelkes, mint amilyen lenne. Ahhoz hogy a játékosok jól érezzék magukat egy jó mesélő kell, aki a játékosokért mesél, nem pedig ellenük.

Nem akarok zsákbamacskát sem, nagyjából két és fél éve mesélek rendszeresen a MAGUS világán. Szerintem viszonylag jó szintet elért a világismeretem is (ha pontosan nem is tudok valamit, tudom hol keressem, és ha időm is van felkészülni akkor minden sima). Lelkes vagyok, szeretek mesélni és azt mindennél előrébb helyezem, hogy a csapat jól érezze magát. Éppen ezért jöhet bárki, nagyon erősen szerepjátékos vonal, troll, modulszétcsapó vérpisti, , nem leszek rest tanácsokat kérni más KM-től sem, hogy milyen JK "barát" ötleteik is vannak 8)

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Csapatok közt ritkán válogatok, szívesen játszok bármilyen koncepcióval, amíg az igyekszik Ynev-hű lenni. A Toronból származó kráni Domvik-papok nem tartoznak ide. :)  Egy kellemesen kevert fajú/kasztú csapat mindig érdekes, de ha öt törpe jön együtt, azt is elbírja a papír. Csak jelezze a csapat, hogy mit szeretne elérni a játék során, mert az utóbbi példa esetén lehet, nagy sörözésekbe és kocsihajtó-versenybe fúl a játék. :)

Játékosok stílusa: Fogós kérdés. Ha szabálykövetők vagytok, hamar kiderül, hát alkalmazkodok. Csak aztán ne legyen sírás, ha én is ragaszkodok pár "hülye" szabályhoz. Ha szerettek szabadabban játszani, akkor az is jó (figyelem: versenykörülmény van, nincs teljes szabadság), sőt. (Például engem nem zavar, ha egy mágiaismeret képzettségen nincs meg a szükséges kp az af-hoz, az még használható lehet. Egy-két ilyen képzettség elfér, három már necces.) Szeretem, ha a játékosok kiélik magukat szerepjáték szintjén is, nem csak modulmegoldásban. Jöhet bármilyen faj/kaszt (amíg a rendszeren belül vagyunk), csak legyen értelme, az sem baj, ha nem szabvány a karakter. Nem vetek el egy gyógyító boszmestert, újságíró udvari orkot, svindler mozaikvarit, vagy mangarajzoló szerzetest.

Mesélőként szabadelvűnek tartom magam, amíg az nem borítja a játékrendszert. Alkalmazkodni szoktam a csapathoz, amennyire csak lehet. Cserébe nem adok mindenre megoldást, csak a világot. Ha jön egy nem várt ötlet, részemről nincs akadálya. Ha nagy hülyeség, azt úgyis jelzem valamilyen formában, ha nem nagy hülyeség, akkor csak nyugodtan vigyék végig a játékosok. :) Igyekszek mindenre visszacsatolást adni, még ha nem is érezhető ez azonnal, hiszen a világ sem mindig azonnal reagál. A legjobb, amikor a csapat mindent magának intéz, lebeszéli, nekem szinte csak hátra kell dőlnöm, és élveznem az általuk generált történetet.

Számomra Ynev egy ember(elf/ork/törpe/khál/wier stb)közeli világ, mely néha darkos hangulatú. A hősök is halandók, még ha eszköztáruk sokszor ezt igyekszik is megcáfolni. Nem high-fantasy, de néha nyomokban fellelhető ez is. Ha a hangulat megkívánja. Nincs mindig egyértelmű rosszfiú, vagy jófiú. Aki segít, nem biztos, hogy ki akar húzni a sz*rból.

Világismeretem nem kimagasló, és jobban is szeretem azt, amikor nem köt egy mindenki által ismert eseménysor. Viszont szeretek térképet használni, igyekszek minél többet rajzolni, képeket mutogatni.

Link a hozzászóláshoz

Miután mindenki döntött a mesélői pontozásról, lecsurgott a nyál az elektronikus csatornán, megosztom a marketing-mentes saját válaszaimat. Tehát:

Hulla nyaggatására ideírom ezt a néhány sort, hogy végre ne b*son már senki ilyen szarságokkal.

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Hát szerintem tök egyértelmű. Megan Fox, Kiss Ramóna, Scarlett Johansson, Hayden Leslie Panettiere és Benkő Dániel, hogy legyen valaki helyettesnek, ha elfáradnék...

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Akik nem cseszegetnek, mint Hulla. Nem igénylik hogy meséljek nekik, mert elvannak a kis kockáikkal órákig. Majd a végén odajönnek, hogy nagy király vagyok, és meghívnak egy fröccsre. Vagy inkább kettőre...

Nem zavar, ha nem Ynevhű a kari, vagy megy a modulhoz, úgyse olvastam még egyikről sem.

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Király, Nagyon király, Überkirály, Übermencsh.

Mindenki áldja a jószerencséjét, hogy mesélek neki. 

 

Jagger

 

Link a hozzászóláshoz
  • téma Hulla által lezárva
  • Antail unpinned this téma
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
  • Új...